FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 oktober 2005

Submit op de vrijdagavond

Vandaag weer een nieuwe greep uit de submit pagina's.

We hebben het volgende in de aanbieding:

- Een Flash Filmpje over de Penis.
- Een Muziek Open Dir voor de liefhebbers.
- Een andere stompzinnige flash filmpje maar wel een lekkere beat.
- Die verdomde jeugd van tegenwoordig.
- Hoe we in de toekomst een pizza kunnen bestellen.
- En als laatst beelden van Storm.

Met dank aan Mingoes, Hpzone, Joachim, Bregalad, Tha_BlonT voor de submit

Tiener stuurt 8000 mailtjes per maand

In Schotland wordt een negentienjarige jongen behandeld voor zijn sms- en e-mailverslaving. In een jaar tijd heeft hij voor zevenduizend euro gesmst via zijn mobiel. Ook nam hij ontslag bij zijn werkgever toen hij door zijn bazen werd betrapt op het sturen van achtduizend e-mails per maand.

Volgens de Britse omroep BBC is dit zeer waarschijnlijk het eerste geval van dien aard in Schotland. Een spelletje Pingpong: zo zag hij het sms'en en het e-mailen. Ongeveer zevenhonderd smsjes per week verstuurde hij, onder wie de meeste aan zijn inmiddels ex-vriendin. Hij is door een vakbond doorverwezen naar een specialist.

Bijzondere reclame Shadow of the Colossus?

Binnenkort verschijnt de langverwachte game Shadow of the Colossus. In dit spel moet de speler allerlei reusachtige wezens doden. Bijzonder aan het spel zijn de geweldige graphics en de droomachtige sfeer. Niet verwonderlijk wanneer je bedenkt dat Shadow of the Colossus van dezelfde makers is als het legendarische ICO.

Nu is op internet een mysterieus filmpje verschenen. De herkomst hiervan is onduidelijk maar het lijkt een teaser reclamefilmpje voor Shadow of the Colossus te zijn. Het ziet er in elk geval erg bijzonder uit. Het filmpje kun je hier bekijken.Reclame of echt nieuwsbericht?

Sexy strings voor 'zielige' bijstandsmoeders


Bijstandsmoeders die er sexy bij willen lopen kunnen morgen in Enschede gratis hun slag slaan. De lokale Stadspartij wil op de markt strings gaan uitdelen aan vrouwelijke alleenstaande steuntrekkers, zodat ze wellicht eerder aan de man komen. De ludieke actie is een reactie op de plaatselijke VVD, die deze week het plan opperde om partners te zoeken voor minima.

Volgens de Stadspartij is het voorstel discriminerend, vrouwonvriendelijk en 'paniek voetbal'. Raadsleden Ferdy Lammerink en Hans Hofte van de Stadspartij hopen echter door de zielige en eenzame bijstandsmoeders met een sexy string te verrassen de vrouwen wellicht nog eerder aan de man te brengen en zo de gemeente Enschede uit de financiële problemen te helpen. Voor geïnteresseerden: de heren zouden morgen in de buurt van de ingang van de Bijenkorf te vinden zijn.

Uit het verband gerukt
"Veel mensen komen in de bijstand door een verbroken relatie. Door deze alleenstaanden aan een nieuwe partner te helpen, kan de financiële situatie aanmerkelijk verbeteren en de uitkering worden ingetrokken", zo verklaarde de lokale liberale aanvoerder Jeroen Hatenboer afgelopen woensdag. De partij blijkt geschrokken van de landelijke aandacht voor het idee en noemt het voorstel nu 'uit het verband gerukt'.

Jack Thompson hard op vingers getikt!

Advocaat Jack Thompson is op de vingers getikt door het invloedrijke National Institute on Media and the Family. Opzienbarend hieraan is dat dit instituut, net als Thompson, uitgesproken kritisch is over geweld in games.

De oprichter van het instituut, Dr. David Walsh, heeft een open brief aan Thompson geschreven. De brief is ook verzonden aan invloedrijke mensen als Hillary Clinton, Bill Gates en de directeur van ESA, Doug Lowenstein. ESA is verantwoordelijk voor de keuring van games in America en werd pasgeleden nog door Thompson vergeleken met Hitler.

In de brief geeft Dr. David Walsh aan niet gecharmeerd te zijn van de laatste acties van Thompson en het feit dat hij vaak in publicaties en lezingen aangeeft verbonden te zijn aan het National Institute on Media. Hij sommeert Thompson dan ook niet langer de naam van het instituut te gebruiken aangezien dit hun in een kwaad daglicht stelt.

Een kopie van deze brief kwam in handen van de site Game Politics en is daar in zijn volledigheid te lezen.

Jack Thompson voert al jaren een heksenjacht tegen gewelddadige games. Hierbij neemt hij het niet altijd even nauw met de waarheid. Zo beweert hij dat de schutter die enkele jaren geleden Washington onveilig maakte heeft leren schieten door games als Doom. Het feit dat de schutter aangespoord werd door zijn gestoorde vader, een ex-sluipschutter bij de mariniers, laat hij gemakshalve buiten beschouwing.

Laatste wapenfeit van Jack Thompson is het aanbod om $10.000 aan een goed doel te schenken wanneer een gameontwikkelaar een game zou maken gebaseerd op een door hemzelf bedacht concept. In deze game zou de speler de CEO van de fictieve uitgever Take This, Paula Eibel, haar man en kinderen moeten vermoorden. Een duidelijke verwijzing naar Paul Eibeler, de CEO van Take-Two Interactive Software, o.a. de uitgever van de GTA games.

Naar aanleiding hiervan werd Jack Thompson door website Penny Arcade erop gewezen dat het bedrag van $10.000 in het niets valt bij het bedrag van $500.000 dat onder hun leiding door gamers is opgebracht in het kader van de actie Child's Play. Doel van deze actie was het verzamelen van geld om consoles en games te kunnen kopen voor de kinderafdelingen van Amerikaanse ziekenhuizen. De, op zijn zachtst gezegd, opgefokte reactie van Thompson is na te lezen op de site van Penny Arcade.

Child's Play 2005 begint overigens 1 november en gaat deze keer internationaal! Meer informatie is te vinden op de website www.childsplaycharity.org.Jack Thompson

Uitslag Willem II - Sparta Rotterdam

Vanavond werd er na alle WK-kwalificatiewedstrijden weer gespeeld in de Nederlandse Eredivisie. Sparta ging op bezoek bij Willem II, hieronder vind je de uitslag.

Willem II - Sparta Rotterdam 0-0

Scheidsrechter: Koopman.
Toeschouwers:
Geel: Reuser, Wau (Willem II), Obodai, Polak (Sparta Rotterdam).
Rood: Michels, Rose (Sparta Rotterdam).

Opstellingen:

Willem II: Moens, Wau, Hadouir, v.Nieuwstadt, v.Mosselveld, v.d.Haar (Denissen/82'), Fehťr, Caluwť (Kerekes/63'), Agustien, Reuser, Bobson.

Sparta Rotterdam: Ponk, De Fauw, Olfers, Zoontjes, Gudelj (Bruma/83'), Michels, Obodai, Polak, Bouaouzan (Gudde/89'), Rose, Oost.

Bill Gates doneert 800.000 euro aan AMC

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Microsoftbaas Bill Gates zal 800.000 euro doneren aan een onderzoek van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Het geld wordt gebruikt voor het geschikt maken van muizen voor aids-onderzoek.

Voor het aids-onderzoek gebruikt het AMC muizen als proefdieren, maar het afweersysteem van de beestjes lijkt niet op dat van de mens. Via genetische selectie kan echter een muis ontwikkeld worden met een afweersysteem dat wel op dat van de mens lijkt.

