Tafelvoetbal

In de pauze van de middelbare school was het altijd dringen rond het tafelvoetbal. Een duidelijke hierarchie die elk jaar een stukje opschoof en een felbegeerde plek als je mocht spelen. Tafelvoetbal kan je in de kantine spelen, op internet of zelfs in het echt, waar je in een pak gehesen wordt en al hangend boven het speelveld de bal moet proberen te raken.

Al deze vormen zijn natuurlijk voor de plebs, als je een beetje mee wilt tellen heb je een tafelvoetbal van Opus. Deze tafel is te verkrijgen in hand-afgemaakt eiken, essen, walnoot of mahonie met een speelveld waarvan de lichtkleur aangepast kan worden. De spelers zijn handgeschilderd en lijken sprekend op hun grote broer. Zo zijn onder andere Davids en Maradona te vinden. De handvaten van de stangen zijn in hout, leer of roestvrij staal te verkrijgen en het frame is verder geheel van roestvrij staal.
But gadgets don't come cheap. Dit stukje craftsmanship staat in de woonkamer vanaf 25.000 pond (38.000 euro). Toch ziet het er wel leuk uit, misschien een mooi hebbedingetje als je op 31 december 20 miljoen wint.