FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 31 juli 2005

Diego Maradona bij Amsterdam Tournament

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsHet gonsde al weken van de geruchten. Zou Hij wel komen of zou Hij niet komen. Boca Juniors, de club die hem groot maakte, zou in ieder geval spelen op het Amsterdam Tournament, en het was tevens bekend dat Hij per 1 augustus als vice-voorzitter bij de Argentijnse club in dienst zou treden.

Maar zaterdag arriveerde de 44-jarige voormalige voetbalster Diego Armando Maradona dan toch op Schiphol. Tegen acht uur in de avond checkte hij in bij het Airporthotel, om vervolgens naar zijn kamer te verdwijnen, weg van de toegestroomde media. In trainingspak nam hij zondag plaats in de spelersbus van Boca, hiermee de pers, die dacht dat de ex-voetballer in een geblindeerde Chevrolet achter de bus reed, op het verkeerde been zettend. In de ArenA kreeg Maradona bij binnenkomst een daverend applaus. Hij verscheen voortdurend op het grote beeldscherm in het stadion, en wuifde geregeld naar het publiek.

In april 2004 balanceerde de voormalig topvoetballer nog op het randje van de dood, toen hij kampte met ademhalingsproblemen en hartklachten voornamelijk ten gevolge van een drugsverslaving en zwaarlijvigheid. Maradona verdween in een afkickcentrum en liet eerder dit jaar zijn maag verkleinen, waardoor hij kilo's kwijtraakte.

Fitter dan de laatste jaren en lachend stond 'Pluisje' vanmiddag in de ArenA in het middelpunt; hij deinde mee op de live-muziek van volkszanger Wolter Kroes, hij schudde de hand van Arsenal-speler Dennis Bergkamp, en leefde vanaf de reservebank van Boca mee met de wedstrijd tegen Ajax. Media werden op een afstand gehouden. Slechts voor een vrouwelijke fotografe werd een uitzondering gemaakt. De blondine mocht enkele woorden uitwisselen met Maradona, en nam met een handtekening van de wereldvoetballer even later weer afscheid van hem.

Diego Armando Maradona
Diego Armando Maradona en zijn gevolg in de ArenA

-
Meer sportnieuws lees je uiteraard op FOK!sport!!

[update] Wim Duisenberg (70) overleden

Wim Duisenberg is op 70-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Franse politie bekendgemaakt. Duisenberg werd dood gevonden in zijn villa in het zuidoosten van Frankrijk. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Duisenberg was een bekend figuur in politiek en economisch Nederland. Hij was onder andere van 1973 tot 1977 minister van Financiën voor de PvdA. Na die periode was hij nog Tweede-Kamerlid, maar hij verruilde die functie al snel voor de Rabobank, waar hij president werd.

Van 1982 tot 1997 werd Duisenberg vooral bekend als de president van de Nederlandse Bank. Daarna werd hij van 1998 tot 2003 de eerste president van de Europese Centrale Bank, in welke functie hij verantwoordelijk was voor de invoering van de euro.

Update 22.26 uur
Inmiddels is het duidelijk geworden dat Duisenberg is verdronken in zijn zwembad door hartproblemen. De officier van justitie van het Franse Carpentras heeft dit bekendgemaakt. Een misdrijf zou 'volledig uitgesloten' zijn.

Duisenberg werd vanochtend rond 11.30 uur in zijn zwembad gevonden. Zijn vrouw Gretta belde zelf het alarmnummer. De toegesnelde hulpverleners hebben nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Ondertussen is er geschokt gereageerd op het overlijden van de oud-president van de Europese Centrale Bank (ECB). "Nederland heeft een persoonlijkheid verloren met een grote internationale reputatie", aldus premier Balkenende. Ook oud-premier Wim Kok liet weten geschokt te zijn. "De sterke euro is in hoge mate te danken aan Duisenberg. Voor mij belichaamde hij de onafhankelijkheid van de ECB."


