'Simoni en O'Grady weer ploegloos'

Stuart O'Grady en Gilberto Simoni kunnen volgens berichten in de Belgische pers op zoek naar een nieuwe ploeg. Sony-Ericsson, dat Fassa Bortolo moest gaan opvolgen, wordt niet de nieuwe sponsor van de ploeg van Giancarlo Ferretti.

Nadat Feretti zijn sterren van Fassa Bortolo bij diverse andere teams had zien tekenen, contracteerde de teambaas voor zijn nieuwe ploeg vele nieuwe renners. O'Grady, Simoni, Tonti, de broers Garcia Quesada, Valoti, Matveyev, White, Celli, Efimkin, Facci, Gustov, Larsson, McGee, Nibali, Pasamontes, Petito, Salerno, Siutsou en Sutton tekenden allen bij zijn ploeg. Nu Sony-Ericsson bekend heeft gemaakt geen wielerploeg te gaan sponsoren, gaan volgens de Belgische pers de plannen van Feretti echter niet door. De ploegleider zou door een neponderhandelaar voor de gek zijn gehouden.

Hoewel Stuart O'Grady nog geen officiële bevestiging heeft van het niet doorgaan van de ploeg, gaf hij in de pers wel aan dat het er niet goed uitziet. Diverse andere renners lijken snel bij andere ploegen terecht te kunnen. De broers Garcia Quesada kunnen bij Unibet.com, de opvolger van MrBookmaker.com, tekenen en Gilberto Simoni zou Acqua & Sapone achter de hand hebben.