Analist voorspelt prijsdaling PS2 in VS

Dirk (Vagere_Hein)
Analist Colin Sebastian van Lazard Capital voorspelt een prijsdaling van de PlayStation 2 temidden van alle voorspellingen van lage softwareverkopen. Voorspellingen van prijsdalingen zijn niet ongewoon, temeer vanwege de huidige transitie van console generaties, maar er moet opgemerkt worden dat de voorspelling van Sebastian regelrecht ingaat tegen recente uitspraken van Ken Kutaragi, waarin gesteld wordt dat er de komende tijd geen prijsdaling aan zit te komen.

Een prijsverlaging zou Sony volgens Sebastian in een ideale positie brengen om de huidige softwareverkopen een stimulans te geven, terwijl consumenten de lancering van de PS3 in november afwachten. Daarnaast zou een prijsverlaging de PS2 in het bereik brengen van de meer prijsbewuste consumenten. Hierbij wordt wel aangemerkt dat dit enkel zin zal hebben als er bij de grote publishers een algemene prijsverlaging van de software plaatsvindt in de aanloop naar november - een stap die onwaarschijnlijk is gezien de 'zachte' marktomstandigheden.

"Onze industrie-indices geven aan dat Sony een prijsverlaging naar $129 aan het voorbereiden is voor het einde van deze maand," aldus Sebastian. De voorspelling leidde tot hernieuwde speculatie aangaande een reactie van Microsoft met de prijsstelling van haar Xbox-console. Met haar focus op marktleiderschap in de next generation heeft Microsoft de nadruk op de originele Xbox laten varen (welke al in het lage prijssegment zit). Dit maakt verdere prijsverlagingen van Microsoft onwaarschijnlijk.