Wim Duisenberg werd 70 jaar

Waarom onze mannen verwijven

Kleine anatomische afwijkingen in pas geboren jongetjes worden gezien als het eerste bewijs dat zogenaamde 'gender-bending chemicals' hun invloed op mensen beginnen te krijgen.
Een aantal synthetische verbindingen kan op het menselijk lichaam eenzelfde uitwerking hebben als het vrouwelijke hormoon ostrogeen. Het is al bewezen dat deze chemicaliën dieren zoals vissen kunnen beinvloeden. De ontwikkeling van vrouwelijke organen en gedrag in mannelijke exemplaren is een duidelijk effect van deze stoffen. Dat mensen ook beinvloed kunnen worden is een punt van toenemende zorg, al was dat nog niet hard aangetoond.

Eén van die verbindingen zijn de zg. phthalaten. Dit zijn stoffen die gebruikt worden om plastics soepel en buigbaar te maken. Films, folie, verpakkingsmateriaal, PVC, kinderspeelgoed - allemaal voorbeelden van plastics die door deze phthalaten hun soepelheid bewaren. Ze kunnen echter ook in voedsel en water terecht komen. En dat gebeurt dan ook: als chemisch afval, en onbedoeld als 'doorlekken' vanuit verpakkingen van voedsel.

Naar deze groep verbindingen is recent onderzoek gedaan door Shanna Swan van de University of Rochester in de staat New York in Amerika. Zij deed dit door de concentratie van phthalaten te bepalen in de urine van 85 zwangere vrouwen, en vervolgens na de geboorte te zoeken naar afwijkingen bij de babies. De resultaten waren verontrustend: de jongetjes waarvan de moeders hogere concentraties phthalaten in de urine hadden vertoonden duidelijke afwijkingen. In de eerste plaats was de afstand tussen anus en plasbuis, de anogenitale afstand, korter dan normaal. Deze afstand is sexueel bepaald: bij vrouwen is die normaal gesproken de helft van die bij mannen. Een verkleining hiervan is dus een duidelijke 'vervrouwelijking'. Ook hadden ze een kleinere penis. Uit dit onderzoek bleek dat de kans op genitale afwijkingen bij kinderen van moeders met hoge concentraties phtalaten tien keer zo groot was als normaal.
Dit beeld is identiek met wat we bij dieren kunnen zien. Als de concentratie phthalaten toeneemt, komen er bij dieren ernstiger afwijkingen voor, zoals niet afgedaalde testikels en vergroeiingen aan de penis. Hoewel zwaardere afwijkingen niet zijn aangetroffen, wees hetgeen nu gezien werd wel in die richting, aldus Swan in een persconferentie vorige week.

Frederick von Saal van de University of Missouri-Columbia stelt, dat als er zulke anatomische afwijkingen ontstaan, het zeer waarschijnlijk is dat er ook veranderingen zullen voorkomen in gedrag, zoals verminderde aggressie. Net als dat bij dieren ook steeds het geval was.

Tot zover het artikel in de New Scientist van 4 juni 2005, blz 11.

Dit gegeven kan vele implicaties hebben. De westerse samenleving, doordrenkt met phtalaten, krijgt steeds meer 'verwijfde' mannen. De niet-westerse mannen hebben hier veel minder last van, zij zijn nog de 'echte' mannen. Worden de westerse mannen dus weggevaagd door de buitenlandse mannen, die meer aan macho-behoefte van vrouwen voldoen?

Het is duidelijk dat er behoefte is aan meer onderzoek. De europese unie overweegt een verbod op phthalaten, maar dan alleen maar in kinderspeelgoed. Dat gaat velen niet ver genoeg. En de producenten van deze stoffen zeggen uiteraard dat het onderzoek niet deugt, en dat er niets aan de hand is. En zo gaat dat steeds met dit soort zaken: de voor- en tegenstanders houden elkaar in evenwicht, meer onderzoek is nodig, totdat de feiten dusdanig sterk en eenduidig op tafel liggen dat er niet meer aan ontkomen kan worden. Maar dan is het in wezen al te laat. Onze inmiddels bijna culturele psychose - iets is pas waar als het bewezen is - houdt alle preventie tegen. Als het bewezen is, is het kwaad immers al geschied. Want dát is het bewijs...

Duitser plant comeback Jackson Five

Icoon Muziek nieuwsEen Duitse musicalproducent is in onderhandeling met King of Pop Michael Jackson en zijn broers om de legendarische Jackson Five weer op het podium te brengen. Bernhard Kurz zou al de instemming hebben van Jermaine Jackson, die een week geleden Duitsland bezocht.