De ontwikkeling van de muis zal vermoedelijk drie jaar in beslag nemen. Daarna kunnen de dieren behulpzaam zijn bij de mogelijke ontwikkeling van een vaccin tegen HIV.

Nederlander laat kippetje niet lopen

Icoon Binnenlands nieuwsDe dreiging van vogelgriep heeft er nog niet toe geleid dat de Nederlandse consument kippenvlees links laat liggen. Dat meldt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Aangezien de voedselveiligheid in deze kwestie niet in het geding is zien consumenten geen reden het kipfiletje en de drumstick niet te kopen.

"Voor de Nederlandse consumenten is het nog niet zo'n issue", meent woordvoerster S. de Jong van het CBL. In ItaliŽ ligt dat anders, daar meldde de Italiaanse boerenfederatie dat de Italianen het gevogelte massaal mijden. De verkoop van kip zou met 30 tot 40 procent zijn afgenomen. Volgens het CBL leert overigens de ervaring dat consumenten wel reageren op het moment dat een dergelijke epidemie dichterbij komt of groter van omvang wordt.

Intel hoofdsponsor McLaren?

Chipfabrikant Intel wordt waarschijnlijk hoofdsponsor van Mclaren voor het 2006 seizoen.

McLaren Mercedes is al lang op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Tabakfabrikant West stopt na dit seizoen met de sponsoring. De huidige wet voor tabaksreclame maakt het sponsoren van de F1 niet meer mogelijk.

Mclaren-CEO Martin Whitmarsh meldde het volgende: "We kunnen hier op dit moment niets over bekendmaken. We laten ons niet uit over mogelijke onderhandelingen. Als we een deal hebben, zal die sponsor dat meteen bekendmaken. Het is zeker dat we volgend jaar een hoofdsponsor zullen hebben."

Mocht Intel hoofdsponsor van McLaren worden dan zal de auto er anders gaan uitzien, de auto is nu nog zilver (Mercedes), met rode accenten van West.

Williams gebruikt nieuwe motor

Het team van Frank Williams heeft voor de laatste race in China een nieuwe versie van de BMW motor gekregen.

Williams F1 gebruikt dit weekend voor het laatst de BMW motor. Volgend jaar start BMW een eigen team, om dit doel te bereiken is het Sauber overgenomen.

Mark Webber lijkt niet veel plezier te beleven aan de upgrade hij eindigde de trainingen van de vrijdag als achtste, Antonio Pizzonia had een probleem met de ophanging van zijn bolide en werd zestiende.

Sato zal niet veranderen

Takuma Sato heeft te kennen gegeven zijn rijstijl niet aan te passen. Dit ondanks zijn straf na de vorige race, nadat hij in aanraking met Jarno Trulli was gekomen.

De Japanner kwam tijdens de GP van BelgiŽ al in aanraking met Michael Schumacher en afgelopen weekend tijdens de GP van Japan reed Sato Jarno Trulli van de baan af. Ondanks de negatieve reacties op die voorvallen zal Sato agressief blijven rijden: "Het is beter geen ergernissen te hebben, maar tegelijkertijd moet ik gewoonlijk agressief zijn voor de race. Anders kan ik niet het resultaat halen wat wordt verwacht. Dit is mijn laatste race voor BAR, dus wil ik goed presteren."

Hij heeft geen boodschap aan de meningen van andere mensen over zijn rijstijl: "Iedereen heeft een andere mening. Ik heb mijn eigen mening en wat anderen vinden kan mij weinig schelen.."

Voor volgend seizoen heeft Sato nog geen plekje bij een team gevonden. Mogelijkheden zijn het mysterieuze elfde team, dat wordt gesteund door Honda, of eventueel bij Midland. Zelf denkt hij dat het moeilijk gaat worden, maar hij blijft in zichzelf en zijn zaakwaarnemers geloven.

SP wil onderzoek naar ticketverkopers

Icoon politiek binnenland nieuwsTweede-Kamerlid Arda Gerkens van de Socialistische Partij wil een onderzoek naar de verkoop van tickets voor concerten en andere evenementen. De politica heeft minister Brinkhorst van Economische Zaken gevraagd hiervoor kartelwaakhond NMa in te schakelen. Door reserveringskosten in rekening te brengen zouden de ticketverkopers hun monopoliepositie misbruiken en grote winsten maken.

"Feit is dat een aantal grote ticketbedrijven de markt hebben onderverdeeld. Hierdoor zijn monopolies ontstaan op de tussenhandel in kaartjes voor concerten en evenementen. Hierdoor kunnen ze gewoon 20 euro 'administratiekosten' vragen voor 5 concertkaartjes", stelt Gerkens. Ze vermoedt dat de bedrijven grote winstmarges overhouden aan de 'reserveringskosten'. Tevens pleit ze ervoor dat de kaartverkopers de extra kosten terugbetalen als een concert wordt afgelast. "Voor het concert van Eminem waren 40.000 kaartjes verkocht met minimaal 4 euro servicekosten per kaartje. Daarmee zijn de fans gedupeerd voor minstens 160.000 euro", aldus de SP'er.

Roy Keane stopt met interlandvoetbal

Roy Keane stelt zich niet meer beschikbaar voor het Ierse nationale elftal. De 34-jarige middenvelder heeft dit besloten naar aanleiding van Ierlands uitschakeling voor het WK 2006.

Ierland kwam afgelopen woensdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Zwitserland en eindigde zodoende als vierde in hun kwalificatiepoule. ”Net als elke Ier ben ik enorm teleurgesteld. Nu is het tijd om me te concentreren op het clubvoetbal.” Het is al de tweede maal dat de aanvoerder van Manchester United bedankt voor Ierland. De eerste keer was na zijn aanvaring met bondscoach Mick McCarthy, vlak voor het WK van 2002. Keane besloot zich weer beschikbaar te stellen onder de nieuwe coach Brian Kerr. Keane maakte zijn debuut in 1991 en speelde 66 interlands.

Jan Siebelink wint AKO Literatuurprijs

Knielen op een bed violenSchrijver Jan Siebelink (67) heeft de AKO Literatuurprijs 2005 gewonnen. Dat werd vanavond door ex-politicus en juryvoorzitter Hans Dijkstal bekendgemaakt in het tv-programma RTL Boulevard. Siebelink won de prijs voor het boek 'Knielen op een bed violen'. Aan de boekenprijs is een bedrag van 50.000 euro verbonden.

Vorig jaar was Arnon Grunberg de winnaar van de belangrijke literaire onderscheiding, met het boek 'De Asielzoeker'. Ook dit jaar was Grunberg genomineerd, nu voor 'De joodse messias'. Weblog GeenStijl zorgde de afgelopen weken voor onrust in literaire kringen, door hardnekkig vol te houden dat Tommy Wieringa met de roman 'Joe Speedboot' de AKO-prijs zou binnenslepen. De tip van een 'kettingrokende man in een trenchcoat ergens in een parkeergarage' bleek echter minder betrouwbaar dan de website wilde doen geloven.

Behalve Siebelink, Grunberg en Wieringa stonden Patricia de Martelaere met 'Het onverwachte antwoord', Wanda Reisel met 'Witte liefde' en Frank Westerman met 'El negro en ik' genomineerd. Volgens de jury stak Siebelink daar echter bovenuit met een 'ontroerend en aangrijpend eerlijk' boek. "Het grijpt je bij de keel en laat je onthutst achter", aldus het juryrapport.

