FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 28 december 2005

Winterweer leidt tot verkeerschaos Europa

Icoon VervoerVeel sneeuw, winterse stormen, gladheid en extreme vrieskou hebben in grote delen van Europa tot chaos op de wegen en veel overlast geleid. In Frankrijk werd de eerste dode gemeld. Een man werd levenloos gevonden in zijn auto bij Lyon. Hij blijkt te zijn doodgevroren.

Een aantal meteorologische diensten waarschuwden in Duitsland en Groot-Brittanië voor problemen die in de komende dagen zelfs nog groter kunnen worden. Aan Britse verkeersdeelnemers wordt door de BBC geadviseerd om niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is.

In Frankrijk zaten meer dan vijfduizend automobilisten vandaag en gisteren vast door de hevige sneeuwval. Een groot deel van hen, in het noordoosten van het land, werd gedwongen om de nacht door te brengen in hun voertuig. Een aantal lokale brandweerkorpsen zorgden voor (warm) eten en drinken. Een aantal gemeenten stelden sporthallen beschikbaar voor de opvang van gestrande reizigers.

De sneeuw veroorzaakte ook veel overlast in het westen. Honderden auto's en vrachtauto's kwamen bij Normandië vast te zitten. Een snelweg aldaar moest in beide richtingen worden afgesloten. Trucks die door slippartijen dwars over de weg kwamen te staan belemmerden het sneeuwruimen.

Ook in het noorden van Italië kampte men met problemen. Onder andere in Lombardije en aan de Ligurische kust viel vanmorgen tussen de tien en dertig centimeter sneeuw. De steden Milaan en Genua werden ook voorzien van een witte laag. Verscheidene snelwegen moesten voor onbepaalde tijd worden afgesloten, waaronder de doorgaande weg tussen Ventimiglia en de Franse grens.

Ook elders in Midden-Europa waren er vandaag ongevallen door het plotselinge winterse weer, onder meer in Tsjechië en Oostenrijk. In Tsjechië werd de hoofdweg tussen Praag en Brno afgesloten na een groot ongeval. In Oostenrijk zijn veel wegen in de Alpen alleen nog met sneeuwkettingen enigszins te berijden. Een aantal passen zijn afgesloten. In het gehele Alpengebied geldt een verhoogd risico op lawines.

In Zwitserland tot slot werden temperaturen gemeten tot -23 graden Celsius. In de Italiaanse Alpen liep het kwik zelfs terug tot -30 graden. Uit de Oost-Turkse bergregio's kwamen berichten over temperaturen ver onder de -30 graden. Duizenden mensen zijn aldaar door hevige sneeuwval nog van de buitenwereld afgesloten.


Uitslagen Engeland Speelronde 19

Chelsea kende een uitstekende avond: zelf won de ploeg bij Manchester City, terwijl concurrent Manchester United punten liet liggen.

Chelsea boekte een belangrijke 0-1 overwinning op Manchester City. Arjen Robben startte niet in de basis, maar kwam na een uur in het veld voor Damien Duff. Frank Lampard maakte vandaag helemaal niet zijn opwachting; voor het eerst in 164 competitiewedstrijden. De middenvelder had griep. Joe Cole tekende voor de cruciale goal, nadat James een schot van Gudjohnsen niet goed verwerkte. The Blues waren steeds de betere ploeg, maar konden het overwicht niet in kansen uitdrukken. Na 24 minuten onthield scheidsrechter Rennie Chelsea een penalty na een overtreding op Drogba.

De equipe van José Mourinho zal met genoegen kennis hebben genomen van het resultaat van Manchester United. De landskampioen van 2003 kwam bij Birmingham City niet verder dan een 2-2 remise. Van Nistelrooij bracht de bezoekers al na vijf minuten aan de leiding, maar een kwartier later herstelde Clapham het evenwicht. Rooney zette na de rust United weer op voorsprong, maar Pandiani zorgde voor de gelijkmaker. In de blessuretijd kreeg de Uruguayaan zelfs een goede kans op de winnende.

De derby van Liverpool eindigde in een 1-3 zege voor de winnaar van de Champions League. Everton begon vol goede moed, maar stond al na zeventien minuten voor een onmogelijke opgave. Twee goede momenten van Gerrard (een assist en een goal) brachten de ploeg van Benitez snel op 0-2. Liverpool kreeg net voor de thee de eerste tegengoal in 12,5 uur te verwerken: Beattie kopte raak. Een knappe actie en dito afronding van Cissé legde het duel echter weer in de plooi.

Arsenal kende op Highbury weinig problemen met laagvlieger Portsmouth. Pompey moest liefst vier goals slikken. De eerste kwam van de voet van Dennis Bergkamp, die daarmee zijn tweehonderdste competitietreffer liet aantekenen. Binnen het kwartier werd de marge dankzij José Antonio Reyes verdubbeld. Dankzij twee treffers van Thierry Henry (waarvan één uit een strafschop) zocht Arsenal met een comfortabele 4-0 voorsprong de kleedkamer op. Na de pauze trapten The Gunners op de rem, met in het achterhoofd het drukke programma.


Uitslagen 19e speeldag:
Arsenal – Portsmouth 4-0
Birmingham City – Manchester United 2-2
Blackburn Rovers – Sunderland - afgelast
Bolton Wanderers – Middlesbrough - afgelast
Everton – Liverpool 1-3
Fulham – Aston Villa 3-3
Manchester City – Chelsea 0-1
Newcastle United – Charlton Athletic - afgelast
West Bromwich Albion – Tottenham Hotspur 2-0
West Ham United – Wigan Athletic 0-2


Stand na 19 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea195241 - 9
2Manchester United194136 - 16
3Liverpool173725 - 9
4Tottenham Hotspur193427 - 18
5Wigan Athletic193425 - 21
6Arsenal183227 - 15
7Bolton Wanderers183122 - 14
8Manchester City192727 - 22
9West Ham United192626 - 25
10Newcastle United182518 - 19
11Blackburn Rovers182421 - 24
12Charlton Athletic172221 - 27
13Aston Villa192123 - 29
14Middlesbrough182023 -28
15Fulham192023 - 28
16West Bromwich Albion191919 - 28
17Everton191618 - 31
18Portsmouth191414 - 31
19Birmingham City181313 - 27
20Sunderland18614 -35


Topscorers:
Ruud van Nistelrooij – Manchester United – 15
Frank Lampard – Chelsea – 12

Disneyland-hotel evacueert 2000 mensen

Icoon AlgemeenVandaag zijn ruim 2000 gasten uit het Disneyland Grand Californian Hotel geëvacueerd. In de hal van het hotel, bij het wereldberoemde Disney-pretpark in het Amerikaanse Anaheim, vloog een 10,5 meter hoge kerstboom in brand. Dit leidde tot een brandalarm waarna het hotel werd geëvacueerd.

De gasten moesten uren buiten in de kou wachten, terwijl sommigen niet eens schoenen of kleren aanhadden. Door de brand zijn twee mensen licht gewond geraakt. In het hotel is alleen rook- en waterschade ontstaan, doordat de brand snel onder controle was.

Het Disneyland Grand Californian Hotel
Het Disneyland Grand Californian Hotel

Voetbal: Feyenoord trekt Ron Vlaar aan

Icoon VoetbalRon Vlaar verhuist per 1 januari naar Feyenoord. De Rotterdamse club neemt de 20-jarige verdediger over van AZ, waar hij niet kon rekenen op een basisplaats.

De laatste tijd was er veel te doen om Vlaar. De Hensbroeker beschuldigde zijn trainer Van Gaal van chantage en haalde in de media uit naar de oefenmeester. De verdediger werd daarnaast met meerdere clubs in verband gebracht. Eerder probeerden al Ajax en Tottenham Hotspur het talent in te lijven, maar deze transfers gingen niet door. De Engelse club haakte op het laatste moment af en Ajax vond de transferprijs te hoog.

Feyenoord is wel succesvol en weet de verdediger voor 3,5 jaar te contracteren. Vandaag onderging Vlaar een medische keuring en verbond hij zich tot medio 2009 aan de huidige nummer drie van de Eredivisie. Vlaar is blij dat er een einde is gekomen aan de lange periode vol onzekerheid over zijn verdere toekomst. Voor de verdediger is het namelijk belangrijk om veel aan spelen toe te komen met het oog op het WK in Duitsland.

"Daar ben ik heel blij mee. Het heeft altijd mijn voorkeur gehad om voor een grote Nederlandse club te spelen. Dus toen Feyenoord belde, hoefde ik eigenlijk niet zo heel lang na te denken", aldus Vlaar op de website van Feyenoord. "Na een periode waarin ik meer met randzaken dan met het voetbal werd geconfronteerd, is het nu prettig om te weten waar ik aan toe ben. Ik kan bijna niet wachten tot de eerste training."

-
Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!voetbalmanager!

Hockenheim gered van bankroet

De Duitse Grand Prix op de Hockenheimring lijkt te zijn gered van de ondergang. Drie weken geleden doken er berichten op over de penibele financiële situatie van het circuit. Lokale autoriteiten hebben nu ingegrepen.

Een adviseur van het accountantsbureau Ernst & Young gaf enkele weken geleden aan dat het circuit met de huidige omstandigheden in april failliet zou zijn. De burgemeester van het plaatsje Hockenheim weet nu te melden dat de deelrepubliek Baden-Wurttemberg financiële ondersteuning heeft geboden, waardoor een bankroet kan worden voorkomen. "Op dit moment ga ik ervan uit dat de Duitse Grand Prix in 2006, 2007 en 2008 gewoon zal doorgaan," aldus Gummer.

Walter Krafitz, baas van de Nürburgring, heeft ondertussen bij Bernie Ecclestone geopperd om de Duitse Grand Prix te laten wisselen tussen de Hockenheimring en de Nürburgring. Dit plan zou de kosten voor beide circuits drukken en tegelijkertijd het aantal races in Duitsland terugbrengen van twee naar één, wat de weg vrijmaakt voor andere landen om een race te organiseren.

Schaatsen: Bos, Wennemars naar Spelen

Icoon SchaatsenJan Bos, Beorn Nijenhuis en Erben Wennemars mogen zich opmaken voor de Olympische Winterspelen. Ireen Wüst en Renate Groenewold kwalificeerden zich al voor een tweede afstand in Turijn.

Vandaag stonden er twee afstanden gepland: de 500 meter voor mannen en 3.000 meter voor vrouwen. Op het kortste nummer kwalificeerden Jan Bos, Beorn Nijenhuis en Erben Wennemars zich voor de Spelen. Gerard van Velde en Jacques de Koning eindigden ex aequo op plaats vier. Waarschijnlijk zal een skate-off als scherprechter tussen beide heren fungeren. Simon Kuipers was na één heat de snelste, maar moest door een liesblessure forfait geven voor de tweede run.

De vrouwen reden vanavond de 3.000 meter. Ireen Wüst was net als gisteren op de mijl de rapste. Wüst kwam met 4.04,33 bijna tot een baanrecord. De wereldkampioene junioren was niet genomineerd, maar kwalificeert zich dankzij haar winst toch voor de Spelen. Ook Renate Groenewold en Moniek Kleinsman verdedigen de Nederlandse eer op de 3 kilometer. Het duo had een nominatie op zak en een respectievelijk tweede en derde plaats was dus voldoende. Gretha Smit (vijfde) en Marja Vis (tiende) zijn de genomineerden die buiten de boot vallen.

Morgen komen de heren uit op twee afstanden: de 1.000 en 10.000 meter. De dames rijden de 500 meter.


Klik hier! voor een uitgebreider verslag van de 500 meter.

Klik hier! voor een uitgebreider verslag van de 3.000 meter.

88 kilometer kruipen voor de liefde

Wie de 37-jarige Brit Mark McGowan ziet kruipen, zal denken dat hij wanhopig is. McGowan is begonnen aan een 88 kilometer lange kruiptocht van Soutwark, iets ten zuiden van Londen, naar Canterbury. Op zijn rug staat een bord met de tekst: 'Kan jij van mij houden?' en hij sleept achttien doosjes bonbons met zich mee. McGowan wil met deze actie de aandacht vestigen op de eenzaamheid die veel mensen tijdens de feestdagen voelen. Over dertig dagen hoopt hij aan te komen in Canterbury.

