Sexy strings voor 'zielige' bijstandsmoeders


Bijstandsmoeders die er sexy bij willen lopen kunnen morgen in Enschede gratis hun slag slaan. De lokale Stadspartij wil op de markt strings gaan uitdelen aan vrouwelijke alleenstaande steuntrekkers, zodat ze wellicht eerder aan de man komen. De ludieke actie is een reactie op de plaatselijke VVD, die deze week het plan opperde om partners te zoeken voor minima.

Volgens de Stadspartij is het voorstel discriminerend, vrouwonvriendelijk en 'paniek voetbal'. Raadsleden Ferdy Lammerink en Hans Hofte van de Stadspartij hopen echter door de zielige en eenzame bijstandsmoeders met een sexy string te verrassen de vrouwen wellicht nog eerder aan de man te brengen en zo de gemeente Enschede uit de financiële problemen te helpen. Voor geïnteresseerden: de heren zouden morgen in de buurt van de ingang van de Bijenkorf te vinden zijn.

Uit het verband gerukt
"Veel mensen komen in de bijstand door een verbroken relatie. Door deze alleenstaanden aan een nieuwe partner te helpen, kan de financiële situatie aanmerkelijk verbeteren en de uitkering worden ingetrokken", zo verklaarde de lokale liberale aanvoerder Jeroen Hatenboer afgelopen woensdag. De partij blijkt geschrokken van de landelijke aandacht voor het idee en noemt het voorstel nu 'uit het verband gerukt'.