Steven Spielberg gaat samenwerken met EA

De BBC meldt dat EA gaat samenwerken met Steven Spielberg bij het ontwikkelen van in totaal drie games. De bekende filmregisseur zal hierbij optreden als executive producer. Het betreft originele games en dus geen spellen die gebaseerd zijn op een van zijn films. Er zou momenteel bij de L.A. studio's van EA al hard worden gewerkt aan het eerste spel, volgens EA een next-gen titel die een breed publiek zal aanspraken.

Dit is de tweede keer in korte tijd dat een grote naam in Hollywood gaat samenwerken met de game-industrie. Eerder gaf Peter Jackson (bekend van de Lord of the Rings films) aan dat hij zal meewerken aan de verfilming van Halo. Tevens is hij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het spel dat zijn nieuwe film, King Kong, zal begeleiden.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de naam Steven Spielberg verbonden wordt aan games. Een divisie van DreamWorks, de filmstudio waar Spielberg medeoprichter van is, heeft een tijd games geproduceerd onder de naam DreamWorks Interactive. Deze studio werd echter in 2000 overgenomen door EA.




Spielberg gaf aan een grote fan van games te zijn