"Jaren geleden heb ik eens op mijn eentje kerst gevierd", vertelt de Brit tijdens een pauze. "Ik had geen vriendin en wilde niet bij mijn familie zijn. Uiteindelijk bestond mijn feestdiner uit twee viskroketten. Sommige mensen brengen elke kerst door in wanhoop en eenzaamheid. Hopelijk kan ik wat mensen ertoe aanzetten anderen uit te nodigen."

Het is niet de eerste bizarre actie van de Brit. Zo haalde McGowan in 2003 al het nieuws toen hij een pinda elf kilometer met zijn neus had voortgeduwd. In 2004 at hij een vos op en afgelopen jaar kwam de Brit in beeld, nadat hij 47 auto's had bekrast bij wijze van kunst. Ook wilde hij 15 miljoen liter water door de gootsteen spoelen om te laten zien dat de wereld slecht omgaat met drinkwater.


McGowan kruipt voor de liefde

OKT: Bos, Nijenhuis, Wennemars naar OS

Jan Bos, Beorn Nijenhuis en Erben Wennemars zijn zeker van een plaatsbewijs op de 500 meter voor de Olympische Spelen van Turijn.

Bos kroonde zich tot Nederlands kampioen na een uitstekende tweede run, die hij in 35,37 aflegde. Nijenhuis en Wennemars hadden al nominaties op zak, zodat een ereplaats volstond voor een olympisch ticket. Vooral Nijenhuis deed goede zaken in de tweede omloop en leverde met 35,46 een goede prestatie. Gerard van Velde en Jacques de Koning eindigden beiden op de vierde plaats. Waarschijnlijk zal een skate-off over deze laatste plaats moeten beslissen.

Simon Kuipers – winnaar van de eerste heat – verscheen tijdens de tweede omloop niet meer op het ijs. Hij kampte met liesklachten. Omdat Kuipers geen status als genomineerde of ‘supergenomineerde’ had, heeft hij volgens de reglementen geen recht op een skate-off.


Uitslag 500 meter mannen:

#NaamPuntenVerschil
1J. Bos70,95xxxx
2B. Nijenhuis71,200.25
3E. Wennemars71,240.29
4J. de Koning71,290.34
4G. van Velde71,290.34
6A Oltrop71,680.73
7J. Smeekens71,720.77
8Y. Solinger72,701.75

Britse hoerenloper wordt vogelvrij

TippelhoertjesDe regering van Groot-Brittannië wil keihard gaan optreden tegen straatprostitutie. Ook hoerenlopers wordt de oorlog verklaard; ze lopen kans hun rijbewijs te verliezen en openlijk aan de schandpaal te worden genageld. Plannen voor goedgekeurde tippelzones worden voorlopig geschrapt.

"Mannen die ervoor kiezen prostituees te gebruiken, steunen indirect drugsdealers en drugsgebruikers. De bevoegdheid hen het rijbewijs af te nemen bestaat al. We willen dat de politie daar vaker gebruik van maakt", zegt Fiona McTaggart van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het nieuwe zerotolerancebeleid zal volgende maand bekendgemaakt worden. Automobilisten die stapvoets rijden op zoek naar tippelhoertjes dreigen bijvoorbeeld met naam en toenaam in de lokale krant te worden genoemd. Daarnaast moet er meer werk van worden gemaakt om met behulp van Blijf van mijn lijf-huizen en andere programma's vrouwen uit het vak te halen.

Een woordvoerster van de Britse belangenvereniging voor prostituees verklaarde in een reactie niet blij te zijn met de maatregelen. Zij denkt dat het werk er voor de vrouwen enkel gevaarlijker op zal worden.

Feyenoord trekt Ron Vlaar aan

Ron Vlaar verhuist per 1 januari naar Feyenoord. De Rotterdamse club neemt de 20-jarige verdediger over van AZ, waar hij niet veel aan spelen toekomt.

Eerder probeerden al Ajax en Tottenham Hotspur het talent in te lijven, maar deze transfers gingen niet door. De Engelse club haakte op het laatste moment af en Ajax vond de transferprijs te hoog. Feyenoord is wel succesvol en weet de verdediger voor 3,5 jaar te contracteren. Vandaag onderging Vlaar een medische keuring en verbond hij zich tot medio 2009 aan de huidige nummer drie van de Eredivisie.

Vlaar is blij dat er een einde is gekomen aan de lange periode vol onzekerheid over zijn verdere toekomst. "Daar ben ik heel blij mee. Het heeft altijd mijn voorkeur gehad om voor een grote Nederlandse club te spelen. Dus toen Feyenoord belde, hoefde ik eigenlijk niet zo heel lang na te denken", aldus Vlaar op de website van Feyenoord.

Vlaar, vorig seizoen debuterend in de UEFA Cup tegen Sporting Lissabon, sprak al met de trainer van Feyenoord, Erwin Koeman. "Hij heeft me het een en ander uitgelegd over de gang van zaken in Rotterdam en zijn manier van aanpak. Dat was heel verhelderend. Over mijn positie binnen de selectie hebben we het maar zijdelings gehad. Dat vond ik prima, want ik realiseer me dat ik het gewoon vanaf de eerste dag in Rotterdam moet laten zien."

In het elftal van AZ-trainer Louis van Gaal is Vlaar dit seizoen niet verzekerd van een basisplaats. De oefenmeester geeft de voorkeur aan Mathijsen, Jaliens en Opdam. Daarmee komt een plaats in de selectie van het WK in Duitsland in gevaar.

"Na een periode waarin ik meer met randzaken dan met het voetbal werd geconfronteerd, is het nu prettig om te weten waar ik aan toe ben. Ik kan bijna niet wachten tot de eerste training."

OKT: Wüst wint ook 3.000m

Ireen Wüst heeft ook de 3.000 meter gewonnen bij het OKT in Heerenveen. Daarmee plaatste zij zich, samen met Groenewold en Kleinsman, voor de Spelen in Turijn.

Pas na de dweilpauze na vijf van de tien ritten, kwamen de kanshebbers op de nationale titel en daarmee de kanshebbers op een plaats op de Olympische Spelen, op het ijs. Renate Groenewold vertrok erg snel, zelfs onder het baanrecord van Pechstein. Daar bleef ze net boven, maar ze zette wel de snelste tijd tot dan toe neer. Haar tegenstandster Kleinsman kon goed meekomen, ze eindigde met ruim twee seconden achterstand op de Groningse. Jenita Hulzebosch-Smit kwam in de buurt van haar persoonlijk record. De genomineerde Marja Vis viel tegen, na een snelle start viel zij terug tot buiten de top tien.

Ireen Wüst begon ook erg snel, maar zij kon het wel volhouden, ze bleef Groenewold enkele tienden voor. Haar tegenstandster Gretha Smit kon niet bijblijven, maar leek naar het einde van de race toch over vorm te beschikken. In de slotrit konden Cramer en Van Goozen Wüst niet van haar tweede nationale titel houden. Naast de Brabantse kwalificeerden Groenewold en Kleinsman zich voor de Spelen.

Uitslag 3.000 meter vrouwen

PlaatsNaamTijd Verschil
1Ireen Wüst4.04,33xxx
2Renate Groenewold4.04,640.31
3Moniek Kleinsman4.07,032.70
4Wieteke Cramer4.08,524.19
5Gretha Smit4.09,284.95

CBR: Herhalingstoets jonge automobilisten

Icoon VervoerHet Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wil een herhalingstoets invoeren voor jonge automobilisten. Zodra de jongeren ervaring hebben opgedaan in het verkeer zouden ze weer een keer met een examinator op pad moeten. "Op die manier kunnen we fouten en slechte rijgewoonten corrigeren", aldus directeur Meijer van het CBR.

Uit de statistieken blijkt dat jongeren goed zijn voor zo'n 22 procent van de doden en gewonden in het verkeer. Een dergelijke herhalingstoets zou dat moeten verminderen. Jongeren die niet goed rijden tijdens de toets zullen hun rijbewijs overigens niet kwijtraken. De toets wordt alleen gebruikt als adviserend hulpmiddel. Het CBR wil de toets wel verplicht stellen. De regering zal het CBR-advies naar alle waarschijnlijkheid overnemen.

Sparta geeft Michels 1000 euro boete

Sparta Rotterdam heeft Jan Michels met een boete van 1.000 euro bestraft. De middenvelder gaf, in de wedstrijd tegen FC Utrecht (1-1), keeper Joost Terol een klap in het gezicht.

Terol moest door deze grove overtreding door de clubarts behandeld worden, maar kon de wedstrijd wel uitspelen. Na afloop moest zijn wenkbrauw gehecht worden.

Wiljan Vloet, trainer van de club uit Rotterdam, had geen goed woord over voor de actie van Michels, maar gaf hem slechts een boete van 1.000 euro.

Michels kan echter ook nog bericht van de KNVB ontvangen. De aanklager van de Nederlandse voetbalbond heeft eerder al aangegeven een vooronderzoek te starten naar aanleiding van het gedrag van de 35-jarige speler.

Di Stefano doorstaat zware hartoperatie

Alfredo di Stefano heeft een zware bypass-operatie van vijf uur ondergaan. Afgelopen weekend kreeg hij een hartaanval waarna hij direct werd opgenomen in het ziekenhuis. In eerste instantie was het de bedoeling dat hij zondag geopereerd zou worden, maar gezien zijn slechte toestand werd dat dus vandaag.

Di Stefano debuteerde bij het Argentijnse River Plate in het betaald voetbal waar hij zes seizoenen speelde. In 1946 verliet hij deze club om uit te komen voor Huracán. In 1951 en 1952 kwam hij uit voor Millionares in Colombia, waarna hij een jaar later naar Spanje vertrok om voor Real Madrid te spelen. In de Spaanse hoofdstad zou hij uitgroeien tot één van de beste spelers die daar ooit hadden gespeeld. Tot op de dag van vandaag is de Argentijn ere-voorzitter van De Koninklijke.

Anja Pärson pakt leiding in wereldbeker

Anja Pärson (24) heeft in het Oostenrijke Lienz de wereldbekerwedstrijd reuzenslalom gewonnen. De Zweedse neemt en passant de leiding in de algemene stand van de wereldbeker over van Michaela Dorfmeister, die met een 23e stek ontgoochelde.

Na twee races noteerde Pärson een tijd van 2.09,94. Dat was niet veel sneller dan Nicole Hosp (2.10,15) en Tina Maze (2.10,34). Janica Kostelic stelde wat teleur met een zesde notering. ”Het zicht was heel slecht, en omdat ik veel risico nam, maakte ik veel fouten”, zei de Zweedse na afloop. Pärson heeft nu al 29 wereldbekerzeges op haar palmares. Door de overwinning in Lienz pakt ze de leiding in het algemene wereldklassement, voor Kostelic en Dorfmeister. Pärson heeft echter andere prioriteiten: ”Ik wil vooral goed oefenen voor de Olympische Spelen. Ik ga pas aan de wereldbeker denken, wanneer ik er in maart nog steeds goed voor sta.”

Metershoog paard verdwenen uit Land van Ooit

Icoon OpmerkelijkOnbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een metershoog paard meegenomen uit het Brabantse attractiepark Land van Ooit. Het polyester ros 'Kos met de Snor' is ruim 3,5 meter hoog en vier meter lang. Volgens een woordvoerder van de politie moet het paard tussen de 250 en vijfhonderd kilo wegen.

Op de plek waar het paard stond was een briefje achtergelaten. 'Kos met de Snor' zou het koud hebben gehad, en keert op 1 januari terug, meldde het schrijven. De politie houdt daarom rekening met een nieuwjaarsgrap, maar neemt de diefstal wel serieus. "Het wegnemen zonder toestemming blijft een strafbaar feit", meent de politie. Een woordvoerder van het Land van Ooit is in ieder geval 'not amused'. "Er zijn geen inbraaksporen gevonden in het park. Waarschijnlijk hadden de daders sleutels. De manier waarop het is gebeurd, is dus niet grappig, maar eerder kwalijk."

