FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 29 juli 2005

Paris Hilton kijkt gegeven paard in bek

ringEen gegeven paard moet je niet in de bek kijken, zo luidt het spreekwoord. Daar dacht Paris Hilton echter heel anders over. De ring die ze enkele maanden geleden van Paris Latsis kreeg voor de verloving bleek veel te zwaar voor haar vinger te zijn.

Direct na ontvangst begon ze al te klagen dat de, met diamanten versierde, ring ter waarde van 4,5 miljoen euro haar vinger pijn deed. Natuurlijk wilde ze een andere ring en daar zorgde haar verloofde dan ook voor. Hij kocht haar een Cartier-model uit platina die een stukje kleiner is. Hier heeft ze tot nu toe geen klachten over.

RTL 4 en 5 plat door onweer

Niet veel mensen zullen vanavond het RTL Nieuws hebben gezien. De zenders van RTL 4 en 5 vielen vlak voor 19:30 uur uit door slecht weer in Luxemburg. Vanuit daar worden de programma's van de commerciële zenders opgestraald naar de satelliet. Door de storing gingen de twee zenders in heel Nederland op zwart.

Slechts af en toe waren er beelden van de nieuwsuitzending te zien. Even na 20.00 uur was de storing voorbij. Het is niet de eerste keer dat de zenders uitvallen door het weer.

Veens niet naar halve finale 50 meter vrij

Zwemmer Mark Veens is in een tweekamp tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen uittgeschakeld voor een plaats in de halve finales van de 50 meter vrije slag.

De Limburger verloor de extra wedstrijd die nodig was tegen de Rus Andrei Kapralov duidelijk. Veens noteerde met een tijd van 22,51 seconden wel een persoonlijk record, maar dat was niet genoeg om Kapralov uit de halve eindstrijd te houden. De Rus won in 22,29. De wedstrijd was nodig omdat beide zwemmers in de series een gelijke tijd hadden neergezet en daarmee op de zestiende plaats eindigden.

De herenestafette-ploeg wist zich niet te plaatsen voor de finale van de 4x200 meter vrije slag. Robin van Aggele, Bas van Velthoven, Thomas Felten en Stefan Oosting kwamen met 7.27,50 uit op de twaalfde tijd. De beste acht gingen over naar de eindstrijd.

Volleybalmannen winnen tweede wedstrijd

De volleybalheren hebben hun tweede wedstrijd bij het WK-kwalificatietoernooi in het Franse Le Cannet gewonnen. Oranje was met 3-0 te sterk voor Finland, vooraf gezien als een van de zwakste deelnemers. De setstanden waten 25-18, 27-25 en 25-22.

Donderdag verloor Nederland van Tsjechie en zal nu zaterdag moeten winnen van favoriet Frankrijk om zich toch nog voor het wereldkampioenschap te plaatsen.

Spelverdeler Nico Freriks speelde tegen de Finnen een hoofdrol. Danzij zijn opslag overleefde Nederland in de tweede set drie setpoints, daarna was het verzet van Finland gebroken.

GP2: Rosberg domineert in Hongarije

Rosberg heeft de pole position gepakt voor race één van morgen op de Hungaroring. De jonge Duitser was bijna een seconde sneller dan de nummer twee Neel Jani.

Klassementsleider Heikki Kovalainen start vanaf een derde positie maar zette vandaag een tijd neer die meer dan een seconde trager was dan die van Rosberg. De coureur van het ART team zette zijn ronde al na vier minuten op de klokken.

Doordat Rosberg zijn 1:31.459 zo snel neer wist te zetten hoefde hij maar vier rondjes te rijden in de kwalificatie. Hierdoor heeft hij morgen een extra setje banden voor de race. Die zal hij goed kunnen gebruiken aangezien het vandaag al 50 graden was op het circuit.


Nico Rosberg op de Hungaroring

Uitslag GP2 kwalificatie Hungaroring

positiecoureurteamtijd achterstand
1N. RosbergART1:31.4590
2N. JaniRacing Eng.1:32.4570.998
3H. KovalainenArden1:32.6521.193
4G. PantanoSuper Nova1:32.6661.207
5S. SpeediSport1:32.7071.248
6A. PrematART1:32.9081.449
7H. YoshimotoBCN Comp.1:33.0051.546
8E. VisoBCN Comp.1:33.1021.643
9G. BruniColoni1:33.1191.660
10O. PlaDPR1:33.1721.713

Baptista naar Real Madrid

Real Madrid heeft zijn eerste grote aankoop van dit seizoen vastgelegd. Julio Baptista komt voor twintig miljoen euro over van Sevilla en tekent een vijfjarig contract bij Real.

De Braziliaan moet nog wel enkele details bespreken met De Koninklijke en tevens een medische keuring ondergaan. De 23-jarige aanvaller kon ook naar Arsenal, maar kiest voor Real Madrid: ”Ik wil graag een Spaans paspoort krijgen. Mede daarom heb ik gekozen voor Real, ik was in ieder geval vereerd met de interesse van dergelijke topploegen.” Volgens de voorzitter van Sevilla, Jose Maria del Nido, kon zijn club niets anders dan de goalgetter verkopen: ”Dit was de enige logische optie.”

In 2003 kwam Baptista naar Sevilla, dat hem voor 2,5 miljoen kocht van São Paulo. Daar was hij een verdedigende middenvelder, maar in Spanje bleek hij over aanvalscapaciteiten te beschikken, getuige zijn 38 goals in 63 wedstrijden. Real Madrid kocht eerder deze zomer al twee dragende spelers, Pablo Garcia en Carlos Diogo.

Doden bij schietpartij op strand Alanya

piertje2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een schietpartij op het strand in het Turkse Alanya zijn er donderdag vier mensen omgekomen. Daarbij vielen ook zes gewonden, onder wie twee Russische toeristen. Alanya is een toeristenplaats waar elk jaar erg veel Nederlanders op vakantie gaan.

Een ruzie over de grens tussen hun ondernemingen op het strand was de oorzaak van de schietpartij. De werknemers van de twee bedrijven vielen elkaar aan met vuurwapens en messen. De politie heeft meerdere arrestaties moeten verrichten. Beide bedrijven hadden ook geen vergunning voor wat ze aanboden, zoals waterscooters verhuren.

Brieven met pepermuntjes zorgen voor onrust

Icoon Weird nieuws Een mailing van de hulporganisatie Mensen in Nood heeft voor veel onrust gezorgd bij donateurs. Een bijgevoegd pepermuntje was in sommige gevallen verkruimeld tijdens de postverwerking, wat sommige mensen aanzagen voor een verdacht wit poeder. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

Met de actie probeerde de hulporganisatie de aandacht te vestigen op voedselhulp en gaarkeukens in Grozny in Tsjetsjenië. Het pepermuntje was, samen met een neprekening, bedoeld om een vergelijking te maken met Nederlandse restaurants.

"Dit is uiteraard niet onze bedoeling geweest en we betreuren ten zeerste dat dit is gebeurd", aldus de organisatie in een verklaring. Er is meteen vandaag een brief verstuurd aan alle donateurs met excuses en een uitleg.

[upd] Man schiet met vuurwapen op politie A'dam

In Amsterdam heeft een verdachte van een beroving vanmiddag met een vuurwapen op de politie geschoten, waarop een agent een waarschuwingsschot heeft gelost. De man probeert al sinds één uur vanmiddag in het Bijlmerpark te ontkomen aan de politie.

De man sprong in in het water en houdt zich nu schuil onder een viaduct. Hij wordt omsingeld door agenten en dreigt zichzelf iets aan te doen. In het Bijlmerpark wordt op dit moment het Surinaamse Kwakoe Zomer festival gehouden.

Update 19:23
De man is vanavond omstreeks zes uur door de politie overmeesterd. Dit nadat de politie urenlang via zijn mobiele telefoon met hem had onderhandeld en hem de kans had gegeven zich vrijwillig over te geven. Bij de arrestatie is de man in zijn been geschoten.

Man betaalt boete van 141.000 euro contant

h4nz0 en RaTz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een 42-jarige man heeft vrijdagmiddag een recordboete contant afgelost. Bij een routinecontrole werd een openstaande boete van 141.000 euro ontdekt, waarop de man naar het politiebureau werd gebracht. Daar belde hij een vriend, die het geld contant kwam brengen.

