Britse hoerenloper wordt vogelvrij

TippelhoertjesDe regering van Groot-Brittannië wil keihard gaan optreden tegen straatprostitutie. Ook hoerenlopers wordt de oorlog verklaard; ze lopen kans hun rijbewijs te verliezen en openlijk aan de schandpaal te worden genageld. Plannen voor goedgekeurde tippelzones worden voorlopig geschrapt.

"Mannen die ervoor kiezen prostituees te gebruiken, steunen indirect drugsdealers en drugsgebruikers. De bevoegdheid hen het rijbewijs af te nemen bestaat al. We willen dat de politie daar vaker gebruik van maakt", zegt Fiona McTaggart van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het nieuwe zerotolerancebeleid zal volgende maand bekendgemaakt worden. Automobilisten die stapvoets rijden op zoek naar tippelhoertjes dreigen bijvoorbeeld met naam en toenaam in de lokale krant te worden genoemd. Daarnaast moet er meer werk van worden gemaakt om met behulp van Blijf van mijn lijf-huizen en andere programma's vrouwen uit het vak te halen.

Een woordvoerster van de Britse belangenvereniging voor prostituees verklaarde in een reactie niet blij te zijn met de maatregelen. Zij denkt dat het werk er voor de vrouwen enkel gevaarlijker op zal worden.