Kos met de Snor
'Kos met de Snor'

OKT: Kuipers leidt spannende 500 meter

Simon Kuipers heeft de eerste heat van de 500 meter op het NK Afstanden op zijn naam geschreven. De nummers één tot en met zes zijn slechts zeventienhonderdste van een seconde van elkaar verwijderd.

Kuipers klokte een zeer knappe 35,57. Daarmee bleef hij Jan Bos 0.01 voor. De drie genomineerden – Van Velde, Wennemars en Nijenhuis – zijn nog lang niet zeker van een olympisch ticket. Er zijn vier plaatsbewijzen te verdienen voor op de kortste afstand. Nijenhuis en Wennemars vielen buiten de eerste vier. Naast Kuipers en Bos verraste ook Jacques de Koning, die vierde werd. Er werden liefst negen persoonlijke records gevestigd in Thialf. Een daarvan was voor Freddy Wennemars, het negentienjarige broertje van Erben.

Later vandaag is de tweede heat. De suspense is groot, met de eerste zes minder dan tweetiende van een seconde van elkaar gescheiden. Eerst volgt de 3.000 meter voor dames.

Uitslag 1e 500 meter mannen:

#NaamTijdVerschil
1S. Kuipers35,57xxxx
2J. Bos35,580.01
3G. van Velde35,600.03
4J. de Koning35,620.05
5E. Wennemars35,720.15
6B. Nijenhuis35,740.17
7A. Oltrop35,880.31
8J. Smeekens36,000.43

Dakar 2006: de auto's

Na het overzicht van de belangrijkste kanshebbers bij de motoren volgen dan nu de belangrijkste kanshebbers op de eindoverwinning bij de auto's.

In de categorie voor de auto's wordt het dit jaar ook de vraag of de winnende fabrikant van de afgelopen jaren eindelijk zal worden verslagen. Nissan heeft hun grote team ontmanteld en het gaat dit jaar dus nog maar tussen twee grote fabrieksteams. Dat van Volkswagen en titelverdediger Mitsubishi. Beide hebben ze vier wagens ingeschreven met allemaal mensen die voor de eindoverwinning mee kunnen doen.

Voor Mitsubishi zijn de teams met de meeste ervaring en overwinningen Peterhansel/Cottret en Masuoka/Maimon verder rijden de oud alpine skiër Luc Alphand en voormalige winnaar bij de motoren Nani Roma. Het team Alphand/Picard reed vorig jaar ook al voor Mitsubishi nadat hij de jaren daarvoor steeds opviel met de BMW X5 diesel. Nani Roma heeft jarenlang voor KTM bij de motoren meegedaan en daar ook de eindoverwinning binnen weten te slepen in 2004. Vorig jaar stapte hij over naar het team van Mitsubishi en daar gaat hij dit jaar ook weer rijden samen met Henri Magne. Hij zal in eerste instantie als vliegende assistentie voor de andere teams rijden om dit jaar mee te helpen aan de zo gewenste zesde achtereenvolgende overwinning voor het Japanse team.


De Mitsubishi's rijdend op het strand bij Dakar

Volkswagen zal er dit jaar echter alles aan doen om de hegemonie van Mitsubishi te verbreken. Ze wonnen dit jaar al het Rally Raid kampioenschap met hun machtige VW Touareg. De teams die voor de Duitsers uitkomen zijn de voormalige winnaars Saby/Perin en Kleinschmidt/Pons. Verder gaat ook 'belofte' Giniel de Villiers met een blauwe Touareg rijden. De Zuid Afrikaan reed de afgelopen jaren voor het team van Nissan waar hij opviel. In dat team reden ook McRae en Vatanen. Toen Nissan bekend maakte te stoppen met de Dakar was Volskwagen er snel bij om hem in te lijven. De vierde en laatste wagen wordt door een voormalig meervoudig WRC (rally) kampioen bestuurd. "El Matador" Carlos Sainz maakt dit jaar de overstap naar de Dakar nadat hij is gestopt met de WRC rally's voor Citroën. Volkswagen is erg tevreden over hem en verwacht dat hij redelijk goed mee zal kunnen komen in de top.


De Touareg in de editie van 2005

Verder zijn er natuurlijk ook de outsiders in deze categorie. De belangrijkste is het X Raid team van Nasser Al Attiyah, naast de man uit Qatar rijden ook het team Monterde/Siviero en voormalige motordeelnemer Alphie Cox samen met Ralph Pitchford mee in de BMW's X5 en X3 waarmee het team in deze editie uitkomt. De laatste belangrijke outsider zijn zoals elk jaar het team van Jean Louis Schlesser met zijn Schlesser buggy's. Dit jaar bestaat zijn team weer uit drie inschrijvingen met naast de vertrouwde teams die we kennen uit de voorgaande edities van Schlesser/Borsoto en Servia/Alcaraz nu ook het Franse team Magnaldi/Debron in de Schlesser-Fords. Magnaldi liet zich de afgelopen jaren vaak van voren zien in de Nederlandse Honda Buggy.


Eén van de Schlesser buggy's in actie tijdens Dakar 2005

Bij de Nederlandse inschrijvingen is er geen enkel team wat echt voor een toppositie mee zal kunnen doen. De twee teams die waarschijnlijk als hoogste zullen eindigen zijn de equipes Leyds/Blom in hun nieuwe paarse Desert Warrior en oude rot Bob ten Harkel met Herman Vaanholt. Dit jaar doet ten Harkel niet meer mee met de Sorento's van het Hutten Rally team maar gaat hij het proberen in de Bowler Wildcat. De Desert Warrior is voor Leyds en een aantal andere Nederlandse teams juist de vervanging voor de Wildcat waarmee ze voorgaande jaren reden.

Ouders laten dochter (10) snowboard jatten

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingIn het Oostenrijkse Kirchberg is een Nederlander bestolen van zijn snowboard. De daders bleken landgenoten. Een 10-jarig meisje nam de board ter waarde van 700 euro mee uit een standaard voor een horecazaak, terwijl haar moeder en stiefvader haar uit het zicht hielden en opletten of er geen pottenkijkers langskwamen.

De diefstal vond afgelopen zaterdag plaats. Na onderzoek kwam de politie achter de identiteit van de daders. Het snowboard werd zondagavond teruggevonden op het balkon van het vakantieadres van het gezin. De 10-jarige dader kreeg een proces-verbaal. Tegen de ouders is aangifte gedaan bij het openbaar ministerie in Kitzbühl wegens medeplichtigheid aan een strafbaar feit.

Bodnar zes duels aan de kant

László Bodnar van Roda JC is de komende zes wedstrijden geschorst. De Hongaar kreeg een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal en is daarmee akkoord gegaan.

In de wedstrijd tegen ADO Den Haag gisteren ging Bodnar compleet door het lint. Na een duel met Joonas Kolkka vloog hij de Fin aan, tot twee keer toe. Bij de tweede poging gaf hij Kolkka bijna een kopstoot. Bodnar kreeg hierop een rode kaart, waar Kolkka, die ook een poging tot slaan deed, slechts geel kreeg. Het is niet de eerste keer dat Bodnar dit seizoen geschorst wordt. Tegen Vitesse trapte hij na, waardoor hij twee duels vanaf de kant kon toekijken.

Huub Stevens, coach van Roda, liet weten niet blij te zijn met de hele gang van zaken. Ook Roda JC bestrafte Bodnar, maar wat die maatregelen precies zijn werd niet bekend gemaakt.

Rip Xbox 360 demodisc speelbaar op Xbox 360

RDJ134 en cypher21 submitten het volgende nieuwtje:

Team PI, die eerder als eerste warez groep een Xbox 360-game-iso maakte, is er wederom in geslaagd Microsoft in verlegenheid te brengen. De groep heeft een rip gemaakt van een kiosk (Demo pod) disc en deze startte tot hun eigen verbazing gewoon op.

Door deze ontdekking kunnen hackers beginnen met het schrijven van een zogenaamde bootdisc die een modchip overbodig maakt. Een zelfde soort bootdisc kwam al eerder uit voor de Dreamcast waarna je gewoon kopiën kon spelen zonder een modchip in je console te solderen.

Het lijkt erop alsof Microsoft in de haast van het uitbrengen vergeten is een beveiliging op deze kiosk-discs te zetten, met alle gevolgen van dien.

Enkele dagen geleden nog maar ontdekte een aantal Fransen al een swap trick waarmee gedownloade games te spelen zijn. Hoewel dit klinkt als een grote ontdekking valt dit in de praktijk nog wel mee, je kunt namelijk enkel een backup spelen van de game waar je mee opstart.

Let op: Links van en naar piraterij/warez worden zoals altijd NIET getolereerd!

Animal Crossing DS verkoopt meer dan 1 miljoen

Japan heerst een Animal Crossing gekte: het aantal verkochte exemplaren staat inmiddels op dik 1.1 miljoen, en dat binnen één maand. Ook de Brain Training DS game heeft deze week de miljoen gehaald. Het aantal DS units dat verkocht is ligt rond de 600.000. Exacte hardware cijfers volgen ergens de komende week.

Volledige software verkoopcijfers voor de afgelopen week in Japan:

PositieVorige weekGameConsoleEenhedenTotaal
1NEWKingdom Hearts IIPS2727.591727.591
22Animal Crossing DSDS416.1321.177.108
33Mario Kart DSDS302.742667.799
4NEWNaruto 3PS2216.966216.966
57Pokemon Mysterious DungeonDS157.786511.704
66Pokemon Mysterious DungeonGBA156.430512.054
75Tamagotchi DSDS156.181721.104
8NEWMGS3: SubsistancePS2103.894103.894
9-Mario Party 7Cube100.130319.650
108Brain TrainingDS93.2401.004.681

Lees onze review van Animal Crossing voor de DS *hier*

Elber keert terug naar Brazilië

Giovani Elber keert terug naar zijn vaderland. De spits tekende voor een jaar bij de Braziliaanse club Cruzeiro.

Begin december werd Elber weggestuurd bij Borussia Mönchengladbach, nadat hij kritiek had geuit op de leiding. Sindsdien zat de aanvaller zonder club. Elber speelde in Duitsland eerder voor VfB Stuttgart en Bayern München. Bij Bayern was hij het succesvolst. In zes seizoenen werd hij vier keer kampioen, won drie keer de nationale beker, en won hij één keer de Champions League. Ook speelde Elber nog twee seizoenen bij Olympique Lyon.

Hoewel hij al eerder overeenstemming bereikte met Cruzeiro, wachtte Elber met het tekenen van het contract totdat zijn familie goedkeuring had gegeven. Op een vakantie in Brazilië kwam die, waardoor het helemaal rond was. ”Voor mij is het een grote uitdaging om met Cruzeiro prijzen te pakken zoals ik dat in Europa en vooral in Duitsland heb gedaan.”, aldus Elber.

Hiddink zoekt vervanger voor Robert en Sibon

Aangezien Robert de rest van het seizoen verhuurd wordt aan Real Betis Sevilla en Osmar Daniel Ferreyra naar zijn thuisland vertrekt, maakt PSV jacht op nieuwe aanvallers. De Eindhovense club beschikt, dankzij het vertrek van deze spelers, weer over voldoende financiële middelen.

Ook een vertrek van Gerald Sibon ligt in het verschiet, aangezien hij nog maar nauwelijks aan spelen toe komt in het Philips-stadion. Vitesse heeft zich officieel gemeld bij PSV voor de 31-jarige aanvaller. De Arnhemse ploeg zou Sibon graag willen huren voor de rest van het seizoen.

Verder zal PSV ook nog een deel van de transfersom opstrijken die Klaas-Jan Huntelaar gaat opleveren. Het is bekend dat de jonge aanvaller zo goed als zeker naar Ajax vertrekt. De Amsterdammers leggen negen miljoen euro op tafel voor de speler, waarvan 1 miljoen euro voor de Eindhovenaren bestemd is. Deze afkoopsom werd in het contract van Huntelaar vastgelegd toen hij van PSV naar SC Heerenveen vertrok.

