Hockenheim gered van bankroet

Wouter (ziggyziggyziggy)
De Duitse Grand Prix op de Hockenheimring lijkt te zijn gered van de ondergang. Drie weken geleden doken er berichten op over de penibele financiële situatie van het circuit. Lokale autoriteiten hebben nu ingegrepen.

Een adviseur van het accountantsbureau Ernst & Young gaf enkele weken geleden aan dat het circuit met de huidige omstandigheden in april failliet zou zijn. De burgemeester van het plaatsje Hockenheim weet nu te melden dat de deelrepubliek Baden-Wurttemberg financiële ondersteuning heeft geboden, waardoor een bankroet kan worden voorkomen. "Op dit moment ga ik ervan uit dat de Duitse Grand Prix in 2006, 2007 en 2008 gewoon zal doorgaan," aldus Gummer.

Walter Krafitz, baas van de Nürburgring, heeft ondertussen bij Bernie Ecclestone geopperd om de Duitse Grand Prix te laten wisselen tussen de Hockenheimring en de Nürburgring. Dit plan zou de kosten voor beide circuits drukken en tegelijkertijd het aantal races in Duitsland terugbrengen van twee naar één, wat de weg vrijmaakt voor andere landen om een race te organiseren.