Defour wil naar Ajax, Feyenoord wil Daerden

De jonge Belg Steven Defour heeft aan zijn club Racing Genk laten weten dat hij graag naar het geinteresseerde Ajax wil. Ook Feyenoord heeft interesse in een Genk-speler.

Genk had nochtans te kennen gegeven dat ze het jonge talent graag wilden behouden om een ploeg rond hem op te bouwen. Men dacht zelfs even aan een klacht bij de UEFA omdat Ajax zonder verwittiging aan het Genkse bestuur al met Defour had gepraat. Maar nu zegt de club dat het ook "rekening wil houden met de wensen van de speler." Ajax zou volgens analist Aad de Mos zo'n 6 miljoen Euro over hebben voor de speler.

Niet alleen de Ajax maar ook Feyenoord kijkt over de grens in Genk. Gisteren zat Technisch Directeur Wil Janssen in de tribunes. Niet voor Defour, maar voor de Belgische international Koen Daerden waar men bij Feyenoord ook vorig seizoen al interesse in toonde.

Racing Genk staat momenteel 5de in de Belgische competitie. Als ze effectief Europees voetbal mislopen zou het Nederlandse transfergeld allicht welkom kunnen zijn.