FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 juli 2005

Italianen vast na brand Amsterdams hotel

Icoon Binnenlands nieuwsDrie Italiaanse toeristen in de leeftijd van achttien en negentien jaar zijn vrijdagavond aangehouden na een brand in het Amsterdamse hotel Manofa aan het Damrak. Uit baldadigheid en dronkenschap staken de drie een matras in de fik, wat leidde tot een brand op de eerste verdieping van het pand.

De 25 aanwezige gasten moesten worden geŽvacueerd. Eťn persoon liep een lichte rookvergiftiging op, en een hotelmedewerker moest behandeld worden wegens snijwonden. Twintig hotelkamers raakten onbewoonbaar. De tachtig gasten die in het hotel verbleven moesten allen elders ondergebracht worden. De drie pyromaantjes zaten zaterdagavond nog altijd in een cel.

RTV Noord lokt uit tot 'misdrijf'

Icoon Media nieuwsEen journalist van de lokale omroep RTV Noord wordt mogelijk vervolgd wegens uitlokking. De verslaggever was donderdag bezig met een reportage over kunstenaar Marten Grupstra in Scheemda. Grupstra heeft een kerkklok op het dak van zijn atelier welke hij wegens geluidsoverlast van de gemeente niet meer mag luiden.

Op verzoek van de verslaggever liet Grupstra voor de camera de klok echter nog een keer beieren. De gemeente Scheemda, die van omwonenden klachten ontving, heeft hierop aangifte gedaan bij de politie. Die heeft op zijn beurt de kwestie ter onderzoek neergelegd bij justitie.

Volgens hoofdredacteur Roel Dijkhuis van RTV Noord is de actie van de politie 'zwaar overdreven'. "Je kan in een reportage over die klok niet aankomen met een beeld van een angstwekkend stille klok. Onze verslaggever heeft netjes in de buurt geÔnformeerd of men er bezwaar tegen had als hij de klok ťťn keertje zou luiden", aldus Dijkhuis. Justitie wilde niet reageren op de kwestie.

De kerkklok van kunstenaar Marten Grupstra
De kerkklok van kunstenaar Marten Grupstra

Man steelt politieauto om op werk te komen

Icoon opmerkelijk nieuwsStel, je hebt je verslapen en je moet zo snel mogelijk op je werk zien te komen. Miguel Espinosa uit Chicago wist niets beters te verzinnen dan een verlaten politieauto te stelen, en er vandoor te gaan.

De agenten hadden de wagen onbeheerd achtergelaten toen ze op een melding van een winkeleigenaar reageerden. Espinosa was ondertussen al op weg naar de bakkerij waar hij werkzaam was, en ging gewoon aan het werk.

Kennelijk was Espinosa ooit een roeping als politieman misgelopen, want toen zijn shift in de bakkerij was afgelopen besloot hij in zijn gestolen wagen een beetje te gaan touren en zich voor te doen als agent. Zo hielp hij een vrouw wier hond was aangereden. Toen even later ook medewerkers van een dierenasiel arriveerden begon de uniformloze agent die ook nog eens een verkeerd formulier overhandigde argwaan op te roepen.

De gealarmeerde 'echte' politie kwam even later polshoogte nemen, en arresteerde de nepagent. Espinosa is inmiddels aangeklaagd voor autodiefstal en het valselijk uitoefenen van het politieambt.

Kinderverkrachter aan Nederland uitgeleverd

ItaliŽ heeft de 27-jarige Monssif O. aan Nederland uitgeleverd. De man wordt ervan verdacht op 4 januari 2004 in Amsterdam-Osdorp een 11-jarig meisje te hebben verkracht. Hij deed dat samen met een vriend. Deze vriend, de 28-jarige Driss D., werd in december veroordeeld tot 5 jaar cel voor de verkrachting. Hij kreeg toen geen tbs opgelegd omdat - tot ergernis van de rechter - rapporten over zijn geestesgesteldheid onnauwkeurig waren opgesteld.

O. kon toen niet voor de rechter gebracht worden, omdat hij het land ontvlucht was. Waarheen de uit Marokko afkomstige man was gevlucht, was enige tijd onbekend. Het slachtoffertje werd indertijd vanaf tramhalte Hoekenes van lijn 1 door de twee gevolgd en in de bosjes van het Jan van Zutphenplantsoen meermalen verkracht. Doordat er beelden van het duo waren van een bewakingscamera, kon de politie ze aan het publiek tonen in opsporingsprogramma's. Na tips werd de identiteit van de twee al snel bekend.

O. heeft overigens in ItaliŽ tijdens verhoor al toegegeven aanwezig te zijn geweest bij de verkrachting, maar ontkent er aan te hebben meegedaan.

WTCC: Redelijk weekend voor Coronel

Dirk MŁller heeft de eerste FIA WTCC-race van dit weekend op het circuit van het Belgische Spa-Francorchamps op zijn naam geschreven.

De Duitser had aan de finish een voorsprong van drietiende seconde op Andy Priaulx en van ruim vijf seconde op Jorg MŁller, die als derde eindigde en Augusto Farfus Jr., GabriŽle Tarquini en James Thompson net voor wist te blijven. De Nederlander Tom Coronel eindigde als 14e waarmee hij de beste independent was.

De tweede FIA WTCC-race werd gewonnen door de Italiaan Fabrizio Giovanardi. De independent Stefano D’Aste kwam als eerste over de finish maar kreeg na afloop een straf van drie seconde omdat hij de chicane had afgesneden, waardoor de winst naar de Italiaan ging. De Nederlander Tom Coronel eindigde als derde

Uitslag eerste race WTCC

positiecoureurteamtijd achterstand
1Dirk MŁllerBMW22.58,7060
2Andy Priaulx BMW+0,270
3 Jorg MŁllerBMW+5,448
4Augusto Farfus Jr Alfa Romeo+5,470
5 GabriŽle TarquiniAlfa Romeo+5,712

Uitslag tweede race WTCC

positiecoureurteamtijd achterstand
1Fabrizio Giovanardi Alfa Romeo27:49,7570
2Stefano D’Aste BMW+0,270
3 Tom Coronel Seat+1,371
4Augusto Farfus Jr Alfa Romeo+1,923
5 Dirk MŁllerBMW+4,050

Gaudio, Verdasco naar finale KitzbŁhel

De finale van het ATP-toernooi in KitzbŁhel gaat tussen Gaston Gaudio en Fernando Verdasco. Beide spelers maakten vanmiddag indruk in hun halve finales.

Hoewel Verdasco te boek staat als een gravelspecialist hadden weinigen hem in staat geacht Nicolas Massu te kloppen. Toch was dit precies wat gebeurde na een intens gevecht: 3-6, 6-3 en 7-5. Morgen speelt Verdasco zijn derde finale van een ATP-toernooi. In 2004 won hij zijn enige titel op het gravel van Valencia.

Verdasco kan echter zijn borst natmaken, want hij treft een Gaudio in topvorm. Vandaag liet de Argentijn niets heel van zijn landgenoot Zabaleta: 6-1 en 6-1. Zijn overmacht laat zich het best illustreren door de volgende cijfers: Gaudio brak zes keer de service van zijn tegenstander en won bijna twee keer zoveel punten (60-33). Voor Gaudio wordt het alweer zijn derde finale in evenzoveel weken. Eerder deze maand won hij in Gstaad, maar moest hij in de finale van Stuttgart ruim zijn meerdere erkennen in Rafael Nadal.

Topdrukte op zwarte zaterdag

Zwarte zaterdag, de dag waarop vakantiegangers voor topdrukte op de wegen zorgen, zorgde ook dit jaar weer voor veel files. Rond 13.00 uur vanmiddag werd er in Frankrijk met 750 kilometer aan files een record bereikt. Inmiddels is het aantal files flink afgenomen en staat er nog circa 180 kilometer op de Franse snelwegen, aldus de ANWB die vakantiegangers dit weekend afraadde de weg op te gaan.

De langste files zijn momenteel te vinden op de A9 tussen Orange en de Spaanse grens en op de A75 bij Clermont-Ferrand. Op beide wegen staat ruim dertig kilometer. Reizigers die via Oostenrijk Hongarije binnen willen rijden moeten rekenen op een vertraging van twee uur. De files bij de Zwitserse Sint Gotthardtunnel in zuidelijke richting zijn inmiddels allemaal opgelost. Wel geldt er een vertraging van 2,5 uur voor de tunnel vanuit ItaliŽ.

De alarmcentrale van de ANWB in Lyon kreeg vandaag circa vijfhonderd hulpverzoeken binnen van Nederlandse reizigers. Gisteren waren dit er tweeduizend, wat de indruk wekt dat 'veel mensen het advies ter harte hebben genomen niet de weg op te gaan op zwarte zaterdag', aldus ANWB-woordvoerder Dirk Diepenhorst. De verwachte drukte kwam al om 03.00 uur op gang op de Franse snelwegen. Door een ongeluk stond rond 04.00 uur al een file van vijftien kilometer op de A6, de 'autoroute de soleil'.

Schiphol
De regio Parijs heeft afgelopen vrijdag vakantie gekregen. Daarom staat dit weekend in Frankrijk bekend als het drukste van de zomer. Maar de drukte geldt niet alleen voor de Europese snelwegen. Ook luchthaven Schiphol verwerkt op dit moment meer reizigers dan ooit. Tot nu toe verloopt dit allemaal zonder grote problemen. Vandaag was het met 162.000 reizigers de drukste dag voor de luchthaven. Gisteren deden al een kleine 160.000 passagiers Schiphol aan en morgen worden er wederom 159.000 reizigers verwacht.

Een woordvoerder van de luchthaven meldt dat er een goede spreiding is van aankomende en vertrekkende passagiers. Ook de marechaussee bevestigt dit. Volgens een zegsman zijn de wachttijden bij de grensbalies nauwelijks langer dan normaal. "We hebben ons personeel zo efficiŽnt mogelijk ingezet en kunnen redelijk inschatten waar de pieken zijn." In totaal passeren dertien miljoen mensen de luchthaven in de maanden juni, juli en augustus, wat een recordaantal is vergeleken met andere jaren.

Alonso hoopt op winst Schumacher

Fernando Alonso hoopt op een overwinning van Michael Schumacher in de Hongaarse Grand Prix, die morgen verreden wordt.

Alonso, die zich teleurstellend op een zesde plaats kwalificeerde, zou blij zijn met een overwinning voor Schumacher. "Ik denk dat Michael hier een kans maakt," zei de Spanjaard. "Als Ferrari tien punten wegkaapt bij McLaren, is dat goed voor ons."

