Geen stille tocht na doodslag Floor Garst

MisdaadDe familie van de 20-jarige Floor Garst uit Diepenveen, de jongeman die zondagochtend overleed na te zijn neergeslagen door drie jongens in Deventer, wil niet dat er een stille tocht voor hun zoon en broer wordt gehouden. Een woordvoerder laat namens het gezin weten: ''Ze willen zo veel mogelijk in de anonimiteit blijven. De familie heeft de gemeente Deventer gevraagd de aandacht te concentreren op de vraag hoe in de toekomst dergelijke incidenten kunnen worden voorkomen.'' Op verzoek van de familie is ook de herdenkingstekst op de plaats delict verwijderd.

Floor vierde op kerstavond in het Deventer uitgaansleven samen met zijn vriendin Roos dat ze een half jaar verkering hadden. Toen ze over de Gedempte Gracht richting het Churchillplein fietsten gedroegen drie jongens zich agressief tegen Floor. Zijn vriendin probeerde volgens de politie de ruzie tevergeefs te sussen. De Deventenaar werd neergeslagen en overleed in het ziekenhuis. Uit medisch onderzoek is gebleken dat het slachtoffer niet door de klap zelf om het leven is gekomen, maar door het letsel dat hij opliep toen hij met zijn hoofd op straat terechtkwam.

De politie beschikt over signalementen van de daders, die vermoedelijk tussen de 16 en de 18 jaar oud zijn. Ondanks een grote speuractie van de politie zijn ze nog altijd spoorloos.

Floor Garst was beroepsmilitair. Volgens een defensiemedewerker zal Floor met een militaire laatste groet worden begraven.

-
Familiepagina voor Floor
Bierfront, de vriendengroep van Floor