"Het is in ieder geval een aanvaller die we ook in de Champions League kunnen inzetten." zei trainer Guus Hiddink gisteren. Hij wil nog niets los laten over een nieuwe eventuele aanvaller, maar het mag duidelijk zijn dat het iemand is die dit seizoen nog niet op Europees niveau heeft gespeeld. De Eindhovense club heeft nog tot 31 januari de tijd om de nieuwe speler aan te trekken. Op die dag sluit namelijk de inschrijvingsperiode voor de Champions League.

Voor dit toernooi mag PSV nog drie nieuwe spelers toevoegen aan de huidige lijst. Twee spelers die zeker worden opgenomen zijn Arouna Koné en Jason Culina. Tot de winterstop was het voor dit tweetal niet mogelijk om te kunnen spelen. Een andere nieuweling in de Eindhovense selectie, Michael Ball, zal dit seizoen niet meer in de Champions League uitkomen. Hij werd namelijk bij zijn oude club Glasgow Rangers al een keer opgesteld.

Pepé Pla zal waarschijnlijk ook niet worden aangemeld voor het toernooi. De kans is echter groot dat hij in de toekomst alsnog zal schitteren op de Europese voetbalvelden. Hiddink heeft namelijk laten weten dat dit een speler voor de toekomst is.

Galásek verlengt contract

Tomás Galásek heeft zijn contract met Ajax met één jaar verlengd. De middenvelder zal tot 2007 in de ArenA te zien zijn.

Hoewel hij slecht aan zijn vijfde seizoen bij Ajax begon heeft de Tsjech toch zijn vertrouwen in Ajax uitgesproken. Galásek verloor dit seizoen zijn aanvoerdersband én zijn basisplaats. De international sprak openlijk zijn twijfel uit, maar gelukkig voor hem keerde hij al snel terug in de selectie.

"Gaandeweg is het goede gevoel weer bij hem gegroeid. We zijn respectvol met elkaar omgegaan. Tomás wil graag blijven en wij zien hem nog steeds als een volwaardig lid van onze selectie", aldus technisch directeur Martin van Geel in De Telegraaf van vandaag. Van Geel werkte in het verleden ook al met Galásek bij Willem II.

A'damse gidsen bewapend met hellebaard

Icoon OpmerkelijkToeristengidsen in Amsterdam krijgen van de gemeente een wapenvergunning om een hellebaard bij zich te dragen. Met het Middeleeuwse steekwapen moeten dronken toeristen, agressieve junks en dealers op afstand worden gehouden. Vanaf januari dragen vier gidsen een stalen hellebaard met zich mee, zo meldt directeur Raoul Serrée van excursiebureau Van Aemstel Produkties.

Sinds jaar en dag verzorgt het bedrijf rondleidingen waarbij gidsen verkleed zijn als schutters van Rembrandts Nachtwacht. In de avonduren leverde dat een aantal vervelende incidenten op met dronken Engelse toeristen en drugsdealers, waarop Van Aemstel Produkties besloot te stoppen met de avondtoers op de Wallen. Omdat 2006 het Rembrandtjaar is, wilde het bedrijf graag weer beginnen met de avondrondleidingen en vroeg het een wapenvergunning aan.

Overigens heeft de gemeente voorwaarden verbonden aan de afgegeven vergunning. Alleen gidsen gekleed in een historisch kostuum mogen de hellebaarden met zich meedragen, en het wapen mag enkel op de Amsterdamse Wallen worden meegevoerd. De vergunning staat op naam en de gidsen mogen het steekwapen nooit afgeven. Bij confrontaties hebben de gidsen de nadrukkelijke instructie weg te lopen.

Toeristengidsen mogen hellebaarden bij zich dragen
Gidsen van Van Aemstel Produkties in vol ornaat

Lekker knallen op Black screenshots

Electronic Arts vond het wel weer eens tijd om ons een beetje warm te houden met nieuwe screenshots van Black. Deze game wordt ontwikkeld door Criterion, die bekend zijn geworden met de Burnout-serie. Een FPS ontwikkelen is natuurlijk iets heel anders dan een race-game, maar het lijkt er op dat de heren en dames van Criterion een erg goed spel aan het ontwikkelen zijn. Wil je meer weten over deze game, lees dan vooral onze preview eens.





Standen NHL per 27 december

De Olympische selecties zijn bekendgemaakt en de NHL-teams hebben hun rosters voor de Olympische break op kunnen stellen. De Verenigde Staten en Canada laten een verbitterde Jeremy Roenick en een teleurgestelde maar realistische Sidney Crosby achter, terwijl Sergei Fedorov de Russen zonder hem naar Turijn laat afreizen.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Philadelphia35228 54913211013-5-39-3-27-2-1
N.Y. Rangers372112 4461139511-5-210-7-24-5-1
N.Y. Islanders351716 2361161278-7-19-9-15-4-1
New Jersey361516 5351001139-6-36-10-22-5-3
Pittsburgh35819 824941414-9-54-10-31-7-2
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa34256 3531487514-3-011-3-35-2-3
Buffalo372511 15112311312-5-113-6-09-1-0
Toronto372014 34312111913-7-17-7-25-5-0
Montréal341711 6409710911-5-26-6-43-5-2
Boston361317 6321051186-6-27-11-45-4-1
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina35239 34913011214-4-09-5-37-2-1
Tampa Bay371915 34111611911-7-18-8-25-5-0
Atlanta371616 5371281329-7-37-9-26-2-2
Florida381320 5319812210-6-23-14-34-5-1
Washington341219 327991338-8-24-11-14-5-1
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit37259 3531409812-5-113-4-27-2-1
Nashville34247 3511139516-3-08-4-37-3-0
Chicago351318 430981267-6-16-12-33-4-3
Columbus361025 121761327-11-03-14-13-6-1
St. Louis33821 420901334-12-24-9-23-6-1
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Edmonton372112 4461221159-5-212-7-26-1-3
Calgary372112 446959312-4-29-8-26-3-1
Vancouver362011 54512211313-3-37-8-24-3-3
Colorado371915 34113912510-5-39-10-05-5-0
Minnesota361616 4361018910-6-16-10-36-4-0
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas352311 1471199610-7-113-4-06-4-0
Los Angeles382314 14713111013-6-010-8-17-3-0
Anaheim361614 63810310113-6-33-8-35-3-2
Phoenix371817 23810410310-7-18-10-15-5-0
San Jose351515 5351051119-3-36-12-26-3-1

Sin City gekozen als beste film van 2005

De Amerikaanse stripverfilming Sin City is door Nederlandse filmjournalisten als beste film van het jaar 2005 verkozen. De Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF) maakte dat vandaag bekend. Na Sin City volgde op een gedeelde tweede plaats Mysterious Skin (een confronterende aanklacht tegen kindermisbruik), de Japanse quasi-documentaire Nobody Knows en de absurd-tragische liefdesgeschiedenis Bin-jip uit Zuid-Korea.

De vierde plaats was voor Crash, een indringende epos over het racisme in de Amerikaanse samenleving.

Guernsey van Nanouk Leopold werd als beste Nederlandse film van het jaar verkozen. Eerder dit jaar had de film al veel succes op het Filmfestival van Cannes. De tweede plaats was voor de familiefilm Het Paard van Sinterklaas van Mischa Kamp, de derde voor het terrorismedrama Paradise Now van Hany Abu-Assad. Guernsey werd door meer dan de helft van de filmjournalisten genoemd als beste Nederlandse film van het jaar.

Vorig jaar werd Gegen die Wand uitgeroepen tot beste film. In 2003 was dat Finding Nemo

Spijt over uitlatingen oud-Roda JC-spelers

SportBill Gillissen, de voormalig mental coach van Roda JC die gisteren in het Brabants Dagblad twee oud-spelers van Roda JC betichtte van criminele activiteiten, heeft nu al spijt van zijn uitlatingen. Hij is zelfs bereid excuses te maken.

Gillissen zei gisteren dat Regillio Vrede in zijn Roda-tijd regelmatig lijntjes cocaïne naar binnen snoof en dat Zeljko Kalac een keer met een pistool bij toenmalig Roda-voorzitter Theo Pickée binnen liep en hem probeerde af te persen.

Kalac, nu reserve-doelman bij AC Milan, reageerde woedend: ''Ik zweer je op m'n graf dat ik echt nooit een wapen heb gedragen. Gillissen is gek. Ik sleep hem voor het gerecht.'' Ook Vrede liet weten juridische stappen tegen Gillissen te willen ondernemen wegens onterechte beschuldigingen.

De huidige algemeen directeur van Roda JC, Huub Narinx, zegt de uitlatingen van de oud-mental coach over een criminele cultuur bij Roda absoluut niet te kunnen plaatsen: ''We kunnen het ook niet checken bij Theo Pickée die ons helaas twee jaar geleden ontvallen is.''


Bill Gillissen: spijt
-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Explosie bij vreugdevuur verwondt agenten

MrManiak had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieVier mensen zijn opgepakt toen rond 00:45 uur een explosie plaatsvond bij een illegaal vreugdevuur in Den Haag. Tijdens deze arrestatie zijn twee politiemensen gewond geraakt. De arrestanten zijn tussen de 19 en 26 jaar oud. Het vreugdevuur vond plaats in de Burgemeester Jansenstraat.

De politiemensen waren na klachten van buurtbewoners naar de straat gegaan, waar zij ongeveer vijftien mensen rond het vuur aantroffen. Terwijl ze mensen aan het arresteren waren, deed zich een grote explosie voor. De twee politiemensen moesten naar het ziekenhuis voor behandeling.

Gary Glitter betaalde familie slachtoffertjes

Gary GlitterDe voormalig Britse glamrocker Gary Glitter, die in Vietnam veroordeeld dreigt te worden voor seksueel misbruik van kinderen, heeft de families van de meisjes die hij zou hebben aangerand elk tweeduizend dollar gegeven. De families zouden daarop justitie verzocht hebben de beschuldiging verkrachting te laten vallen. Dat meldt de advocaat van Glitter, Le Thanh Kinh.

De 61-jarige zanger wordt ervan verdacht twee meisjes van twaalf en elf jaar oud seksueel te hebben misbruikt. Bij een veroordeling voor kinderverkrachting loopt de Brit grote kans voor het vuurpeleton te eindigen. Twee weken geleden heeft Glitter die families elk tweeduizend dollar betaald voor 'samenwerking' in de rechtszaak, zo zegt zijn raadsman. Voor aanranding en kindermisbruik kan de oude rocker maximaal twaalf jaar gevangensstraf krijgen.

Het is overigens niet voor het eerst dat Glitter in verband wordt gebracht met pedofiele neigingen. In 1997 werd hij in Engeland gearresteerd wegens het bezit van kinderporno, en uiteindelijk veroordeeld tot vier maanden cel. Tevens werd hij verdacht van het hebben van een seksuele relatie met een 14-jarig meisje. Toen deze haar verhaal voor veel geld verkocht aan een tabloid werd die aanklacht ingetrokken.

Kankerkachel mag niet als woord van het jaar

Op www.woordvanhetjaar.nl stond het woord 'kankerkachel' ruim bovenaan de lijsten met een paar honderd stemmen verschil. Inmiddels is dit woord zonder enige melding verwijderd door de redactie van woordvanhetjaar.nl

De stemmers zijn hier niet blij mee en zijn momenteel niet alleen bezig om uit eerbetoon aan kees, de uitvinder van het woord, het woord keeskachel bovenaan de lijst te krijgen; ze uiten ook hun ongenoegen in vele reacties op andere woorden. Woorden als 'bandstemmen

quote:
27 dec 2005 19:17 | door: Malle Eppie
Waar kan ik op het woord Kankerkachel stemmen ?
27 dec 2005 19:03 | door: Kees van Probleemwijken
Kankerkachel is en blijft gewoon het woord van het jaar!
27 dec 2005 19:03 | door: Niet fokken met kees en kankerkachels
Inderdaad aanmelden voor spam voor viagra.
Heeft die redactie wel nodig met die kleine pikkies.
27 dec 2005 18:57 | door: niet fokken met Fok
Zou ik sowieso doen
27 dec 2005 18:48 | door: Kees4Life
KANKERKACHEL 4 LIFE !!!!!!

hij was vet eerste met honderden stemmen voorsprong en jullie besluiten 'm zomaar eventjes te wissen? Voel je je soms te goed voor dit superhype woord? Ik walg van deze politiek!!