Alonso hoopt dat hij bij de start Kimi RšikkŲnen, die recht voor hem start, zal kunnen inhalen. "Als ik Kimi niet kan inhalen, moet ik dicht bij hem blijven en niemand tussen ons in krijgen. Ik moet aanvallend rijden en in de eerste twee bochten risico's nemen."

Coulthard krijgt waarschuwing

David Coulthard heeft een officiŽle waarschuwing gekregen van de stewards op de Hungaroring. Hij zou de inlap van zijn kwalificatie te langzaam hebben gereden.

Coulthard reed zijn inlap, de ronde na de vliegende kwalificatieronde, te langzaam, waardoor Ralf Schumacher, die bezig was een tijd neer te zetten, te dichtbij kwam. Volgens de stewards had Coulthard sneller naar de pits moeten rijden, om te voorkomen dat hij Schumacher zou ophouden.

Hoewel er dit seizoen al meerdere coureurs zijn geweest die zich hebben laten inhalen door de volgende rijder op de baan, waren de officials toch van mening dat Coutlhard de afstand tot Schumacher te klein had laten worden. De waarschuwing heeft geen consequenties voor Coulthard's verdere raceweekend.

WK Zwemmen: Veldhuis en Nijhuis naar halve finales

Bij het WK zwemmen in Montreal heeft Marleen Veldhuis zich als vierde voor de halve finales van de 50 meter vrije slag geplaatst.

De Nederlandse tikte aan in een tijd van 25,27 en gaf hiermee aan dat ze redelijk hersteld is van haar teleurstellende optreden in de finale van de 100 meter vrije slag. Daarin had ze op een medaille gerekend maar finishte als vijfde. Chantal Groot viel met een zeventiende tijd van 25,94 net buiten de beste zestien. De Australische Alice Mills liet met 25,15 de snelste tijd noteren.

Moniek Nijhuis wist zich te plaatsen voor de halve finales van de 50 meter schoolslag. De Nederlandse zwom in de series met 32,62 een vijftiende tijd.

Vlak voor het begin van het toernooi kreeg Nijhuis, die voor het eerst meedoet aan een WK, koorts. Ze moest hierdoor de 100 meter schoolslag laten schieten. "Ik ben opgelucht dat ik op de 50 school de halve finales heb gehaald", aldus Nijhuis na haar race. "Het viel niet mee zolang te moeten wachten totdat ik eindelijk aan de beurt was. Gelukkig krijg ik nu nog een wedstrijd en kan ik laten zien dat het beter kan."

Villeneuve verwachtte dat hij langzamer was

De Canadees Jacques Villeneuve moest tijdens de kwalificatie vandaag voor de Grand Prix van Hongarije als zesde de baan op, wat een licht nadeel is. Echter staat hij met zijn vijftiende plaats, maar ťťn plek achter zijn teamgenoot Felipe Massa.

"De balans was aardig. maar sneller konden we met deze strategie niet gaan. Eigenlijk had ik verwacht nÚg langzamer te gaan, omdat ik zo vroeg in de sessie naar buiten moest. De baan was daarom nog glad en het is hier net als in Monaco beter als je later naar buiten kan," aldus de Canadees.

"Daarom zit ik ook drie tienden van Felipe af, waar ik toch wel tevreden mee kan zijn. Vooral als je bedenkt dat onze racesnelheid beter is dan die in de kwalificatie. Je weet ook nooit wat hier gaat gebeuren, het is erg heet en wie weet haalt iedereen wel de finish."

Hormoontherapie kankerverwekkend

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Hormoontherapie kan kanker veroorzaken. Dit blijkt uit een studie, die gisteren gepubliceerd werd door het International Agency for Research on Cancer (IARC). Veel vrouwen die in de overgang zitten, maken gebruik van de hormoontherapie om de klachten te verminderen.

Nu aangetoond is dat de therapie kanker kan veroorzaken, is deze dan ook door het IARC geherclassificeerd naar 'kankerverwekkend', eerder was dit nog 'mogelijk kankerverwekkend'. Tevens bleek uit de studie dat anticonceptiepillen, die een combinatie van vrouwelijke hormonen bevatten, kankerverwekkender zijn dan tot nu toe werd aangenomen. Zo verhoogt de pil de kans op kanker in de lever, borsten en baarmoederhals. Daarentegen verkleint hij weer de kans op eierstokkanker of kanker aan het baarmoederslijmvlies.

Ondanks de negatieve uitslag pleit het IARC niet voor beŽindiging van alle hormoontherapieŽn. Dit omdat klachten vaak sterk verminderen. Ook worden de therapieŽn meestal niet jarenlang voorgeschreven, waardoor het risico beperkt blijft.

Ook Kashechkin naar Liberty

Andrei Kashechkin rijdt het komende seizoen voor Liberty Seguros. De 25-jarige Kazak volgt zijn landgenoten Vinokourov en Yakovlev naar de Spaanse ťquipe.

Kashechkin verlaat het Franse Crťdit Agricole, dat gisteren ook al Christophe Moreau naar AG2R zag vertrekken. In de Tour de France werd de talentvolle coureur negentiende in het eindklassement en achter Popovych tweede in het jongerenklassement. Kashechkin is tevreden over zijn keuze: ”Het is een beslissing op gevoel, want ik kon naar meerdere teams en de aanbiedingen lagen ongeveer gelijk.”

De komst van Kashechkin komt na aandringen van Vinokourov, die graag in ťťn team wilde rijden met zijn landgenoot. Kashechkin verheugt zich op de samenwerking met ‘Vino’: ”Ik kon bij Crťdit Agricole kopman worden, maar ik wil met Alex de Tour rijden. Ik ga hem helpen de Tour te winnen.”

Gewonde na brand in caravan

Een 42-jarige Rotterdammer is opgenomen in het brandwondencentrum in Beverwijk, nadat hij zwaargewond raakte door een brand in zijn caravan vanochtend. De man verbleef op een camping in Brielle.

De Technische Recherche zal de exacte oorzaak van de brand nog onderzoeken, maar zeer waarschijnlijk is deze ontstaan door een aantal openstaande gasflessen die in en om de caravan stonden. Een explosie was het gevolg. Het slachtoffer wist de caravan op eigen kracht te ontvluchten en sprong in een nabijgelegen watertje.

Hooters Shooters

Een borst waaruit je kunt drinken, wat wil je nog meer. Nee, nu hebben we het niet over een kopje in de vorm van een borst maar een echte borst. Nou ja, helemaal echt is het nu ook weer niet, maar het komt aardig in de richting.
Een dame naar keuze kan deze leuke uitvinding om doen, dan vullen en daarna pompen, hierdoor komt het drankje dat je graag had uit de borsten van de dame. Wie wil er nu niet op die manier bezopen worden?

Powell mist 100 meter op WK

Asafa Powell laat de 100 meter op het WK in Helsinki schieten. De Jamaicaan heeft te veel last van een hamstringblessure.

Powell raakte geblesseerd tijdens de Super Grand Prix in Londen, ruim een week geleden. Na enkele meters viel hij toen uit. In juni werd de Jamaicaan de nieuwe wereldrecordhouder op de 100 meter, met een fabelachtige tijd van 9.77. Door de afzegging van Powell is Justin Gatlin de te kloppen man op de kortste sprintafstand.

Tijdens de 100 meter op het WK van twee jaar geleden zat het Powell ook al niet mee: toen werd hij gediskwalificeerd in de kwartfinales. Het is nog niet duidelijk of de sprinter er bij is tijdens de 4X100 meter estafette, die pas plaatsvindt tijdens de laatste dagen van het WK. Op 6 augustus begint het 10e WK Atletiek.

GP2: Jani wint verrassend eerste race

Neel Jani heeft de eerste race in de GP2 Series op het circuit van de Hungaroring op zijn naam geschreven

De Zwitser had aan de finish een voorsprong van een kleine halve seconde op Heikki Kovalainen, de leider in het kampioenschap.

Ondanks dat Nico Rosberg vrijdag de pole-position pakte en Prťmat de zesde startplek, moesten beide rijders van ART Grand Prix zaterdag achteraan starten. Hun kwalificatietijden werden afgenomen omdat hun auto’s niet aan de technische reglementen voldeden. Uiteindelijk eindigden ze als vierde en vijfde. Hierdoor mocht de latere winnaar, de Zwitser Neel Jani vanaf pole-position vertrekken.


Uitslag eerste race GP2 Hungaroring

positiecoureurteamtijd achterstand
1N. JaniRacing Eng1:11:11.2530
2H. KovalainenArden0,400
3G. PantanoSuper Nova2,000
4A. PrematART4,000
5N. RosbergART5.500
6E. VisoBCN5,500
7O. PlaDPR9,000
8A. CarrollSuper Nova 16,000
9A. NegraoHiTech17,500
10G. BruniColoni23,500

Vuelta-deelname Freire onzeker

Het is onzeker of Oscar Freire eind augustus kan deelnemen aan de Vuelta. De wereldkampioen is, ondanks een operatie in juni, nog altijd niet volledig hersteld van zijn zitvlakblessure.

"Het herstel duurt langer dan verwacht", zegt Rabo-ploegleider Erik Breukink. "Op dit moment kan hij nog niet trainen." Zelfs op de rollerbank kan de wereldkampioen niet de nodige kilometers maken, gewoonweg omdat de renner niet op een zadel kan zitten.

Door de enorme trainingsachterstand van de 29-jarige Spanjaard lijkt deelname aan de Vuelta dan ook heel ver weg. Toch schrijft Breukink zijn renner niet definitief af: "We bekijken het week per week. Maar het wordt krap."

Omniworld haalt twee spelers

FC Omniworld heeft zijn selectie weten te versterken met Marc van Eijk en Biko Brazil. Daarmee heeft de nieuwkomer in het betaalde voetbal al een selectie van achttien spelers.

Marc van Eijk tekent een tweejarig contract bij de club uit Almere. De 23-jarige verdediger van Surinaamse afkomst was al op proef bij Omniworld. In het verleden maakte hij enkele seizoenen deel uit van de selectie van SC Heerenveen, waarvoor hij slechts zes keer in actie kwam. In 2002/2003 was hij basisspeler van BV Veendam.

Biko Brazil komt over van RKC Waalwijk, waar hij al een tijdje niet meer in beeld was. Voor FC Den Bosch speelde de 21-jarige aanvaller ooit zeventien wedstrijden. Brazil gaat op amateurbasis voor de eerstedivisionist uitkomen. Omniworld slaagde er eerder al in onder meer Viedma, Van Ankeren en Gouttebarge te lokken naar het Mitsubishi Forklift Stadion.