Fletcher en O'Shea langer bij Manchester United

Darren Fletcher en John O'Shea zullen voortaan langer in het shirt van Manchester United te bewonderen zijn. Het tweetal verlengde zijn contract tot 2009.

De 21-jarige Fletcher is dit seizoen definitief doorgebroken in het team van Man U. En het nieuwe contract past bij zijn status. De 24-jarige O'Shea moet het doen als vervanger van Gary Neville of Gabriel Heinze, maar schijnt daar genoegen mee te hebben getuige de contractverlenging.

Eerste Xbox 360 Arcade titels bekend

Op de huidige Xbox kun je al games downloaden naar je harde schijf via XBox Live Arcade. Microsoft brengt Arcade ook naar de 360 en heeft nu een lijst vrijgegeven van de titels die je op 2 december kunt verwachten. Het fijne aan Xbox Live Arcade is dat je eerst alle games kunt uitproberen, voordat je overgaat tot aankoop.

- Astropop (Popcap Games)
- Bankshot Billiards 2 (pixelStorm, Inc)
- Bejeweled 2 (Popcap Games)
- Crystal Quest (Stainless Games)
- Feeding Frenzy (Popcap Games)
- Gauntlet (Midway Home Entertainment)
- Geometry Wars 2 (Bizarre Creations)
- Hardwood Backgammon (Silver Creek Entertainment)
- Hardwood Hearts (Silver Creek Entertainment)
- Hardwood Spades (Silver Creek Entertainment)
- Hexic HD (Microsoft Game Studios)
- Hoopworld (Streamline Studios)
- Jewel Quest (iWin.com)
- Joust (Midway Home Entertainment)
- Marble Blast Ultra (GarageGames)
- Mutant Storm Reloaded (PomPom Games)
- Outpost Kaloki (Wahoo Studios)
- Robotron 2084 (Midway Home Entertainment)
- SmashTV (Midway Home Entertainment)
- Wik: Fable of Souls (Reflexive Entertainment)
- Zuma (Popcap Games)

We lichten Hoopworld er even uit, want dit wordt ontwikkeld door het Nederlandse Streamline Studios. Deze studio heeft nog geen enkele titel zelf uitgebracht, maar heeft wel veel werk verricht aan andere titels, zoals: "Tom Clancy's: Ghost Recon 2", "Unreal Tournament 2004", "Dead man's hand" en nog vele anderen.

Uitzending met Robbie Williams bijna onderbroken

Robbie Williams en Paul de Leeuw hadden het zo gezellig met elkaar tijdens de 'Parenshow', dat het management van de zanger bijna ingreep. Halverwege het programma dat gisteren werd uitgezonden, hield de regie een bord omhoog. Williams en De Leeuw zijn zo druk met elkaar aan het keuvelen over de kinderen en man van Paul de Leeuw en de honden van Robbie Williams, dat ze het zelf eerst niet eens merkten.

"Het management van Robbie dreigde daarna in te grijpen en de studiovloer op te lopen", vertelt eindredacteur Peter Vriend. Om dat te voorkomen spreekt hij Paul de Leeuw hoorbaar toe. "Je moet het afronden en snel over de cd praten, want ze worden pissig."

Paul de Leeuw reageert meteen serieus. "Ok, we moeten kappen en het over de cd hebben." Robbie Williams gooit echter roet in het eten. "Neeneenee, laat die cd toch, dat interesseert me niet. Laten we het hierover hebben." In het programma heeft Paul de Leeuw net 'VIP-tafels' laten zien waar allerlei bekende Nederlanders aan zitten. Lonny, de man van het rijstmerk, is dan net in beeld. Om zijn eigen management duidelijk te maken dat ze echt niet moet ingrijpen, geeft Williams ze nog een sneer na: "Als we nu over de cd hadden gesproken, hadden we deze man niet ontmoet, en ik ben zo blij dat u op tv bent." Volgens Vriend was de kou toen uit de lucht. "Toen Robbie Williams zo reageerde, was het management overtroefd."

Volgens Vriend waren er wel afspraken met het management. "Tien minuten gesprek, ook over het nieuwe album. Daarna twee liedjes." Na elf minuten meeklokken werd het management dan ook pissed. "Wij hadden andere gasten geboekt, voor als het echt maar tien minuten zou duren. Maar we hebben ze ook verteld dat ze misschien niet aan bod zouden komen als het zou klikken tussen de twee. Dat begreep iedereen."

De promotors van platenmaatschappij EMI Nederland waren niet bereikbaar voor commentaar. Achteraf gezien laat EMI wel weten heel blij te zijn met de geweldige aflevering. Er kwam na Robbie Williams geen andere gast meer aan bod, precies zoals Vriend en De Leeuw het gehoopt hadden.

De uitzending is hier nog een keer te bekijken. Het moment van onderbreking zit op ongeveer 19'25 minuten.


Tijdens de uitzending, hier Engels ondertiteld, werden de rasentertainers onderbroken

Advocaat mag rechtbank niet binnen

Advocaat B. Beg is deze week de rechtbank in Amsterdam niet binnengekomen omdat hij zijn handen in zijn zakken hield bij de toegangscontrole. Gevolg was dat zijn cliŽnt bij de rechter moest verzoeken om uitstel van zijn zaak, omdat hij niet zonder raadsman berecht wilde worden.

Beg liet zich bij binnenkomst de gebruikelijke controles welgevallen. Hij legde zijn tas en toga op de lopende band van het scanapparaat en liep zelf onder het scanpoortje door. Toen hij echter opnieuw onder het poortje door moest omdat hij zijn handen in zijn zakken hield, was voor Beg de maat vol en weigerde hij.

De jurist heeft inmiddels genoeg heeft van de 'onnodig criminaliserende' veiligheidsmaatregelen bij de gerechtsgebouwen. "Bij het Hof in Arnhem hebben ze geen scan. Dus doorzoeken ze mijn tas. Ik wil dat niet en protesteer. [...] De tas, of mijn auto, hoort bij het kantoor van een geheimhouder. Die mag niemand en zeker niet een beveiliger doorzoeken als er geen behoorlijk zware verdenking tegen mij is." Ook het Gerechtshof in Amsterdam is te ver gegaan, vindt Beg. Zo moest hij begin 2004 zijn schoenen uitdoen omdat hij niet piepvrij door het poortje kwam.

Begs klachten lijken echter kansloos. Zowel bij de rechtbank als bij het Hof in Amsterdam wordt hem te kennen gegeven dat hij het beveiligingsprotocol kende.

Leeuwen vallen schoonmaker dierentuin aan

Het zal je maar gebeuren: op je eerste werkdag bijna verslonden worden door een stel hongerige roofdieren. Het overkwam Zhang Huabang; omdat hij nog niet zo bekend was met de juiste paden werd hij aangevallen door drie leeuwen. De man zal zeker een jaar moeten revalideren om weer volledig de oude te zijn. Het gebeuren vond plaats in de dierentuin van Shanghai.

De 34-jarige schoonmaker liep door de dierentuin, toen hij een weg insloeg waardoor hij bij het buitenverlijf van de leeuwen terechtkwam. Vervolgens werd hij onmiddellijk aangevallen door enkele van de dieren. De man kon gered worden doordat collega's levende kippen naar zijn aanvallers gooiden en waterspuiten inzetten om de leeuwen weg te spuiten.

Zhang werd hierna naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij pas enige tijd later uit zijn coma ontwaakte. De directie van de dierentuin is een onderzoek gestart, de schoonmaker zou mogelijk geen goede veiligheidsinstructies hebben gehad.

