Jack Thompson hard op vingers getikt!

Mark (Strolie75)
Advocaat Jack Thompson is op de vingers getikt door het invloedrijke National Institute on Media and the Family. Opzienbarend hieraan is dat dit instituut, net als Thompson, uitgesproken kritisch is over geweld in games.

De oprichter van het instituut, Dr. David Walsh, heeft een open brief aan Thompson geschreven. De brief is ook verzonden aan invloedrijke mensen als Hillary Clinton, Bill Gates en de directeur van ESA, Doug Lowenstein. ESA is verantwoordelijk voor de keuring van games in America en werd pasgeleden nog door Thompson vergeleken met Hitler.

In de brief geeft Dr. David Walsh aan niet gecharmeerd te zijn van de laatste acties van Thompson en het feit dat hij vaak in publicaties en lezingen aangeeft verbonden te zijn aan het National Institute on Media. Hij sommeert Thompson dan ook niet langer de naam van het instituut te gebruiken aangezien dit hun in een kwaad daglicht stelt.

Een kopie van deze brief kwam in handen van de site Game Politics en is daar in zijn volledigheid te lezen.

Jack Thompson voert al jaren een heksenjacht tegen gewelddadige games. Hierbij neemt hij het niet altijd even nauw met de waarheid. Zo beweert hij dat de schutter die enkele jaren geleden Washington onveilig maakte heeft leren schieten door games als Doom. Het feit dat de schutter aangespoord werd door zijn gestoorde vader, een ex-sluipschutter bij de mariniers, laat hij gemakshalve buiten beschouwing.

Laatste wapenfeit van Jack Thompson is het aanbod om $10.000 aan een goed doel te schenken wanneer een gameontwikkelaar een game zou maken gebaseerd op een door hemzelf bedacht concept. In deze game zou de speler de CEO van de fictieve uitgever Take This, Paula Eibel, haar man en kinderen moeten vermoorden. Een duidelijke verwijzing naar Paul Eibeler, de CEO van Take-Two Interactive Software, o.a. de uitgever van de GTA games.

Naar aanleiding hiervan werd Jack Thompson door website Penny Arcade erop gewezen dat het bedrag van $10.000 in het niets valt bij het bedrag van $500.000 dat onder hun leiding door gamers is opgebracht in het kader van de actie Child's Play. Doel van deze actie was het verzamelen van geld om consoles en games te kunnen kopen voor de kinderafdelingen van Amerikaanse ziekenhuizen. De, op zijn zachtst gezegd, opgefokte reactie van Thompson is na te lezen op de site van Penny Arcade.

Child's Play 2005 begint overigens 1 november en gaat deze keer internationaal! Meer informatie is te vinden op de website www.childsplaycharity.org.



Jack Thompson