Het laatste echte gezamenlijke concert van de gebroeders Jackson vond in december 1984 plaats. Hierna stonden ze nog één keer samen op het podium, tijdens een concert van Michael op 7 september 2001 in New York. Volgens Kurz hangt alles af van de bereidwilligheid van Michael. "Ik heb met Michael getelefoneerd en we ontmoeten elkaar op 11 augustus in de VS. Alles ziet er heel goed uit", stelt de producent in de krant Berliner Kurier. Hij is van plan de groep ook naar Berlijn te halen.

The Jackson Five
The Jackson Five met middelpunt Michael

Tilburgse kermis trekt 1 miljoen mensen

Dit jaar is de Tilburgse kermis, evenals vorig jaar, door ongeveer 1 miljoen mensen bezocht. Ondanks het slechte weer trok de kermis toch veel bezoekers. De topdag van het jaarlijkse evenement was Roze Maandag. De dag voor homo's trok bijna 300.000 mensen.

Volgens een woordvoerder verliep de kermis zonder grote incidenten. De politie hield in de tien dagen van het evenement 63 mensen aan voor kleine vergrijpen. Een steeds groter probleem vormen de wildplassers. De klanten lieten in de afgelopen dagen 140.000 kilo afval achter. Ook loosden zij 30.000 liter urine in 21 plaskruizen.

De Tilburgse kermis duurt nog tot zondagavond 23.00 uur.

Petacchi breekt vinger na val

Alessandro Petacchi heeft weinig plezier beleefd aan de HEW Cyclassics. De Italiaanse spurtbom kwam in de ProTour-wedstrijd ten val en brak zijn vinger.

Het voorval vond plaats toen het peloton voor de laatste maal aan de Waseberg begon. Op vijftien kilometer van de meet, aan de voet van de beruchte scherprechter van de Cyclassics, ging Ale Jet lelijk onderuit.

De renner van Fassa Bortolo werd na afloop van de klassieker voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar moet worden vastgesteld of de breuk ernstig is of niet. Mocht dit het geval zijn, dan komt wellicht zijn deelname aan de Eneco Tour in gevaar.

Talloze hulpaanvragen bij ANWB

Icoon Buitenlands nieuwsDe ANWB heeft in dit weekend tegen de 3.000 hulpaanvragen gekregen van Nederlandse mensen die in de reis naar hun vakantiebestemming in het buitenland in problemen zijn geraakt. Dit heeft een woordvoerder van de organisatie medegedeeld. De 'vakantietelefoontjes' waren overigens een klein deel van de totaal aantal telefoontjes die de ANWB het afgelopen weekeinde te verwerken kreeg.

In de meeste gevallen ging het om pech met de auto, camper, caravan of ander vervoermiddel, maar daarnaast bleken er ook vele honderden aanvragen te maken te hebben met personenhulp na aanrijdingen, diefstal, ongevallen en nog andere oorzaken. De meeste telefoontjes hadden Frankrijk als bron.

Route Mobiel, naast ANWB een andere pechhulpverlener, liet weten dat ook zij honderden automoblisten weer op weg hadden geholpen. Over de gehele vrijdag, zaterdag en zondag gemeten ging het om zo'n 350 gevallen. Ook bij Route Mobiel bleken de meeste hulpaanvragen in Frankrijk te zitten. Volgens de organisatie kwam een oververhitte motor het vaakst voor, als gevolg van de vele uren in de file.

Ralf tevreden over resultaat

Ralf Schumacher reed op de Hungaroring een perfecte race en eindigde uiteindelijk als derde, terwijl hij de race als vijfde begon. De Duitser van het team van Toyota was dan ook erg blij met het resultaat.

Ralf was voorafgaande aan de race niet blij met de strategie die het team voor hem had uitgestippeld, maar dit bleek achteraf toch een goede te zijn. "Het is een prachtig resultaat. Het team heeft het fantastisch gedaan. Ik stond niet achter de door hen bedachtte strategie, maar ze hadden het toch bij het juiste eind. We verwachtten namelijk hoge temperaturen, dus het was zoeken naar een compromis tussen vroeg pitten en goed de banden in de gaten houden."