Lichaam overvaren meisje gevonden

Cheesecake had ons via de nieuws-submit te melden:

Het lichaam van het 13-jarige meisje uit Veghel dat afgelopen donderdag werd overvaren, is geborgen. Donderdag werden het meisje en haar 12-jarige zusje in het waterrecreatiegebied De Gouden Ham bij Appeltern door een speedboot overvaren. Het zusje werd met een hoofdwond in het ziekenhuis opgenomen. Van de 13-jarige ontbrak ieder spoor.

Tot vandaag leverden uitgebreide zoektochten van politie en brandweer niets op. De politie zette duikers, helikopers en boten in om het meisje te vinden. Uiteindelijk wisten duikers het lichaam vanmiddag uit de grindafgraving te halen. De plas was op sommige plaatsen meer dan 20 meter diep.

De bestuurder van de speedboot, een man uit het Brabantse Uden, werd na verhoor weer vrijgelaten. Hij wordt verdacht van dood door schuld. De man zou te hard hebben gevaren.

Renault ontevreden over kwalificatie

Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella zullen zondag als zesde en negende aan de Grand Prix van Hongarije beginnen. De beide coureurs worstelen dit weekend met de balans van de R25, en kan zodoende op de Hungaroring niet tippen aan de teams van Ferrari, McLaren Mercedes en Toyota F1.

"Het is frustrerend om de zesde en de negende startpositie te hebben. We zijn het hele weekend al niet in goede doen. Het is ons niet gelukt om de onderstuur uit de wagen te halen voor de kwalificatie, daardoor was mijn balans niet goed en beleefde ik een paar momentjes tijdens mijn snelle ronde. In de laatste bocht verloor ik veel tijd. Ik raakte met de auto van de lijn en reed bij het uitkomen van de bocht over het gras. Bij de start en de pitstops moeten we posities goedmaken," aldus een beetje gefrustreerde Alonso.

Fisichella was ook niet erg tevreden, maar zei wel dat het team morgen een goede strategie heeft, dus de Italiaan heeft de hoop dat het toch nog goed komt. "Ik reed een foutloze ronde, maar ik was een beetje te conservatief in de laatste sector. De negende startplaats is niet echt geweldig. We hebben veel moeite om de wagen op deze baan goed te laten presteren. We hebben wel een goede strategie voor morgen, dus hopelijk kunnen we wat mensen inhalen bij de pitstops."

De hoofdingenieur van het Franse team, Pat Symonds, is teleurgesteld over het resultaat. "Een zeer teleurstellende kwalificatie voor het Renault-team. Fernando verloor vier startplaatsen in de laatste bocht en Giancarlo greep net drie honderdsten naast een betere startpositie."

Ecclestone: Button moet naar Williams

De soap tussen Button/BAR en Williams F1 kent weer een nieuwe ontwikkeling. Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft zich er nu ook mee bemoeid.

Als het aan Frank Williams ligt rijdt Jenson Button volgend jaar voor zijn team, en contractueel gezien hebben ze daar gelijk in. Button heeft vorig jaar een contract voor 2006 getekend bij Williams, maar heeft aangegeven toch liever bij BAR te blijven.

Niemand minder dan Bernie Ecclestone heeft zich nu ook in de discussie gemengd. "Ik zie Jenson Button als ťťn van de beste coureurs die op dit moment actief is in de F1, maar wat hij nu doet klopt niet," aldus Ecclestone. Hij is bang dat als het contract tussen Williams en Button zomaar ontbonden wordt er geen enkel contract in de F1 nog enige waarde heeft. Het zou volgens hem wel mogelijk moeten zijn om Williams een afkoopsom te betalen.

"Jenson moet nakomen wat hij afgesproken heeft. Als hij niet naar Williams wil had hij dat contract niet moeten tekenen. Ik ben een fan van Button en denk dat het met hem mogelijk is om weer eens een Britse wereldkampioen te hebben, maar dan moet hij niet van die vreemde dingen gaan doen."

Uitslag kwalificatie GP Hongarije

Michael Schumacher heeft eindelijk weer eens een pole position te pakken. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije wist de Duitser de snelste tijd neer te zetten, terwijl andere coureurs een minder goede dag hadden.

Kimi RšikkŲnen beet het spits af en zette een tijd neer waar, na later bleek, veel rijders niet aan konden komen. De Fin was in de laatste vrije training de snelste maar hij kon die tijd niet meer evenaren, waardoor zijn tijd uiteindelijk goed bleek voor een vierde plaats. Na de Fin kwam Mark Webber die deze week opnieuw niet kon overtuigen. Vorige week was het de twaalfde startplek, morgen mag hij vanaf een matige zestiende plaats starten, vlak voor Christijan Albers die een zeer agressieve ronde reed en daarmee Narain Karthikeyan en Robert Doornbos voorbleef.

Het team van Toyota had een goede dag. Jarno Trulli zette redelijk vroeg in de kwalificatie de snelste tijd op de klokken, terwijl Ralf Schumacher zich achter RšikkŲnen plaatste. Het ging beduidend minder goed met Jenson Button. Vorige week zette hij nog een derde tijd neer, nu slechts een achtste tijd. Teamgenoot Takuma Sato deed zichzelf geen plezier door een matige tiende tijd neer te zetten.

Lange tijd gebeurde er niets bijzonders, totdat Michael Schumacher op de baan kwam. De Duitser, die na de pole in Japan vorig jaar niet meer vanaf de eerste positie heeft mogen starten, liet een ijzersterke ronde zien waarin hij bijna een seconde sneller was dan Jarno Trulli. De winnaar van de Britse Grand Prix, Juan Pablo Montoya, probeerde het nog, maar bleek achteraf alleen sneller dan Trulli te zijn. Leider in het wereldkampioenschap Fernando Alonso zakte een beetje door het ijs toen hij als laatste de baan op ging; hij probeerde het wel maar kwam uiteindelijk niet verder dan een wat schamele zesde plek.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Hongarije:

positiecoureurteamtijd
1Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:19.882
2Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes 1:20.779
3Jarno TrulliToyota F1 1:20.839
4Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes 1:20.891
5Ralf SchumacherToyota F1 1:20.964
6Fernando AlonsoRenault F1 1:21.141
7Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:21.158
8Jenson ButtonBAR Honda 1:21.302
9Giancarlo FisichellaRenault F1 1:21.333
10Takuma SatoBAR Honda 1:21.787
11Christian KlienRed Bull Racing 1:21.937
12Nick HeidfeldBMW Williams F1 1:22.086
13David CoulthardRed Bull Racing 1:22.279
14Felipe MassaSauber Petronas 1:22.565
15Jacques VilleneuveSauber Petronas 1:22.866
16Mark WebberBMW Williams F1 1:23.495
17Christijan AlbersMinardi F1 1:24.443
18Narain KarthikeyanJordan Grand Prix 1:25.057
19Robert DoornbosMinardi F1 1:25.484
20Tiago MonteiroJordan Grand Prixgeen tijd

Geen 23e ploeg in Vuelta

Tijdens de 59e Ronde van Spanje zullen er 22 teams van start gaan. De organisatie van de Vuelta wilde nog een 23e ploeg toelaten, maar dat verzoek werd niet gehonoreerd door de UCI.

Het slachtoffer van die beslissing is het Spaanse Kaiku. Bij dat team uit de Continental ProTour rijden niet echt grote namen, maar de Vuelta wil sinds jaar en dag de talenten uit de kleinere Spaanse ploegjes ervaring laten opdoen in een grote ronde. Dit jaar rijden in ieder geval alle twintig ProTour-teams de Vuelta, waardoor er nog slechts een aantal wildcards overbleef. Die eerste wildcards gingen naar Comunidad Valenciana (het voormalige Kelme) en Relax-Fuenlabrada. De verstrekking van een derde wildcard is dus niet toegestaan, waardoor het deelnemersveld uit 198 renners zal bestaan. De Ronde van Spanje begint op 27 augustus met een proloog van negen kilometer in en rond Granada.

Van der Vaart: "Ik heb alles aan Ajax te danken"

Rafael van der Vaart zegt dat hij de intentie heeft om ooit weer terug te keren bij Ajax. Vrijdagavond nam van der Vaart afscheid van het Ajax-publiek en sprak de wens uit ooit weer in actie te komen bij zijn jeugdliefde.

"Ik heb alles aan Ajax te danken. Als ik dit hier zo zie, wil ik eigenlijk meteen weer meedoen. Ik ben trots dat ik hier heb gespeeld en ik weet dat ik absoluut nog eens zal terugkeren. Tenminste, als dat mag van jullie", aldus de middenvelder van Hamburger SV. Het gejuich van het Amsterdamse publiek was tekenend dat de liefde ook wederzijds is.

Van der Vaart speelde 117 wedstrijden in het shirt van Ajax, waarin hij 57 maal wist te scoren.

Neckermann haalt peutertanga uit handel

Icoon opmerkelijk nieuwsPostorderbedrijf Neckermann heeft besloten tanga's voor peuters uit het assortiment te halen. Het Duitse bedrijf kreeg naast veel bestellingen ook een stroom van woedende klachten van klanten. De stringtanga's voor meisjes van drie tot vier jaar oud waren opgenomen in de najaars- en wintercatalogus van Neckermann.

Ouders en een organisatie tegen seksueel misbruik van kinderen vreesden met name dat de onderbroekjes pedofielen zouden kunnen prikkelen. Neckermann zegt de klachten serieus te nemen, maar wijst het verwijt dat het pedofielen op perverse gedachten heeft gebracht pertinent af.

Neckermann heeft de peutertanga uit de handel genomen
De peutertanga van Neckermann

Gameplay filmpje van UFO: Aftershock

We lieten je al eerder kennismaken met de E3-trailer en we hebben ook al een hele berg screens gepost, maar het wordt nu tijd voor wat gameplay-beelden van UFO: Aftershock. In het filmpje kun je zien hoe je een team samenstelt en hoe je de aliens naar het hiernamaals helpt. De beelden komen uit een beta van de game, dus je kunt nog een flink aantal foutjes spotten. Wie spot er de meeste?Velen van jullie kennen de "UFO"-serie al jaren. Het eerste deel uit deze serie komt immers al uit 1994. Het concept is al die tijd hetzelfde gebleven: zoek de aliens en gebruik je team om ze af te maken.

Je kunt het filmpje hier vinden.