God aangeklaagd in RoemeniŽ

klootmongool, Sjoerd- en lavender hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Roemeense gevangene heeft besloten God aan te klagen nadat hij tot twintig jaar cel werd veroordeeld wegens moord. Hij geeft de Schepper de schuld van zijn daad; Hij zou hem onvoldoende hebben beschermd tegen de invloed van de duivel.

Volgens de man is hij bij zijn doop een contract aangegaan met God, waarmee de Heer der heerscharen zich verplichtte hem te beschermen tegen de duivel en andere slechte zaken. Hij is van mening dat God niet genoeg zijn best heeft gedaan en beticht hem van bedrog en ambtsmisbruik. Wie de advocaat van de Heer zal zijn, is nog niet bekend.

AZ gaat spelen in DSB Stadion

De nieuwe thuishaven van AZ gaat sinds vandaag door het leven als het DSB Stadion. Dat maakte voorzitter Dirk Scheringa vandaag bekend tijdens een persconferentie op de Alkmaarderhout.

DSB is het bedrijf van Dirk Scheringa. Op de persconferentie maakte de commissie naamgeving ook de namen bekend van de verschillende ruimten in het stadion. Zo wordt de persruimte vernoemd naar Co Adriaanse en het spelershome naar Hugo Hovenkamp. Het DSB Stadion moet begin volgend seizoen gereed zijn, en plaats bieden aan 13.500 supporters, al wordt ook de mogelijkheid voor zo’n 17.000 plaatsten nog onderzocht. In de Alkmaarderhout kunnen slechts 7.700 toeschouwers.

[Upd]: Arsenal verliest 4 spelers door interlands

Ashley Cole, Sol Campbell en Alexander Hleb hebben blessures opgelopen tijdens de interlands van afgelopen week. De spelers zullen allemaal minstens ťťn wedstrijd moeten toekijken.

Cole en Campbell liepen de blessures op tijdens de interlands van Engeland. Ashley Cole brak een botje in zijn rechtervoet en zal zo'n zes tot acht weken uitgeschakeld zijn. Sol Campbell liep een hamstringblessure op, maar zou mogelijk in de Champions League-wedstrijd van komende dinsdag tegen Sparta Praag weer mee kunnen spelen.

Hoelang Hleb is uitgeschakeld valt niet te zeggen. De Witrussische middenvelder liep in de wedstrijd tegen Schotland een knieblessure op. Tot slot mist Gilberto Silva de competitiewedstrijd van komende zaterdag tegen West Bromwich Albion omdat de Braziliaan vrijdag pas terugkeert uit Zuid-Amerika.

Update
Nu blijkt dat Alexander Hleb een operatie moet ondergaan om de knieblessure te verhelpen. De middenvelder zal hierdoor waarschijnlijk 6 tot 8 weken niet kunnen spelen.

Sharapova verliest van Safina

Maria Sharapova is er niet in geslaagd de halve finales van de Kremlin Cup in Moskou te bereiken. De Russin verloor van haar landgenote Dinara Safina.

Sharapova speelde uitstekend in de eerste set en won die probleemloos met 6-1. In de volgende anderhalve set was ze echter geen schim van zichzelf en liet Safina uitlopen naar 6-4 en 5-1. Vanaf dat moment hervond de Siberische haar vorm en won vier games achtereen. Toch had Safina het laatste woord en pakte de laatste set met 7-5. Het was voor Sharapova haar eerste toernooi in Rusland als prof. In haar eerste wedstrijd ontsnapte ze nog tegen Anna-Lena GrŲnefeld, die bij een comfortabele voorsprong wegens een blessure moest opgeven.

Dat Mary Pierce bij de laatste vier zit, mag gerust een wonder heten. In de tiebreak van de laatste set keek ze maar liefst tegen een 6-0 achterstand aan tegen de Russin Elena Likhovtseva. De FranÁaise won echter acht (!) punten achtereen en is met een 7-5, 4-6 en 7-6 zege halve finaliste. ”Toen ze met 6-0 voorkwam leek ze wat nerveus,” zei Pierce. ”Ze wachtte op een fout van mij, maar ik speelde opeens super. Als ik de hele wedstrijd zo had gespeeld, had ik vermoedelijk met tweemaal 6-0 gewonnen.”


Uitslagen Kwartfinales – Moskou:
M. Sharapova (Rus/1) – D. Safina (Rus) 6-1, 4-6, 5-7
M. Pierce (Fra/3) – E. Likhovtseva (Rus) 7-5, 4-6, 7-6
A. Myskina (Rus/6) – E. Dementieva (Rus/4) - later
F. Schiavone (Ita) – S. Kuznetsova (Rus/8) 6-3, 6-1

'Verdachten radicaal islamitisch'

Zero-F had ons via de nieuws-submit te melden:

CDA-minister Piet Hein Donner van Justitie heeft vanmiddag tijdens een persconferentie laten weten dat de zeven terreurverdachten die vandaag zijn aangehouden, wilden handelen vanuit een extreem-godsdienstige ideologie. ''Een paar verdachten wilden hun islamitisch geloof misbruiken om hun daden te rechtvaardigen'', aldus de minister. Uit de persconferentie bleek dat de Nationale Recherche besloot in te grijpen op basis van informatie van de AIVD. Daaruit bleek dat de verdachten wapens probeerden te krijgen om in te zetten tegen bepaalde objecten en politici.

Al eerder vandaag werd bekend gemaakt dat ťťn van de aangehouden verdachten de 19-jarige Samir A. is, die eerder door het Openbaar Ministerie werd verdacht van het voorbereiden van een terreuraanslag in Nederland. Hij werd eerder dit jaar wegens gebrek aan bewijs op vrije voeten gesteld. Ook de in mei vrijgelaten Hofstadgroepverdachte Jermaine W. uit Amersfoort is vandaag weer opgepakt. Hij kwam gisteren in het nieuws omdat hij 'gestalkt' werd door de politie.

Volgens minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken zijn de aangehouden personen gerelateerd aan de zogenoemde Hofstadgroep. Deze groep is de laatste tijd in omvang toegenomen tot tientallen personen, zowel met jonge vrouwen als met mannen. Het karakter van het radicaal-islamitische netwerk verandert volgens hem naar autonoom en lokaal. Met de arrestatie van vandaag is volgens Remkes niet de algehele dreiging weggenomen, maar wel een acute terreurdreiging.

Minister Donner benadrukte vanmiddag dat de Nederlandse moslimgemeenschap niet mag worden aangekeken op de daden van een kleine groep radicalen.

Stekelenburg keert terug in basis Ajax

Maarten Stekelenburg maakt morgen zijn rentree in het eerste van Ajax. De Haarlemmer was ruim twee maanden uit de roulatie wegens een schouderblessure.

De 23-jarige Stekelenburg scheurde tijdens de oefenwedstrijd tegen Boca Juniors twee banden in zijn schouder. De keeper speelde afgelopen week een oefenduel tegen de amateurs van Docos en dat ging probleemloos. Hans Vonk zal dus moeten plaatsnemen op de bank tegen Heracles Almelo. Daarmee herstelt Danny Blind de hiŽrarchie zoals die in de voorbereiding was vastgesteld.

Blind kan niet beschikken over de langdurig geblesseerden Nicolae Mitea en Maxwell. Ook Angelos Charisteas en Edgar Manucharyan zijn morgen niet van de partij. Charisteas kampt nog altijd met de naweeŽn van een hersenschudding, terwijl Manucharyan zijn dijbeen blesseerde tijdens de training van ArmeniŽ. ”Een streep door de rekening", zei Blind. “Ik achtte Edgars aanvallende inbreng de komende weken meer dan welkom. Het is een andere blessure dan de vorige keer, dus het lijkt me te vroeg om te concluderen dat hij structurele problemen heeft." Door de kwetsuur van Manucharyan zal Derk Boerrigter morgen deel uitmaken van de selectie.