"We kregen veel commentaar op het feit dat we in de race nooit zo sterk zijn als in de kwalificatie, maar we hebben vandaag laten zien dat we net zo snel kunnen als de anderen. Op het einde kon ik Michael elke keer nèt niet voorbij, omdat hij bij het uitkomen van de bochten te hoge snelheden had. Ik wachtte op een foutje, maar dat maakte hij niet. Toch was het erg goede dag."

Zabel verlaat T-Mobile

Aan het eind van dit seizoen zal Erik Zabel T-Mobile gaan verlaten. Dat maakt de Duitse ploeg bekend op haar website.

De 35-jarige routinier kon geen overeenstemming bereiken met de Duitse équipe over een nieuw contract. De manager van T-Mobile, Olaf Ludwig, betreurt de beslissing van Zabel: ”Het is heel jammer dat we geen nieuwe overeenkomst konden sluiten.” Zabel beklemtoont dat zijn beslissing niets heeft te maken met het feit dat hij in juni werd gepasseerd voor de Tourselectie: ”Het was moeilijk voor me om dat te verwerken, maar het heeft niets met die beslissing te maken. Ik heb dat al lang achter me gezet.”

Zabel kwam in al in 1993 naar Telekom, de voorloper van T-Mobile. In dienst van de magenta formatie won hij onder meer zes keer de groene trui in de Tour de France, vier keer Milaan-San Remo, Parijs-Tours, de HEW-Cyclassics en liefst twaalf Touretappes. De sprinter, die 191 (!) zeges boekte in een magenta shirt, weet nog niet naar welke ploeg hij gaat, maar hij heeft meerdere aanbiedingen. Zabel vertrekt niet met een bittere nasmaak: ”Ik zal deze ploeg nooit vergeten, ik vertrek als vriend met mooie herinneringen.”

Ligue 1: zeges Lyon, Monaco, PSG

Dit weekend is de Franse competitie alweer van start gegaan. Hieronder volgt een overzicht van de eerste speeldag van de Ligue 1.

Olympique Lyon probeert in 2006 voor de vijfde achtereenvolgende keer landskampioen te worden. De nieuwe trainer Gérard Houllier krijgt die zware opdracht; hij is de opvolger van de succesvolle Paul Le Guen, die liefst drie van de vier landstitels won. Lyon begon allerminst overtuigend aan de competitie, maar won wel met 2-1 van promovendus Le Mans. Wiltord en aanwinst Carew waren trefzeker voor Lyon, dat eerder in de week ook al de Supercup won.

De enige twee ploegen die titelprolongatie van Lyon kunnen bedreigen zijn vermoedelijk AS Monaco en Paris Saint-Germain. Monaco kocht zeer slagvaardig in deze zomer met aanwinsten als Gerard, Meriem en Kapo. Tegen promovendus Nancy maakte de ploeg van Deschamps een bleke indruk en won het slechts met 1-0, dankzij een treffer van Kapo. PSG opende vrijdag al de competitie in blakende vorm: FC Metz werd met 4-1 opzij gezet. Ex-Feyenoorder Kalou maakte de eerste goal.

De runner-up van het afgelopen seizoen was verrassend Lille, waardoor die provincieclub rechtstreeks is gekwalificeerd voor de Champions League. Gisteren speelde de ploeg in eigen huis tegen Stade Rennes, dat met spelers als Frei en Isaksson voor een UEFA Cup-ticket gaat. Middenvelder Jean Makoun kopte Lille naar een 1-0 winst. Olympique Marseille begon het seizoen ondertussen in mineur door in het eigen Stade Vélodrome te verliezen van Bordeaux: 0-2. Faubert en Ducasse waren de doelpuntenmakers voor Bordeaux.

Uitslagen 1e Speeldag:

Paris Saint-Germain – FC Metz 4-1
Olympique Marseille – Bordeaux 0-2
Lille – Stade Rennes 1-0
Nancy – AS Monaco 0-1
Nantes – RC Lens 2-0
Olympique Nice – Troyes 1-1
Sochaux – Toulouse 0-1
Saint-Etienne – Ajaccio 0-0
Strasbourg – AJ Auxerre 0-0
Le Mans – Olympique Lyon 1-2


Stand na één speeldag:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Paris Saint-Germain134 - 1
2Bordeaux132 - 0
3Nantes132 - 0
4Olympique Lyon132 - 1
5Lille131 - 0
6AS Monaco131 - 0
7Toulouse131 - 0
8Olympique Nice111 - 1
9Troyes111 - 1
10Ajaccio110 - 0
11AJ Auxerre110 - 0
12Saint-Etienne110 - 0
13Strasbourg110 - 0
14Le Mans101 - 2
15Nancy100 - 1
16Sochaux100 - 1
17Stade Rennes100 - 1
18RC Lens100 - 2
19Olympique Marseille100 - 2
20FC Metz101 - 4

Alsnog een Sam & Max game?

