Januari maand van de waarheid

Maurice (mbn)
Terwijl het nu tussen kerst en nieuwjaar rustig lijkt in de wereld van de Formule 1, is dat voor de meeste teams alleen maar schijn. Er wordt hard doorgewerkt om in januari goed voor de dag te komen.

In januari komen de meeste teams voor het eerst de baan op met de nieuwe auto voor 2006. Terwijl Red Bull de auto al in december kon testen, zullen Toyota, Ferrari, BMW Sauber, Honda, McLaren, Williams en Renault dat in januari doen. Van Midland is bekend dat de auto op zijn vroegst in februari op de baan zal komen.

In januari is Toyota de eerste die de auto aan het publiek zal tonen, in een test op 14 januari. BMW Sauber volgt met een test 16 en 17 januari in Valenicia, waarna Ferrari op 23 januari de shake down op het circuit van Fiorano zal uitvoeren en later de auto op Mugello zal presenteren.

Honda, McLaren, Renault en Williams hebben nog geen data bekend gemaakt, maar willen in januari met de nieuwe auto gaan testen. Vanaf 10 januari zullen de meeste teams aanwezig zijn om te testen in Valencia en Silverstone, waarna vanaf 24 januari wordt getest in Barcelona.