Marokkaanse bondscoach wil Afellay en Aissati

Olga (Nuongirl)
De bondscoach van Marokko, Mohamed Fakher, zal binnenkort afreizen naar verschillende Europese landen om nieuwe internationals te werven.

Het gaat hierbij onder meer om de PSV-talenten Ibrahim Afellay en Ismail Aissati. Beide voetballers zijn in het bezit van zowel een Nederlands als een Marokkaans paspoort.

Het is echter nog maar de vraag of het Fakher lukt het tweetal warm te krijgen voor het Marokaanse nationale team. Vorig jaar was de 20-jarige Afellay nog actief met Jong Oranje tijdens het wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot 20 jaar in ons land. De 17-jarige Aissati is door bondscoach Foppe de Haan opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Ze kunnen nog voor het Marokkaanse elftal kiezen omdat geen van beiden nog een officiële A-interland met het Nederlands elftal hebben gespeeld.

Daarnaast heeft Fakher ook een ontmoeting met AA Gent-speler Mbark Boussoufa. De Amsterdamse spits liet eerder weten dat hij graag zou willen spelen voor de 'Leeuwen van de Atlas'. Eerder wist Fakher er voor te zorgen dat onder anderen Ali Boussaboun (Feyenoord) en Saïd Boutahar (NEC) voor het Marokkaanse team kozen.

Marokko wist zich niet voor het wereldkampioenschap voetbal deze zomer in Duitsland te plaatsen.