Brazilië blijft hopen op WK 2014

Michel (Baraja)
Brazilië gelooft nog steeds in het organiseren van het WK 2014. Dit ondanks scherpe kritiek van FIFA-president Sepp Blatter.

Brazilië is tot nu toe de enige kandidaat voor huisvesting van de mondiale in 2014. Volgens het geldende rotatiesysteem is Zuid-Amerika over acht jaar aan de beurt en Brazilië wordt door alle landen unaniem gesteund. Blatter noemde het afgelopen week echter allerminst vanzelfsprekend dat Brazilië voor de tweede maal (na 1950) het vierjaarlijkse evenement mag organiseren. Zo zou geen enkel stadion voldoen aan de eisen.

In Brazilië is deze kritiek hard aangekomen, maar het geloof is niet aangetast. ”Ik zie het als een waarschuwing. We moeten zorgen dat we ons huiswerk gaan doen en dat we georganiseerd te werk gaan”, aldus Ricardo Teixeira, voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond. Volgens Teixeira zijn tijd en geld in ruime mate aanwezig om het stadionprobleem op te lossen: ”Er zijn in Brazilië heel veel investeerders die geïnteresseerd zijn in voetbal. En een WK brengt altijd geld op.”