Barrichello laat familie in Ferrari meerijden

Rubens Barrichello vertrekt na jarenlange trouwe dienst na de Grand Prix van China bij het team van Ferrari. De Braziliaan rijdt vanaf aankomend seizoen voor het team van BAR Honda, maar heeft voor één keer, als een soort van afscheid, zijn hele familie uitgenodigd om plaats te nemen in een Ferrari.

Barrichello heeft geregeld dat zijn opa en andere familieleden een tocht mogen maken in de driezitter van Ferrari op het testterrein van Ferrari, in de buurt van Maranello. "Dat heb ik altijd al willen doen. Ik neem ze mee om te laten zien wat ik nu altijd heb bedoeld met hard rijden. Ze hebben jaren voor me klaar gestaan. Opa, mijn moeder, mijn vader, mijn zus: het wordt mijn afscheid bij Ferrari," aldus de Braziliaan.

In 2002 bouwde Ferrari de F2002, waarbij er achter de bestuurder twee zitplaatsen werden aangebracht. Vanaf die plek krijgen de passagiers een prachtig uitzicht over het parkoers.

Barrichello kwam in 2000 bij de Italiaanse renstal, hij speelde er altijd tweede viool achter Michael Schumacher. Dit seizoen had de Italiaanse renstal maar erg weinig succes.