WK Zwemmen: Veldhuis en Nijhuis naar halve finales

Bij het WK zwemmen in Montreal heeft Marleen Veldhuis zich als vierde voor de halve finales van de 50 meter vrije slag geplaatst.

De Nederlandse tikte aan in een tijd van 25,27 en gaf hiermee aan dat ze redelijk hersteld is van haar teleurstellende optreden in de finale van de 100 meter vrije slag. Daarin had ze op een medaille gerekend maar finishte als vijfde. Chantal Groot viel met een zeventiende tijd van 25,94 net buiten de beste zestien. De Australische Alice Mills liet met 25,15 de snelste tijd noteren.

Moniek Nijhuis wist zich te plaatsen voor de halve finales van de 50 meter schoolslag. De Nederlandse zwom in de series met 32,62 een vijftiende tijd.

Vlak voor het begin van het toernooi kreeg Nijhuis, die voor het eerst meedoet aan een WK, koorts. Ze moest hierdoor de 100 meter schoolslag laten schieten. "Ik ben opgelucht dat ik op de 50 school de halve finales heb gehaald", aldus Nijhuis na haar race. "Het viel niet mee zolang te moeten wachten totdat ik eindelijk aan de beurt was. Gelukkig krijg ik nu nog een wedstrijd en kan ik laten zien dat het beter kan."