Duikers zoeken naar kaas in Canadese baai

Icoon Weird nieuws In de baai van de Canadese rivier Saguenay is een team duikers op zoek gegaan naar 800 kilo kaas. De vacuümverpakte kaas is vorig jaar door een ondernemer in de baai neergelegd. Met de opmerkelijke actie hoopte de ondernemer een revolutionaire manier van kaas maken te ontdekken. Helaas voor de ondernemer is de kaas nu zoek.

Luc Boivin, de kaasfabrikant, kwam op het idee door een toevallige vondst van een visser. De visser had op de bodem van een meer een stuk Boivin-kaas gevonden. Hoewel niemand wist hoe lang de kaas daar had gelegen, probeerde Boivin toch een stukje. Het bleek één van de lekkerste kazen te zijn die hij ooit had gegeten.

Omdat de hoge druk onder water volgens Boivin het rijpingsproces kan versnellen en de grote diepte de kaas koel houdt, zag hij direct een revolutionaire manier van kaas maken voor zich. Als test werd 800 kilo aan cheddar in de baai gegooid, die na een jaar opgevist zou worden. Helaas voor Boivin bleek de kaas niet meer op de goede plaats te liggen, waardoor er nog geen enkel stuk teruggevonden is.

De voedselinspectie in Canada let er overigens streng op dat de kaas, mocht die gevonden worden, niet in de winkels belandt. Kaas mag namelijk alleen rijpen op een wettelijk goedgekeurde plaats, zodat de kwaliteit gegarandeerd kan worden.