Lebedeva, Arron nog in race voor jackpot

Na drie Golden League wedstrijden zijn nog slechts twee atleten in de race voor de jackpot van één miljoen euro: Christine Arron en Tatiana Lebedeva.

Vrijdag was de derde meeting in het kader van de Golden League, met de Bislett Games in Oslo. Christine Arron won op de 100 meter in 11.06, voor Williams en Colander. Omdat de Française eerder al de beste was in Parijs en Rome is ze nog in de running voor de jackpot. Ook de Russische Lebedeva is niet te stuiten in de Golden League: gisteren boekte ze haar derde overwinning op rij in het hink-stapspringen. Ze won zeer overtuigend, voor Smith en Aldama.

Lashinda Demus krijgt zeker geen deel van de jackpot. De Amerikaanse 400-meter hordenloopster leek op weg naar haar derde overwinning in successie, maar struikelde vlak voor het einde. ”Ik was zo enthousiast dat ik mijn benen niet meer onder controle had. Ik ben niet geblesseerd, ik struikelde gewoon.” Op de 100 meter bij de mannen won Aziz Zakari in 10.02. De Ghanees bleef Burns en Gay nipt voor. Langzamerhand ontpopt Zakari zich tot één van de outsiders voor het WK in Helsinki. De Golden League gaat 19 augustus weer verder en doet dan Zürich aan. Daarna zijn er nog wedstrijden in Brussel en Berlijn. Nu richt de atletiekwereld zich op het WK, dat volgende week van start gaat.