Kim Holland hijgt op nieuwe versie 'Je t'aime moi non plus'

'Je t'aime'Pornodiva Kim Holland en presentator Martijn van den Bergh hebben het aloude 'Je t'aime moi non plus' in een nieuw jasje gestoken. Volgens Kim Holland neemt Martijn (van RTL 4's Gossipquiz) de zang voor zijn rekening, ''want hij is een goede zanger.'' De seksactrice zelf beperkt zich tot hijgen.

Het nummer is in een modern (house)jasje gestoken. De videoclip, waarin Holland en Van den Bergh een verliefd koppel nadoen, is opgenomen in een hotelkamer. Aanstootgevend bloot komt er niet in de clip voor, want volgens Holland kun je hem gewoon met de familie op de bank bekijken. De cd-single komt komende week in de handel; de videoclip is binnenkort te zien op de Nederlandse muziekzenders.

De originele versie van Jane Birkin en Serge Gainsbourg - die in veel landen destijds niet op de radio mocht worden gedraaid - stond in 1969 ruim een half jaar in de Top 40 en bereikte de tweede plek. De Nederlandse radio had toen weinig problemen met het nummer. In 1974 bereikte de single opnieuw de Nederlandse hitparade, om op plek 4 te belanden. Gainsbourg nam het nummer overigens al in 1967 op met de toenmalige seksbom Brigitte Bardot, maar die verbood na de opname een singlerelease.

Been eraf gereden wegens traagheid

In het Franse Ivry-sur-Seine heeft een gepensioneerde man een 32-jarige vrouw en haar 39-jarige man opzettelijk aangereden. Hierbij verloor de vrouw haar been. Volgens de dader schoot de vrouw niet hard genoeg op toen ze haar boodschappen in de auto aan het pakken was.

Het ongeval vond plaats op de parkeerplaats van een supermarkt. De gepensioneerde wilde zijn auto ergens kwijt maar er was geen plek meer. Toen hij zag dat het echtpaar hun boodschappen in de auto aan het pakken was wachtte hij eerst rustig af. Maar toen het naar zijn mening niet hard genoeg opschoot, gaf hij in ťťn keer veel gas en reed op het echtpaar in. Hierbij werd het paar tussen de twee auto's gedrukt waarbij de vrouw haar been verloor, haar man raakte lichtgewond. 'Meneertje ongeduld' is aangehouden.

'Simoni en O'Grady weer ploegloos'

Stuart O'Grady en Gilberto Simoni kunnen volgens berichten in de Belgische pers op zoek naar een nieuwe ploeg. Sony-Ericsson, dat Fassa Bortolo moest gaan opvolgen, wordt niet de nieuwe sponsor van de ploeg van Giancarlo Ferretti.

Nadat Feretti zijn sterren van Fassa Bortolo bij diverse andere teams had zien tekenen, contracteerde de teambaas voor zijn nieuwe ploeg vele nieuwe renners. O'Grady, Simoni, Tonti, de broers Garcia Quesada, Valoti, Matveyev, White, Celli, Efimkin, Facci, Gustov, Larsson, McGee, Nibali, Pasamontes, Petito, Salerno, Siutsou en Sutton tekenden allen bij zijn ploeg. Nu Sony-Ericsson bekend heeft gemaakt geen wielerploeg te gaan sponsoren, gaan volgens de Belgische pers de plannen van Feretti echter niet door. De ploegleider zou door een neponderhandelaar voor de gek zijn gehouden.

Hoewel Stuart O'Grady nog geen officiŽle bevestiging heeft van het niet doorgaan van de ploeg, gaf hij in de pers wel aan dat het er niet goed uitziet. Diverse andere renners lijken snel bij andere ploegen terecht te kunnen. De broers Garcia Quesada kunnen bij Unibet.com, de opvolger van MrBookmaker.com, tekenen en Gilberto Simoni zou Acqua & Sapone achter de hand hebben.

Beste Top 2000

Ik weet dat ik niet altijd een brave luisteraar ben geweest. Elk jaar weer heb ik wel wat over de keuzelijst te klagen, en zet ik rare berichtjes bij mijn eigen voorkeuren, niet beledigend, maar wellicht enigszins cynisch. Zojuist is uw site weer van start gegaan en ik ben er bijna zeker van dat u geen veranderingen meer kunt aanbrengen in de keuzelijst van dit jaar. Toch wil ik u via deze weg vragen, voor wellicht volgend jaar, er wat extra artiesten in te zetten.

Zeven terreurverdachten aangehouden

In Den Haag is het Binnenhof volledig afgesloten door politie en Mobiele Eenheid (ME). De reden is vooralsnog onduidelijk.

Voor verdere informatie verwijst de politie Haaglanden naar de nationaal coŲrdinator terrorismebestrijding (NCTb). Een woordvoerder daarvan kan geen echter geen nadere informatie geven: "Wat je ziet, is wat je ziet." De Lange Poten-ingang van het Tweede-Kamergebouw is afgesloten, bij de ingang aan het Plein staat eveneens ME. Passerende voertuigen worden ter controle aangehouden door de politie.

Er zouden vandaag geen bijzondere bijeenkomsten of hoge buitenlandse gasten op het Binnenhof of in het gebouw van de Tweede Kamer zijn. Wel vergadert, zoals elke vrijdag, de ministerraad in de TrÍves-zaal. Deze vergadering gaat vooralsnog gewoon door. Kamerleden zijn er nauwelijks, aangezien de Eerste en Tweede Kamer niet vergaderen op vrijdag. Later op de dag zou er meer duidelijkheid moeten komen.

Update 12:29
Er is sprake van een "verhoogde dreiging" in Den Haag. Volgens BNR Nieuwsradio zijn er schoten gevallen bij meerdere acties, die plaatsvinden op onder andere de Moerweg en de Van Mierisstraat.

Update 12:49
Radio 1 meldt dat er een school in de Schilderswijk is binnengevallen, deze school is niet ontruimd. De schietparij zou hebben plaatsgevonden op de Moerweg. Er zouden enkele arrestaties zijn verricht.

Update 13:02
Het NOS Journaal meldt dat er zeven mensen zijn gearresteerd, waaronder ťťn vrouw. Het zijn allen mensen uit de omgeving van terreurverdachte Samir A., die eerder dit jaar werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Ook de 19-jarige Samir A. zelf is aangehouden. Hij zou bezig zijn geweest met het voorbereiden van aanslagen op politici en probeerde voor dat doel wapens te bemachtigen.

De arrestaties zijn de afgelopen 24 uur verricht in Den Haag, Almere en Amsterdam. In Den Haag vielen aan de Moerweg gemaskerde mannen met mitrailleurs een flatgebouw binnen.


Samir A.

Update 13:45
Justitie ontkent dat er schoten zouden zijn gelost. Bij de inval aan de Moerweg zijn slechts knalpatronen gebruikt, zo meldt een woordvoerder. De acties van vandaag zouden inmiddels afgerond zijn. De arrestanten zijn, behalve Samir A., vijf mannen van achttien tot dertig jaar en een vrouw van 24 jaar.

De beveiliging van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie en van het AIVD-hoofdkantoor in Leidschendam is verscherpt, zo heeft de NCTb Joustra gemeld. Het algemene dreigingsniveau voor Nederland is niet verhoogd, dit blijft op substantieel.