Gamasutra had een interview met Steve Purcell, bekend van oude adventures als The Secret of Monkey Island en Sam & Max hit the road. Tegenwoordig werkt Purcell bij Pixar maar liet in het interview weten dat hij best wel weer games zou willen maken. Hij noemde hierbij één bepaalde franchise die hij wellicht zou kunnen oppakken:
"[...]
Would I get back into games? Sure. The [Sam & Max] license is back in in my hands now so we'll see what happens in the near future.
[...]"


[

Albers niet, Doornbos wel tevreden

Voor Minardi was de Grand Prix van Hongarije niet eentje om over naar huis te schrijven. Halverwege de race moest Robert Doornbos de wagen langs de kant zetten met een hydraulisch probleem, terwijl Christijan Albers de finishvlag maar met veel moeite zag. De Nederlander moest wegens een probleem aan zijn Minardi een aantal maal naar de pits. Albers finishte wel, maar is met elf ronden achterstand niet geklasseerd.

Albers wist precies hoe het probleem kwam. "In de eerste bocht kwam ik in aanraking met Webber en Monteiro. De wagen ging daardoor de lucht in en landde op een aërodynamicaonderdeel. Vanaf dat moment was de balans weg en was de wagen moeilijk te besturen. Het is jammer, want de kwalificatie was goed."

"Ik kon in het begin nog aardig doorrijden maar na verloop van tijd werden de problemen toch te hevig. Uiteindelijk ontpopte zich een hydraulisch probleem. Dat wilden we repareren, je weet immers maar nooit. Dat lukte niet, maar in ieder geval heb ik een betere kwalificatieplek in de volgende race," aldus Albers.

Een hydraulisch probleem beëindigde ook de race van zijn teamgenoot Doornbos. Toch was die redelijk positief over de wedstrijd. "Ook mijn tweede race was geweldig. We hadden een goede start met de launch control en gelukkig kon ik na de chaos in de eerste bochten mijn wagen heel houden."

"Na een ronde of vijf, zes kwamen mijn banden goed op gang. Ik was sneller dan mijn teamgenoot en toen ik Albers de pits in zag duiken gaf ik extra gas om hem te kunnen passeren. Ik kon volgens mij zelfs bijna de Jordans binnenhengelen. Dat lukte dus helaas niet, maar in Turkije wagen we een nieuwe poging."

380 Volt in plaats van 220 Volt door elektriciteitsnet

psv had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Belgische Turnhout zijn vanmorgen honderdtwintig gezinnen de dupe geworden van een fout van distributienetbeheerder Iveka. Bij vervanging van een kapotte transformator werd er per ongeluk anderhalve minuut lang, in plaats van de gebruikelijke 220 volt, 380 volt door het elektriciteitsnet gestuurd.

Alle elektrische toestellen die op dat moment in werking waren bij de mensen thuis kregen dus ook 380 volt te verwerken, wat tot grote schade leidde. Jean-Pierre Blomme, woordvoerder van Iveka: "Ik verzeker dat bij alle getroffen gezinnen de schade volledig vergoed wordt."

"De transformator ging iets na zes uur vanochtend kapot. Onze mensen hebben dat defect onmiddellijk opgemerkt en konden de transformator snel vervangen. Maar iets voor 10.30 uur is er tijdens de vervanging een fout gebeurd. Daardoor kregen de elektrische toestellen te veel spanning te verwerken", aldus Blomme. "Iedereen zal vergoed worden. Wij zullen hier echt niet moeilijk over doen", voegt de woordvoerder er nog aan toe.