Als dit kankerwoord wint vul ik het e-mailadres van the language lab in op 150 porno en spam-lijsten!

nazi's
27 dec 2005 18:28 | door: Martijn
Die krijgen van de week van mij nog wat te heuren! Sjongejongejonge. Kutcensuur man.

Kankerkachel is de morele winnaar!
27 dec 2005 18:21 | door: Kees
Wat een idiote verkiezing zeg,
het woord kankerkachel wat ruim op nr 1 stond wordt gewoon verwijderd omdat het julie niet aanstaat? Dan is deze zogenaamde verkiezing toch niet serieus te nemen. De gebruiker bepaald toch welk woord gaat winnen?

Stelletje idioten
27 dec 2005 17:59 | door: Kees Kanker
Stervende hoerekankersite!

Komop haal niet alle kankergoedehoerewoorden weg stel stervende rukkers
27 dec 2005 17:24 | door: Kees
Stervende hoeren kanker redactie!!!!
Vuile NSB'ers!!!!!
Tyf op met je neppe verkiezing.
27 dec 2005 17:04 | door: criticus
Deze site word mede mogelijk gemaakt door elsevier. Hierbij voert de site woordvanhetjaar.nl de reinste Internetcensuur uit.

Ik kan hierover niks anders zeggen dan: stervende hoeren kankerkachel wat een door gestoken kaart is dit, alle woorden die hun niet aan staan en beter zijn dan de woorden van elsevier e.a. sponsors worden zonder reden verwijderd.

Nu maar is sproitjes eten na een dag hard Palletssorteren op naam.
27 dec 2005 17:03 | door: L van Leuven
Dit woord hoort bij een subcultuur: digibeten. Mensen die alleen hardcopy lezen (iets wat op papier is gedrukt), zodoende moet het geïnternet-censuurt worden!!
27 dec 2005 17:02 | door: ikbeneenkiwi
En maar doorkachelen jongens
27 dec 2005 16:59 | door: Huubke
SHKK wat een vuig woord zeg.
27 dec 2005 16:59 | door: Bandstemmer #1
Hey! Dit woord gebruiken wij altijd in een andere context. Namelijk het 'en masse' stemmen op goeie woorden op deze site, dat schept namelijk een band ;-)
27 dec 2005 16:49 | door: Kees
Wat een stervende hoeren kankerwoord zeg
27 dec 2005 15:04 | door: Vagere_Hein
"We vonden dat het tijd werd om deze woordvondsten hun eigen podium te geven. Met als jury de taalgebruiker zelf."

Behalve dan dat alle alternatieven verwijderd worden of bestempeld worden zijnde behorend aan een subcultuur. En dan kom je inderdaad op pareltjes als bandstemmen uit, waarvan even makkelijk geclaimd kan worden dat het tot een subcultuur behoort van de dinosaurussen die enkel bepaalde offline media tot zich nemen.

In dat licht bezien is het best ironisch dat elk nietszeggend vertaalbureau een verkiezing van het woord van het jaar kan uitschrijven op internet, maar dat de dimensie internet - waar ontzettend veel taalverrijking plaatsvindt - volledig genegeerd wordt en als subcultuur bestempeld wordt.
27 dec 2005 13:20 | door: Olga
Jammer dat woord mag echt niet winnen. De motivatie voor het opnemen van het woord vond ik niet overtuigend.
27 dec 2005 13:16 | door: Jip (van Janneke)
Als dit woord wint is het doorgestoken kaart
26 dec 2005 09:47 | door: Kees
Aan. :')
26 dec 2005 01:50 | door: Ruud
K hoor ook stemmen. Van Kees!
26 dec 2005 01:13 | door: Wokkel
Boh gek, deze maakt geen schijn van kans!
26 dec 2005 00:06 | door: Blue_MnM
Kees gaat toch winnen
24 dec 2005 10:19 | door: Stichting hangouderen
Wij horen vaak stemmen van hangouderen op de band die klagen over kippensoep.
22 dec 2005 22:41 | door: zuigerd
dit woord zuigt
22 dec 2005 20:22 | door: wasabi
stemband?
14 dec 2005 21:49 | door: Willem
Dit woord krijgt zeker mijn stem. Alleen jammer dat het woord bij sommige mensen o.a. door de film White Noise angst oproept. Als je je er een beetje in verdiept kom je er achter dat het een mooi fenomeen is wat zeker nader onderzoek verdient. Aan sommige reacties hier te zien kun je merken dat de beste stuurlui vaak aan wal staan!
6 dec 2005 23:38 | door: Geert
tja,.....er is meer tussen hemel en aarde,...ik hoop dat ze het goed gaat.!
2 dec 2005 18:44 | door: pipi langkous
Hoi blondje,
Toch weten nog steeds heel weinig mensen de betekenis van dit woord, bijna niemand weet wat het betekent, tenzij ze idd met dit soort dingen bezig houden. Maar dat is mijn ervaring; als ik het over bandstemmen heb, vraagt men zich altijd af wat dat is en moet ik het uitleggen.
2 dec 2005 14:19 | door: Blondje
Patrick, als je het al vele jaren doet dan is de term dus best oud.... Of gebruik je een andere term? Kijk er zijn worden die echt nieuw zijn, zoals murfen bijvoorbeeld!
28 nov 2005 21:47 | door: diva
oneerlijkheid? Ik vind t wel een mooi woord, enne bij mij zijn ze nog niet aan de deur geweest hoor....ten minste, ik heb nog geen bandrecordertje tussen mijn deur hangen. Jij wel?
groetjes
28 nov 2005 21:02 | door: dochter van een duivel
oneens met je , diva, het woord weet niks op gang te houden, de mensen die dit geleuter als een soort Jehova's blijven preken en er dan nog mee op één staan ook, DIE ONEERLIJKHEID houdt de discussie gaande.
28 nov 2005 09:12 | door: diva
hihihi, klagers van katan...mooie woordspeling!!
Dat het woord bandstemmen op nummer 1 staat...dat is meer dan terecht, dit woord weet al maanden een verhitte discussie op gang te houden, het houdt de gemoederen dus wel bezig, voor en tegen heeft er wel een mening over. Feit is, het woord leeft blijkbaar genoeg onder de mensen!!
27 nov 2005 23:17 | door: Mivak
Opnemen met een band- of cassetterecorder is al flink verouderd. Afgezien van het feit dat men alleen opnam met nieuwe banden, gebruiken de meeste stemopnemers tegenwoordig de computer om de stemmen mee op te nemen. Die theorie is dus al lang achterhaald.
27 nov 2005 20:08 | door: bla
ik heb ook wel eens stemmen gehoord op een bandje. dat gebeurt namelijk als je iets opneemt, en daar vervolgens overeen opneemt. dan hoor je in de nieuwe stiltes nog op de achtergrond heel vaag het vorige wat er op het bandje stond. en dat mensen dat geloven dat het geesten zijn, tsja...
27 nov 2005 11:26 | door: bbtje
Zo , heb ook even gestemd. Ik zelf ben analystisch ingesteld en heb het ook geprobeerd. Ik ben niet zomaar iemand die alles klakkeloos aanneemt, en ga dus dan zelf op onderzoek uit van wat iets kan veroorzaken en al dat meer. Het bestaat en het is zo.
25 nov 2005 15:41 | door: catanner
aha, dit is nu een duidelijke uitleg. Dank je wel.
25 nov 2005 11:32 | door: Bandstemmer
Dat kan mivak heel mooi uitleggen. Het zijn gewoon stemmen van overledenen die plotseling op een cassettebandje terecht komen of op een film. Eigenlijk maakt het niet eens uit of je in geesten of bandstemmen gelooft en ze op wil nemen of niet want ze kunnen dus ook worden opgenomen door mensen (die hier niet in geloven) die een opname maken van bijv vogelgeluidjes in het bos. En daarna horen ze ineens de stem van hun overleden familielid. Vaak klinkt de stem een beetje 'robotachtig'. Ze gebruiken vaak andere geluiden en die vormen ze om tot hun stem. Ik heb zelf laatst een filmpje gemaakt met mn mobiel en daarna schrok ik me rot; er stond een geest op! En zelfs mensen die hier niet in geloven hoorde de stem (a-stem). Ik had ook een woord geplaatst en die is ook verwijdert dus ik denk dat het woord catannen niet om persoolijke redenen is verwijdert, het wordt denk ik vaker gedaan, weet ook niet waarom.
24 nov 2005 16:59 | door: Duikertje
wat betekent bandstemmmen.........
22 nov 2005 18:34 | door: TRE
Jammer dat er wordt afgegeven op elkaars woorden.

Er zijn al problemen genoeg in de wereld.

TRE (catanfan)
22 nov 2005 16:36 | door: wop
Ik noem het nou niet bepaalt kansloos om meer dan 200 stemmen voor te staan, maar om iemand er dan zonder GOEDE reden uitgooit......dat is pas kansloos!!!
met vriendelijke groet, wop
ps. anti-catanner: mischien zou je een keertje met iemand moeten praten, ik denk dat je moeite hebt met het uiten van je gevoelens.
22 nov 2005 11:24 | door: Gijs de hamer
Het is toch heel bekent dat als je een geluid als;storm, waterval, branding, etc. Je dit uitvergroot kun je altijd wel wat horen.
19 nov 2005 22:16 | door: trix
wat een suffe nummer 1 is dit...
19 nov 2005 09:24 | door: wop
ok, dan maken we er en real life game van
18 nov 2005 19:42 | door: Anne Katanneke
Binnenkort komt er een nieuw spel op de markt: De klagers van Catan.
18 nov 2005 18:03 | door: wop
BTW: de stem opnemen van een doode lijkt mij nogal onzinnig aangezien hij niet veel zal zeggen en anders heet het gewoon opnemen.
Ik ben trouwens zwaar teleurgesteld over het weghalen van mijn reactie's en die van andere, want het zal heus niet het geval zijn dat er een tekort is aan ruimte! helaas moet ik nu gaan anders zou ik nog wel iets ruimte vullends hebben zodat jullie het weer weg kunnen halen.
met vriendelijke groet, wop
18 nov 2005 09:43 | door: jadus
Omdat alle andere woorden die boven dit woord uitkomen verwijderd worden.
17 nov 2005 16:37 | door: anti-bandstemmen
nog nooit van dit woord gehoord, wrom staat dit nou weer op 1, belachelijk heeft goen toekomst, denk es na!
17 nov 2005 15:49 | door: fred
ik heb stemmen in mn hoofd en zie , voel geesten
16 nov 2005 16:03 | door: vicky
ze zijn er geloof me!!!! v
23 okt 2005 22:26 | door: Ans
Bandstemmen zijn cool!!!!
3 okt 2005 16:42 | door: fris en fruitig
1: wat mensen hier doen die er niet in geloven: de inhoudelijke discussie er over aan gaan, het woord staat wél op 1 en dan lijkt het me logisch dat er kritisch naar gekeken wordt
2: je hebt gelijk, de toon kan ook anders, maar dat werd (4 keer verwijderen geleden) ook gedaan, al was het kritisch. Het monddood maken van levenden terwijl 'overledenen'zgn graag gehoord worden, en dat hier verdedigd wordt?.. dat stinkt!
30 sep 2005 19:45 | door: loveandlight
hmm ik weet eigenlijk niet of mivak alles steeds verwijderd, volgens mij doet de redactie van deze site het..
Ik vind dat iedereen zijn menig mag hebben, of je nou in bandstemmen en geesten gelooft of niet en dat moet niet verwijderd worden. Maar als je rare dingen gaat schrijven enzo dan word het verwijderd ja.. En ik vraag me af wat mensen die tegen bandstemmen zijn hier eigenlijk doen. Blijkbaar ben je er dan toch mee bezig.. Bandstemmen bestaan, heb een paar weken geleden een paar hele mooie opgenomen die heeeeel duidelijk zijn, niks vage ruis. Ben er heel blij mee en trots op, heb respect voor mivak en ook voor mensen die het er niet mee eens zijn. Maar ga alsjeblieft geen lelijke dingen meer zeggen op dit forum want dan word alles weer gewist enzo en je kunt het ook anders duidelijk maken toch?
30 sep 2005 03:26 | door: muvuk
simpel: mivak laat iedere keer het -puur inhoudelijke- tegengas op dit suffe woord verwijderen en begint dan vrolijk overnieuw; iets zegt mij (geen bandstem)dat daaraan en aan de getelde stemmen, een luchtje zit
27 sep 2005 17:51 | door: Tinkerbell
Interessant onderwerp!