Nog nooit eerder heeft de politie in Limburg-Zuid een dergelijk groot geldbedrag in één keer kunnen innen, laat staan dat er prompt contant betaald werd. De man, die momenteel geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, moest het geld nog betalen na een uitspraak uit 2001 in een drugszaak. Het alternatief voor betalen was een celstraf van 3 jaar, waar de man duidelijk geen zin in had. Hij is direct na het aflossen van zijn boete vrijgelaten.

Te lange Brit kan droombaan vergeten

Xender had ons via de nieuws-submit geheel herschreven (!) te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Het zit de 23-jarige Ben Sargeaunt-Thomson niet mee. De meer dan twee meter lange Brit kan zijn droombaan bij de luchtverkeersleiding in Swanwick namelijk vergeten omdat hij te lang is. Hij was al aangenomen, maar moest vervolgens toch nog teleurgesteld worden.

De bazen van de National Air Traffic Services (NATS) kwamen er namelijk achter dat zijn 96 centimeter lange benen niet onder het bureau pasten. Dat zou een te groot gezondheidsrisico voor de man opleveren. Bovendien zou hij mogelijk de speciale computers niet goed kunnen bedienen. Hierop stelde de Brit voor om een speciale stoel te gebruiken, maar daar kon het bedrijf niet op ingaan.

"Ik denk niet dat ik gediscrimineerd moet worden vanwege mijn lengte. Als ik op een kantoor ga werken, zouden er wel aanpassingen gedaan moeten worden om dat mogelijk te maken. Ik denk echter niet dat mijn lengte me zou moeten kunnen weerhouden van mijn droombaan", aldus Sargeaunt-Thomson.

De lange Brit heeft het bedrijf nu aangeklaagd voor indirecte seksuele discriminatie. Hij heeft inmiddels een baan gekregen bij luchtverkeersleider Eurocontrol in Luxemburg, waar de bureaus en de stoelen wel verstelbaar zijn. Hiermee is hij echter niet tevreden.

Zilver voor Nederlands dressuurteam

Het Nederlandse dressuurteam is bij het Europees kampioenschap in Hagen als tweede geeindigd. Anky van Grunsven, Edward Gal, Sven Rothenburger en Laurens van Lieren behaalden samen 221.167 procentpunt.

Dankzij Heike Kemmer, Klaus Husenbeth, Ann Kathrin Linsenhoff en Hubertus Schmidt pakte Duitsland het Europese goud met een score van 221.708. Het is voor de 21ste achtereenvolgende keer dat de Duitsers de Europese dressuurtitel veroveren. Het brons ging naar Spanje.

In het individuele klassement gaat Anky Van Grunsven met haar paard Salinero aan de leiding. De Nederlandse heeft 1.858 punten, een score van 77.417 procent, Schmidt staat met Wansuela op de tweede plaats. Edward Gal is met Lingh voorlopig vijfde (1.750; 72.917%).

PCZone en GamePro verdwijnen

De Nederlandse computerspelbladen Gamepro en PC Zone stoppen ermee. Directe aanleiding zijn de grote verliezen die de bladen leden. Volgens directeur R. Gort van uitgever IDG Nederland is de markt te klein voor de tijdschriften. "We zien de laatste tijd een trend dat steeds meer consumenten hun informatie halen van internet in plaats van print, met name games-gerelateerde informatie". Eind september komen de laatste edities uit.

Beide bladen kregen onlangs nog een restyle. Hierdoor stegen de omzetten wel licht, maar toch vond de directie het 'niet verantwoord' om door te gaan. Tien banen komen nu te vervallen, waarvan er zes elders in het bedrijf worden ondergebracht.

IDG is ook eigenaar van het blad Computer!Totaal en de websites Webwereld.nl en Gamez.nl. Die laatste zal binnenkort ter compensatie flink worden uitgebreid. Uiteraard houden wij het op onze eigen FOK!games, waarmee het prima gaat.

Poetin-tatoeages rage in Rusland

IcoonRusland is momenteel in de greep van een nieuwe rage. Veel Russen laten hun bewondering voor hun president, Vladimir Poetin, blijken door zijn naam of zelfs zijn beeltenis op hun lichaam te laten tatoeëren. Vooral in Siberië zijn de Poetin-tatoeages ongekend populair.

Zo liet ook Josef Radimov, een inwoner van de stad Omsk, zich tatoeëren met de beeltenis van de Russische leider. "Het is momenteel in de mode om een tatoeage van Poetin te dragen. Al mijn vrienden hebben er één", aldus Radimov, die ook een heilzame werking ontleent aan de lichaamsversiering. "Als ik naar mijn schouder kijk en onze president zie, dan voel ik me zekerder en veiliger".

Sommige Russen gaan nog een stap verder om aan te tonen dat ze hun huidige staatshoofd hoog hebben zitten. Zo liet een stadsgenoot van Radimov zelfs zijn naam veranderen in die van zijn "idool".

Vladimir Poetin
President Poetin, populair als tattoo

Atlético koopt weer grote naam

Atlético Madrid blijft zich maar versterken deze zomer. Vandaag presenteerde de club van trainer Bianchi Luciano Galletti. De drievoudig Argentijnse international komt over van Real Zaragoza.

Galletti tekent een contract voor drie seizoenen bij Atlético, dat het contract van de vleugelspeler voor 3,5 miljoen euro wist af te kopen. De international was vier jaar lang een sleutelspeler van Zaragoza. Internationaal werd hij bekend dankzij zijn winnende goal in de Spaanse bekerfinale van 2004 (de 3-2 tegen Real Madrid) en zijn optreden tijdens de Confederations Cup in juni.

De aankoop van Galletti bewijst eens te meer dat Atlético zich koste wat kost wil revancheren voor een matig seizoen. De tweede club uit Madrid eindigde namelijk pas als elfde in de Primera Division. Om weer aan te sluiten bij de subtop trok de club eerder al Mateja Kezman, Martin Petrov en Maxi Rodriguez aan.

Overvaren meisje Appeltern nog steeds vermist

Ook vandaag is er een grote zoekactie naar het dertienjarige meisje dat gisteren werd overvaren door een speedboot, aan de gang. Er wordt met helikopters, duikers, patrouilleboten, een zoekhond en sonarapparatuur naar haar gezocht, tot nu toe ontbreekt echter ieder spoor. De kans dat ze nog levend wordt teruggevonden acht de politie zeer klein.

Het meisje, afkomstig uit Veghel, werd gisteravond door een speedboot in een recreatieplas nabij campingpark Het Groene Eiland in Appeltern overvaren. Ook haar twaalfjarige zusje werd slachtoffer, maar zij kon gered worden en werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De meisjes waren, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen gasten van de camping, maar op bezoek bij familie. Op de camping heerst een bedrukte sfeer, de kampeerders is vanmiddag slachtofferhulp aangeboden, hier heeft echter nog niemand gebruik van gemaakt.

De bestuurder van de speedboot, een 31-jarige man uit Uden, is inmiddels aangehouden. Hij voer te hard en had alcohol gedronken, maar niet te veel. Hij is inmiddels verhoord en wordt verdacht van dood door schuld. Ook de boot van de man is onderzocht, hieruit bleek dat het geen vaartuig geen technische mankementen had.

De laatste tijd komen er steeds meer klachten over gevaarlijke watersporters in het betreffende waterrecreatiegebied. Zij zouden regelmatig met raceboten en jetski's schade aanrichten en anderen in gevaar brengen. De maximale snelheid in het gebied is negen kilometer per uur, maar hier lijken niet veel mensen zich aan te houden.

Telefoonkaart met Saddam uit handel gehaald

De Braziliaanse telefoonmaatschappij Telefonica heeft een telefoonkaart uit de handel gehaald nadat het Openbaar Ministerie met een vervolging had gedreigd. Op de kaart was de voormalige Iraakse leider Saddam Hoessein afgebeeld.

De kaart maakte deel uit van de in juni uitgebrachte serie 'Wereldhistorie'. Een hevig bebaarde Saddam Hoessein was afgebeeld terwijl hij omringd werd door gewapende Amerikaanse soldaten. Het Openbaar Ministerie beschuldigde de telefoonmaatschappij ervan aan te zetten tot haat en racistische intolerantie omdat slechts één zijde van het verhaal, dat van de Verenigde Staten, werd belicht.