Teleurstellend weekend voor Renault

Na het succes van Fernando Alonso in de afgelopen twee jaar, eindigde het Renault dit maal zonder punten bij de Grand Prix van Hongarije. Het was voor de leiders in het kampioenschap een zwaar en teleurstellend weekend vol met pech. Volgens het team was er maar één pluspuntje aan dit hele weekend, namelijk het feit dat Juan Pablo Montoya uitviel, wat ervoor zorgde dat McLaren Mercedes het gat niet kon dichten in de strijd om de constructeurstitel.

In de eerste bocht begon het drama al voor de Fransen, Alonso kwam toen licht in aanraking met een Toyota en beschadigde daarmee zijn voorvleugel fors. Hij moest toen een gedwongen pitstop maken, vooral nadat de vleugel op het rechte stuk van de wagen vloog. Alonso viel ver terug na zijn lange pitstop en toen was zijn race eigenlijk al voorbij, vooral omdat het op de Hungaroring extreem moeilijk is om in te halen.

Teamgenoot Giancarlo Fisichella had het ook niet makkelijk tijdens de race. Dit leed er toe dat hij tot twee keer toe in bocht 4 met hoge snelheid het “kitty litter” nader bekeek. Desondanks kon hij de Ferrari coureur Rubens Barrichello wel voorblijven. Fisichella eindigde uiteindelijk als negende en Alonso werd elfde. Alonso leidt na de Grand Prix van Hongarije, met nog zes ronden te gaan in het kampioenschap, met 26 punten voorsprong. Renault leidt het kampioenschap om de constructeurstitel met 12 punten voorsprong.

Wielrennen: Pozzato wint HEW Cyclassics

Icon Sport - WielrennenFilippo Pozzato heeft de tiende editie van de HEW Cyclassics gewonnen. In de straten van Hamburg won hij met miniem verschil de sprint van een kopgroep van vijftien voor zijn land- en teamgenoot Luca Paolini en de Australiër Allan Davis.

De koers die deze jaargang voor de tiende maal werd gehouden, wordt vaak bestempeld als een 'kermiskoers'. Voor de Duitsers is de enige Duitse eendagskoers uit de ProTour dat in geen geval. De 250 kilometer lange koers is met diverse steile klimmetjes en de lastige Waseberg volgens onze Oosterburen alleszins een 'criterium'.

Voor de belangrijkste Duitse formatie in het wielerpeloton, T-Mobile, was het dan ook zaak om de wedstrijd te kleuren. Niet alleen omdat het met Jan Ullrich en Erik Zabel serieuze winstkansen had, maar ook omdat de telefoongigant als co-sponsor is verbonden aan het wielerevenement.

In de striemende regen wordt de koers echter lange tijd gekleurd zonder een renner met een roze-tricot. De Duitsers Jörg Ludewig, André Greipel en de Belg Leif Hoste muizen er in de beginfase van de koers onderuit en krijgen de zege van het peloton. Het trio pakt een maximale voorsprong van 14.20.

Met nog 100 kilometer voor de boeg beginnen de ploegen van de favorieten zich te organiseren. Het tempo wordt flink opgeschroeft en de voorsprong van de koplopers slinkt gestaag. Voor Greipel ging het voor te hard en de Duitser moest dan ook de rol lossen.

Voor de laatste beklimming van de Waseberg moeten ook Hoste en Ludewig eraan geloven. Beide heren verdwenen in de anonimiteit en vijftien renners, waaronder Ullrich en Rebellin, scheidden zich op de lastige puist los van de rest van het veld.

In volle draf ging de nieuwe kopgroep door de stromende regen op weg naar de finish. Van de leiders leek Allan Davis de snelste man, maar dat was zonder twee renners van Quick Step gerekend. De Italianen Luca Paolini en Filippo Pozzato spurtten, voor de Australiër, samen over de streep.

Een fotofinish moest uitwijzen wie zich de winnaar mocht noemen. Nadat de jury in conclaaf was geweest, werd toen Pipo Pozzato aangewezen als winnaar van de Duitse eendagswedstrijd. Het is de eerste grote klassieke zege voor de Quick-Step-renner.

Beste Nederlander was Bram Tankink, die lang mee vooruit kon. Uiteindelijk finshte de renner van Quick Step als elfde.

