Sharapova verliest van Safina

Maria Sharapova is er niet in geslaagd de halve finales van de Kremlin Cup in Moskou te bereiken. De Russin verloor van haar landgenote Dinara Safina.

Sharapova speelde uitstekend in de eerste set en won die probleemloos met 6-1. In de volgende anderhalve set was ze echter geen schim van zichzelf en liet Safina uitlopen naar 6-4 en 5-1. Vanaf dat moment hervond de Siberische haar vorm en won vier games achtereen. Toch had Safina het laatste woord en pakte de laatste set met 7-5. Het was voor Sharapova haar eerste toernooi in Rusland als prof. In haar eerste wedstrijd ontsnapte ze nog tegen Anna-Lena Grönefeld, die bij een comfortabele voorsprong wegens een blessure moest opgeven.

Dat Mary Pierce bij de laatste vier zit, mag gerust een wonder heten. In de tiebreak van de laatste set keek ze maar liefst tegen een 6-0 achterstand aan tegen de Russin Elena Likhovtseva. De Française won echter acht (!) punten achtereen en is met een 7-5, 4-6 en 7-6 zege halve finaliste. ”Toen ze met 6-0 voorkwam leek ze wat nerveus,” zei Pierce. ”Ze wachtte op een fout van mij, maar ik speelde opeens super. Als ik de hele wedstrijd zo had gespeeld, had ik vermoedelijk met tweemaal 6-0 gewonnen.”


Uitslagen Kwartfinales – Moskou:
M. Sharapova (Rus/1) – D. Safina (Rus) 6-1, 4-6, 5-7
M. Pierce (Fra/3) – E. Likhovtseva (Rus) 7-5, 4-6, 7-6
A. Myskina (Rus/6) – E. Dementieva (Rus/4) - later
F. Schiavone (Ita) – S. Kuznetsova (Rus/8) 6-3, 6-1