Saddam is van de markt gehaald

Servers MMORPG The Matrix Online voegen samen

Mensen uit de community van MMORPG The Matrix klaagden dat er te weinig spelers te vinden waren op de servers. Op die manier kunnen mensen niet 'socializen' met andere spelers, wat een belangrijk element is van het spel. Vanaf 2 augustus zal Sony Online daarom de in totaal negen werelden samenvoegen in drie werelden. Eén wereld daarvan zal Hostile worden en de andere twee zullen standaard PvP-servers worden.Moreau vindt onderdak bij AG2R

Christophe Moreau rijdt komend seizoen voor het Franse AG2R. De 34-jarige Fransman vertrekt bij Crédit Agricole.

Moreau was diep verontwaardigd toen Crédit Agricole tijdens de Tour de France Vinokourov probeerde aan te trekken. De Kazak koos uiteindelijk voor Liberty Seguros, maar Moreau kreeg opeens geen nieuwe aanbieding meer van Crédit Agricole. Nu tekent hij voor twee jaar bij AG2R. Zijn nieuwe werkgever rijdt niet in de ProTour, maar voor volgend jaar komt er misschien nog een plaatsje vrij in de ProTour. Wel is de kans groot dat AG2R een wildcard krijgt voor de Tour de France.

Moreau reed vanaf 2002 voor Crédit Agricole. Daarvoor was hij zeven jaar actief bij Festina, waar hij in 1998 betrokken was bij het dopingschandaal rond die ploeg. In zijn loopbaan boekte de routinier 26 overwinningen, waarvan de proloogwinst in de Tour van 2001 wellicht de meest aansprekende was.

Haar op tape niet van vermiste Holloway

Natalee HollowayDe haren die ruim tien dagen geleden werden aangetroffen op een stuk tape op Aruba zijn niet van de vermiste 18-jarige Amerikaanse Natalee Holloway. Een woordvoerster van de FBI heeft dat gemeld aan de nieuwszender CNN. De haren werden gevonden door een wandelaar aan de verlaten noordoostkust van Aruba.

De FBI en het gerechtelijk laboratorium in Nederland hebben onderzoek gedaan naar het DNA in het gevonden haar. Het bleek niet overeen te komen met dat van de vermiste Holloway. Bijna twee maanden na de verdwijning van het meisje heeft de politie nog geen concrete aanwijzing in handen over wat er gebeurd kan zijn. De Nederlandse rechterszoon Joran van der Sloot is momenteel de enige verdachte die nog vast zit in de vermissingszaak. Natalee Holloway verdween in de nacht van 30 mei, enkele uren voordat ze terug zou keren naar huis.

Wekelijkse Japanse hardware verkopen

Hier volgen de Japanse hardware verkopen van 18-07 t/m 24-07:

ConsoleDeze WeekVorige WeekTotaal
Nintendo DS41.98235.8271.190.762
PlayStation 225.98029.8411.184.584
PSP19.04321.0251.060.529
GBA SP10.9359.132421.994
GameCube2.9952.773132.994
GBA39731814.740
Xbox1632218.549

Wat valt er op? De Nintendo DS verkoopt boven de 40.000 stuks en heeft ook de PlayStation 2 ingehaald qua totale verkopen. De PSP zakt iets in ten opzichte van de voorgaande weken.

Onderzoek naar seks in GTA en Sims 2

Icoon Games nieuwsAmerikaanse autoriteiten gaan een onderzoek starten naar verborgen seksscènes in Grand Theft Auto: San Andreas. Het meest verkochte computerspel van het moment kwam in opspraak nadat bleek dat met behulp van speciale software de gamepersonages seks met elkaar konden bedrijven. In de VS mag het spel sindsdien alleen nog aan volwassenen worden verkocht.

Nadat winkelketens besloten het omstreden spel uit de schappen te halen, stortte de beurskoers van producent Rockstar in. In GTA worden de meest bloederige moorden en doodslag gepleegd, maar dat was eerder voor de keuringsdienst in de VS geen beletsel het spel vrij te geven voor kinderen. Senator Hillary Clinton eiste onlangs antwoord op de vraag of Rockstar zelf verantwoordelijk is voor de verborgen seksscènes.

GTA Hot Coffee Mod
'Harde porno' in Grand Theft Auto: San Andreas


Behalve GTA: San Andreas zijn er ook vragen rond The Sims 2 van Electronic Arts. Volgens de Amerikaanse advocaat Jack Thompson zou het spel pornobeelden bevatten. Speciale software zou de geslachtsdelen van de sims, die normaal vervaagd worden weergegeven, zichtbaar maken. Thompson sloeg hierbij de plank mis; sims hebben eenvoudig geen geslachtsdelen, net als etalagepoppen. Wel is het mogelijk de electronische poppetjes speciale skins aan te trekken, die in plaats van kleding een naakt lichaam tonen. Of de producent hiervoor verantwoordelijk kan worden gehouden is nog maar de vraag.

Met behulp van een speciale skin kunnen de Sims worden \'uitgekleed\'
Met een speciale skin kunnen de Sims worden 'uitgekleed'


-
Meer gamenieuws lees je op FOK!games!!

Cohen verbiedt Ajax - ADO Den Haag

Burgemeester Cohen van Amsterdam geeft geen toestemming voor de voetbalwedstrijd Ajax - ADO Den Haag die op 14 augustus in de Amsterdam ArenA zou worden gespeeld.

Volgens het speelschema van de KNVB zijn er in augustus al vier wedstrijden in Amsterdam met een verhoogd risico. Amsterdam heeft niet voldoende politiecapaciteit om deze wedstrijd door te laten gaan, de gemeente heeft dit vrijdag laten weten.

De maand augustus is een drukke maand voor de Amsterdamse politie wegens grote evenementen als de Gay Pride, Sail en de Uitmarkt. Cohen heeft de KNVB nu gevraagd de wedstrijd te verplaatsen. Volgende week zal er meer bekend worden over een nieuwe datum.

17-jarige bekent billen- en borstenknijpen

birdsong had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie in Amsterdam denkt in één klap tientallen aanrandingen tussen 2003 en 2005 te hebben opgelost. Een 17-jarige scholier heeft namelijk bekend de afgelopen jaren tientallen vrouwen in billen en borsten te hebben geknepen. Zijn acties vonden plaats rond een fietspad langs de N201 bij Hoofddorp.

De jongen gebruikte bij zijn daad geen geweld; hij kneep de vrouwen simpelweg in de billen en/of borsten en ging er daarna op zijn fiets vandoor. Bij de politie kwamen in de afgelopen jaren zestien aangiftes van aanranding rond die plek binnen. De jongen bekende tegenover de kinderrechter, die hem in bewaring had gesteld, nog "veel meer" aanrandingen te hebben gepleegd. Rechercheurs zijn nu op zoek naar meer slachtoffers.

Zeven kandidaten voor Winterspelen 2014

Zeven steden hebben zich bij het IOC kandidaat gesteld voor de Winterspelen in 2014. Het gaat om Almaty (Kazachstan), Borjomi (Georgië), Jaca (Spanje), Pyeongchang (Zuid-Korea), Salzburg (Oostenrijk), Sotsji (Rusland) en Sofia (Bulgarije).

Waar het mondiale evenement daadwerkelijk gehouden wordt, blijkt pas in juli 2007. Dan zal tijdens een IOC-congres in Guatemala besloten worden wie de Spelen in 2014 mag organiseren. Volgend jaar worden de Winterspelen in het Italiaanse Turijn gehouden.

U2 grootste 3FM-artiest aller tijden

Remote had ons via de nieuws-submit te melden:

Radio 3FMDe Ierse band U2 is uitgeroepen tot de grootste 3FM artiest aller tijden. De afgelopen week was het 'Artist Request week' ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de popzender. Luisteraars konden stemmen op hun favoriete artiest. 3FM dj's maakten vanmiddag steeds per provincie bekend welke artiest of band het populairst was bij de luisteraars. U2 won uiteindelijk met meer dan 20.000 stemmen.

The Beatles en Queen eindigden op de tweede en derde plaats. Anouk was op de vierde plaats de hoogst genoteerde Nederlandse artiest.

Tot 19:00 wordt nog de volledige '3FM Artist Request Top 40' gedraaid. De hele lijst is hier te vinden.

Tour: Mogelijke dopingzondaar geen grote naam

De renner die mogelijk betrokken is bij de nieuwe dopingzaak, waarover de Gazzetta dello Sport afgelopen woensdag berichtte, is geen 'grote ster'. Dat heeft de UCI bekend gemaakt.

De betrokken coureur wordt ervan verdacht norpseudoephedrine (cathine) gebruikt te hebben. In de urine van de renner werden na de vijfde etappe in de Tour de France immers sporen van dit verboden middel aangetroffen.