Update 14:07
Geenstijl.nl meldt dat VVD-politica Ayaan Hirsi Ali volgens onbevestigde berichten naar het buitenland is overgebracht.

TsjechiŽ tegen Noorwegen in WK-play-off

Het nationale elftal van TsjechiŽ zal zich via Noorwegen moeten plaatsen voor het WK in Duitsland. De loting voor de play-off wedstrijden in de Europese Zone werd vandaag verricht in ZŁrich.

De Tsjechen spelen op 12 november eerst uit in Noorwegen, en op 16 november volgt dan de return. Bij de loting liep TsjechiŽ het buurland Slowakije mis. De Slowaken moeten namelijk afrekenen met Spanje. De Turkse delegatie, die derde werd op het laatste WK, treedt aan tegen Zwitserland. De landen die over twee wedstrijden het beste zijn, zullen zich alsnog plaatsen voor het wereldkampioenschap voetbal dat volgend jaar gehouden wordt.

Britten verbieden 15 moslimorganisaties

In Groot-BrittanniŽ zijn per vandaag 15 moslimorganisaties verboden. Het Britse parlement stemde gisteren in met een regeringsvoorstel om de groeperingen wegens hun vermeende betrokkenheid bij internationaal terrorisme illegaal te verklaren. De 15 nu verboden moslimorganisaties komen bovenop 25 al eerder verboden vermeende terroristische bewegingen.

De organisaties onderhouden volgens de Britse regering banden met al-Qaeda en vormen een bedreiging voor Groot-BrittanniŽ. Vanaf vandaag zijn onder meer verboden de Iraakse beweging 'Ansar al-Islam', dat verantwoordelijk wordt gehouden voor veel aanslagen in Irak, en het Marokkaanse 'GICM'. Deze laatste beweging zou de bloedige aanslagen in Casablanca in mei 2003 op zijn geweten hebben.

Barrichello laat familie in Ferrari meerijden

Rubens Barrichello vertrekt na jarenlange trouwe dienst na de Grand Prix van China bij het team van Ferrari. De Braziliaan rijdt vanaf aankomend seizoen voor het team van BAR Honda, maar heeft voor ťťn keer, als een soort van afscheid, zijn hele familie uitgenodigd om plaats te nemen in een Ferrari.

Barrichello heeft geregeld dat zijn opa en andere familieleden een tocht mogen maken in de driezitter van Ferrari op het testterrein van Ferrari, in de buurt van Maranello. "Dat heb ik altijd al willen doen. Ik neem ze mee om te laten zien wat ik nu altijd heb bedoeld met hard rijden. Ze hebben jaren voor me klaar gestaan. Opa, mijn moeder, mijn vader, mijn zus: het wordt mijn afscheid bij Ferrari," aldus de Braziliaan.

In 2002 bouwde Ferrari de F2002, waarbij er achter de bestuurder twee zitplaatsen werden aangebracht. Vanaf die plek krijgen de passagiers een prachtig uitzicht over het parkoers.

Barrichello kwam in 2000 bij de Italiaanse renstal, hij speelde er altijd tweede viool achter Michael Schumacher. Dit seizoen had de Italiaanse renstal maar erg weinig succes.

Steven Spielberg gaat samenwerken met EA

De BBC meldt dat EA gaat samenwerken met Steven Spielberg bij het ontwikkelen van in totaal drie games. De bekende filmregisseur zal hierbij optreden als executive producer. Het betreft originele games en dus geen spellen die gebaseerd zijn op een van zijn films. Er zou momenteel bij de L.A. studio's van EA al hard worden gewerkt aan het eerste spel, volgens EA een next-gen titel die een breed publiek zal aanspraken.

Dit is de tweede keer in korte tijd dat een grote naam in Hollywood gaat samenwerken met de game-industrie. Eerder gaf Peter Jackson (bekend van de Lord of the Rings films) aan dat hij zal meewerken aan de verfilming van Halo. Tevens is hij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het spel dat zijn nieuwe film, King Kong, zal begeleiden.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de naam Steven Spielberg verbonden wordt aan games. Een divisie van DreamWorks, de filmstudio waar Spielberg medeoprichter van is, heeft een tijd games geproduceerd onder de naam DreamWorks Interactive. Deze studio werd echter in 2000 overgenomen door EA.
Spielberg gaf aan een grote fan van games te zijn

Maandelijkse hardwareverkopen USA

Na de wekelijkse verkopen uit Japan is het nu tijd voor de maandelijkse verkopen uit de USA. Het betreft hier de maand september:

ConsoleAantal
Playstation 2268,000
Xbox 124,000
GameCube108,000
GBAca. 185,000
Nintendo DSca. 164,000
PSPNiet beschikbaar...

Wat opvalt is dat er geen PSP gegevens zijn op dit moment, waarom dat is is niet bekend. De GameCube heeft een flinke sprong gemaakt en komt weer boven de 100,000 uit. De verantwoordelijke hiervoor is Mario met Mario Baseball dat dik 164,000 exemplaren verkocht en daarmee de 3e best verkopende game van september was.

Blessures blijven een plaag voor Willem II

Willem II is nog altijd in de ban van een serieuze blessuregolf. De laatste nieuwe slachtoffers zijn Marko Kolsi en Raymond Victoria.

Kolsi scheurde afgelopen week zijn enkelbanden tijdens de interlandwedstrijd van Jong Finland, en aanvoerder Victoria liep deze week een spierscheuring op in zijn kuit. Beide spelers zullen het duel met Sparta van vanavond aan zich voorbij moeten laten gaan.

Ook Arvid Smit (enkel), Michel Kreek (kuit), Frank van der Struijk (middenvoetsbeentje) en Moussa Dembele (ziek) zullen ontbreken in de wedstrijd tegen de Rotterdammers. Er is gelukkig ook nog goed nieuws te melden vanuit Tilburg, want Frank van Mosselveld is weer helemaal hersteld van een enkelblessure.

FC Eindhoven haalt opnieuw PSV-er

Na eerder Otman Bakkal, Sepp de Roover, Jelle ten Rouwelaar en Sasa Stojanovic heeft FC Eindhoven opnieuw een speler gehuurd van stadsgenoot PSV.

Tim Janssen zal zijn rood-witte shirt voor een blauw-wit tenue gaan verruilen. Vorig seizoen verhuurde PSV de aanvaller aan FC Zwolle, bij die club maakte hij indruk met zeven goals in elf wedstrijden.

Aan het eind van vorig seizoen scheurde de 19-jarige Janssen de voorste kruisband in zijn rechterknie, waardoor hij nu nog enkele maanden uit de roulatie zal zijn. In het kader van het samenwerkingsverband tussen de twee voetbalclubs zou Janssen al afgelopen zomer naar het Jan Louwers Stadion verhuizen, maar door de blessure ging dat toen niet door. Momenteel herstelt de aanvaller nog van zijn kwetsuur, maar Eindhoven verwacht dat ze na de winterstop een beroep op de spits kunnen doen.

Kijkers voelen zich genept door Big Brother

Foreverblue had ons via de nieuws-submit te melden:

Veel kijkers van Big Brother 5 voelden zich gisteravond genaaid omdat een tiental minuten voordat tijdens de live-uitzending bekend werd gemaakt dat Linda als derde bewoner het huis moest verlaten, dit reeds op teletekst-pagina 372 van Talpa was te lezen. Ondertussen ging presentatrice Bridget Maasland gewoon door met oproepen om te bellen of te sms-en (25 eurocent per verstuurd bericht en 70 cent per ontvangen bericht) voor de favoriete bewoner.

