Hiddink zoekt vervanger voor Robert en Sibon

Aangezien Robert de rest van het seizoen verhuurd wordt aan Real Betis Sevilla en Osmar Daniel Ferreyra naar zijn thuisland vertrekt, maakt PSV jacht op nieuwe aanvallers. De Eindhovense club beschikt, dankzij het vertrek van deze spelers, weer over voldoende financiële middelen.

Ook een vertrek van Gerald Sibon ligt in het verschiet, aangezien hij nog maar nauwelijks aan spelen toe komt in het Philips-stadion. Vitesse heeft zich officieel gemeld bij PSV voor de 31-jarige aanvaller. De Arnhemse ploeg zou Sibon graag willen huren voor de rest van het seizoen.

Verder zal PSV ook nog een deel van de transfersom opstrijken die Klaas-Jan Huntelaar gaat opleveren. Het is bekend dat de jonge aanvaller zo goed als zeker naar Ajax vertrekt. De Amsterdammers leggen negen miljoen euro op tafel voor de speler, waarvan 1 miljoen euro voor de Eindhovenaren bestemd is. Deze afkoopsom werd in het contract van Huntelaar vastgelegd toen hij van PSV naar SC Heerenveen vertrok.

"Het is in ieder geval een aanvaller die we ook in de Champions League kunnen inzetten." zei trainer Guus Hiddink gisteren. Hij wil nog niets los laten over een nieuwe eventuele aanvaller, maar het mag duidelijk zijn dat het iemand is die dit seizoen nog niet op Europees niveau heeft gespeeld. De Eindhovense club heeft nog tot 31 januari de tijd om de nieuwe speler aan te trekken. Op die dag sluit namelijk de inschrijvingsperiode voor de Champions League.

Voor dit toernooi mag PSV nog drie nieuwe spelers toevoegen aan de huidige lijst. Twee spelers die zeker worden opgenomen zijn Arouna Koné en Jason Culina. Tot de winterstop was het voor dit tweetal niet mogelijk om te kunnen spelen. Een andere nieuweling in de Eindhovense selectie, Michael Ball, zal dit seizoen niet meer in de Champions League uitkomen. Hij werd namelijk bij zijn oude club Glasgow Rangers al een keer opgesteld.

Pepé Pla zal waarschijnlijk ook niet worden aangemeld voor het toernooi. De kans is echter groot dat hij in de toekomst alsnog zal schitteren op de Europese voetbalvelden. Hiddink heeft namelijk laten weten dat dit een speler voor de toekomst is.