Dat het woord op de lijst heeft gestaan moge duidelijk zijn

Op 27-12 om 14:22 was de stand 798 stemmen voor 'kankerkachel' en 521 stemmen voor 'bandstemmen'.

Er wordt dus gesjoemeld met de woordenlijst en stemmen, wat op zich jammer is. Verbasteringen als 'kanker-kachel' werden al snel verwijderd. Het FOK!kankerkachelteam blijft echter trouw haar werk doen en blijft de redactie van woordvanhetjaar.nl dwarsbomen door binnen enkele uren een nieuw van 'kankerkachel' afgeleid woord naar de top te stemmen.

Nets houden James in bedwang

In de NBA versloegen de New Jersey Jets thuis de Cleveland Cavaliers met 96-91. De ploeg dankte de winst mede aan Richard Jefferson en Vince Carter, die respectievelijk 28 en 21 punten scoorden.

Ondanks dat LeBron James 31 punten wist te scoren kon hij het tij voor de Cavaliers niet keren.

Nederlander Francisco Elson speelde 24 minuten mee in de wedstrijd van zijn club de Denver Nuggets tegen de Philadelphia 76ers. daarin was hij goed voor 4 punten, 5 rebounds en 1 assist. De Nuggets verloren de wedstrijd met 106-108.

Uitslagen NBA dinsdag:

Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats 90-93
New Jersey Nets - Cleveland Cavaliers 96-91
Miami Heat - Milwaukee Bucks 109-98
Detroit Pistons - Toronto Raptors 113-106
Houston Rockets - Utah Jazz 74-82
San Antonio Spurs - Indiana Pacers 99-86
Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 106-108
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 93-110.

Januari maand van de waarheid

Terwijl het nu tussen kerst en nieuwjaar rustig lijkt in de wereld van de Formule 1, is dat voor de meeste teams alleen maar schijn. Er wordt hard doorgewerkt om in januari goed voor de dag te komen.

In januari komen de meeste teams voor het eerst de baan op met de nieuwe auto voor 2006. Terwijl Red Bull de auto al in december kon testen, zullen Toyota, Ferrari, BMW Sauber, Honda, McLaren, Williams en Renault dat in januari doen. Van Midland is bekend dat de auto op zijn vroegst in februari op de baan zal komen.

In januari is Toyota de eerste die de auto aan het publiek zal tonen, in een test op 14 januari. BMW Sauber volgt met een test 16 en 17 januari in Valenicia, waarna Ferrari op 23 januari de shake down op het circuit van Fiorano zal uitvoeren en later de auto op Mugello zal presenteren.

Honda, McLaren, Renault en Williams hebben nog geen data bekend gemaakt, maar willen in januari met de nieuwe auto gaan testen. Vanaf 10 januari zullen de meeste teams aanwezig zijn om te testen in Valencia en Silverstone, waarna vanaf 24 januari wordt getest in Barcelona.

Gerets in beeld bij Schalke

Eric Gerets staat hoog op het lijstje van Schalke 04 om daar de nieuwe trainer te worden. De Belg trainde eerder in Duitsland al Kaiserslautern en Wolfsburg.

De zoektocht van Schalke 04 naar een nieuwe trainer verloopt niet over rozen. Nadat de club begin december Ralf Rangnick ontsloeg, hoopte de Duitse club Claudio Ranieri als nieuwe trainer binnen te halen. De Italiaan haakte echter al snel af.

Nu staat volgens de Belgische pers Eric Gerets hoog op het verlanglijstje van Schalke. Manager Rudi Assauer van Schalke zou de Belg graag als coach binnenhalen. Probleem is wel dat Gerets nog onder contract staat bij Galatasaray en het daar met een tweede plaats in de Turkse competitie goed doet. De trainer dreigde echter wel al eerder met opstappen, omdat de club de salarissen van de spelers niet betaalde.

Verzorging gewenst!

De Amerikaanse air marshals die uit veiligheidsoverwegingen meevliegen op binnenlandse vluchten zijn massaal ziek, zwak en misselijk.

Schijnbaar was de airmarshal die eerder deze maand een passagier omlegde ook aan het einde van zijn latijn en door dit incident zou aan het licht zijn gekomen dat er iets ernstig mis is met de vliegende patrouilles.

Voor 11 september 2001 waren er slechts 33 airmarshals, maar het congres eiste na de aanslagen op de Twin Towers dat er minstens 5000 zouden komen. Dat aantal werd in 2002 bijna gehaald, maar nu zijn het er nog slechts 2000. Dat lijkt veel, maar met zo'n 25.000 binnenlandse vluchten per dag levert dit aantal slechts een 'dekking' van ± 3 %.

Vooropgesteld dat ze allemaal aan het werk zijn en dat is dus lang niet het geval. Door het excessieve vliegen is het ziekteverzuim namelijk torenhoog.

We kunnen deze verpleegsters van harte aanbevelen...

Tanghe tekent bij Heracles

Stefaan Tanghe heeft dinsdag een contract getekend bij Heracles Almelo. De Belgische voetballer heeft een contract voor anderhalf jaar getekend, zo bevestigt de voorzitter en directeur technische zaken Jan Smit. De 33-jarige Tanghe kreeg bij FC Utrecht geen basisplaats meer.

Tanghe kwam in 2000 naar de Utrechtse Club. Daarvoor speelde hij voor de Belgische clubs KV Kortrijk en Excelsior Moeskroen.

De promovendus wil nog meer versterkingen halen dan Tanghe in de transferperiode. "We zijn bezig met een linkermiddenvelder", zei Smit.

Nissan bouwt PGR3 in concept car

Nissan en Microsoft hebben in een samenwerking voor het eerst een racegame volledig ingebouwd en functioneel gemaakt in een auto. Consoles in auto's hebben we natuurlijk al eerder gezien in MTV's Pimp my Ride, maar in dit geval kan je het stuur, de gaspedalen en de versnellingspook van de wagen ook gewoon gebruiken in de game. De concept car, de Nissan URGE, functioneert ook gewoon als een normale auto, maar wanneer hij is geparkeerd zul je via een Xbox 360 PGR3 kunnen spelen op een 7 inch LCD-scherm. Of de auto daadwerkelijk in productie genomen zal worden is nog niet bekend. Nissan heeft besloten deze concept car te maken omdat volgens een onderzoek de meerderheid van jongeren technologie en gaming in hun eerste auto zeer belangrijk vond.



Een schets van de Nissan URGE. De auto wordt in 2006 in Detroit onthuld.

Verkoopster zet overvallertjes de zaak uit

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn Ede heeft een verkoopster dinsdag twee jeugdige overvallers de winkel uitgezet. Volgens de vrouw zijn de dadertjes, die overigens nog spoorloos zijn, ongeveer twaalf a dertien jaar jong.

Even na 17.00 uur kwamen de twee jongetjes de winkel binnen. De verkoopster deelde hen mee dat de winkel gesloten was, waarna ze weer de winkel verlieten. Even later kwamen ze echter terug en bedreigden de verkoopster met een steekvoorwerp. De vrouw werd hierdoor zo ontzettend kwaad dat ze beide jonge crimineeltjes de deur uit heeft gezet. Er werd niks buitgemaakt.

Het zou gaan om twee licht getinte jongens. Eén had een zwart jack aan en van de andere is bekend dat hij een witte pet droeg. De jongens zouden vervolgens gevlucht zijn richting Poortlaan. Door de politie is nog vergeefs in de buurt gezocht.

Smeltende sneeuw verraadt hennepkwekerij

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadAan de Amkemaheerd in Groningen heeft de politie op een wel hele makkelijke manier een hennepkwekerij opgerold. Alle daken in de buurt waren besneeuwd, behalve het dak van de betreffende woning.

Het hele huis was geblindeerd. Binnen bevond zich een kwekerij waar in totaal bijna honderd hennepplanten werden aangetroffen in drie verschillende vertrekken, waaronder de zolder. Na overleg met justitie is de kwekerij opgeruimd en vernietigd. De bewoner van het huis zal worden gehoord.

Popconcert kut? Geld terug!

Funkamental had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MuziekDe Haagse popzaal 'Het Paard van Troje' wil met ingang van volgende maand een zogenaamd 'No risk ticket' introduceren. Bezoekers kunnen tijdens het eerste kwartier van een concert beslissen of ze willen blijven. Vinden ze het niks dan kunnen ze bij de kassa het entreegeld terugvragen, op voorwaarde dat de zaal direct verlaten wordt.

De actie geldt niet voor gevestigde namen als De Dijk, Bløf of Van Dik Hout, maar voor twee voorafgeselecteerde concerten per maand van nieuwe bands. De zaaleigenaar hoopt dat met het 'No risk ticket' de drempel lager wordt om dit soort bands te bezoeken. "Het 'No risk ticket' is interessant voor iemand die het leuk lijkt nieuwe muziek te ontdekken, maar een kaartje net iets te duur vindt. We willen het voor deze mensen aantrekkelijk maken om toch eens een gokje te wagen", zegt een woordvoerder. Service- en reserveringskosten worden overigens niet in de 'niet goed, geld terug'-actie meegenomen.

Verzameldrift

Na een lange periode van structureel geldgebrek breekt voor de gemiddelde gamer bij het vinden van de eerste full-time baan een periode van grotere financiële ruimte aan. Niet langer hoeft een afweging te worden gemaakt tussen het kopen van bier of het kopen van een game. Ook ben je niet meer afhankelijk van verjaardag- en kerstcadeaus voor het verkrijgen van nieuwe titels. Al mis je dan wel de spanning of oma straks per ongeluk met de Crazy Frog racegame aankomt in plaats van Project Gotham Racing 3.

Miljoenen kerstkaarten te laat in de bus

KerstkaartenEen heel leger aan extra postbodes en postsorteerders heeft niet kunnen voorkomen dat ongeveer tien miljoen kerstkaarten niet tijdig bezorgd zijn. TPG Post heeft inmiddels toegegeven vorige week een achterstand te hebben opgelopen. Veel mensen zouden pas laat de kaarten hebben verstuurd. "Vaak gebeurde dat pas na het weekend voor kerst", aldus een woordvoerder van de TPG.

"Normaal gesproken wordt alle kerstpost binnen maximaal drie dagen bezorgd, maar dat is dit jaar voor 95 procent gelukt", stelt de TPG. De meeste kaarten die te laat waren zijn gisteren alsnog bezorgd. Het postbedrijf wijt de problemen overigens niet alleen aan de kaartverstuurders. De TPG, voor wie december sowieso de drukste maand van het jaar is, had de handen tevens vol aan de post van zorgverzekeraars, die hun klanten voor 16 december een aanbod moesten doen.

'Kabinet-Bos zonder SP valt na een jaar'

Jan MarijnissenHet duurt nog even voordat er Tweede Kamerverkiezingen plaatsvinden, maar SP-leider Jan Marijnissen neemt al vast een voorschot op de coalitie-onderhandelingen. Volgens de SP'er heeft een kabinet onder aanvoering van de PvdA weinig kans van slagen als het de SP links laat liggen. "Ik ben ervan overtuigd dat een kabinet-Bos zonder de SP na een jaar al weer valt", stelt Marijnissen.

In een interview met dagblad Trouw gaat Marijnissen in op gesprekken die hij voert met PvdA-leider Wouter Bos en GroenLinks-leider Femke Halsema over de vorming van een links alternatief voor de huidige coalitie. Volgens de SP'er zit er weinig schot in deze gesprekken, vooral omdat Bos nauwelijks te porren is voor een gezamenlijk optreden van de linkse partijen. "Hij is bang dat hij kiezers op de rechtervleugel van de PvdA kwijt raakt. En hij denkt dat de drie partijen meer zetels krijgen als ze apart opereren dan wanneer ze samen optrekken", meent Marijnissen, die zelf het liefste zou zien dat de drie partijen samen een verkiezingsprogramma opstellen.

