Uitslagen Engeland Speelronde 34

Chelsea kan maandag kampioen worden van het Premiership. Voorwaarde is dan wel dat de ploeg uit Londen wint en dat Manchester United punten laat liggen tegen Tottenham Hotspur. Bij winst van beiden ploegen is de ploeg van José Mourinho 'virtueel' kampioen aangezien het een beter doelsaldo heeft.

Dit weekend deed Chelsea ook al goede zaken in de strijd om het kampioenschap. The Blues wisten hun wedstrijd tegen Bolton Wanderers met 2-0 te winnen. Chelsea begon niet overtuigend aan de wedstrijd. Het was dan ook niet verrassend dat de eerste grote kans voor Bolton was. Ricardo Vaz Te wist na een aanval de paal te raken. Toch kwam de ploeg van Mourinho op voorsprong. John Terry wist, na een vrije trap van Frank Lampard, beheerst binnen te koppen. De verdediger sprong net iets hoger dan zijn ploeggenoot Didier Drogba. Chelsea begon, met de voorsprong op zak, voortvarend aan de tweede helft. The Wanderers begonnen met meer risico te voetballen wat al snel in de tweede goal uitmondde. Lampard was de de gevierde man aan de zijde van Chelsea. Uit een voorzet van Hernan Crespo wist de middenvelder hard raak te schieten. Ook Arjen Robben mocht nog even meespelen. De Nederlander startte vanaf de bank, maar mocht een half uur voor tijd invallen voor Crespo.

Manchester United liep tegen een pijnlijk gelijkspel op. Tegen Sunderland kwamen de mannen van Alex Ferguson niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Door de fouten van Chelsea had de club uit Manchester zich weer tot de titelkandidaten kunnen scharen, maar na het gelijkspel van dit weekend kunnen deze plannen weer in de ijskast. In de eerste 45 minuten kreeg The Black Cats de beste kansen, maar Liam Lawrence en Jon Stead verzuimden deze te verzilveren. Na rust waren de rollen omgedraaid en creërde The Mancunians een veldoverwicht. Kelvin Davis bleek echter een goede keeper die zijn goal schoon hield. Door deze uitslag is het voor Sunderland niet meer mogelijk om uit de degradatiezone te komen. Daarom speelt de ploeg volgend seizoen in het Championship, de Engelse Eerste Divisie.

Liverpool heeft de druk op Manchester United succesvol kunnen opvoeren. De ploeg wist zijn zesde wedstrijd op rij te winnen. The Reds waren met 1-0 te sterk voor Blackburn Rovers. De club van trainer Rafa Benitez moest het stellen zonder Steven Gerrard. De aanvoerder van Liverpool haakte voor aanvang van de wedstrijd af met een hamstringblessure. Dit was een groot gemis aangezien het elftal aanvallend niet veel had in te brengen. Na een half uur spelen kregen de mannen van Benitez hun vorm terug wat gelijk in een doelpunt uitmondde. Op aangeven van Fernando Morientes wist Robbie Fowler de bal succesvol binnen te tikken. Na rust voerde The Rovers de druk op, maar tot een doelpunt kwam het niet.

Ook Arsenal wist zijn wedstrijd te winnen. Het duel tegen West Bromwich Albion stond vooral in het teken van Dennis Bergkamp. De Nederlander stopt aan het einde van dit seizoen met zijn actieve carriére. Dit had als gevolg dat de thuisbasis van de Londense club, Higbury, helemaal oranje was. Bergkamp begon ondanks alle aandacht niet in de basis. Robin van Persie, de andere Nederlander in Engelse dienst, echter wel. Gedurende de hele wedstrijd hadden The Gunners een veldoverwicht. Vlak voor rust betaalde zich dit uit in een doelpunt van Alexander Hleb. Een kwartier voor tijd was het dan tijd om Bergkamp in te brengen. De aanvaller verving Van Persie. Één minuut na deze wissel wisten The Baggies op gelijke hoogte te komen. Nigel Quashie strafte een fout van de verdediging van Arsenal af door de gelijkmaker binnen te tikken. Niet veel later kwam Arsenal weer op voorsprong dankzij Robert Pires. De assist die hieraan vooraf ging kwam van de voet van Bergkamp. In de laatste minuten van de wedstrijd wist de Nederlander het feest compleet te maken door de eindstand op het scorebord te zetten met een echt Bergkampdoelpunt.

Tottenham Hotspur heeft na de winst op Everton (0-1) van afgelopen weekend nog altijd uitzicht op de Champions League. De ploeg van Martin Jol won verdiend bij The Toffees. In de 34ste minuut kreeg Tottenham een penalty. Robbie Keane wist dit buitenkansje te verzilveren. Na de thee kreeg Jermain Defoe een grote kans om de voorsprong uit te bereiden, maar hij trof slechts de lat.

Dan nog een kort bericht uit het Championship. Na Reading is ook Sheffield United gelukt om promotie af te dwingen. The Blades zette Cardiff City met 1-0 aan de kant. Bovendien speelde Leeds United gelijk tegen de The Royals (1-1). Drie jaar geleden was Sheffield ook al dichtbij promotie naar het hoogste voetbalniveau, maar in die tijd ging het tijdens de playoffs mis. Wolverhampton Wanderers bleek toen een maatje te groot. Dit seizoen is het dan toch eindelijk zo ver. Manager Phil Warnock: "'Als ik terugkijk, had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen denken dat we ooit naar het Premiership konden promoveren."