'Marokkanen moeten extremisme fel afkeuren'

Abou MenebhiAbdou Menebhi, voorzitter van de Stedelijke Marokkaanse Raad (SMR) uit Amsterdam, zegt vandaag in een paginagroot interview met De Telegraaf dat hij bang begint te worden van alle moorden en aanslagen uit naam van de islam, maar ook van wat dat weer tot gevolg heeft voor de goedwillende moslims, de zwijgende meerderheid. Het wordt volgens Menebhi dan ook de hoogste tijd dat de Marokkaanse gemeenschap duidelijker naar buiten gaat treden. ''Men moet zonder voorbehoud stelling nemen tegen terrorisme en fundamentalisme.''

De 55-jarige Marokkaan, die in 1974 uit Marokko vluchtte omdat hij als vakbondsman zijn leven daar niet zeker was, richtte de eerste organisatie voor hier werkende landgenoten op, het Komitť Marokkaanse Arbeiders Nederland (KMAN), gevolgd door de SMR. Hij zegt in de jaren 80 al gewaarschuwd te hebben: ''Ik had toen aanwijzingen dat Nederlandse moskeeŽn steeds sterker vanuit het buitenland werden beÔnvloed en gedirigeerd. Daarbij doelde ik op de rol van geestelijk leiders uit Saoedi-ArabiŽ, LibiŽ, Marokko en Algerije die imams in onze grote steden bestookten met antiwesterse haatboodschappen.'' Jaren geleden organiseerde hij met de SMR een conferentie over de positie van Marokkaanse vrouwen. Tot groot ongenoegen van bepaalde moslims in Marokko, die een ware fatwa over hem afkondigden. ''Er werd opgeroepen actie te voeren tegen 'ons ongelovigen''', aldus Menebhi.

De SMR-voorzitter vreest dat de spiraal van geweld na de recente reeks aanslagen, moorden en incidenten tot nog meer tegenstellingen zal leiden. ''Wij-zij, zo wordt nu helaas in Nederland gedacht. Misschien hebben we wel met z'n allen zitten slapen.'' Menebhi probeert de spreekbuis te zijn van 10 Amsterdamse moskeeŽn. ''Van zeven andere wil ik niets weten. Die zijn me te fundamentalistisch, ik noem het kantoren van allerlei extremistische bewegingen die vanuit het buitenland worden gefinancierd en aangestuurd. Ze verheerlijken terreur en roepen met name jongeren op tot het voeren van de jihad, de heilige oorlog. ''

Mohammed B.
Wat betreft de problematiek met Marokkanen heeft de gemeente Amsterdam volgens hem een grote fout gemaakt door in het verleden niet te willen praten over Marokkanen, maar over Šlle minderheden: ''Specifieke groepen van allochtonen waren uit den boze, dat was 'discriminatie', en dus werd alles op ťťn hoop gegooid. Maar de situatie van 50.000 Marokkanen in de hoofdstad is niet te vergelijken met die van, pak hem beet, EthiopiŽrs, Antillianen of SomaliŽrs.''

Volgens hem raken zoekende jongeren in de ban van terreur door onder meer haatpredikende islamitische voorgangers, maar ook door allerlei websites en chatboxen: ''Op het internet kun je, net als in de koran of de bijbel, precies datgene zoeken wat toevallig in je kraam past. Dat is wat mensen als Mohammed B. en Samir A. hebben gedaan. Kwaad zaaien, haat oogsten. Ik geloof in de scheiding van kerk en staat, dus dat moet ook in de moskee zo zijn. Ik werd geboren als moslim, maar ben vůůr alles democraat en Nederlander. Dat schort er bij veel ontspoorde Marokkaanse jongeren aan.'' Voor lieden zoals Samir A. en Mohammed B. heeft Menebhi tensotte ook nog een paar woorden over: ''Jullie deugen niet, jullie zijn gek. En die Allah van jķllie bestaat helemaal niet.''

'Saddam Hussein aangevallen na hoorzitting'

John_Terry had ons via de nieuws-submit te melden:

Saddam Hussein is afgelopen donderdag na een hoorzitting aangevallen, zo heeft zijn verdedigingsteam vandaag in een verklaring laten weten. De oud-leider van Irak raakte slaags met een andere man, of er gewonden zijn gevallen is niet bekend.

Volgens de verklaring stond Saddam op het punt om te vertrekken toen een man op hem afkwam. Hij zou hem na een woordenwisseling enkele rake klappen en schoppen hebben gegeven, waarna de ex-dictator op de grond viel. Het speciale tribunaal dat Saddam Hussein berecht wil niets kwijt over het incident. De Verenigde Staten ontkennen dat het is gebeurd. Het is niet duidelijk of de vermeende aanvaller is opgepakt.

De zitting van donderdag handelde over de opstand van de Koerden en de sjiieten in 1991. Wanneer de rechtszaak tegen Saddam begint, is nog niet bekend.

"Zwemster Groot breekt met Hes "

Zwemster Chantal Groot zal waarschijnlijk bij het XLence Swimteam van trainer Fedor Hes vertrekken. De vlinderslagspecialiste zegt dat ze aankomend seizoen niet aan de eisen van haar trainer kan voldoen. Hes wil in de toekomst uitsluitend met fulltime zwemmers aan de slag, maar Groot denkt ook aan een maatschappelijke carriŤre.

"Ik zou de keuze om me volledig op het zwemmen te richten wel wŪllen maken, maar ik kŠn het gewoonweg niet. Mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste gaat voor. Nederland is geen Amerika waar je van het zwemmen kunt leven. Je moet ook aan je toekomst denken."

Het liefst zou de 22-jarige zwemster beide dingen combineren en als het kan ook bij haar huidige trainer. "Ik heb voor mezelf heel duidelijk op een rijtje hoe ik het beste uit mezelf kan halen. Een leventje van alleen maar zwemmen, eten en slapen is niets voor mij. Ik zou dat nooit kunnen volhouden tot de Spelen van Peking."

Stevige seks op motorkap politiewagen

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Een liefdespaar dat te hitsig was om een kamer te zoeken, is afgelopen nacht in Groningen aangehouden nadat ze de motorkap van een politiewagen hadden uitgezocht om hun seksuele escapades op te botvieren. Wat begon als een heftige nacht vol hete seks, eindigde in de politiecel. Er bleken namelijk twee agenten in de auto te zitten. Zij zagen het enige tijd aan, maar voor het hoogtepunt kwam, besloten zij toch maar tussenbeiden te komen.

De 25-jarige man en zijn 33-jarige stoot waren hier uiteraard niet bepaald blij mee en de man begon de agenten te beledigen. De aanhouding die daarop volgde, schoot de vrouw in het verkeerde keelgat: ze opende meerdere malen het portier van de wegrijdende auto. Zij werd eveneens aangehouden. De man probeerde nog enkele keren de ruit van de politiewagen in te trappen, maar ook dit mocht niet baten.

"Er staat natuurlijk nergens in de wet dat je niet mag vrijen op een politiewagen", aldus een zegsman van de politie. "Maar die agenten deden daar hun werk: ze moeten ieder moment kunnen uitrukken. Als de twee geliefden nadat ze werden aangesproken waren weggegaan, was er niets aan de hand geweest."

De twee kunnen waarschijnlijk beide een boete van enkele honderden euro's tegemoetzien.

Real heeft eindelijk Robinho binnen

Real Madrid heeft eindelijk een akkoord bereikt met Santos over de transfer van Robinho. Vanaf 25 augustus zal de Braziliaanse ster meetrainen bij de Spaanse recordkampioen.

Robinho zou Santos ongeveer 28 miljoen euro opleveren. Aanvankelijk wilde de Braziliaanse club Robinho voor niet minder dan 50 miljoen verkopen, maar na vele maanden onderhandelingen is er dan eindelijk overeenstemming. De 21-jarige international tekent een vijfjarig contract bij De Koninklijke. Vanaf 2002 speelde Robinho voor Santos, waarvoor hij 42 goals maakte in 103 wedstrijden. De aanvaller speelde inmiddels al 23 interlands en was ťťn van de uitblinkers tijdens de afgelopen Confederations Cup.

Emilio Butragueno, vice-voorzitter van Real, kan zijn geluk niet op: ”We vertoeven in hogere sferen. Deze transfer is enorm belangrijk voor ons. We hebben enkele grote spelers nodig en hij is een van hen.” Vrijdag maakte Madrid al de komst van Julio Baptista bekend, terwijl het toch ook al de beschikking heeft over Raul, Ronaldo en Owen. Voor die laatste speler bestaat er inmiddels concrete interesse van Arsenal en Manchester United.

Holloway-onderzoek richt zich op schoenen verdachte

Joran van der SlootHet onderzoek naar de vermiste Amerikaanse studente Natalee Holloway, die eind mei op Aruba verdween, richt zich op de schoenen van de belangrijkste verdachte Joran van der Sloot. Politie en justitie denken dat de schoenen mogelijk op de bodem van een meertje liggen, dat sinds afgelopen woensdag wordt leeggepompt.

Een getuige had eerder gemeld dat hij op de avond van de verdwijning van Holloway drie jongens in de omgeving van het meertje had gezien. Behalve Van der Sloot zouden dat de twee eerdere verdachten in de zaak zijn, de broers Satish en Deepak Kalpoe. Politiewoordvoerder Papito Comenencia verklaarde tegenover de Antilliaanse krant Amigoe dat Van der Sloot zijn schoenen kwijt is. "We weten niet of hij zijn schoenen is verloren of dat hij ze heeft weggegooid. Het is mogelijk dat de schoenen op de bodem liggen", aldus Comenencia.

Exact twee maanden na de verdwijning van de studente uit Alabama is er nog altijd geen concrete aanwijzing waar ze is gebleven, of wat er op de avond van de verdwijning is gebeurd. Eerder deze week bleek uit DNA-onderzoek dat aangetroffen haren op een stuk tape niet van Holloway zijn. De 17-jarige Nederlandse rechterszoon Joran van der Sloot is de enige verdachte die nog vast zit in de vermissingszaak.

Gevangen in Gesticht

Soms krijg je spamberichten en soms krijg je dit soort spamberichten. Ik kon hem jullie echt niet onthouden :'):

Beste heer/mevrouw Weblog,

Hierbij vraag ik uw aandacht voor een praktijk in Nederland waar dagelijks duizenden mensen aan ten onder gaan.

Ik zit op dit moment gevangen in een inrichting. Ik ben in februarie 2002 achter mijn rug om door mijn ouders, een onbevoegde hulpverlener (als zijnde psychiater) en een corupte rechter die ik nog nooit in mijn leven heb gezien laten opnemen in een psychiatrische instelling. Ik wist echt werkelijk van niets en werd plotseling in de vroege ochtend overvallen door een tiental agenten en 2 ambulance medewerkers en per brancard afgevoerd.

