WK Darts: Taylor, Painter, Dudbridge verder

Michel (Baraja)
Phil Taylor, Kevin Painter en Mark Dudbridge hebben zich allen gekwalificeerd voor de derde ronde van het WK Darts.

Taylor won na een matige start met 4-1 van Superman Matt Clark. De twaalfvoudig wereldkampioen (10 keer bij de PDC, tweemaal bij de BDO) zag de eerste set met 1-3 naar zijn opponent gaan. The Power kende uiteindelijk weinig problemen, want hij won veertien van de zestien volgende legs. Zijn pijlgemiddelde van 34,13 is hoog te noemen. ”Ik moest na de eerste set even een tandje bijschakelen, want met dit format is twee sets verliezen bijna dodelijk”, zei Taylor.

Kevin Painter en Mark Dudbridge kunnen zich opmaken voor een onderling duel. Painter stond 28 legs achter tegen Wes Newton, maar claimde in de tiebreak van de laatste set alsnog de winst: 4-3. Painter rekende eerder al af met Dale Newton, Wes’ jongere broer. Mark Dudbridge toonde zijn klasse tegen Alan Tabern: 4-0. Flash moest slechts in twee legs het hoofd buigen. Dudbridge verheugt zich op zijn confrontatie met Painter: ”Hij is een klassespeler en buiten de baan zijn we vrienden.”

Roland Scholten, die zich eerder op de dag kwalificeerde, kan zijn borst natmaken. De Hagenaar treft in de derde ronde rijzende ster Adrian Lewis. Het 20-jarige talent schakelde Dennis Priestley uit: 4-2. Lewis – nummer twintig van de wereld – noteerde een driepijlengemiddelde van 92.78. Vandaag staat de topper tussen Chris Mason en John Part op het programma. Ook Hawaii 501, Wayne Mardle, verschijnt achter de oche.


Uitslagen:
Denis Ovens – Steve Alker 1-4
Mark Walsh – Dennis Smith 0-4
Roland Scholten – Tomas Seyler 4-2
Dennis Priestley – Adrian Lewis 2-4
Kevin Painter – Wes Newton 4-3
Phil Taylor – Matt Clark 4-1
Mark Dudbridge – Alan Tabern 4-0

Vandaag:
Terry Jenkins – Andrew Hamilton
Ray Carver – Andy Smith
Alan Warriner – Gerry Convery
Wayne Mardle – Erik Clarys
John Part – Chris Mason