Feyenoord trekt Ron Vlaar aan

Raymond (RayMania)
Ron Vlaar verhuist per 1 januari naar Feyenoord. De Rotterdamse club neemt de 20-jarige verdediger over van AZ, waar hij niet veel aan spelen toekomt.

Eerder probeerden al Ajax en Tottenham Hotspur het talent in te lijven, maar deze transfers gingen niet door. De Engelse club haakte op het laatste moment af en Ajax vond de transferprijs te hoog. Feyenoord is wel succesvol en weet de verdediger voor 3,5 jaar te contracteren. Vandaag onderging Vlaar een medische keuring en verbond hij zich tot medio 2009 aan de huidige nummer drie van de Eredivisie.

Vlaar is blij dat er een einde is gekomen aan de lange periode vol onzekerheid over zijn verdere toekomst. "Daar ben ik heel blij mee. Het heeft altijd mijn voorkeur gehad om voor een grote Nederlandse club te spelen. Dus toen Feyenoord belde, hoefde ik eigenlijk niet zo heel lang na te denken", aldus Vlaar op de website van Feyenoord.

Vlaar, vorig seizoen debuterend in de UEFA Cup tegen Sporting Lissabon, sprak al met de trainer van Feyenoord, Erwin Koeman. "Hij heeft me het een en ander uitgelegd over de gang van zaken in Rotterdam en zijn manier van aanpak. Dat was heel verhelderend. Over mijn positie binnen de selectie hebben we het maar zijdelings gehad. Dat vond ik prima, want ik realiseer me dat ik het gewoon vanaf de eerste dag in Rotterdam moet laten zien."

In het elftal van AZ-trainer Louis van Gaal is Vlaar dit seizoen niet verzekerd van een basisplaats. De oefenmeester geeft de voorkeur aan Mathijsen, Jaliens en Opdam. Daarmee komt een plaats in de selectie van het WK in Duitsland in gevaar.

"Na een periode waarin ik meer met randzaken dan met het voetbal werd geconfronteerd, is het nu prettig om te weten waar ik aan toe ben. Ik kan bijna niet wachten tot de eerste training."