Of dit ook tot sancties leidt, is nog onduidelijk. Alleen als het toegelaten niveau norpseudoephedrine overschreden is, zal dat het geval zijn. Waarschijnlijk wordt de renner dan uit de einduitslag van La Grande Boucle geschrapt.

Worms 4: Mayhem nieuwe MP demo

Codemasters heeft laten weten dat haar laatste Wormsgame genaamd Worms 4: Mayhem vanaf vandaag in de winkel ligt. Het spel is beschikbaar voor PC, PlayStation 2 en Xbox.
Om de release van het spel te vieren, heeft Codemasters tevens een nieuwe multiplayerdemo uitgebracht. De code is geupdate waarmee enkele problemen uit de vorige demo zijn opgelost.

Je kunt de demo hier downloaden. (268.78MB)
Voor de readme kun je hier terecht.

Download je games

Liberated Games heeft een lijst opgesteld van games die al jaren oud zijn en niet meer verkocht worden. De makers hebben de rechten vrijgegeven en de games mogen tegenwoordig gratis van het internet gedownload worden. Ook staan er games tussen waar alleen de source code van vrijgegeven is. Deze mag volledig doorgespit worden, maar om het spel te spelen moet je het nog steeds in de winkel kopen.

Bekijk de lijst hier.

VS wil terreurverdachte uit Nederland berechten

De Verenigde Staten willen de 32-jarige terreurverdachte Wesam al D. uit Amersfoort berechten wegens betrokkenheid bij een aanslag in Irak. Ze hebben Nederland verzocht de man uit te leveren.

Het Openbaar Ministerie was al bezig met een rechtszaak tegen Al D. In zijn huis werden in mei video-opnamen van het voorbereiden van een aanslag in het Iraakse Fallujah gevonden. De opnamen dateren van oktober 2003. Minister Piet Hein Donner van Justitie heeft de aanloop naar die rechtszaak nu stop laten zetten. Hij heeft liever dat Al D. in Amerika wordt berecht. De Amerikanen willen hem namelijk vervolgen voor een specifieke aanslag op een Amerikaans legervoertuig. In het verzoek om uitlevering is Al D. voorlopig samenzwering voor het doden van Amerikanen buiten de VS ten laste gelegd.

Wesam al D., een uit Irak afkomstige kapper die sinds 2001 een Nederlands paspoort heeft, stak zichzelf in 2003 in Amsterdam in brand tijdens een demonstratie tegen de oorlog in Irak. Hij liep ernstige brandwonden aan zijn handen op en moest daardoor stoppen met zijn werk als kapper. Dat gebeurde één maand voordat de filmopnamen werden gemaakt in irak.

Boos
De advocaat van Al D., Victor Koppe, is laaiend op Donner. ''Hij wordt voor exact dezelfde beschuldigingen uitgeleverd als waarvoor hij hier berecht wordt. Dan wordt het onderzoek in Nederland gestaakt, terwijl alle getuigen hier wonen. Bovendien vind ik het een diskwalificatie van de Rotterdamse rechtbank. Je zegt in feite dat hij hier niet goed berecht kan worden'', aldus Koppe.

De Rotterdamse rechtbank zal zich gaan buigen over de vraag of de voorgenomen uitlevering terecht is. Hoelang dat precies gaat duren is niet bekend.


Uitlevering dreigt voor Wesam al D., ooit olijk quizkandidaat bij Carlo Boszhard

Zie ook: Terreurverdachte zat in quiz bij Boszhard

SBS wil schadevergoeding van Talpa

TalpaTelevisiezender SBS wil een forse schadeclaim neerleggen bij het concurrerende Talpa. De zender voelt zich gesterkt door een uitspraak van de rechter, die gisteren bepaalde dat de nieuwe zender van mediamagnaat John de Mol op een onrechtmatige wijze de rechten van het programma Expeditie Robinson 2005 heeft toegeëigend.

SBS zond de vorige edities van het reality-programma uit op NET5. Behalve Talpa kan ook Strix, de exploitant van het programma, een claim tegemoet zien. Een woordvoerder van SBS wilde vandaag nog geen uitspraken doen over de hoogte van de claim.

Logo
Voor Talpa dreigen er overigens meer juridische kwesties. Het logo van de zender lijkt wel erg op het logo van het Britse Welcome Telecom uit Gloucestershire. Het bedrijf kijkt dan ook of ze een juridisch onderzoek wil instellen naar het mogelijke kopiëren van het logo. Er wordt op dit moment nog juridisch advies ingewonnen, zo zegt een woordvoerder.

Beide bedrijven zitten niet in dezelfde branche. Volgens een woordvoerder van de nieuwe televisiezender Talpa berust de gelijkenis dan ook op puur toeval. "Bovendien ben ik van mening dat er meer verschillen dan overeenkomsten zijn", zo voegt hij eraan toe.

Het logo van Welcome Telecom zou sterk op dat van Talpa lijken
Het logo van Welcome Telecom


-
Met dank aan Xender, die het gedeelte over het logo herschreven via de nieuws-submit aan ons meldde!!

[update] Arrestaties bij politieactie Londen

Letterman, welck en rightso hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het westen van Londen is vanmiddag een grote politieactie op gang gekomen. Gewapende agenten hebben enkele flats omsingeld. Ook een helikopter is ingezet. Ooggetuigen melden dat er drie schoten zijn gelost en er een grote explosie heeft plaatsgevonden in een huis in de omgeving van Notting Hill. Het gebied is afgezet en de omliggende flats zijn geëvacueerd.

De politie zou de ganse tijd aan het schreeuwen zijn naar een "Muhammad" in de flat om eruit te komen. "Doe je kleren uit. Verlaat het gebouw. Begrijp je dat? Wat is het probleem?", aldus de agenten. Scotland Yard zegt niets te weten van de schoten die gelost zouden zijn.

Ooggetuigen meldden eveneens dat er aanhoudingen zijn verricht. Hoeveel dat er zijn, is echter nog de vraag. Op tv is te zien hoe één man, gekleed in een wit forensisch pak, in een auto met zwaailichten werd weggereden. Eén getuige vertelde dat er drie mannen met rugzakken zijn aangehouden. De operatie zou samen hangen met de mislukte aanslagen van 21 juli in Londen.

Update 15:48
De BBC meldt dat er één verdachte is aangehouden, het zou inderdaad gaan om een van de daders van de mislukte terreuraanslagen van vorige week donderdag. Ook op het metrostation Liverpool Street zijn vandaag twee personen gearresteerd. Een ooggetuigge meldde dat het daar om twee vrouwen gaat.

Vrouw op brute wijze in eigen huis verkracht

_4ever_ en BMW_Master hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws In Amsterdam is in de Govert Flinckstraat een 53-jarige vrouw in haar eigen woning op brute wijze verkracht. Ook werd ze met de dood bedreigd en werd één van haar honden vermoord. De dader, een 19-jarige man, was een bekende van haar. Het betreft een Afghaanse asielzoeker.

De man zou op het punt staan uitgezet te worden. Hij kende de vrouw al enige tijd en had een aantal maal bij haar thuis gegeten. Sinds enkele weken bedreigde hij haar. Volgens de politie hadden de twee mogelijk een relatie. In het verleden moesten agenten vaker langs komen vanwege huiselijk geweld.

Eerder op de dag achtervolgde de man haar in Gein met een mes. In de metro wist de vrouw hem af te schudden, waarna ze aangifte deed bij de politie. Bij thuiskomst zat de man haar met een groot mes op te wachten. Hij hield haar twee uur vast in de woning, waar hij haar verkrachtte en één van haar twee honden de keel doorsneed.

Op een onbewaakt ogenblik wist zij te ontkomen van de man. Die probeerde haar nog tegen te houden bij de deur, maar een toevallige passant hoorde het geschreeuw en duwde de deur open. Daarna ging de man er op blote voeten vandoor. Hij is nog altijd voortvluchtig.

GTA: SA verboden in Australië

Minderjarigen die er de ziekte in hebben dat ze moeten wachten om GTA: San Andreas te mogen spelen, zouden eens naar de Australiërs moeten kijken. Na veel problemen met betrekking tot de minimum leeftijd en haar eigen Hot Coffee onderzoek, heeft de Australische Office of Film and Literature Classicfication (OFLC) het spel geheel verboden.

De OFLC zegt zelf dit besluit genomen te hebben op basis van het feit dat het spel controversieel materiaal bevat (geactiveerd aan de hand van een mod of op een andere manier) dat niet onder de aandacht van de commisie is gebracht toen het spel werd geclassificeerd.

