Mannen zijn honden!

Volgens voormalig fotomodel Clare Staples kunnen vrouwen hun man het beste als een hond behandelen. "Behandel je man alsof het je hond is en elke relatie is succesvol", zo zegt Staples in haar net in Nederland verschenen boek 'Alles wat ik van mannen weet, heb ik van mijn hond geleerd'.

De overeenkomst tussen mannen en honden viel Staples op toen ze haar eigen hond uitliet. De viervoeter weigerde weer eens naar haar te luisteren en na alles geprobeerd te hebben, besloot ze het dier te negeren en gewoon terug naar huis te gaan. Als een mak lammetje bleek haar hond vervolgens achter haar aan te lopen. De conclusie was duidelijk: "Net een man. Geef hem aandacht en hij gaat ervandoor. Negeer hem en hij danst naar je pijpen".

In het boek reikt ze vrouwen een groot aantal tips aan: "Verander je leven niet te veel als je een man of hond hebt aangeschaft. Als jij dat niet doet, doen zij het op den duur" en "Laat man of hond te midden van soortgenoten man of hond zijn. Bekritiseer hen niet. Ze hebben het nodig te denken dat ze hoog in de rangorde staan".

Daar kunnen we het als man weer mee doen. Ik weet niet wat voor traumatische relaties mevrouw Staples achter de rug heeft, maar als ik heel eerlijk ben lijkt het me toch handiger wanneer liefde de basis is voor een relatie. En voor vrouwen die niet met respect door hun man worden behandeld heb ik maar één advies: "trap hem de deur uit".

Een boek heb ik helaas niet maar in dit filmpje kan je zien wat ongeveer de bedoeling is...