In het interview haalt Marijnissen overigens ook uit naar GroenLinks. De partij van Femke Halsema hield ondanks een pleidooi voor een meer flexibele arbeidsmarkt. "Ik heb nog met Paul Rosenmöller gevochten tegen flexibilisering van arbeidscontracten. GroenLinks constateert dat daardoor nu een tweedeling op de arbeidsmarkt is ontstaan. En wat is hun oplossing? De hele arbeidsmarkt flexibiliseren! Kennen ze eigenlijk de geschiedenis van de sociale strijd nog wel? Dan heb je het dus totaal niet begrepen, Halsema", zegt de SP-voorman. "Tekenend is dat de werkgevers-organisaties VNO-NCW juichen en de vakcentrale FNV het plan afkraakt."

Tafelvoetbal

In de pauze van de middelbare school was het altijd dringen rond het tafelvoetbal. Een duidelijke hierarchie die elk jaar een stukje opschoof en een felbegeerde plek als je mocht spelen. Tafelvoetbal kan je in de kantine spelen, op internet of zelfs in het echt, waar je in een pak gehesen wordt en al hangend boven het speelveld de bal moet proberen te raken.

Al deze vormen zijn natuurlijk voor de plebs, als je een beetje mee wilt tellen heb je een tafelvoetbal van Opus. Deze tafel is te verkrijgen in hand-afgemaakt eiken, essen, walnoot of mahonie met een speelveld waarvan de lichtkleur aangepast kan worden. De spelers zijn handgeschilderd en lijken sprekend op hun grote broer. Zo zijn onder andere Davids en Maradona te vinden. De handvaten van de stangen zijn in hout, leer of roestvrij staal te verkrijgen en het frame is verder geheel van roestvrij staal.
But gadgets don't come cheap. Dit stukje craftsmanship staat in de woonkamer vanaf 25.000 pond (38.000 euro). Toch ziet het er wel leuk uit, misschien een mooi hebbedingetje als je op 31 december 20 miljoen wint.

'Rodel-oma' op Olympische Spelen

Anne Abernathy, ook wel bekend als de 'rodel-oma', heeft zich voor de zesde keer in haar loopbaan gekwalificeerd voor de Olympische Winterspelen.

Abernathy, afkomstig van de Amerikaanse Maagdeneilanden, zal in Turijn op 52-jarige leeftijd in actie komen en haalt daarmee een vermelding in het Guiness Book of Records als oudste vrouwelijke deelnemer aan de Olympische Spelen.

Als 29-jarige debuteerde ze in het rodelen en sinds 1988 nam ze aan alle Olympische Winterspelen deel. Bij de vorige Spelen in 2002 in Salt Lake City eindigde de 'rodel-oma' als 26e.

Bob Geldof gaat Tories adviseren

Bob GeldofZanger en activist Bob Geldof gaat de Britse Conservatieve Partij vertellen hoe ze met internationale armoedebestrijding moeten omgaan. Dat heeft partijleider David Cameron gisteravond bekendgemaakt. "Hij zal zijn invloed aanwenden om ons te helpen in de richting die wij op willen", liet de politicus weten. Hij benadrukte dat Geldof geen lid wordt van de partij.

De 54-jarige Geldof, onder meer organisator van de Live 8-concerten, neemt zitting in een net opgerichte partijcommissie die zich bezig zal houden met de armoedeproblematiek. Cameron (39), die begin deze maand tot nieuwe partijleider werd gekozen, hoopt met het aantrekken van de activist de Conservatieven een socialer imago te geven. Dat zou nodig zijn om terrein te heroveren op de Labour Partij van premier Tony Blair.

Verhagen: 100 Kamerleden is genoeg

PolitiekDe Tweede Kamer zou in plaats van 150 zetels slechts plaats moeten bieden aan 100 parlementariërs. Dat vindt CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen. In het nieuwste nummer van het blad Intermediair zegt de CDA'er dat de Kamer dan slagvaardiger te werk gaan.

De christen-democraat geeft in het artikel wel aan op persoonlijke titel te spreken. Hij vindt het huidige, grote aantal kleine partijen in de Kamer overigens geen bezwaar: ''Het probleem is niet zozeer het aantal partijen in de Kamer als wel de mogelijkheid dat met een gering aantal stemmen bijvoorbeeld al een spoeddebat kan worden aangevraagd. Daardoor wordt er aan de vorming van allerlei hypes bijgedragen, want partijen worden beloond met media-aandacht'', aldus Verhagen.

De ideeën van Verhagen zijn niet uniek; VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen bepleitte twee jaar geleden exact hetzelfde.

Veron wil Europa verlaten

Juan Sebastian Veron heeft het wel gezien in Europa. Na het huidige seizoen wil de middenvelder terugkeren naar zijn vaderland Argentinië.

"Ik ben al te lang in Europa en ik voel dat het tijd wordt om terug te keren. Zelfs een belangrijke prijs met Inter of een aanbieding van een andere club kunnen me niet op andere ideëen brengen", aldus Veron.

Zijn werkgever Internazionale heeft als vervanger een andere Argentijn op het oog: Juan Roman Riquelme, die nu nog actief is voor het Spaanse Villarreal.

Edgar Davids boekt gele kaarten-record

Tijdens de afgelopen competitiewedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Birmingham City ontving Edgar Davids in de laatste minuut een gele kaart. Het was alweer zijn negende gele kaart in vijftien wedstrijden en hiermee heeft hij een record in de Premier League op zijn naam gezet.

Edgar Davids is niet onder de indruk van het niveau van de arbitrage in Engeland: "Het lijkt er soms op dat ze me gewoon opzoeken. Sommige acties worden zwaar overdreven. Het lijkt wel Kerst, met al die kaarten."

Ondanks het grote aantal gele kaarten speelt Edgar Davids wel goed bij The Spurs en staat zijn team momenteel derde in de Premier League.

'RTL-medium is een bedrieger'

Icoon TelevisieVolgens hoofdredacteur Rob Nanninga van het blad Skepter is RTL-medium Robbert van den Broeke een bedrieger die zijn informatie met Google van internet haalt.

Op 18 december was in het programma 'Er is zoveel meer' te zien hoe Van den Broeke met Irene Moors op bezoek ging bij Corrie, wier man zelfmoord had gepleegd. Van den Broeke gaf aan het einde van de uitzending zeer gedetailleerde informatie over een vorig leven van Corrie.

Skepter-hoofdredacteur Rob Nanninga is met deze informatie aan de slag gegaan en vond met behulp van Google inderdaad deze informatie terug. Helaas voor Van den Broeke bleek daarbij dat hij de informatie wel van het internet moet hebben.

Het volledige artikel staat op de FOK!weblog. Er loopt over Robbert ook een topic op het forum.

Geen stille tocht na doodslag Floor Garst

MisdaadDe familie van de 20-jarige Floor Garst uit Diepenveen, de jongeman die zondagochtend overleed na te zijn neergeslagen door drie jongens in Deventer, wil niet dat er een stille tocht voor hun zoon en broer wordt gehouden. Een woordvoerder laat namens het gezin weten: ''Ze willen zo veel mogelijk in de anonimiteit blijven. De familie heeft de gemeente Deventer gevraagd de aandacht te concentreren op de vraag hoe in de toekomst dergelijke incidenten kunnen worden voorkomen.'' Op verzoek van de familie is ook de herdenkingstekst op de plaats delict verwijderd.

Floor vierde op kerstavond in het Deventer uitgaansleven samen met zijn vriendin Roos dat ze een half jaar verkering hadden. Toen ze over de Gedempte Gracht richting het Churchillplein fietsten gedroegen drie jongens zich agressief tegen Floor. Zijn vriendin probeerde volgens de politie de ruzie tevergeefs te sussen. De Deventenaar werd neergeslagen en overleed in het ziekenhuis. Uit medisch onderzoek is gebleken dat het slachtoffer niet door de klap zelf om het leven is gekomen, maar door het letsel dat hij opliep toen hij met zijn hoofd op straat terechtkwam.

De politie beschikt over signalementen van de daders, die vermoedelijk tussen de 16 en de 18 jaar oud zijn. Ondanks een grote speuractie van de politie zijn ze nog altijd spoorloos.

Floor Garst was beroepsmilitair. Volgens een defensiemedewerker zal Floor met een militaire laatste groet worden begraven.

-
Familiepagina voor Floor
Bierfront, de vriendengroep van Floor

'Ook reclameonderbrekingen op publieke zenders'

Icoon TelevisieDirecteur Arian Buurman van de Ster vindt dat televisieprogramma's op de publieke zenders ook door reclame moeten worden onderbroken. Buurman zegt dat vandaag in Trouw. Volgens Buurman zijn de kijkers door de commerciële zenders gewend geraakt aan dergelijke onderbrekingen.

De regels voor reclame op de publieke televisiezenders zullen worden opgerekt van zes naar tien procent van de totale zendtijd. Buurman zegt in Trouw dat pas optimaal van deze oprekking wordt geprofiteerd wanneer programma's ook door reclame mogen worden onderbroken.

Momenteel is het volgens de mediawet verboden dat televisieprogramma's op publieke zenders door reclame worden onderbroken, maar Buurman vindt dat deze wet dan maar moet worden aangepast.

RTL-medium belazert de kluit

Volgens hoofdredacteur Rob Nanninga van het blad Skepter is RTL-medium Robbert van den Broeke een bedrieger, die zijn informatie met Google van het internet vist.

Op 18 december was te zien hoe Van den Broeke met Irene Moors op bezoek ging bij Corrie, wier man zelfmoord had gepleegd. Hij heette Arno en was cameraman bij RTL4. Niemand begreep waarom hij uit het leven was gestapt. Hij had geen afscheidsbrief achtergelaten. Robbert beweerde dat Arno "op" was en nu "in het licht" vertoeft. Daar werden we niet veel wijzer van. Aan het einde van de sessie werd Robbert echter plotseling opmerkelijk nauwkeurig:

"Er is nog iets heel belangrijks wat ik moet zeggen. Arno en jij kennen mekaar ook uit een ander leven. Jullie zijn heel diep met mekaar verbonden. Misschien heb je dat zelf ook al wel eens gevoeld, maar dat is wel zo. En ik moet daar iets van zeggen. Het is belangrijk ook ter verwerking van dit, om ook dit los te laten. Er komt iets van een jaartal door. 1793 en 1823. In die tussentijd heb jij geleefd. In dat leven ben je ook niet zo heel oud geworden. Een jaar of 30 of zo. Er komt een heel verhaal bij mij binnen. Het was hier in Nederland. Coevorden krijg ik door. Jouw naam was Hillegien. Je heette Hillegien. Hellegien. Hillegien hoor ik. Hillegien. Ik krijg een achternaam bij jou door. Mogelijk iets van Rozenboom of Rozeboom. Jij heette Rozeboom toen. En jij leefde toen al samen, er komt heel duidelijk een naam, iets van Luwert, Luwert, die naam hoor ik. En er is iets met 7 maart. En er is iets met 7 augustus in dat leven. Ik heb zo'n gevoel dat je dus met deze partner eigenlijk in dat leven hebt geleefd. Vlak na het huwelijk in dat leven ben jij overleden. In datzelfde jaar. Je bent toen getrouwd en eigenlijk datzelfde jaar, ik heb zo'n gevoel in augustus, ben jij overleden. Jouw man was toen bezig, of iets met... Ik krijg een beroep door. Trapper of trap... Ik weet niet wat dat betekent. Trapper of genverbrander of genverbranden. Ik weet niet precies wat dat betekent."

Skepter-hoofdredacteur Rob Nanninga is met deze informatie aan de slag gegaan en vond inderdaad Hillegien Rozeboom die overeenkomt met de vrouw die Van den Broeke beschrijft. Hillegien was getrouwd met een zekere Lubbert die echter geen genverbrander was maar genever-brander.

Op de website waar Lubbert wordt genoemd is echter een spelfout gemaakt en die sukkel van een Van den Broeke heeft dat dus gewoon overgenomen...