"[...]
Het geheel verbieden houdt in dat het spel niet meer legaal verkocht, verhuurd en vertoond mag worden. Ook mag er niet meer voor geadverteerd worden. Bedrijven die het spel verkopen of verhuren moeten hun huidige voorraad direct van de planken halen.
[...]"


Op San Andreas was in Australië oorspronkelijk de Mature 15+ rating op van toepassing. Schijnbaar de hoogst mogelijke rating in het land. Nu het spel verboden is wordt verwacht dat het aantal illegale kopiën hard zal toenemen en voor veel geld verkocht worden.

Het begint langzamerhand op een soapserie te lijken en de SA discussie moddert voort. Daarin is deze zaak misschien wel het hoogtepunt. De kwestie blijft interessant voor discussie. Kan een paar gerenderde blote borsten opgevat worden als meer 'adult' dan het geweld dat veel games op zichzelf al bevatten?

Mols mist start competitie

Michael Mols zal de start van de Eredivisie moeten gaan missen.

Mols, die onlangs van FC Utrecht naar ADO Den Haag verhuisde, zal volgende week dinsdag een kijkoperatie aan de knie ondergaan. Als gevolg daarvan zal de spits minimaal drie weken uit de roulatie zijn. De 34-jarige aanvaller heeft al geruime tijd last van het gewricht, maar de ernst van de blessure is nog niet steeds niet duidelijk.

Japanner steelt meer dan 100 brillen

De politie van de Japanse stad Kawasaki heeft een 29-jarige man gearresteerd die meer dan honderd mensen hun bril met geweld heeft afgenomen. In de woning van de man troffen agenten 124 brillen en dertig paar contactlenzen aan. De Japanner zou een brillenfetisj hebben.

Vlak voor zijn aanhouding had de dader een man aangesproken en naar de weg gevraagd. Toen deze "niet netjes genoeg" antwoordde, sloeg de brillenliefhebber hem in het gezicht. Daarna volgde hij zijn slachtoffer tot in diens woning en dwong hem zijn contactlenzen uit te doen.

De dader zou zich vroeger "goed gevoeld" hebben toen hij op school de bril van een vriendje opzette. "Sindsdien zoek ik een voor mij passende bril", aldus de brillengek.

Gratis museumtoegang voor naakte mensen

Het Leopold-Museum in Wenen geeft bezoekers die naakt of gekleed in badkleding naar het museum komen vandaag gratis toegang. Dit wordt gedaan om de aandacht te vestigen op de expositie "De Naakte Waarheid" en vanwege het feit dat het behoorlijk warm is in de Oostenrijkse hoofdstad. Bij de expositie worden werken getoond die in het verleden tot een schandaal hebben geleid.

Volgens het museum zijn tot nu toe zo'n driehonderd mannen en vrouwen in badkleding naar de expositie gekomen. Tien mensen hadden het schijnbaar wel heel erg heet en kwamen in adamskostuum. "Er heerst een goede atmosfeer, de andere bezoekers zijn geamuseerd en er zijn geen negatieve reacties geweest", aldus een woordvoerster van het museum.


Niet alleen de kunstwerken trekken bekijks

Uitslag 2e vrije training GP Hongarije

Ricardo Zonta heeft de snelste tijd gereden van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. McLaren en Toyota bezetten de complete top zes, met Wurz tweede en Räikkönen op de derde plaats. Michael Schumacher moest al in het begin van de training zijn wagen aan de kant zetten met vermoedelijk elektronisch problemen. Zijn teamgenoot Barrichello zette de Ferrari in de vangrails, maar bleef ongedeerd.

Uitslag tweede vrije training Grand prix Hongarije:

positiecoureurteamtijdaantal ronden
1Ricardo ZontaToyota F11:20.40924
2Alexander WurzMcLaren Mercedes1:20.51935
3Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:21.28118
4Jarno TrulliToyota F11:21.41026
5Ralf SchumacherToyota F11:21.63124
6Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:21.66217
7Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:21.91423
8Fernando AlonsoRenault F11:22.47321
9Jenson ButtonBAR Honda1:22.54429
10Christian KlienRed Bull Racing1:22.62623
11Giancarlo FisichellaRenault F11:22.65221
12Nick HeidfeldBMW Williams F11:22.86116
13David CoulthardRed Bull Racing1:22.88624
14Vitantonio LiuzziRed Bull Racing1:22.91315
15Mark WebberBMW Williams F11:22.93518
16Jacques VilleneuveSauber Petronas1:23.55823
17Takuma SatoBAR Honda1:23.56012
18Felipe MassaSauber Petronas1:23.57425
19Robert DoornbosMinardi F11:23.67023
20Christijan AlbersMinardi F11:24.09321
21Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:24.86224
22Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:25.18425
23Nicolas KiesaJordan Grand Prix1:25.26917
24Michael SchumacherScuderia Ferrarigeen tijd1
25Chanoch NissanyMinardi F1geen tijd0

Peuter (2) overleeft vier dagen alleen in bos

In Duitsland heeft een tweejarig jongetje in zijn eentje vier dagen doorgebracht in een bos. Twee Duitse soldaten troffen de peuter Nabil woensdag aan zittend in een waterplas, nadat een zoektocht op gang was gekomen. Hij had honger, dorst en was vermoeid, maar was niet gewond en naar omstandigheden in goede gezondheid. De knaap was al sinds zondag vermist.

Nabil was zondag voor het laatst gezien op een speelplein, zo'n drie kilometer van de plek waar hij gevonden werd. De politie sluit niet uit dat hij is ontvoerd en vervolgens is achtergelaten in het bos, volgens de dokter is er echter geen enkel spoor van geweld. De politie gaat Nabil, afkomstig uit Jemen, met behulp van een tolk proberen te ondervragen.

IDG stopt met games-bladen

Uitgever IDG Nederland stopt vanaf 1 oktober met het uitgeven van de bladen PCZone en GamePro. Men verlegt de nadruk van tijdschrift naar internet.

"We zien de laatste tijd een trend dat steeds meer consumenten hun informatie halen van internet in plaats van print, met name games-gerelateerde informatie", aldus IDG-directeur Raimon Gort. Tegenvallende inkomsten hebben de twee gamesbladen van IDG Nederland dus de das om gedaan.

Er zijn hiermee tien banen verloren gegaan. Zes hiervan zullen intern weer vervuld worden, waarbij er onder meer aan gamez.nl gewerkt zal worden. "Gamez.nl zal fors uitgebreid en vernieuwd gaan worden door het bouwen van onder meer een nieuwe site, subsites, extra functionaliteiten en een fors grotere redactionele bezetting", aldus Gort.

De laatste nummers van PC Zone en GamePro zullen in september uitkomen.

Foxy in opspraak door foto's minderjarige

The-Ghost had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe moeder van een minderjarig meisje uit Zaandam wil aangifte doen tegen het blootblad Foxy van uitgever Peter J. Muller. In het blad worden deze maand foto's geplaatst van de bijna naakte Michelle, in een aantal erotische standjes met haar vriend. Muller zegt de affaire 'heel vervelend' te vinden en stelt niet te hebben geweten dat Michelle nog minderjarig was.

De foto's zijn vorig jaar genomen tijdens de erotische Kamasutra-beurs in Utrecht, waar bezoekers zich bij de stand van Foxy 'open en bloot' op de gevoelige plaat konden laten vastleggen. "Omdat we van plan waren die foto's te publiceren, hebben we dat meisje onlangs gevraagd of ze alsnog een identificatie kon sturen. Ze heeft toen een kopie van haar identiteitskaart gestuurd, maar ik heb inmiddels begrepen dat er met die kopie geknoeid moet zijn. Wij zijn er gewoon ingetuind, we zijn misleid", stelt Muller.

Moeder Jolanda kwam er onlangs pas achter dat haar dochter een reportage had laten maken. Het meisje is uit huis geplaatst wegens gezinsproblemen, en het gezin staat onder toezicht van de Kinderbescherming. "Ik ga aangifte doen tegen de Foxy en tegen de hoofdredacteur wegens misbruik van minderjarigen", stelt de moeder. Een paar maanden geleden kwam een basisschoollerares uit het Friese Harkema al in opspraak na een weinig verhullende fotoshoot voor Foxy tijdens de Kamasutra-beurs.