Ik heb 3 maanden gewacht op rechtvaardigheid totdat ik plotseling een half uurtje alleen naar buiten mocht. Er bleek niets mogelijk, ik werd ter observatie voor onbepaalde tijd gevangen gehouden en na de drie maanden bedreigd met dwangmedicatie op basis van een zielige stelling van paranoide schizofreen omdat ik aan de psychiater notie had gemaakt van het paraderen een roepen van een vader van een van de patiŽnten waarvan de behandelaren weet hadden, zij vertelde mij n.l. wanneer zij weer weg zouden gaan. Ik ben toen ontsnapt en sindsdien word ik achtervolgd door de psychiatrie die mij steeds erger is gaan martelen en mishandelen.

Ze hebben mij meerdere malen voor onbepaalde tijd in een isoleercel opgesloten en ingespoten met middelen waarvan mijn hele lichaam zeer hevig verkrampte tot op het hard en keel waardoor ik meer als 12 uur achtereen heb moeten vechten tegen verstikking. Dat is niet overdreven.

Ik werd gecommandeerd en bedreigd (e.g. Trek je kleren uit, anders helpen we je.) en bij beleefd weerwoord (Ik zie geen reden waarom ik mijn kleding uit moet doen.) werd ik aangevallen en platgespoten.

De behandelingen die ik nu onderga zijn mensonterend, er is niet alleen geen respect maar de behandelingen zijn gewoon onmenselijk.

Voorbeeld: iedere ochtend word ik door 2-3 behandelaren op onbeschofte wijze waker gepraat waarbij mijn naam 10 tot 20 maal word herhaald en vervolgens mijn deken en kussen van mij vandaan word getrokken. Enkele dagen geleden reageerde ik: 'Stelletje onbeschofte flikkers!' en trok de deken terug (verder niets). Daarop werd ik aangevallen, ik werd vastgepakt, geduwd en tegen de grond gesleurd waarop de behandelaren gingen overleggen of ze mij een spuit zouden geven of in de isoleercel zouden opsluiten.

In de afgelopen 2 jaar heb ik meer als 2000 uur in een isoleercel gevangen gezeten, de reden waarom was om 'mogelijk' vluchtgedrag af te wenden. Echt, ik heb mij nimmer vreemd of agressief gedragen. Ik heb de plotselinge platspuitsessies gewoon laten begaan. Andere mensen, patiŽnten werden ook zomaar opgesloten in een isoleercel, vrouwen die de behandelaren iriteerde met vriendelijke vragen waarop geen antwoord gegeven werd, werd bedreigd met de isoleercel en vervolgens dagdelen opgesloten waar zij ging huilen en echt langzaam tenonder ging, dit bleek al maanden aan de gang te zijn. Zij gedroeg zich gewoon beleefd en niet onvriendelijk. Ook andere vrouwen die moeite hadden met het accepteren van de schadelijke geestdodende medicatie werden wekenlang in een isoleercel gevangen gehouden. Echt iedereen word zomaar in een isoleercel opgesloten, om mogelijk gevaar af te wenden. Niet voldoende eten of drinken is een voldoende gevaarscriterium, zoals in mijn geval. De psychiaters beriepen zich in discussie waarom ik in een isoleercel gevangen zat enkel op de rechter die bepaald had dat ik behandeld diende te worden, na veelvuldig doorvragen en de vraag te blijven herhalen werd uiteindelijk gesteld dat ik te weinig zou drinken terwijl ik minimaal 2.5l per dag dronk.

Stel u voor dat u vast zit in een stalen ruimte van 3 bij 4 en dat mensen die u commanderen en bedreigen met sancties, isolatiestraf en injecties af en toe wat eten naar binnen gooien en dat u daar voor onbepaalde tijd gevangen zit omdat iemand, een psychiater zegt dat u niet mag zijn.

Het gebeurt met iedereen, niet alleen overlast gevende zwervers maar ook vrouwen die bij een echtscheiding (tijdelijk) niet meer weten wat te doen, meisjes die bij problemen met haar ouders worden geconfronteerd met een psychiater, mensen die zwakker zijn als anderen, mensen die denken dat zij paranormaal begaafd zijn, mensen die gewoon anders zijn als anderen en moeilijker hun plaats vinden en mensen waarvan word bepaald dat zij minder in staat zijn om zichzelf te verzorgen zoals in mijn geval (echt zeer triest en door de psychiaters verzonnen maar ze stellen dat ik mij onvoldoende heb verzorgd in de vorm van voeding).

De psychiaters noemen mij paranoÔde, omdat ik in de isoleercel vroeg om een dicht pak melk. En psychotisch, waarschijnlijk omdat ik contact met psychiaters na mijn eerdere ervaring met hen, beleefd maar cordaat afhoud. Psychiaters zijn ziekte zoekers, kwaadzoekers en ik blief daar liever geen contact mee.

Echt willekeurig iedereen die in een probleem situatie in (tijdelijke) problemen raakt is in gevaar voor de psychiatrie! Indien een psychiater betrokken word bij zo'n situatie bestaat er een groot risico dat een betrokkene in het conflict eindigd in een isoleercel om daar vervolgens hardhandig platgespoten en behandeld te worden.

Het heeft mij echt diep geschokt om te moeten zien dat er in Nederland mensen zijn die anderen, in dit geval mensen met persoonlijk problemen, zo erg mogen en durven schaden en mishandelen. Dat is waarschijnlijk de reden dat ze mij niet meer hebben willen laten gaan en nu word ik geestelijk afgebroken middels spuiten en nu reeds 1 maand isoleercel + 3 maanden isolatie op een afgesloten kamer (laptop + UMTS)...

Er blijkt voor mij geen rechtmatige uitweg meer, ik heb de rechters bij een ontslagverzoek eerlijk verteld dat er een corrupte rechter in het spel is en de psychiater noemt mij paranoÔde en zegt dat ik last heb van wanen. De rechter oordeeld dat er geen verandering in mijn situatie is gekomen en wijst het verzoek af. De situatie-schets is: "Onvoldoende inkomen, geen onderdak en onvoldoende verzorging in de vorm van eten en drinken en daardoor een risico op maatschappelijke teloorgang", werkelijkheid is: Ik heb een eigen bedrijf, verdiende aprox. 5000 euro per maand, draag kleren van Hugo Boss en dronk en at op een zeer optimaal niveau.

De reden dat ik u schrijf is omdat ik hoop dat u iets aan deze martel praktijken wil gaan doen. Er gaan duizenden goede mensen tenonder in de psychiatrie.

Met vriendelijke groet,
Mitch Plat
Webmaster http://www.depsychiatrie.com/

Vrouw treft wildplasser met bloempot

In het Friese Wommels moest een 42-jarige man zijn wildplasserij met een fikse hoofdwond bekopen. Een 30-jarige vrouw kon het blijkbaar niet waarderen dat hij op de openbare weg stond te urineren, en gooide een bloempot op zijn hoofd.

De vrouw probeerde het eerst nog door simpelweg water naar de man te gooien, maar toen hij daar niet op reageerde, probeerde ze het met zwaarder geschut. De wildplasser moest naar het ziekenhuis worden gebracht, de vrouw wordt verdacht van mishandeling. Wellicht zal ze aangeven dat ze slechts wilde helpen en de urine van de man een beter onderkomen wilde geven.

Londen-verdachte: 'We wilden niemand doden'

Icoon Buitenlands nieuws De man die vrijdag in Rome is opgepakt als ťťn van de vier daders van de mislukte bomaanslagen in Londen van 21 juli, zou hebben bekend. Dat meldt althans de Italiaanse krant La Repubblica, op last van anonieme bronnen in politiekringen. "We wilden niemand doden. Alleen paniek zaaien", zo zou hij hebben verklaard.

"Ik ben naar Rome gekomen omdat ik niet wist waar ik naar toe moest", aldus de man die als Osman Hussain wordt aangeduid door de politie. Met zijn arrestatie zijn alle vier de hoofdverdachten van de mislukte zelfmoordaanslagen opgepakt.

De politie in Londen arresteerde vrijdag Ramzi Mohammed en Muktar Said Ibrahim in een appartementencomplex in het westen van Londen. Woensdag werd Yassin Hassan Omar al opgepakt in Birmingham.


De vier hoofdverdachten zouden nu allemaal opgepakt zijn

Berck Beelenkamp op proef bij Mechelen

Milan Berck Beelenkamp hoopt deze week een contract bij KV Mechelen te verdienen. De 27-jarige verdediger zit momenteel zonder club, omdat zijn vorige werkgever De Graafschap zijn contract niet verlengde.

Berck Beelenkamp werkt deze week een stage af bij de Mechelse satellietcluib van Feyenoord. De oud-speler van Ajax, Volendam en het Italiaanse Genoa zal bij Mechelen onder leiding van de Nederlandse trainer Andrť Wetzel komen.

Frankrijk wint EK onder 19 jaar

Frankrijk is in Ierland Europees Kampioen voor spelers onder 19 jaar geworden. In de finale waren de Franse talenten met 3-1 te sterk voor hun Engelse leeftijdsgenoten.

De Engelsen kwamen in de eerste helft door een doelpunt van Lee Holmes nog wel op voorsprong. In de tweede helft trok Frankrijk de wedstrijd naar zich toe. Doelpunten van Mohamed Chakouri, Abdoulaye Balde en Yohan Gouffran bezorgden de Fransen de Europese titel.

Het duel in Belfast stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Pieter Vink.

Nando Rafael krijgt Duitse nationaliteit

Nando Rafael heeft sinds donderdag de Duitse nationaliteit. Rafael kreeg zijn inburgeringsoorkonde en zijn paspoort in Berlijn overhandigd.

De 21-jarige Rafael komt sinds 2002 uit voor Hertha BSC. Rafael genoot zijn opleiding bij Ajax, maar de uit Angloa gevluchte aanvaller kwam in Nederland niet in aanmerking voor een tewerkstellingsvergunning. Hierdoor moest Ajax Rafael naar het buitenland laten vertrekken. Inmiddels heeft Rafael 58 wedstrijden voor Hertha BSC gespeeld waarin hij 13 keer succesvol was.

Musical Mashups!

Men neme twee artiesten en voegen die samen tot ťťn nummer, oftwel een Mashup....

Een leuke verzameling (wat heet, dik 200mb ) mashups zijn te vinden op de site van het radiostation X99.com uit Atlanta, USA. Niks open dir's leechen, gewoon met DownTHEMall vrij ophalen die hap. BTW, de streaming audio van de zender is, tussen de vele reclameboodschappen door, het best te vergelijken met onze eigen KinkFM.

