Voetbal: Feyenoord trekt Ron Vlaar aan

Icoon VoetbalRon Vlaar verhuist per 1 januari naar Feyenoord. De Rotterdamse club neemt de 20-jarige verdediger over van AZ, waar hij niet kon rekenen op een basisplaats.

De laatste tijd was er veel te doen om Vlaar. De Hensbroeker beschuldigde zijn trainer Van Gaal van chantage en haalde in de media uit naar de oefenmeester. De verdediger werd daarnaast met meerdere clubs in verband gebracht. Eerder probeerden al Ajax en Tottenham Hotspur het talent in te lijven, maar deze transfers gingen niet door. De Engelse club haakte op het laatste moment af en Ajax vond de transferprijs te hoog.

Feyenoord is wel succesvol en weet de verdediger voor 3,5 jaar te contracteren. Vandaag onderging Vlaar een medische keuring en verbond hij zich tot medio 2009 aan de huidige nummer drie van de Eredivisie. Vlaar is blij dat er een einde is gekomen aan de lange periode vol onzekerheid over zijn verdere toekomst. Voor de verdediger is het namelijk belangrijk om veel aan spelen toe te komen met het oog op het WK in Duitsland.

"Daar ben ik heel blij mee. Het heeft altijd mijn voorkeur gehad om voor een grote Nederlandse club te spelen. Dus toen Feyenoord belde, hoefde ik eigenlijk niet zo heel lang na te denken", aldus Vlaar op de website van Feyenoord. "Na een periode waarin ik meer met randzaken dan met het voetbal werd geconfronteerd, is het nu prettig om te weten waar ik aan toe ben. Ik kan bijna niet wachten tot de eerste training."

-
Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!voetbalmanager!