CL: Ajax tegen Tbilisi of Brondby

Ajax zal het in de derde voorronde van de Champions League moeten opnemen tegen het Georgische Dinamo Tbiliso of het Deense Brondby IF. De Deense ploeg won de heenwedstrijd met 0-2.

Titelverdediger Liverpool zal het waarschijnlijk op moeten nemen tegen CSKA Sofia, terwijl stadsgenoot Everton een loodzware ontmoeting wacht tegen het Portugese Villarreal.

De Italiaanse ploegen zullen niet erg gelukkig zijn met hun loting. Udinese treft Portugese Sporting en Inter Milan moet het opnemen tegen de sterke Oekraïnse ploeg Shakhtar Donetsk.

Alle wedstrijden in de derde voorronde:

* Dinamo Tbilisi (Geo) / Brøndby IF (Den) - AJAX
* Sporting Lissabon (Por) - Udinese (Ita)
* Anderlecht (Bel) / Neftchi (Aze) - Slavia Praag (Tsj)
* Real Betis (Spa) - AS Monaco (Fra)
* Basel (Zwi) - Werder Bremen (Dui)
* Wisla Krakau (Pol) - Panathinaikos (Gri)
* Shakhtar Donetsk (Oek) - Internazionale (Ita)
* Everton (Eng) - Villarreal (Spa)
* Vålerenga (Nor) / Haka (Fin) - Club Brugge (Bel)
* Rangers(Sch) - Famagusta (Cyp)/Trabzonspor (Tur)
* Manchester United (Eng) - Debreceni (Hon) / Hajduk Split (Kro)
* Kaunas (Lit) / Liverpool (Eng) - Tirana (Alb) / CSKA Sofia (Bul)
* Bratislava (Slo) / Celtic (Sch) - Partizan (S&M) / Sheriff (Mol)
* Shelbourne (Ier) / Steaua Boekarest (Roe) - Rosenborg (Nor)
* Malmö (Zwe) / Maccabi Haifa (Isr) - Dinamo Kiev (Oek) / Thun (Zwi)
* Dudelange (Lux) / Rapid Wien (Oos) - Rabotnicki (MKD) / Lokomotiv Moskou (Rus)

De heenwedstrijden zullen op dinsdag 9 en woensdag 10 augustus worden gespeeld. De terugwedstrijden volgen dan twee weken later, op dinsdag 23 en woensdag 24 augustus.

'Condoleezza Rice is machtigste vrouw'

Net als vorig jaar is de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice de machtigste vrouw van de wereld. Het Amerikaanse zakenblad Forbes stelt ieder jaar de lijst met 100 vrouwen samen en zette Rice wederom op 1. Het tijdschrift Time Magazine zette de minister, vorig jaar overigens nog veiligheidsadviseur, al eerder op de lijst van meest invloedrijke personen.

Ook de nummer twee is hetzelfde gebleven. Daar staat de Chinese vice-premier Wu Yi. Toch is de lijst verre van hetzelfde als vorig jaar. De Indiase politica Sonia Gandhi die vroig jaar nog op drie stond, is nu helemaal uit de lijst verdwenen. Ook de Indonesische oud-president Megawati Soekarnoputri, vorig jaar nog achtste, is eraf gevallen.

Er staat 1 Nederlandse vrouw op de lijst. Euro-commissaris Neelie Smit-Kroes bezet de 44e plaats.


Condoleezza Rice

'Prins' ontduikt jarenlang de belasting

Koop een landgoed en roep het uit tot een onafhankelijk prinsdom. Op die manier hoef je geen belasting te betalen en kun je vrijelijk de scepter zwaaien over je landgoed. Dat dacht de 67-jarige Australiër Rigoli Virgilio ook. Een Australische rechter dacht daar echter anders over en heeft hem nu een gevangenisstraf van 35 maanden opgelegd. Ook zijn twee zonen moeten het cachot in.

Rigoli ontdook door de vrijstaat 'Prinsdom Ponderosa' uit te roepen tien jaar lang de belasting in Australië. Samen met zijn twee zonen Phillip (36) en Little Joe (25) leefde hij daar vorstelijk. Naast de belastingfraude, is de prins ook veroordeeld omdat hij al die jaren onterecht een bijstandsuitkering ontving.

Het landgoed van de Rigoli's had een heuse gracht en iedereen die daar overheen kwam moest een visum kopen. Daarnaast stonden er grote hekken rondom hun huis.

Jol denkt aan Kuyt en van der Meyde

Tottenham Hotspur, de club van trainer Martin Jol, heeft naast Edgar Davids ook hun oog laten vallen op Dirk Kuyt en Andy van der Meyde.

Tottenham is al zo goed als rond met Davids, de Nederlander moet alleen nog tot een persoonlijk akkoord zien te komen met de Engelse club. De interesse voor Kuyt en Van der Meyde is nieuw.

Inmiddels heeft Tottenham contact opgenomen met het management van Kuyt, de clubs hebben nog niet met elkaar gesproken. Kuijt heeft nog een contract tot medio 2009 bij Feyenoord en moet zo'n zeventien miljoen euro opbrengen. Eerder stond de aanvaller al in de belangstelling van Blackburn Rovers, Liverpool en Olympique Lyon.

Ondanks dat zijn contract nog doorloopt tot medio 2007 mag Andy van der Meyde vertrekken bij Internazionale. Dat verklaarde Inter-voorzitter Massimo Moratti donderdag, tevens zei hij toen dat Tottenham zeer geïnteresseerd is. De 26-jarige vleugelspeler staat echter ook in de belangstelling van Everton en Bolton Wanderers.

Leefbaar Rotterdam wil wellicht landelijk

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Rotterdamse lokale partij Leefbaar Rotterdam overweegt om in 2007 deel te nemen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De partij, die bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 uit het niets de grootste partij werd in de havenstad, denkt nog na over de precieze vorm van deelname aan landelijke verkiezingen.

"Of dat daadwerkelijk gebeurt, hangt deels af van de uitslag volgend jaar", zegt fractievoorzitter Ronald Sorensen. Hij doelt daarmee op de gemeenteraadsverkiezingen, die in maart 2006 plaatsvinden. Sorensen verwacht 'twaalf of meer zetels' te kunnen halen. "De peilingen geven ons er nu elf. Bij de vorige verkiezingen waren dat er zeven. Het uiteindelijke resultaat is bekend." Leefbaar Rotterdam kwam in 2002 onder leiding van lijsttrekker Pim Fortuyn met zeventien zetels in de Rotterdamse gemeenteraad.

De 39-jarige wethouder Marco Pastors is de belangrijkste kandidaat om lijsttrekker te worden bij de verkiezingen in Rotterdam. Sorensen heeft zelf ook overwogen zich kandidaat te stellen. "Na lang delibereren heeft de commissie toch besloten dat een jonger iemand geschikter is", aldus de huidige fractievoorzitter. "Ik ben bekender in de stad, dat spreekt voor me. Als ik in de Kuip naast Pastors zit, komen mensen naar mij toe. Maar ik denk toch dat Pastors een betere keuze is."

In de commissie die de kandidatenlijst opstelt zitten onder meer Siem Fortuyn (broer van Pim Fortuyn) en LPF'er Joost Eerdmans. "We hebben altijd een goede relatie met hem gehad. Hij heeft steeds gezegd dat hij ons als dé erfgenamen van Pim Fortuyn beschouwt", stelt Sorensen over de LPF'er. De partij zegt ook goede contacten te hebben met het onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders. "Maar of hij een rol gaat spelen in onze campagne, weet ik niet. Dan doemen er natuurlijk ook praktische problemen op: Wilders moet voortdurend worden bewaakt."

Stoddart: "Bod Eddie Irvine niet serieus"

De teambaas van Minardi F1, Paul Stoddart, gelooft niet dat oud Formule 1-coureur Eddie Irvine serieus te nemen is in zijn overnamegesprekken met Minardi.

"Ik heb Eddie in Monaco gesproken en daarna slechts een paar telefoontjes gehad, maar ik denk niet dat Eddie Irvine een serieuze koper van Minardi is", aldus Stoddart. "Zijn er serieuze discussies geweest? Nee. Zijn er uberhaupt discussies geweest? Ja, maar dat is er altijd wel. Er zijn altijd wel potentiële kopers. Dit is de nummer 37."

Al langere tijd heeft Irvine interesse in het kopen van een Formule 1-team. Eerder was hij al in gesprek met Jordan, maar dat ketste af omdat er volgens de Ier een te hoog bedrag werd gevraagd voor de renstal.