Met dank aan RRRobert voor de submit

Robin van Persie gewild bij Britse homo's

Robin van PersieHet huwelijk met Bouchra en de seksuele escapades met een voormalige Nederlandse miss Nigeria lijken de Engelse homogemeenschap nauwelijks te deren. De Nederlandse voetballer Robin van Persie is door het Gay Football Supporters Network verkozen tot de op vier na meest sexy voetballer van het land.

De jonge sporter, in dienst van het Londense Arsenal, moest de 18-jarige Jake Robinson van voetbalclub Brighton, Steven Gerrard van Liverpool, Frank Lampard van Chelsea en Alan Smith van Manchester United voor laten gaan in de zogenaamde Lust Lijst. Van het Engelse talent Wayne Rooney had Van Persie in ieder geval weinig concurrentie. Rooney werd door de Britse homoseksuelen uitgeroepen tot lelijkste voetballer.

In de lijst van de lelijkste voetballers kwam ook een andere Nederlander in Engelse dienst voor, namelijk Ruud van Nistelrooij. Hij eindigde op de zevende plek. De club van Van Persie, Arsenal, werd uitgeroepen tot het meest sexy team, Chelsea's Jose Mourinho kreeg de titel 'beste manager' en Alex Ferguson, manager van Manchester United kreeg de eer de meest gehate persoon uit de voetbalwereld te zijn.

Tekstblad van John Lennon is tonnen waard

Icoon Muziek nieuws'All You Need is Love' schreef John Lennon in 1967. Dat er meer is dan liefde bewees de veiling van een handgeschreven tekst van het nummer. Het manuscript bracht ironisch genoeg bijna 900.000 euro op. Dat maakte het veilinghuis Cooper Owen in Londen deze week bekend.

Wie de enorme som geld voor het kladje papier overhad is niet bekend gemaakt. De handgeschreven tekst werd door Lennon gebruikt tijdens een optreden van The Beatles voor de Britse staatsomroep BBC. Lennon liet het blad na het optreden achteloos vallen, waarna een toenmalige medewerkster van de omroep het van onder het podium vandaan wist te halen. De vrouw had voor de veiling een verklaring van echtheid aan het waardevolle manuscript toegevoegd.

Duikers zoeken naar kaas in Canadese baai

Icoon Weird nieuws In de baai van de Canadese rivier Saguenay is een team duikers op zoek gegaan naar 800 kilo kaas. De vacuŁmverpakte kaas is vorig jaar door een ondernemer in de baai neergelegd. Met de opmerkelijke actie hoopte de ondernemer een revolutionaire manier van kaas maken te ontdekken. Helaas voor de ondernemer is de kaas nu zoek.

Luc Boivin, de kaasfabrikant, kwam op het idee door een toevallige vondst van een visser. De visser had op de bodem van een meer een stuk Boivin-kaas gevonden. Hoewel niemand wist hoe lang de kaas daar had gelegen, probeerde Boivin toch een stukje. Het bleek ťťn van de lekkerste kazen te zijn die hij ooit had gegeten.

Omdat de hoge druk onder water volgens Boivin het rijpingsproces kan versnellen en de grote diepte de kaas koel houdt, zag hij direct een revolutionaire manier van kaas maken voor zich. Als test werd 800 kilo aan cheddar in de baai gegooid, die na een jaar opgevist zou worden. Helaas voor Boivin bleek de kaas niet meer op de goede plaats te liggen, waardoor er nog geen enkel stuk teruggevonden is.

De voedselinspectie in Canada let er overigens streng op dat de kaas, mocht die gevonden worden, niet in de winkels belandt. Kaas mag namelijk alleen rijpen op een wettelijk goedgekeurde plaats, zodat de kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Bejaarde wegpiraat van geen kwaad bewust

Gisteren is in Heemstede een 89-jarige wegpiraat aangehouden. De man reed op de Heemsteedse Dreef een paar keer dwars door het rode licht heen en maakte gebruik van de busbaan.

Toen de politie de bejaarde tot stoppen dwong verklaarde hij doodleuk altijd zo te rijden en zich van geen kwaad bewust te zijn. De man werd bekeurd en zal bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een rijtest moeten ondergaan.

CaissiŤre deelt eigenhandig kortingen uit

Icoon opmerkelijk nieuwsDe goedgevigheid van de 19-jarige caissiŤre Shayna McDonald is haar duur komen te staan. De jonge vrouw uit de Amerikaanse staat New Hampshire werd ontslagen nadat bleek dat ze eigenhandig extra kassakorting gaf aan willekeurige klanten. McDonald is door haar vroegere werkgever aangeklaagd voor diefstal.

Het gerucht van de grote kortingen bij de ene kassa van warenhuis AG Wright in Nashua verspreidde zich als een lopend vuurtje. Toen de directie hoorde dat McDonald sommige klanten slechts een fractie van de prijs liet betalen voor hun kleding werd de politie meteen ingeschakeld. De schade voor de winkel bedraagt 5000 dollar.

Gewonden door botsing in Disney-achtbaan

Icoon Buitenlands nieuws Bij een botsing tussen twee wagentjes van een achtbaan in Disneyland in de Amerikaanse staat CaliforniŽ zijn vrijdag veertien mensen lichtgewond geraakt. De slachtoffers moesten naar het ziekenhuis worden gebracht met nek- en rugklachten. De meeste mensen in de wagentjes wisten zelf uit de achtbaan te klauteren.

Het ongeval had plaats in de California Screamin', wat een achtbaan is met het hoofd van Mickey Mouse als thema. Vermoedelijk ging ťťn van de betrokken wagentjes ineens achteruit rijden in plaats van vooruit. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog totaal onduidelijk.


Eťn van de wagentjes reed vermoedelijk ineens achteruit

Hongaarse vrouwen wereldkampioen waterpolo

De Hongaarse waterpolo-vrouwen zijn de nieuwe wereldkampioenen. Vrijdag veroverde Hongarije in Montreal de wereldtitel door in de finale Amerika met 10-7 te verslaan. Het brons was voor gastland Canada, dat met 8-3 won van Rusland.

Voor Hongarije was het de tweede wereldtitel na 1994. Voor de titel was er wel een verlenging nodig, na de reguliere speeltijd stond het 7-7. De Amerikaanse ploeg, die de titel verdedigde, maakte in het laatste kwart een achterstand van 4-7 goed, maar daarna ging het toch mis. Olympisch kampioen ItaliŽ, op het vorige WK nog goed voor zilver, kwam in Canada niet verder dan een teleurstellende zevende plaats.

Uitslag 4e vrije training GP Hongarije

In de laatste training voor de kwalificatie op de Hungaroring was McLaren opnieuw het snelste team. Opvallend waren de prestaties van de Minardi's, die de Jordans voor wisten te blijven, met Albers zelfs sneller dan de Sauber van Villeneuve.

Uitslag vierde vrije training Grand Prix van Hongarije:

positiecoureurteamtijdaantal rondes
1Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes1:20.20311
2Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:20.51714
3Michael SchumacherScuderia Ferrari1:20.77317
4Ralf SchumacherToyota F11:20.90313
5Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:21.2667
6Giancarlo FisichellaRenault F11:21.27614
7Jenson ButtonBAR Honda1:21.30115
8Fernando AlonsoRenault F11:21.33612
9Takuma SatoBAR Honda1:21.88017
10Mark WebberBMW Williams F11:21.8899
11Nick HeidfeldBMW Williams F11:21.9189
12Christian KlienRed Bull Racing1:22.34013
13David CoulthardRed Bull Racing1:22.53414
14Jarno TrulliToyota F11:22.6996
15Felipe MassaSauber Petronas1:22.75311
16Christijan AlbersMinardi F11:22.97911
17Jacques VilleneuveSauber Petronas1:22.98514
18Robert DoornbosMinardi F11:23.3588
19Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:24.26514
20Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:24.62817

Agassi naar laatste vier LA

Andre Agassi lijkt weer helemaal op de weg terug na een lange afwezigheid. De 35-jarige Amerikaan plaatste zich na een driesetter tegen de Thai Srichaphan voor de halve finales in Los Angeles.

In de Mercedes-Benz Cup in Los Angeles maakt Agassi zijn rentree nadat hij na zijn uitschakeling op Roland Garros twee maanden niet speelde wegens een zenuwontsteking in de onderrug. Tot nu verloopt alles naar wens voor de routinier: nadat hij eerder al afrekende met Lisnard en Kim ging vrijdag ook Srichaphan voor de bijl: 6-2, 4-6 en 6-4. Agassi wist steeds vroeg in elke set te breken. Alleen in de tweede set haperde de machine van de Amerikaan even.

Morgen speelt Agassi, die het toernooi in LA al drie keer won, tegen Juan Ignacio Chela in de halve finales. De Argentijn won in twee sets van Xavier Malisse. Ook Dominik Hrbaty wist zich te kwalificeren voor de laatste vier: hij zag zijn tegenstander Mello in de tiebreak van de tweede set zeven (!) matchpoints om zeep helpen. Hrbaty ontmoet morgen de verrassende Gilles MŁller in de halve finales.

WK zwemmen: Wederom wereldrecords verbroken

Aaron Peirsol en Leisel Jones hebben beiden een nieuw wereldrecord gezwommen op het wereldkampioenschap zwemmen in Montreal. Peirsol won de 200 meter rugslag voor mannen in eentijd van 1:54.66. De Australische Jones zwom op de 200 meter schoolslag in 2:21.72 naar de eindstreep.

Aaron Peirsol zwom in 1:54.66 naar een nieuw wereldrecord, en de Amerikaan verbeterde daarmee zijn eigen record van 1:54.74 dat uit 2004 stamt. Achter de nieuwe wereldkampioen eindigde de Oostenrijker Markus Rogan en de Amerikaan Ryan Lochte als respectievelijk tweede en derde.

De 19-jarige Jones zwom in een verpletterende race een nieuw wereldrecord van 2:21.72 op de 200 meter schoolslag. Het oude record stond op naam van de Amerikaanse Amanda Beard met 2:22.44. De Duitse Anne Poleskaeindigde als tweede, vier seconden en twaalf honderdste van een seconde achter de wereldkampioene Jones. De Oostenrijkse Mirna Jukic pakte het brons

In de spannende halve finales van de 50 meter vrije slag won de Zuid-Afrikaan Roland Schoeman in 22.09. De Zuid-Afrikaan verbrak eerder op het toernooi twee keer het wereldrecord op de 50 meter vlinderslag. De Pool Bartosz Kizierowski en de Algerijn Salim Iles eindigden in 22.14 beiden op de tweede plaats.

