Sato zal niet veranderen

Takuma Sato heeft te kennen gegeven zijn rijstijl niet aan te passen. Dit ondanks zijn straf na de vorige race, nadat hij in aanraking met Jarno Trulli was gekomen.

De Japanner kwam tijdens de GP van België al in aanraking met Michael Schumacher en afgelopen weekend tijdens de GP van Japan reed Sato Jarno Trulli van de baan af. Ondanks de negatieve reacties op die voorvallen zal Sato agressief blijven rijden: "Het is beter geen ergernissen te hebben, maar tegelijkertijd moet ik gewoonlijk agressief zijn voor de race. Anders kan ik niet het resultaat halen wat wordt verwacht. Dit is mijn laatste race voor BAR, dus wil ik goed presteren."

Hij heeft geen boodschap aan de meningen van andere mensen over zijn rijstijl: "Iedereen heeft een andere mening. Ik heb mijn eigen mening en wat anderen vinden kan mij weinig schelen.."

Voor volgend seizoen heeft Sato nog geen plekje bij een team gevonden. Mogelijkheden zijn het mysterieuze elfde team, dat wordt gesteund door Honda, of eventueel bij Midland. Zelf denkt hij dat het moeilijk gaat worden, maar hij blijft in zichzelf en zijn zaakwaarnemers geloven.