"Het team heeft sinds 2001 altijd in de verkoop gestaan. Bovendien zal ik nog geen twee keer nadenken als er iemand een fabrieksteam van wil maken, want dat heeft Minardi nodig op de lange termijn. Maar ik ben niet wanhopig om het te verkopen," aldus de Australische teambaas.

Google haalt 50 bedrijven van de zoeklijst

Mocht je zoeken op Yakult en T for telecom op Google, dan zul je hun websites niet vinden. Het internetzoekmachinebedrijf heeft deze twee bedrijven verwijderd van de zoekmachine. Met 48 andere bedrijven is hetzelfde gebeurd. Uit een uitzending van het programma 1 op de middag (Radio 1) door de KRO bleek gisteren dat de 50 bedrijven allemaal klant waren van het Bossche bedrijf Tribal, dat door middel van zogenaamde 'zoekmachineoptimalisatie' de websites van zijn klanten hoger op de resultatenlijst van Google wist te krijgen.

Google was niet blij met de optimalisatie. Het bedrijf hanteert strikte normen voor een notering op de lijst, en Tribal heeft die normen overschreden. Voor de klanten van het Bossche bedrijf kan dit een flinke omzetbeïnvloeding betekenen. Google is marktleider in zoekmachines in Nederland, aangezien zo'n 80 procent van de Nederlanders Google exclusief gebruikt om iets te zoeken op het Internet.

Tribal wil niet reageren, maar een klant van Tribal zegt zich gechanteerd te voelen door Google. Zoekmachineoptimalisatie gebeurt door middel van bijvoorbeeld doorlinken naar andere sites of het plaatsen van betere trefwoorden op de site.

Door de verwijdering van de bedrijven van de zoeklijst door Google, haalt het de eigen bewering onderuit dat dat zoekresultaten gerangschikt worden door een zoekrobot. Internetjournalist Henk van Ess beweerde al eerder dat de positie op de resultatenlijst van Google mede bepaald wordt door mensen, en niet alleen door de zoekrobot.

Real Madrid richt vizier weer op Landzaat

Real Madrid heeft wederom belangstelling voor Denny Landzaat. Voor de Spaanse club verloopt de voorbereiding voor het nieuwe seizoen met een 3-0 nederlaag tegen Tokyo Verde nog niet volgens plan en de balans in het team blijkt zoek.

"De club heeft net verdediger Samuel voor 17 miljoen euro verkocht aan Inter. Figo schijnt ook weg te willen. Ik sluit derhalve niets uit. Al willen we onze ploeg bij elkaar houden. Ik heb net een gesprek gehad met Jan Kromkamp en die gaf aan, dat hij eigenlijk ook best zijn contract bij AZ wil verlengen," aldus voorzitter Dirk Scheringa van de Alkmaarse club.

"Van Feyenoord hebben we niets meer gehoord wat betreft Landzaat. Die gaat dus niet meer weg, tenzij er een enorm bod komt. Als ze elf miljoen bieden, dan kunnen we praten, want met Real hebben we het natuurlijk wel over een topclub."

Directeur Arrigo Sacchi van Real volgde Landzaat afgelopen seizoen intensief met zijn scoutingstaf. Een woordvoerder van de Spanjaarden bevestigde gisteren, dat Landzaat op een lijstje staat om het middenveld van Real te versterken.

Uitslag 1e vrije training GP Hongarije

Op een droge en hete Hungaroring heeft Alexander Wurz de snelste tijd neergezet in de eerste training. Hij was bijna anderhalve seconde sneller dan Rubens Barrichello.

Uitslag eerste vrije training Grand Prix van Hongarije

positiecoureurteamtijdaantal rondes
1Alexander WurzMcLaren Mercedes1:21.41120
2Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:22.8348
3Jenson ButtonBAR Honda1:23.02812
4Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:23.1597
5Michael SchumacherScuderia Ferrari1:23.2348
6Felipe MassaSauber Petronas1:23.37510
7Nick HeidfeldBMW Williams F11:23.3848
8Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:23.5587
9Takuma SatoBAR Honda1:23.67911
10Ralf SchumacherToyota F11:23.7066
11Jarno TrulliToyota F11:23.7648
12Fernando AlonsoRenault F11:23.83310
13Mark WebberBMW Williams F11:23.9188
14Giancarlo FisichellaRenault F11:23.9409
15Vitantonio LiuzziRed Bull Racing1:24.17419
16Ricardo ZontaToyota F11:24.27018
17Jacques VilleneuveSauber Petronas1:24.68310
18Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:26.13014
19Robert DoornbosMinardi F11:27.01116
20Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:27.3448
21Christijan AlbersMinardi F11:27.5408
22Nicolas KiesaJordan Grand Prix1:28.23019
23Chanoch NissanyMinardi F11:34.3198
24Christian KlienRed Bull Racinggeen tijd1
25David CoulthardRed Bull Racinggeen tijd1

Echtgenote smeekt Karadzic om overgave

Icoon Buitenlands nieuwsIn een emotionele oproep heeft de vrouw van de voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic haar man gesmeekt om zich over te geven aan de autoriteiten en terecht te staan voor het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag. In de oproep, die op de televisie werd uitgezonden, noemde Ljiljana Karadzic een overgave in het belang van de familie, die al jaren onder een enorme druk gebukt gaat.

Zo werd in juli de zoon van Karadzic gearresteerd en ondervraagd over de verblijfplaats van zijn vader en heeft de politie bij diverse andere familieleden invallen gedaan op zoek naar informatie over de verblijfsplaats van de voormalig leider.

Het VN-tribunaal wil Karadzic graag berechten voor zijn aandeel in de oorlogsmisdaden die tussen 1992 en 1995 in Bosnië zijn gepleegd, zoals de massale slachting van duizenden moslims bij Srebrenica. Met oud-legerleider Ratko Mladic is hij de belangrijkste verdachte die nog niet in handen van de VN is.

-
Met dank aan Ali Salami, die dit bericht herschreven via de nieuws-submit aan ons meldde!

Explosieven gevonden in woning Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuws In een huis in de Amsterdamse wijk Osdorp zijn vrijdagochtend explosieven gevonden door de politie. Er kwam een tip over de woning binnen in een lopend onderzoek, waarna de politie de straat heeft afgezet en een inval heeft gedaan. Er waren op dat moment geen mensen in het pand aanwezig. Over de hoeveelheid explosieven wilde de politie nog niets zeggen.

De explosieven zouden niets te maken hebben met terrorisme of met terreurverdachten. Wel zou er een criminele achtergrond zijn, maar in het kader van het lopende onderzoek wil de politie daar niets over kwijt.

In verband met de zaak heeft de politie inmiddels vier mannen gearresteerd. Twee van de mannen werden er elders in Amsterdam opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de explosieven. Daarnaast werden er nog twee mannen gearresteerd die zich 'verdacht' gedroegen bij de afzetting rondom het huis. Het is niet bekend of zij ook iets met de zaak te maken hebben.


De Explosieven Opruimingsdienst ging het pand voorzichtig binnen - foto ANP

Wederom blessure voor Davenport

Lindsay Davenport heeft wederom last gekregen van een blessure aan haar rug. De Amerikaanse nummer één van de wereld moest opgeven in de tweede ronde van het tennistoernooi in Stanford, omdat ze te veel pijn had. Op dat moment stond ze met 5-0 achter tegen haar Duitse tegenstandster Ann-Lena Groenefeld.

Davenport liep de blessure een maand geleden op, toen tijdens de finale van Wimbledon de pijn in haar onderrug schoot. Davenport meldde zich vervolgens af voor de halve finale in de strijd om Fed Cup. In Stanford, waar ze haar rentree maakte, ging het wederom mis.

"Ik voelde me deze week goed. Maar plots schoot 't er weer in. De doktoren gaven me groen licht om te trainen en wedstrijden te spelen. En toch gebeurt dit," aldus de Amerikaanse. De blessure zit in haar onderrug, aan de linkerkant. Of ze door de blessure niet kan mee doen aan de US Open volgende maand is nog onduidelijk.

Albert Heijn-supermarkten krijgen pinautomaat

Icoon Binnenlands nieuws De Postbank gaat binnen een jaar alle supermarkten van Albert Heijn voorzien van een pinautomaat. Uit een pilot-onderzoek bij 25 winkels in de provincie Utrecht is namelijk gebleken dat de klant zich veiliger voelt als hij binnen kan pinnen. Het gaat in totaal om 700 filialen.