Uitslag:
1 Filippo Pozzato (Ita) 6u'58"40
2 Luca Paolini (Ita) z.t.
3 Allan Davis (Aus) z.t.
4 Fabian Cancellara (Zwi) z.t.
5 Davide Rebellin (Ita) z.t.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Italiaans succes in Hamburg

Filippo Pozzato heeft de tiende editie van de HEW Cyclassics gewonnen. In de straten van Hamburg won hij met miniem verschil de sprint van een kopgroep van vijftien voor zijn land- en teamgenoot Luca Paolini en de Australiër Allan Davis.

De koers die deze jaargang voor de tiende maal werd gehouden, wordt vaak bestempeld als een kermiskoers. Voor onze Oosterburen is de enige Duitse eendagskoers uit de ProTour dat in geen geval. De 250 kilometer lange wedstrijd is met diverse steile klimmetjes en de lastige Waseberg alleszins een criterium te noemen.

Voor de belangrijkste Duitse formatie in het wielerpeloton, T-Mobile, was het dan ook zaak om de wedstrijd te kleuren. Niet alleen omdat het met Jan Ullrich en Erik Zabel serieuze winstkansen had, maar ook omdat de telefoongigant als co-sponsor is verbonden aan het jaarlijkse wielerevenement.

In een druilerig Hamburg werd de koers echter lange tijd gekleurd zonder een renner met een roze-tricot. In de striemende regen vlogen De Duitsers Jörg Ludewig, André Greipel en de Belg Leif Hoste er in de beginfase van de koers vandoor. Ze kregen de zege van het peloton en pakten een maximale voorsprong van 14.20.

Met nog 100 kilometer voor de boeg begonnen de ploegen van de favorieten zich te organiseren. Het tempo werd flink opgeschroeft en de voorsprong van de koplopers slonk gestaag. Voor Greipel ging het voor te hard en de Duitser moest zijn metgezellen laten gaan.

Voor de laatste beklimming van de Waseberg moesten ook Hoste en Ludewig eraan geloven. Beide heren verdwenen in de anonimiteit en vijftien renners, waaronder Ullrich, Tankink en Rebellin, scheidden zich op de lastige puist los van de rest van het veld.

In volle draf ging de nieuwe kopgroep door de stromende regen op weg naar de finish. Van de leiders leek Allan Davis de snelste man in de sprint, maar dat was zonder twee renners van Quick Step gerekend. De Italianen Luca Paolini en Filippo Pozzato spurtten, voor de Australiër, samen over de streep.

Een fotofinish moest uitwijzen wie zich de zege mocht toeëigenen. Nadat de jury in conclaaf was geweest, werd Pippo Pozzato uiteindelijk aangewezen als winnaar van de Duitse eendagskoers. Het is de eerste grote klassieke zege voor de Quick-Step-renner.

Uitslag HEW Cyclassics:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 136F. PozzatoQSTITA6.58.40
2 135L. PaoliniQSTITAz.t.
3 083A. DavisLSWAUSz.t.
4 062F. CancellaraFASZWIz.t.
5 114D. RebellinGSTITAz.t.

Gaudio winnaar in Kitzbühel

Gaston Gaudio heeft de Generali Open in Kitzbühel gewonnen. De Argentijn klopte in de finale de Spaanse jongeling Fernando Verdasco: 2-6, 6-2, 6-4 en 6-4.

Vorig jaar verloor de 26-jarige Gaudio nog de finale in Kitzbühel tegen Nicolas Massu. Die Massu werd echter gisteren uitgeschakeld door Verdasco. Ook vandaag schoot de 21-jarige Spanjaard uit de startblokken: hij won de eerste set met liefst 6-2. Vooral zijn forehand leverde veel punten op, Gaudio was nergens. In de volgende set hervond Gaudio zijn topvorm van de laatste weken (hij won deze maand al in Gstaad en verloor de finale van Stuttgart) en sloeg terug met een 6-2 winst.

In de volgende twee sets was Gaudio steeds nét beter op de beslissende momenten. Ook twee regenpauzes konden het ritme van de gravelbijter niet verstoren. Pas in de laatste game van de wedstrijd kon Verdasco een beetje druk zetten op de service van Gaudio. Die miste eerst nog acht matchpoints alvorens de zege te kunnen begroeten. Gaudio weet wel waarom hij zo slecht begon aan de finale: ”Het aanvangstijdstip van 10.30 uur vond ik een beetje vroeg, ik moest langzaam in de wedstrijd komen. Het was sowieso moeilijk om hier vandaag te winnen, Verdasco is een fantastische speler.”