WK Darts: Taylor, Painter, Dudbridge verder

Phil Taylor, Kevin Painter en Mark Dudbridge hebben zich allen gekwalificeerd voor de derde ronde van het WK Darts.

Taylor won na een matige start met 4-1 van Superman Matt Clark. De twaalfvoudig wereldkampioen (10 keer bij de PDC, tweemaal bij de BDO) zag de eerste set met 1-3 naar zijn opponent gaan. The Power kende uiteindelijk weinig problemen, want hij won veertien van de zestien volgende legs. Zijn pijlgemiddelde van 34,13 is hoog te noemen. ”Ik moest na de eerste set even een tandje bijschakelen, want met dit format is twee sets verliezen bijna dodelijk”, zei Taylor.

Kevin Painter en Mark Dudbridge kunnen zich opmaken voor een onderling duel. Painter stond 28 legs achter tegen Wes Newton, maar claimde in de tiebreak van de laatste set alsnog de winst: 4-3. Painter rekende eerder al af met Dale Newton, Wes’ jongere broer. Mark Dudbridge toonde zijn klasse tegen Alan Tabern: 4-0. Flash moest slechts in twee legs het hoofd buigen. Dudbridge verheugt zich op zijn confrontatie met Painter: ”Hij is een klassespeler en buiten de baan zijn we vrienden.”

Roland Scholten, die zich eerder op de dag kwalificeerde, kan zijn borst natmaken. De Hagenaar treft in de derde ronde rijzende ster Adrian Lewis. Het 20-jarige talent schakelde Dennis Priestley uit: 4-2. Lewis – nummer twintig van de wereld – noteerde een driepijlengemiddelde van 92.78. Vandaag staat de topper tussen Chris Mason en John Part op het programma. Ook Hawaii 501, Wayne Mardle, verschijnt achter de oche.


Uitslagen:
Denis Ovens – Steve Alker 1-4
Mark Walsh – Dennis Smith 0-4
Roland Scholten – Tomas Seyler 4-2
Dennis Priestley – Adrian Lewis 2-4
Kevin Painter – Wes Newton 4-3
Phil Taylor – Matt Clark 4-1
Mark Dudbridge – Alan Tabern 4-0

Vandaag:
Terry Jenkins – Andrew Hamilton
Ray Carver – Andy Smith
Alan Warriner – Gerry Convery
Wayne Mardle – Erik Clarys
John Part – Chris Mason

Mannen zijn honden!

Volgens voormalig fotomodel Clare Staples kunnen vrouwen hun man het beste als een hond behandelen. "Behandel je man alsof het je hond is en elke relatie is succesvol", zo zegt Staples in haar net in Nederland verschenen boek 'Alles wat ik van mannen weet, heb ik van mijn hond geleerd'.

De overeenkomst tussen mannen en honden viel Staples op toen ze haar eigen hond uitliet. De viervoeter weigerde weer eens naar haar te luisteren en na alles geprobeerd te hebben, besloot ze het dier te negeren en gewoon terug naar huis te gaan. Als een mak lammetje bleek haar hond vervolgens achter haar aan te lopen. De conclusie was duidelijk: "Net een man. Geef hem aandacht en hij gaat ervandoor. Negeer hem en hij danst naar je pijpen".

In het boek reikt ze vrouwen een groot aantal tips aan: "Verander je leven niet te veel als je een man of hond hebt aangeschaft. Als jij dat niet doet, doen zij het op den duur" en "Laat man of hond te midden van soortgenoten man of hond zijn. Bekritiseer hen niet. Ze hebben het nodig te denken dat ze hoog in de rangorde staan".

Daar kunnen we het als man weer mee doen. Ik weet niet wat voor traumatische relaties mevrouw Staples achter de rug heeft, maar als ik heel eerlijk ben lijkt het me toch handiger wanneer liefde de basis is voor een relatie. En voor vrouwen die niet met respect door hun man worden behandeld heb ik maar één advies: "trap hem de deur uit".

Een boek heb ik helaas niet maar in dit filmpje kan je zien wat ongeveer de bedoeling is...

Lekkerste oliebol in Rotterdam

De kans dat de consument voor de jaarwisseling een lekkere oliebol koopt, is volgens het Algemeen Dagblad groter dan ooit. Er zijn echter ook nog steeds bakkers en kraamhouders die er met de pet naar gooien en zich weinig aantrekken van de kwaliteitseisen.

De keurmeesters de dertiende Nationale Oliebollentest van het Algemeen Dagblad vonden ook dit jaar weer niet gare bollen, vetspuitertjes, verbrande vruchten, meelballen en oliebollen gebakken in inferieure visolie.

Vergeleken met vorig jaar is er volgens de krant sprake van een forse kwaliteitsverbetering. Dat blijkt ook uit de einduitslag waarin 63 van de 92 bezochte verkooppunten een voldoende scoren. Wie voor echte kwaliteit gaat, kan dit jaar op maar liefst 26 adressen terecht, waar een cijfer van 8 of hoger werd gegeven.

Rotterdammer Richard Visser eindigde voor de vierde keer als eerste in de test van het AD en heeft direct meer personeel ingehuurd om de drukte op te vangen: "Een paar jaar geleden hebben we de hele nacht van de 30ste op de 31ste doorgebakken. Je gelooft het niet, maar gedurende de hele nacht hebben er minstens honderd mensen staan wachten. Om 06.00 uur werd het wat rustiger, maar om 09.00 uur was de rij weer langer dan ooit".

Vorig jaar eindigde Visser slechts als 29e: "Dat zat mij toch niet lekker dat het panel het toen een 'droge bol' vond. Sindsdien voeg ik toch wat extra water toe en de reacties zijn erg positief. Deze bollen happen nog lekkerder weg".

De keurmeesters van de krant bezochten totaal 92 kramen en winkels, waarvan er 63 een voldoende kregen. Beste oliebollenbakker is dit jaar dus Richard Visser aan de Rotterdamse Heemraadsingel, tweede werd Het IJs van Columbus in Amstelveen.

Onder de noemer Economisch Delict zijn vier kramen met een nul beoordeeld. De allerslechtste oliebol werd gekocht op de Smitshoek in Bergschenhoek.


Winnaar Richard Visser

Poes overleeft rit onder motorkap

Een poes uit Zaandam heeft een kilometerslange rit onder de motorkap van een auto overleefd. De 6-jarige poes Marie hield aan het ritje slechts een verschroeide staart en een mank pootje over.

De poes van Ria en Harrie Wanrooij was in slaap gevallen onder de motorkap van de auto van buurman Raymond Binsbergen. Deze reed nietsvermoedend met zijn auto naar de kilometers verderop gelegen Amsterdam ArenA, maar rook toen hij op zijn bestemming was aangekomen een enorme brandlucht.

Toen Binsbergen onder de motorkap kek, vond hij daar de verschroeide poes van de buren die klem zat tussen de gloeiend hete radiator en het motorblok. Binsbergen bevrijdde de poes, die er vervolgens vandoor ging. Uiteindelijk werd ze teruggevonden in de parkeergarage onder de Amsterdam ArenA.


Ria en Harrie Wanrooij met poes Marie

Agenten undercover in Amsterdamse taxi's

Amsterdamse taxichauffeurs kunnen komend jaar controles verwachten van politieagenten die als undercoverpassagiers taxiritjes gaan maken. Bij de politie zijn de namen bekend van ongeveer 70 taxichauffeurs die de verkeersregels keer op keer overtreden en deze groep kan zeker een bezoekje van een agent verwachten.

Door als undercoverpassagier mee te rijden is de Amsterdamse politie in staat om zelf vast te stellen welke overtredingen er worden gemaakt. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het vaak gaat het om overtredingen als te hard rijden, door rood rijden, geen gordels dragen en niet handsfree bellen.

De agent die de controle uitvoert zal zichzelf aan het eind van de rit bekendmaken als politieman en de bekeuringen uitschrijven. De agent zal overigens wel gewoon voor het taxiritje betalen.

Burgemeester Job Cohen staat achter de maatregel van de Amsterdamse politie: "Ik ben blij met alles wat orde brengt in de taxichaos. De taxi's zijn de visitekaartjes van de stad, dus dat moet gewoon keurig zijn. Voor welke maatregelen de politie dan kiest, maakt mij niet zo veel uit".


Historisch: Italië 1956

De tijd dat dertig wereldkampioenschapspunten genoeg waren om de titel binnen te slepen ligt ver achter ons. Dertig punten betekende afgelopen seizoen een anonieme elfde plaats in het eindklassement, maar was bijna vijftig jaar geleden het glorieuze resultaat van keihard werken in acht gruwelijk lange races. Ieder race was een seizoen op zich, waarin coureurs de kans liepen hun auto af te moeten staan aan teamgenoten, en waarin de eindstand werkelijk niet zeker was tot alle coureurs de finishlijn waren gepasseerd.

De Italiaanse Grand Prix van 1956 is de geschiedenisboeken ingegaan als de race waarin de grote Juan-Manuel Fangio zijn vierde wereldtitel behaalde, maar de statistieken brengen andere zaken aan het licht. Stirling Moss veroverde zijn derde overwinning van zijn carrière met een gemiddelde snelheid van bijna 209 kilometer per uur en Fangio kwam twee maal in de einduitslag voor.

Pole-position voor de Italiaanse race was voor Fangio in de Lancia Ferrari, met naast hem op de eerste startrij Eugenio Castellotti en Luigi Musso, beiden in dezelfde auto's als Fangio. De wereldkampioen werd bij de start verrast door Castellotti en Musso, die er direct vandoor gingen, met Castellotti voorop. Beide coureurs waren echter zo druk met elkaar in gevecht, dat ze allebei hun banden snel versleten en al na vijf ronden naar de pits moesten voor nieuw rubber.

Dat gaf de leiding aan Stirling Moss. Slipstreamen was een belangrijk onderdeel van het racen in de vroege jaren van de Formule 1 en het ontbreken van aerodynamische hulpmiddelen als vleugels stelden coureurs in staat dicht achter de voorganger te rijden. Moss leidde een groep van vier coureurs, met Juan-Manuel Fangio, Peter Collins en Harry Schell vlak achter zich.

Fangio moest punten scoren om zijn wereldkampioenschap veilig te stellen, maar een defecte stuurstang gooide roet in het eten. Hij moest zijn wagen in de pits parkeren en wachten. Hij zou namelijk bij de volgende pitstop de wagen van teamgenoot Luigi Musso kunnen overnemen en in een gedeelde race, wat in die jaren vrij vaak voorkwam, toch de finish kunnen halen en wellicht wat punten kunnen opstrijken.

Tijdens de eerstvolgende pitstop van Musso bleef de Italiaan in zijn wagen zitten en vertrok zonder Fangio zijn stoeltje te gunnen. De wereldtitel leek nu naar een andere teamgenoot te gaan, de Brit Peter Collins. Tot ieders verbazing stapte Collins echter uit tijdens zijn laatste pitstop en liet het stuur aan Fangio, die daarmee diens tweede plaats veilig mocht stellen. Collins heeft in zijn loopbaan nooit een wereldtitel weten te bemachtigen en zijn daad tegenover Fangio wordt nog steeds beschouwd als een groots sportief gebaar.

Stirling Moss reed ondertussen nog steeds aan de leiding en leek de winst op te gaan strijken, tot hij vijf ronden voor de finish zonder benzine kwam te staan. Terwijl zijn wagen langzaam tot stilstand kwam, verscheen achter Moss teamgenoot Luigi Potti, die zijn eigen wagen tegen die van Moss zette en zijn ploegmaat naar de pits duwde. Na het ontvangen van genoeg benzine voor de laatste vijftig kilometer, stoof Moss de baan weer op, om twee ronden later te zien dat leider Musso stilviel bij het uitkomen van de Parabolica.

Moss won de race die hij uiteindelijk had verdiend te winnen. Fangio kwam, in de wagen die hij van Collins cadeau had gekregen, op een tweede plaats over de streep en werd gekroond als wereldkampioen met dertig punten, drie punten meer dan Collins. Castellotti kwam binnen op een achtste plaats in de auto waarin Fangio was gestart, die haastig was gerepareerd.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.