"Vooral oudere mensen blijken het prettiger te vinden dat een geldautomaat binnen en in een vertrouwde omgeving staat", aldus Cindy Penders, woordvoerster van de Postbank. "Jongere mensen maakt het minder uit, zij gebruiken de geldautomaat vooral uit gemakzucht."

Op dit moment heeft de Postbank in totaal 1400 pinautomaten verspreid over het hele land. Met de uitbreiding in de Albert Heijn-filialen worden dat er dus in één klap de helft meer. Toch is het niet de bedoeling dat er veel pinautomaten gaan verdwijnen. "Het is een kwestie van én binnen én buiten. Beiden zullen nog veel gebruikt gaan worden", aldus Penders.

Räikkönen wil betrouwbare auto

De Fin Kimi Räikkönen weet nog niet of hij zijn contract bij het team van McLaren Mercedes zal gaan verlengen. De huidige overeenkomst van de Fin bij het team van teambaas Ron Dennis loopt tot en met het volgende seizoen. Räikkönen wil in ieder geval een betrouwbare auto van McLaren.


"Ik heb een contract tot het einde van 2006, daarna weet ik nog niet wat er gaat gebeuren. Ik weet nog niet precies wat ik wil. Aan de ene kant wil ik graag bij McLaren blijven, want ik kan het heel goed vinden met alle mensen hier. Aan de andere kant moet er op een betere manier gewerkt worden om de auto betrouwbaar te krijgen," aldus de Fin.

De vice-wereldkampioen van 2003 was duidelijk over de auto. "De snelheid van de auto is goed, dus op het moment dat we het probleem met de betrouwbaarheid oplossen heb ik geen enkele reden om te vertrekken".

Protest tegen foutief aantikken bij WK zwemmen

De Poolse zwemster Jedrzejczak tikte in de finale van de 200 meter vlinderslag onregelementair aan, maar mocht de overwinning toch houden. Ze zwom een wereldrecord in 2.05.61, tweede werd Australië met 2.05.65.

In de bewuste wedstrijd tikte de Poolse maar met één hand aan bij de finish, terwijl met twee handen verplicht is. De jury keurde het aantikken echter goed, en protest van Australische kant mocht niet baten.

Vele tv-kijkers zagen de fout, zeker in de herhaling was het duidelijk. De zwembond FINA verklaarde echter dat tv-beelden geen grond zijn om een protest aan te tekenen.

Beelden van het aantikken zijn te vinden op de site van Beerendonk

Slecht begin volleyballers bij WK-kwaliicatie

De Nederlandse volleybalheren zijn het WK-kwalificatietoernooi in het Franse Le Cannet slecht begonnen. De ploeg van bondscoach Harry Brokking verloor met 3-0 (18-25, 20-25, 18-25) van Tsjechië.

Het wereldkampioenschap is daarmee ver weg voor Nederland, want alleen de eerste twee landen in de groep plaatsen zich direct voor het WK. De overige landen in de poule zijn Finland en Frankrijk. Mocht Nederland als derde eindige, dan volgt een herkansing tegen Bulgarije.

Dode vrouw neergeschoten tijdens wake

Ali Salami had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsGevechten tussen de politie en drugsbendes in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro eisen dikwijls de levens van onschuldige mensen. Afgelopen woensdag was er weer een schietpartij in de stad. Dit keer werd echter geen onschuldige voorbijganger maar een dode vrouw, liggend in haar kist, het slachtoffer.

De schietpartij vond plaats rondom een begraafplaats, waar vrienden en familie van de vrouw een wake hielden. De afgevuurde kogel schoot de kapel binnen, doorboorde de kist en drong het lichaam van de 49-jarige Clenilda da Silva binnen. De rouwenden vluchtten daarop in paniek weg.

"Dit is gewoon te erg. Mijn God, om neergeschoten te worden na je dood," aldus een zus van Da Silva. Naast een kogel in haar zus kwamen er tijdens de schietpartij ook kogels in een naburige kapel, in bomen en op de muren van de begraafplaats terecht.

Ron Stam geblesseerd

Ron Stam zal voorlopig niet in actie kunnen komen voor NAC Breda . De speler kreeg afgelopen week weer last van een oude blessure aan de achillespees.

Waarschijnlijk zal zijn enkel tijdens een operatie schoongemaakt moeten worden waardoor hij voorlopig niet in actie kan komen.

Volgens trainer Ton Lokhoff moet men niet op de zaken vooruitlopen maar dat hij na een flinke inspanning er last van blijft houden is geen goed teken.

Ooijer niet naar Schalke

André Ooijer verlaat PSV niet voor het Duitse Schalke 04, de speler kon het niet eens worden met de Duitsers.

De clubs waren het al eens over de afkoopsom voor het tot 2007 doorlopende contract, ongeveer één miljoen euro zou de speler kosten. Ooijer zegt zelf selectief te zijn en vast te houden aan zijn voorwaarden, als hij dat niet zou doen zou hij allang een club hebben gehad volgens de speler.

Ooijer zegt zelf niet per sé weg te hoeven uit Eindhoven, hij is topfit en draait tot nu toe een lekkere voorbereiding.

Uitslagen oefenwedstrijden 28 juli

De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook gisteren werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de donderdag gespeelde vriendschappelijke duels.


FC Groningen – AA Gent 1 – 1
Doelpunt FC Groningen: Bechan

SC Joure – SC Heerenveen 0 – 14
Doelpunten SC Heerenveen: Huntelaar (3), Bruggink (2), Larsen (2), Samaras (2), Steur (2), Hansson, Hoep, Schöne

Helders Elftal – RKC Waalwijk 0 – 5
Doelpunten RKC Waalwijk: De Ceulaer (2), Fuchs (2), D. van Dijk

WK Zwemmen: Magnini wint 100m vrij

De Italiaan Filippo Magnini heeft het koningsnummer bij het WK zwemmen in Montreal, de 100 meter vrije slag, gewonnen.

Bij het keerpunt halverwege leek het erop dat Schoeman, de snelste van de halve finales, af ging op een wereldtitel. Hij was na 50 meter bijna driekwart seconde sneller dan het wereldrecord van Pieter van den Hoogenband die zelf niet meedeed. Het was Magnini die op de laatste meters sterk kwam opzetten, hij ging Schoeman voorbij en won in 48.12, ruim boven het wereldrecord van VdH. De Zuid-Afrikaan Schoeman werd nog wel tweede in 48.28, net voor zijn landgenoot Neethling.

Noodweer richt schade aan in Brabant

dimage had ons via de nieuws-submit te melden:

Fors noodweer heeft flinke schade veroorzaakt in Esbeek. Het Brabantse plaatsje dat bij Tilburg ligt kreeg te maken met forse neerslag en hagelstenen. Een woordvoerder van de politie vergeleek de situatie zelfs met het noodweer in 2002 bij het Gardameer in Italië. De brandweer kreeg aan het einde van de middag tientallen meldingen binnen.

Auto's die geparkeerd stonden kregen forse schade. Ook kampeerders op de plaatselijke camping 'De Spaandershorst' hadden flink wat schade. Verder gingen er bomen omver.

Inmiddels is de regen richting het oosten weg getrokken.

Veldhuis als tweede naar finale

Marleen Veldhuis heeft de tweede tijd gezwommen in de halve finales van de de 100 meter vrije slag voor vrouwen. Alleen Hendry was sneller. Daarmee plaatste ze zich voor de finale op het WK in Montreal.

Veldhuis won de eerste serie in een tijd van 54.54. Daarin zwom ook Chantal Groot, zij zwom 55.78 en werd daarmee zevende in de serie en uiteindelijk 13e. Dit leverde haar geen finaleplaats op.

De tweede serie werd gewonnen door wereldrecordhoudster en de Olympisch kampioene van Athene in een tijd van 54.52, daarmee was de Australische de snelste van de acht dames die zich voor de finale van de 100 meter vrije slag plaatsten. Deze finale wordt morgen gezwommen.

Pimp my Senseo

Bij Senseo zijn ze koppiekoppie. Ze zullen wel gedacht hebben: "Who needs advertisers anyway?" toen ze Senseo Artworks oprichten. Kennelijk besloten ze de kracht van het internet er maar op af te sturen.

En het resultaat is een soort van fotofucken met Senseos. En sommigen zijn pretty neat.

Geef toe... Dit is frigging sweet. Heeft iemand een idee wat voor verf ik moet gebruiken als ik mijn PC ga beschilderen?

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
©FOK.nl e.a.