Een woordvoerder van Endemol ontkent bij hoog en laag dat er met de uitslag gerotzooid wordt. Het voorval wordt tot de bodem uitgezocht, zegt hij: ''Het is echt fair play. Al besef ik dat het dramatisch is als dit soort dingen gebeuren. Dit kunnen we niet hebben. We staan er niet goed op, maar er zal vast een verklaring voor zijn.'' Het verschil tussen de minst populaire bewoner Linda en de op ťťn na minst populaire Rob, bleek uiteindelijk 2%.


Linda kon haar koffers pakken
-
Zie voor veel meer Big Brother de FOK! Big Brotherlog

Buttplug

In het kader van wie was deze week de grootste "pain in the ass", heb ik besloten een speciale Kabouter Buttplug Trofee toe te kennen aan Rita Verdonk. In dit blogje kwam Verdonk eerder deze week aan bod en dit plannetje, waar een meerderheid van de Tweede Kamer gisteren bleek achter te staan, ben ik ook nog niet vergeten.

Uiteraard heb ik het dan over het onderzoek naar een verbod op het dragen van burka's en het plannetje om rechtmatig in Nederland verblijvende vreemdelingen het land uit te gooien, als zij in de eerste drie jaar van hun verblijf hier worden veroordeeld voor een misdrijf waarop een gevangenisstraf staat.

Zoals ik al eerder heb gezegd: "we worden een beetje een kutland door dit soort plannen".

Linda keert terug in GTST

Linda keert weer terug in Goede Tijden, Slechte Tijden. Actrice Babette van Veen zal de gecompliceerde, maar tegelijkertijd innemende Linda binnenkort weer vertolken. Met de rentree moeten de kijkcijfers van GTST weer wat omhooggebracht worden. "Ik ga er in ieder geval m'n uiterste best voor doen", glimlacht Babette innemend.

Inmiddels is Van Veen al met de opnames begonnen. Ondanks het feit dat ze een tijd lang niet door de gangen van de Endemol-studio's heeft gelopen, lijkt het alsof ze niet is weggeweest. "Dat gevoel heb ik zelf ook. Er is ook hoegenaamd niets veranderd. Die molen draait gewoon door. Ook zonder mij, haha! En toch, als ik toen niet was gestopt, was ik er waarschijnlijk aan onderdoor gegaan."

Linda was in 1997 voor het laatst te zien in GTST.


Babette van Veen als Linda

Politie 'stalkt' terreurverdachten

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam heeft gisteravond in het tv-programma NOVA beaamd dat diverse politiekorpsen in Nederland al enige tijd een aantal potentiŽle verdachten van terrorisme 'stalken'. Het gaat volgens Cohen om personen waarbij het juridisch bewijs niet rond te krijgen is, maar tegen wie wel ernstige verdenkingen bestaan dat ze terreurdaden (willen) voorbereiden.

Volgens NOVA betreft het momenteel 8 personen die 24 uur per dag hinderlijk en merkbaar worden gevolgd. Cohen zegt dat de betrokkenen soms worden aangesproken of uitgenodigd op het politiebureau. Ook benadert de politie af en toe familie, vrienden, klasgenoten of collega's van de verdachten. Verder worden ze soms op de bon geslingerd voor heel kleine overtredingen, om te laten merken dat ze in de gaten worden gehouden.

Cohen gaf toe dat men met dit beleid op het randje van de wetgeving balanceert, maar hij verdedigde het door te stellen dat je deze lieden ook niet ongestoord hun gang kan laten gaan.

Verstoren
De Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding noemt het nieuwe fenomeen, dat op kleine schaal uitgevoerd wordt, verstoring. Volgens NOVA is ťťn van de mensen die 'gestalkt' wordt de 18-jarige Jermaine W. uit Amersfoort. Hij is de broer van terreurverdachte Jason W., die vastzit voor de belegering in het Haagse Laakkwartier. Jermaine werd in mei dit jaar op vrije voeten gesteld door de rechter wegens gebrek aan bewijs.

Amsterdam verstoort al sinds begin dit jaar een aantal verdachten. Het gaat om personen die zijn vrijgesproken door de rechter of nog niet met justitie in aanraking zijn gekomen maar wel de intentie zouden hebben terreurdaden te begaan. De meesten zouden te maken hebben met de zogeheten Hofstadgroep. Het gaat niet om mensen die radicaliseren maar om mensen bij wie daadwerkelijk de vrees bestaat dat zij een terreurdaad kunnen begaan, zo zei de Amsterdamse burgemeester. De informatie om tot de maatregel over te gaan komt van de inlichtingendienst AIVD, de Nationale Recherche of uit de CT-infobox van de NCTB, aldus Cohen.

Dode man van 300 kilo uit woning gehaald

omearos had ons via de nieuws-submit te melden:

Een overleden man met een gewicht van driehonderd kilo is donderdagochtend, op verzoek van de politie, uit zijn woning in het Belgische Dour gehaald. De man was overleden aan een infarct.

De operatie was volgens de brandweer geen eenvoudige klus, aangezien het materiaal niet was aangepast aan de omvang van de man. Er werden middelen vanuit de lucht gebruikt.

Veel scholieren maandag nog 'te dronken'

Hop met die glazenDe Telegraaf schrijft vandaag dat schoolgaande jeugd in het weekend zoveel alcohol zuipt, dat veel scholieren op maandag nog de hele dag onder invloed of met de naweeŽn van het drankgebruik in de klas zitten. Bij het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) wordt het verschijnsel al blauwe maandag genoemd.

Volgens Rob Bovens van het NIGZ - leider van de campagne Drank maakt meer kapot dan je lief is - is het tegenwoordig voor veel scholieren de normaalste zaak van de wereld om in het weekend drie dagen lang stevig door te drinken: ''Van de 16- tot 18-jarigen begint 17 tot 20% al op de vrijdagavond stevig te drinken, de zaterdag en de zondagavond volgen ook nog en dan zit je dus nog halfdronken in de schoolbanken op maandagochtend. Ze drinken op een zaterdagavond gemiddeld 15 tot 20 glazen bier. Aangezien het een uur duurt voordat je lichaam een glas bier afbreekt, blijf je dus lang onder invloed.''

Diverse leraren van verschillende middelbare scholen vinden dat de maandag door hen niet meer als een volwaardige lesdag kan worden beschouwd. Het opnamevermogen van de kinderen is na een zuipweekend zo laag dat ze niks leren. Ze hebben minstens een dag nodig om de alcohol weer uit hun lichaam te krijgen. Volgend jaar wordt een nieuwe campagne gestart om dit kwalijke fenomeen bij ouders onder de aandacht te brengen.

Vrouw wil baby uit zwangere snijden

Triloxigen had ons via de nieuws-submit te melden:

Verloskunde is een vak, maar daar dacht een Amerikaanse vrouw uit de staat Pennsylvania anders over. Ze 'hielp' haar zwangere buurvrouw met een scheermes bij de 'bevalling'. Met een honkbalknuppel viel ze haar buurvrouw in een woonwagenkamp aan en reed naar een afgelegen plaats. Met het scheermes probeerde ze door een litteken van een vorige keizersnede heen te snijden.

Een voorbijganger vond het slachtoffer en bracht haar naar een ziekenhuis in Pittsburgh. Daar is haar zoon inmiddels geboren, maar verkeert ze zelf nog in levensgevaar.

De vrouw die de zwangere vrouw aanviel, is inmiddels aangeklaagd. Ze zegt dat ze uit was op het kind. Ze had namelijk anderen verteld dat ze weer zwanger was, ondanks dat ze al drie kinderen heeft.