'Extreem-rechtse jeugd in Purmerend in opmars'

Het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland (BD) constateert dat extreem-rechtse ideeŽn steeds meer wortel schieten onder de jeugd in de Zaanstreek en Purmerend en omgeving. Zo is er volgens het BD in Purmerend een harde kern van 60 radicale jongeren actief, die geregeld geweld gebruikt tegen allochtonen. Volgens het anti-discriminatiebureau bedraagt het aantal meelopers/sympathisanten van de harde kern zeker 600 man.

In Purmerend was er al eens een steekpartij tussen Somalische en extreem-rechtse jongeren. Maar er ontstaan steeds vaker vechtpartijen wanneer radicaal rechtse jongeren en allochtone leeftijdsgenoten elkaar tegen het lijf lopen.

Het bureau heeft een onderzoeksrapport opgesteld, getiteld 'Van vreemde smetten vrij'. Daarin staat dat de extreem-rechtse jongeren in Purmerend niet politiek georganiseerd zijn. Wel concludeert het BD dat Purmerend er ten opzichte van onderzochte gemeenten in de Zaanstreek in negatieve zin uitspringt als het om extreem-rechts gaat.

Waarom er juist in Purmerend veel aanhang voor extreem-rechts is, heeft volgens het BD de volgende reden: De meeste Purmerenders komen uit Amsterdam. Vaak hebben ze de de hoofdstad verlaten, omdat ze van mening waren dat daar te veel buitenlanders kwamen wonen. Nu Purmerend ook meer allochtonen binnen haar grenzen krijgt, wekt dat bij hen wrevel. Deze negatieve basishouding heeft volgens het BD vaak zijn uitwerking op de kinderen van deze mensen. Verder speelt in algemene zin mee dat de algehele houding ten opzichte van allochtonen is gewijzigd, dat jongeren zich in de eigen groep naar binnen keren alsmede een gebrek aan historisch besef.

Aanbevelingen
Het BD beveelt aan aan om jongeren van verschillende komaf met elkaar in contact te brengen (bijvoorbeeld met sport en muziek). Abstracte feiten van de Tweede Wereldoorlog zouden vertaald moeten worden naar de huidige samenleving. Verder moeten ouders geÔnformeerd worden omdat zij vaak niet weten of hun kind verkeerde denkbeelden heeft. Buurtcentra en scholen zouden met huisregels vlaggen en symbolen kunnen verbieden. Gemeenten moeten scholen, corporaties, verenigingen en buurtcentra samenbrengen om zo jongeren op te merken die dreigen de verkeerde kant op te gaan.

Uitslag 3e vrije training GP Hongarije

Kimi RšikkŲnen was de snelste in de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. Michael Schumacher en Juan Pablo Montoya bleven binnen drie tienden van een seconde van de Fin, met de rest van het veld op meer dan een seconde.

Uitslag derde vrije training Grand Prix van Hongarije:

positiecoureurteamtijdaantal rondes
1Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes1:21.6867
2Michael SchumacherScuderia Ferrari1:21.84210
3Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:21.9807
4Ralf SchumacherToyota F11:22.71210
5Fernando AlonsoRenault F11:22.7988
6Jarno TrulliToyota F11:22.88810
7Nick HeidfeldBMW Williams F11:23.1676
8Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:23.5834
9Mark WebberBMW Williams F11:23.6787
10Felipe MassaSauber Petronas1:23.71510
11Jenson ButtonBAR Honda1:23.9026
12David CoulthardRed Bull Racing1:23.9327
13Christian KlienRed Bull Racing1:24.0067
14Takuma SatoBAR Honda1:24.07011
15Jacques VilleneuveSauber Petronas1:24.07811
16Giancarlo FisichellaRenault F11:24.2006
17Robert DoornbosMinardi F11:25.69111
18Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:25.72110
19Christijan AlbersMinardi F11:25.94711
20Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:26.60012

Midland rijdt in 2006 met Toyota-motoren

Zaterdagochtend heeft het team van Jordan-Midland bekend gemaakt dat het een nieuwe motordeal heeft gesloten met Toyota. De nieuwe overeenkomst is een verlenging van het huidige contract met een jaar.

Algemeen directeur Colin Kolles van Jordan is erg blij met de nieuwe overeenkomst. "De samenwerking met Jordan was een belangrijk element voor het team in het seizoen 2005. Ik ben opgetogen over het feit dat we deze uitstekende samenwerking kunnen voortzetten. We verkeren in een moeilijk overgangsjaar en de betrouwbaarheid van de Toyota is essentieel voor Jordan om voldoende data te verzamelen voor de ontwikkeling van de 2006-wagen. Hopelijk kunnen wij op onze beurt Toyota van dienst zijn in het gevecht om de wereldtitel."

De Japanse fabrikant zei dat de overeenkomst vrijwel identiek is aan het huidige contract met Jordan. De nieuwe renstal zal dezelfde motor als het eigen Toyota-team krijgen. "We zijn erg verheugd dat Jordan en Midland hebben besloten het eenjarige contract te verlengen. Het ondersteunen van de onafhankelijke teams in de Formule 1 is altijd een prioriteit van Toyota geweest. We zijn blij dat we onze succesvolle samenwerking in 2006 kunnen voortzetten. We bevinden ons in een vergevorderd stadium van de ontwikkeling van de nieuwe V8 voor volgend jaar. Het feit dat de deal met Jordan al in een vroeg stadium hebben afgerond, zal de ontwikkeling van de nieuwe motor versnellen," aldus Tsutomu Tomita van Toyota.

Ier wint megajackpot van 112 miljoen

ummagumma had ons via de nieuws-submit te melden:

KassaEen inwoner van Ierland heeft een wel heel gelukkig record in zijn bezit. Hij heeft 112 miljoen euro gewonnen, de grootste geldprijs ooit in een Europese loterij.

De loterij liep in een groot aantal Europese landen. Om de jackpot te winnen moesten vijf getallen tussen de 1 en 50 worden voorspeld. Daarbij moesten ook nog twee cijfers van 1 tot 9 goed worden ingevuld.

In mei ging er bij een Italiaanse loterij overigens al 105 miljoen euro uit. De grootste jackpot wereldwijd werd in 2002 gewonnen door een Amerikaan: omgerekend 273 miljoen euro.

Gadget: Bluespoon AX headset

Hands-free bellen in de auto is sinds enkele jaren verplicht en de meeste mensen hebben intussen wel een carkit of bluetooth headset aangeschaft. Carkits hebben echter als nadeel dat ze altijd vast zitten aan je auto (fijn als je hands-free wil bellen op de fiets), terwijl veel bluetooth headsets weer zo lomp zijn dat je ze het liefst gewoon in je auto zou willen laten liggen. Er is nu echter een nieuwe bluetooth headset beschikbaar die dit probleem zal oplossen: De Bluespoon AX.


Formidabel begin voor "PSG"

Bonaventure Kalou is met zijn ploeg uitstekend begonnen in de Franse competitie. "Zijn" Paris Saint-Germain won met 4-1 van FC Metz.

Het was Kalou zelf die de 1-0 binnentikte, waarna Edouard Cissť de ploeg uit Parijs op grotere voorsprong zette.

Na rust maakte Jťrome Rothen er nog zelfs 3-0 van, maar FC Metz liet het er niet bij zitten. Jung Hwan Ahn, bekend van het WK-doelpunt tegen Italie, maakte met zijn goal de stand iets dragelijker. Toch bleef het niet bij die 3-1: 10 minuten voor tijd scoorde Christophe Landrin de 4de voor PSG.

Dode vrouw gevonden op parkeerplaats Rotterdam

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

In Rotterdam is vanmorgen omstreeks 06.15 uur het stoffelijk overschot van een jonge vrouw gevonden. Haar identiteit is nog onbekend evenals de doodsoorzaak.

Toen surveillerende agenten op een parkeerplaats aan de Drinkwaterweg arriveerden troffen ze de dode vrouw aan. De politie heeft een sporenonderzoek gestart. Een misdrijf wordt niet uitgesloten. Later deze week wordt er sectie op het lichaam verricht.

Astronomen ontdekken tiende planeet

Scootmobiel, UncleScorp, Khelben en AstroStart hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ruimtevaartorganisatie NASA heeft gemeld dat astronomen een tiende planeet in ons zonnestelsel hebben ontdekt. Drie Amerikaanse wetenschappers legden de planeet al op 31 oktober 2003 vast. Maar het hemelobject stond toen zo ver weg dat er te weinig duidelijkheid kon worden gegeven.

In januari 2005 is de planeet voor de tweede keer waargenomen. Sindsdien zijn de astronomen bezig geweest met het nader bepalen van de afmetingen en de beweging van het hemellichaam dat bestaat uit rots en ijs. De groote is zo'n 3000 kilometer in diameter, anderhalf keer zo groot als Pluto.

De nieuwe planeet, waarvan de naam later bekend zal worden gemaakt, is de verste die bekend is in ons zonnestelsel. Hij staat 97 keer verder van de zon af dan de aarde. Sinds de ontdekking van Saturnus in 1864, is niet meer zo'n grote planeet ontdekt.

De planeten in ons zonnestelsel zijn nu: Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto en de nog naamloze nieuwe planeet. Overigens werd al in 2004 gemeld dat deze, toen nog mogelijke planeet, Sedna zou zijn genoemd.

Zie ook CNN.

Lebedeva, Arron nog in race voor jackpot

Na drie Golden League wedstrijden zijn nog slechts twee atleten in de race voor de jackpot van ťťn miljoen euro: Christine Arron en Tatiana Lebedeva.

Vrijdag was de derde meeting in het kader van de Golden League, met de Bislett Games in Oslo. Christine Arron won op de 100 meter in 11.06, voor Williams en Colander. Omdat de FranÁaise eerder al de beste was in Parijs en Rome is ze nog in de running voor de jackpot. Ook de Russische Lebedeva is niet te stuiten in de Golden League: gisteren boekte ze haar derde overwinning op rij in het hink-stapspringen. Ze won zeer overtuigend, voor Smith en Aldama.

Lashinda Demus krijgt zeker geen deel van de jackpot. De Amerikaanse 400-meter hordenloopster leek op weg naar haar derde overwinning in successie, maar struikelde vlak voor het einde. ”Ik was zo enthousiast dat ik mijn benen niet meer onder controle had. Ik ben niet geblesseerd, ik struikelde gewoon.” Op de 100 meter bij de mannen won Aziz Zakari in 10.02. De Ghanees bleef Burns en Gay nipt voor. Langzamerhand ontpopt Zakari zich tot ťťn van de outsiders voor het WK in Helsinki. De Golden League gaat 19 augustus weer verder en doet dan ZŁrich aan. Daarna zijn er nog wedstrijden in Brussel en Berlijn. Nu richt de atletiekwereld zich op het WK, dat volgende week van start gaat.

