Noodweer zet delen Limburg blank

Rob (R@b)
Zware hoosbuien hebben delen van Limburg en Brabant onder water gezet. Op veel plekken werden ondergelopen wegen afgezet en liepen kelders vol. De regio Noord-Limburg stond rond half één helemaal blank. De politie Brabant kreeg in korte tijd meer dan duizend telefoontjes over wateroverlast.

In het Limburgse Tegelen liep een auto flinke schade op door een losgeslagen putdeksel. Een andere wagen ging zelfs compleet kopje onder. De zware buien schuiven naar het noorden en hingen rond 05:00 uur boven het oosten en westen van het land. Omdat er weinig wind is blijven ze lang op dezelfde plaats hangen.

Tornado's
Ook in de rest van Europa was op bepaalde plekken sprake van noodweer. Zware regenbuien en tornado's (zeer krachtige windhozen) trokken gistermiddag en vannacht over grote delen van Noord-West Europa. In Midden-Frankrijk raakten 14 mensen gewond door een tornado. In een dorp in Duitsland werden door een zware windhoos de daken van een tiental woningen gerukt. Ook in Engeland kwamen wervelwinden voor. In Birmingham vielen door een tornado 20 gewonden.

Op veel Duitse en Poolse autosnelwegen kwam het verkeer tot stilstand. Op verscheidene plekken kwamen hagelstenen zo groot als tennisballen of als duiveneieren naar beneden.