Spaans GP2-team wil F1-team Midland overnemen

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Alfonso de Orleans-Borban van Racing Engineering wil het team van Midland F1 overnemen. Hijzelf zegt in Imola te gaan praten met Alex Schnaider.

Eerder sprak Ron Fine de geruchten van financiële problemen en dus een verkoop tegen. Ook eigenaar Schnaider zei eerder het team niet te willen verkopen, maar later zei Schnaider over een verkoop na te denken als de juist koper zich meldde. Misschien is dat De Orleans-Borbon. “De ene dag zeggen ze dat ze de boel misschien wel willen verkopen, een dag later vertellen ze me dat ik moet wachten. Ik ga in Imola met Shnaider om de tafel zitten, en anders een race later”, aldus de Spanjaard in de Spaanse krant Marca.

Geld is er genoeg aanwezig bij het GP2 team die door diverse Spaanse multinationals gesteund word zoals Repsol en Telefonica, en zijn er andere mensen ’die instappen als we het team gekocht hebben.’ Welk bedrag er in het hoofd van De Orleans-Borbon zit wil hij niet zeggen. “Het is moeilijk om zo’n overname te evalueren, want ik weet nu niet of het team schulden heeft. Als we eventuele schulden zouden overnemen, dan is dat in de prijs inbegrepen, net als de windtunnel en de fabriek."

Race Engineering heeft zich niet bij de FIA aangemeld voor 2008, de reden is nu bekend.