Boek: Phyllis Curott - De magie van de liefdeEen bijna afgestudeerde advocate mist iets in haar leven. Haar partner van dat moment geeft haar niet wat ze nodig heeft aan liefde en seks in de relatie. Enkele jaren later, alleen en werkloos maakt ze iets mee wat buiten alle rationaliteit gaat. Op zoek naar een rationele verklaring komt ze terecht in de wereld van de hekserij. Zo komt het moment daar dat ze een liefdesbezwering uitspreekt. Brengt de liefdesbezwering haar wat ze ervan verwacht of werkt het niet op deze manier binnen de hekserij?

Uitslagen oefenwedstrijden 29 juli

De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook gisteren werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de vrijdag gespeelde vriendschappelijke duels.

Ajax speelde gisteren in het eigen Amsterdam toernooi, dat het de voorbij vier keer wist te winnen. De avond stond vooral in het teken van het emotionele afscheid van Rafael van der Vaart, maar er werd ook gevoetbald. Ajax kwam er eigenlijk nooit aan te pas tegen Arsenal, dat speelde met al haar sterren. De grootste kans voor de Amsterdammers viel al na ťťn minuut te noteren: Sneijder miste echter oog in oog met Lehmann. Arsenal was de dominerende ploeg zonder echt kansen te krijgen; al was Ljungberg enkele malen dichtbij.

In de 87e minuut maakte invaller Lupoli de 1-0 voor de Engelsen. Even later schoot Henry nog net naast en trof Charisteas (die de onzichtbare Rosenberg verving) de kruising. Door de nederlaag krijgt Ajax het moeilijk haar eigen toernooi te winnen, want FC Porto boekte eerder op de dag alvast een 2-0 overwinning op Boca Juniors, dankzij treffers van Postiga en Jorginho. De ploeg van Adriaanse staat nu eerste met vijf punten (elk doelpunt levert ook ťťn punt op), gevolgd door Arsenal met vier punten.

PSV speelde vrijdag tegen Borussia MŲnchengladbach. Hiddink koos ervoor Bouma vůůr het centrale duo (Alex/Simons) te posteren. In de eerste helft werd PSV aardig onder druk gezet door de ambitieuze Duitse ploeg, wel kreeg de landskampioen via Vennegoor en FarfŠn enkele mogelijkheden. Na de pauze was Borussia dicht bij een voorsprong, maar een goal van Heinz werd afgekeurd. Door vele wissels ging PSV steeds controlerender spelen en was de 0-0 een logische uitslag.

Ajax – Arsenal 0 - 1

Baronie – NAC Breda 0 – 8
Doelpunten NAC Breda: Van Hooijdonk (2), Vonlanthen (2), Van Gessel, Vidmar, Jonker, Diba

Borussia MŲnchengladbach – PSV 0 – 0

Heracles Almelo – Almeria 0 – 0

Geweld tegen Britse moslims neemt toe

De Britse omroep BBC en dagblad The Independent melden dat steeds meer moslims in Groot-BrittanniŽ het slachtoffer worden van gewelddadige incidenten. Het betreft vooral moslims van Aziatische origine en meestal vrouwen.

In Londen staat het aantal geregistreerde incidenten volgens de organisatie Muslim Safety nu op ongeveer 250. Ter vergelijking: in heel 2004 waren dat er 35. In Wales is aantal geweldsincidenten tegen moslims op sommige plekken meer dan verdrievoudigd. Een aantal moslimorganisaties zeggen dat er ''een klimaat van angst'' heerst.

De incidenten waar moslims mee te maken krijgen variŽren van beledigingen op straat of bij de kassa tot brandstichtingen in moskeeŽn en woonhuizen. Moslimorganisatie IHRC meldt dat vooral vrouwen en meisjes worden lastig gevallen. Er wordt soms afval naar hen toe gegooid of er wordt gepoogd hun hoofddoek af te rukken.

Brits multiculturalisme
De terreuraanslagen blijken het Britse multiculturalisme de afgelopen weken behoorlijk getart te hebben. Waar het lange tijd not-done was om negatieve verhalen over immigranten te melden, lijkt er in korte tijd behoorlijk wat veranderd. Al voor de aanslagen durfde het liberale blad Prospect Magazine openlijk de vraag te stellen of 'open grenzen een bedreiging vormen voor een open maatschappij'. Maar na de aanslagen doken de rechtse tabloids bovenop de immigratie en het toelaten van asielzoekers, die volgens hen Groot-BrittanniŽ vooral rampspoed hebben gebracht. 'De bombers zijn allemaal klaplopende asielzoekers!' kopte The Daily Express en The Daily Mail plaatste in forse letters op de voorpagina 'Gratitude' (dankbaarheid). Daaronder stond geschreven: ''Hun families kwamen hier als asielzoekers. Ze kregen woningen, scholing en alle voordelen van British life. En hoe betalen ze ons terug? Door te proberen ons op te blazen!''.

De meer serieuze kranten vragen zich in commentaren af of het Britse multiculturalisme niet te ver is doorgeschoten. Of het niet tijd wordt om, net als in bijvoorbeeld Frankrijk en Nederland, eisen te stellen aan de allochtonen. Of de Britse regeringen niet volslagen gek zijn geweest om parallelle samenlevingen te laten ontstaan en lieden te verwelkomen die in de Derde Wereld worden uitgekotst. Met dat laatste worden een aantal haatpredikers bedoeld die al jaren vrijelijk in Engeland hun boodschappen verspreiden terwijl ze in het land van herkomst ongewenst zijn.

David Goodhart, hoofdredacteur van Prospect Magazine, laakte na de aanslagen de 'zeur-cultuur' van Britse moslims. ''Moslimleiders in Groot-BrittanniŽ zeuren over discriminatie en armoede, terwijl zij behoren tot de rijkste en meest vrije moslims ter wereld. De Labour-regeringen hebben sinds 1997 veel gedaan voor, en gespendeerd aan, hun emancipatie. Moslim-leiders geven dat achter de schermen ook toe. Maar wanneer zegt een van hen dat eens openlijk?'' Verder schreef Goodhart dat het zeuren maar doorgaat met het zoeken van een 'verklaring' voor wat de terroristen bewoog. Een verklaring die volgens hem ten onrechte vaak wordt gevonden in 'de oorlog tegen de islam', zoals gevoerd in Irak door de VS en Engeland.

Tonde N'Kotto

We waren behoorlijk goed, al zeg ik het zelf. Wij, ons voetbalelftal, bestaande uit wat je als nuchtere polderjongens zou kunnen betitelen, ware het niet dat we niet in de polder woonden. Een dozijn jonge mannen, die een gedeelde voorliefde hadden voor het voetbal. Jaren speelden we samen, op de zaterdag. Op die dag vergaten we even onze doordeweekse bezigheden, die varieerden van het oeroude en keiharde bestaan van stratenmaker tot het in grappen vaak tot minieme bezigheid teruggebrachte werk als ambtenaar. In ouderwetse romans had men ons misschien wel blozende oerhollandse knapen wensen te noemen. We waren behoorlijk goed, ik zei het al.

Noodweer zet delen Limburg blank

Zware hoosbuien hebben delen van Limburg en Brabant onder water gezet. Op veel plekken werden ondergelopen wegen afgezet en liepen kelders vol. De regio Noord-Limburg stond rond half ťťn helemaal blank. De politie Brabant kreeg in korte tijd meer dan duizend telefoontjes over wateroverlast.

In het Limburgse Tegelen liep een auto flinke schade op door een losgeslagen putdeksel. Een andere wagen ging zelfs compleet kopje onder. De zware buien schuiven naar het noorden en hingen rond 05:00 uur boven het oosten en westen van het land. Omdat er weinig wind is blijven ze lang op dezelfde plaats hangen.

Tornado's
Ook in de rest van Europa was op bepaalde plekken sprake van noodweer. Zware regenbuien en tornado's (zeer krachtige windhozen) trokken gistermiddag en vannacht over grote delen van Noord-West Europa. In Midden-Frankrijk raakten 14 mensen gewond door een tornado. In een dorp in Duitsland werden door een zware windhoos de daken van een tiental woningen gerukt. Ook in Engeland kwamen wervelwinden voor. In Birmingham vielen door een tornado 20 gewonden.

Op veel Duitse en Poolse autosnelwegen kwam het verkeer tot stilstand. Op verscheidene plekken kwamen hagelstenen zo groot als tennisballen of als duiveneieren naar beneden.

Balancing Points

Het is al weer een tijdje geleden dat de eerste clips werden uitgezonden waarbij het beeld achterstevoren wordt afgespeeld, terwijl het lijkt alsof de hoofdpersoon zich normaal voortbeweegt. Nog steeds wordt deze techniek vrij veel gebruikt en heeft blijkbaar ook deze jongens geinspireerd tot het maken van een soortgelijk filmpje. Volgens mij gaat er erg veel tijd in zitten om het tot in de puntjes uit te werken. Erg goed gedaan. Aldus Skoften.net
Sorry ben te lui om zelf iets te tikken =)
Vooral het 2e deel is goed, vind ik.

Dekker naar finale, Groot net niet

Inge Dekker heeft de finale van de 50 meter vlinderslag bereikt. Chantal Groot kwam 0.03 tekort voor een plaats bij de laatste acht.

In de eerste serie werd Groot vijfde in 27.13. De tweede serie werd gewonnen door wereldrecordhoudster Alshammer, Dekker werd daarin knap tweede met 26.87. Dit was de vierde tijd, Groot zwom de negende tijd. De Nederlandse kwam 0.03 tekort om morgen op het startblok te verschijnen bij de finale van de 50 meter vlinderslag op het WK zwemmen in Montreal.

Veldhuis vijfde op 100m

Marleen Veldhuis heeft de vijfde plaats bereikt op de 100 meter vrije slag bij het WK zwemmen in Montreal. Het goud ging naar Jody Henry.

Halverwege lag de Nederlandse nog eerste, ze keerde zelfs onder het wereldrecord van Henry. Diezelfde Henry kwam sterk opzetten in het laatste kwart en tikte als eerste aan. Achter de Australische behaalde Metella zilver. Dit deelde ze met de Amerikaanse Coughlin. Veldhuis zwom 54.90, waarmee ze driekwart seconde verloor op Henry en vijfde werd.

Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.