Weekend Miljonairs

Weekend Miljonairs is voor sommige een moeilijk programma. Ik bedoel als ik soms die vragen voorbij zie komen, denk ik bij mezelf, dat zijn echt moeilijke vragen.
Maar er zitten natuurlijk ook hele makkelijke vragen tussen, een van die makkelijke vragen had de meneer in het volgend filmpje ook. Het is trouwens de Engelse versie van Weekend Miljonairs.

Hij was heel erg onzeker en gebruikte al zijn hulplijnen en uiteindelijk....?

Billenmassage

Jullie herinneren je misschien dit plaatje dat in dit blogje stond. Wie geen zin heeft om te klikken, dat was dus die man wiens hoofd werd "geplet" tussen twee enorme tieten.

Als een variatie op dit thema hebben we hier een man die iets nog vreemders heeft bedacht. Tja, waarom verzin je zoiets? Misschien om van zijn migraine af te komen?

Nou ja kijk zelf maar even naar het filmpje en vertel het dan maar in de reacties: "what was he thinking?".

Uitslag 2e vrije training GP China

Pedro de la Rosa zette ook in de tweede vrije training de snelste tijd neer, met Ricardo Zonta ditmaal op de hielen. Christian Klien moest een run afbreken met een lekke band en Jarno Trulli moest zijn wagen op het circuit achterlaten na een probleem met vermoedelijk de versnellingsbak.

poscoureurteamtijdaantal ronden
1 Pedro de la Rosa McLaren 1:32.83430
2 Ricardo Zonta Toyota 1:32.97729
3 Kimi RšikkŲnen McLaren 1:34.09214
4 Fernando Alonso Renault 1:34.22624
5 Juan-Pablo Montoya McLaren 1:34.54116
6 Rubens Barrichello Ferrari 1:34.61824
7 Giancarlo Fisichella Renault 1:34.93228
8 Mark Webber Williams 1:35.03524
9 Jenson Button BAR 1:35.07225
10 Felipe Massa Sauber 1:35.19626
11 David Coulthard Red Bull 1:35.20119
12 Vitantonio Liuzzi Red Bull 1:35.30626
13 Takuma Sato BAR 1:35.39724
14 Michael Schumacher Ferrari 1:35.56724
15 Christian Klien Red Bull 1:35.61319
16 Antonio Pizzonia Williams 1:35.70913
17 Jacques Villeneuve Sauber 1:35.89421
18 Ralf Schumacher Toyota 1:36.05120
19 Jarno Trulli Toyota 1:36.07926
20 Nicolas Kiesa Jordan 1:36.64425
21 Robert Doornbos Minardi 1:36.99322
22 Christijan Albers Minardi 1:37.17321
23 Tiago Monteiro Jordan 1:37.43511
24 Narain Karthikeyan Jordan 1:37.46718

CD: Dyzack - Somewhere There's A Monkey Laughing

Dyzack, oftewel Erik Hofland, wordt al jaren geprezen vanwege zijn muziek. De man is echter niet direct de meest bekende Nederlandse artiest, ook al omdat tussen zijn albums lange tussenpozen zaten, die hij invulde met allerlei andere werkzaamheden. Toch vond hij in zijn overvolle agenda ruimte om weer eens een plaat te maken. Die plaat is nu uit en vraagt om een bespreking. Benieuwd naar wat deze man zoal kan? Lees dan mee!

Uitslag 1e vrije training GP China

Pedro de la Rosa was de snelste coureur op de baan tijdens de eerste vrije training in Shanghai en was meer dan twee seconden sneller dan beide Ferrari-coureurs en Ricardo Zonta. Giancarlo Fisichella zette zijn Renault in de grindbak en moest uitstappen.

poscoureurteamtijdaantal ronden
1 Pedro de la Rosa McLaren 1:33.46320
2 Rubens Barrichello Ferrari 1:35.30313
3 Ricardo Zonta Toyota 1:35.37324
4 Kimi RšikkŲnen McLaren 1:35.4815
5 Michael Schumacher Ferrari 1:35.49412
6 Juan-Pablo Montoya McLaren 1:35.5219
7 Fernando Alonso Renault 1:35.6059
8 Mark Webber Williams 1:35.94513
9 David Coulthard Red Bull 1:36.08910
10 Jenson Button BAR 1:36.09611
11 Antonion Pizzonia Williams 1:36.20812
12 Takuma Sato BAR 1:36.82911
13 Ralf Schumacher Toyota 1:36.86613
14 Vitantonio Liuzzi Red Bull 1:37.11924
15 Felipe Massa Sauber 1:37.12311
16 Giancarlo Fisichella Renault 1:37.1435
17 Christian Klien Red Bull 1:37.4908
18 Jacques Villeneuve Sauber 1:37.6887
19 Jarno Trulli Toyota 1:37.7649
20 Narain Karthikeyan Jordan 1:38.30815
21 Tiago Monteiro Jordan 1:39.08811
22 Nicolas Kiesa Jordan 1:39.68721
23 Robert Doornbos Minardi 1:40.72414
24 Christijan Albers Minardi 1:40.78713

Truthola geflitst

We maakten er maandag al melding van in dit blogje, maar nu hebben we er ook foto's bij.

Afgelopen maandag schreven we het volgende : "Ook betrapt werd een 52 jarige automobiliste uit Den Bosch. Zij reed een 12-jarige jongen op een fiets aan, toen ze door rood reed en maakte het kind vervolgens wijs dat het allemaal zijn schuld was. Het kind durfde thuis niets over het ongeluk te zeggen en vertelde dat zijn fiets total-loss was doordat hij was gevallen. Helaas voor de automobiliste stond er een flitspaal bij het stoplicht en was niet alleen haar overtreding gefotografeerd, maar ook de aanrijding.

Niet alleen een trut, ook nog eens dom, recipe for disaster natuurlijk....".

De politie heeft nu de flitspaalfoto's naar buiten gebracht, in de hoop dat dit een preventieve werking heeft.

Kijk hier naar de foto's: foto 1, foto 2

Rozendaal, De Vries winnen eerste marathon

Miel Rozendaal en Elma de Vries hebben in Alkmaar de eerste schaatsmarathon van dit seizoen gewonnen.

De wedstrijd was een generale repetitie voor de KNSB/Essent-competitie, die zaterdag van start gaat. Bij de mannen werd de race na ongeveer vijftig van de honderd ronden beslist, toen er een elfkoppige kopgroep tot stand kwam. Daarbij onder meer Rozendaal, Michaud, Wubben en Angenent. In de eindsprint bleek Rozendaal de snelste, vůůr Hoogenboom en Angenent. Een opvallende deelnemer was Rintje Ritsma, die al twee jaar geen marathonwedstrijd had gereden. ”Zo'n marathon is een ideale training voor de langebaan. Je kunt elke bocht lekker accelereren. Nee, echt verzuren doe je niet van dit werk. Mogelijk pak ik binnenkort nog een keer een wedstrijdje mee,” zei Ritsma.

Bij de vrouwen was de zege voor Elma de Vries. Daar ging een kolderieke situatie aan vooraf: De Vries en mede-koploper Jenita Hulzebosch-Smit vertelden zich en gingen te vroeg de sprint aan. De Vries had dit als eerste door en reed solo naar de zege. ”Een achterblijver kreeg de bel voor de laatste ronde en toen dachten Jenita en ik dat wij ook om de dagzege moesten schaatsen,” aldus De Vries.

Laatste reviews en specials
preview
Fall Guys: Ultimate Knockout
special
Lowlands 2019 in beeld
preview
Borderlands 3
preview
NBA 2K20
preview
Heave Ho
review
This War of Mine Stories: Fading Embers
©FOK.nl e.a.