Van Aggele niet naar finale 400 meter wissel

Robin van Aggele is er zondag op de slotdag van het wereldkampioenschap zwemmen in Montreal niet in geslaagd de finale van de 400 meter wisselslag te bereiken.

Met 4.20,90 kwam de Nederlander tot een elfde tijd. De beste acht plaatsten zich op dit nummer rechtstreeks voor de finale.

Ondanks het missen van de finale was Van Aggele toch tevreden over zijn WK, op de 400 meter bleef hij slechts een fractie boven zijn persoonlijk record dat op 4.20,56 staat. "Zeker voor de ochtend is dit een goede tijd. Ik vind het jammer dat ik de finale niet heb gehaald, maar dit is mijn eerste WK. Ik denk dat ik het niet slecht heb gedaan."

Demo Down in Flames

De demo van de game Down in Flames is uitgebracht. Down in Flames is een spel waarin je luchtgevechten uit de Tweede Wereldoorlog uit moet vechten door middel van een turn based kaartspel. Onmisbare vliegtuigen zoals de Engelse Spitfire en de Duitse Messerschmitt komen er ook in voor.

In de 122 MB zware demo kun je één campagne spelen (Dunkirk), waarin je vier vliegtuigen mag besturen, je verschillende nationaliteiten kunt kiezen en je het spel over internet of over LAN kunt spelen. Net als bij bijvoorbeeld Battlefield 2 worden hier ook je statistieken opgeslagen en deze zijn te bekijken op de officiële website van het spel.

Een mirror waar de demo te downloaden is kun je hier vinden.




'Actieve ijsvulkanen op maan Saturnus'

Op de Saturnusmaan Enceladus zijn tekenen ontdekt van actieve ijsvulkanen. De Amerikaanse Cassini-sonde, die op 14 juli op 175 kilometer afstand de Saturnusmaan passeerde, ontdekte aan de zuidpool van de maan een enorme waterdampwolk, die waarschijnlijk uit verdampt ijs is ontstaan. Enceladus is hiermee het kleinste hemellichaam waar openlijk tekenen van actief vulkanisme zijn waargenomen.

Uit gegevens van de passage van Cassini-sonde valt verder op te maken dat Enceladus over een bijzonder dikke atmosfeer beschikt. Mogelijk is deze door hete bronnen en vulkanisme ontstaan. Cassini werd begin juli 2004 in een baan om Saturnus gebracht. Toen werd ook de Huygens-sonde losgelaten die naar Titan op weg ging en daar in 2005 landde. In de atmosfeer van Titan werden organische materialen aangetroffen.


Cassini-sonde

Anky v. Grunsven Europees kampioene dressuur

Voor de tweede maal in haar loopbaan is amazone Anky van Grunsven Europees kampioene dressuur geworden.

Met haar paard Keltec Keltec Salinero was van Grunsven in het Duitse Hagen de sterkste in de afsluitende kür op muziek. Dit EK won de Nederlandse alle onderdelen (Grand Prix, Grand Prix Special, Kür) en kwam uit op een totaalscore van 236,727.

"Salinero was een beetje gespannen. Op de diagonaal maakte hij eerder nog een paar foutjes, maar dat ging nu goed", aldus Van Grunsven, die de kür in de regen moest afwerken. De tweede plaats was er voor de Duitser Hubertus Schmidt op Wansuela Suerte en de Zweed Jan Brink veroverde met Björsells Briar brons.

Van Grunsven Europees kampioene dressuur

Voor de tweede maal in haar loopbaan is amazone Anky van Grunsven Europees kampioene dressuur geworden.

Met haar paard Keltec Salinero was van Grunsven in het Duitse Hagen de sterkste in de afsluitende kür op muziek. Dit EK won de Nederlandse alle onderdelen (Grand Prix, Grand Prix Special, Kür) en kwam uit op een totaalscore van 236,727.

"Salinero was een beetje gespannen. Op de diagonaal maakte hij eerder nog een paar foutjes, maar dat ging nu goed", aldus Van Grunsven, die de kür in de regen moest afwerken. De tweede plaats was er voor de Duitser Hubertus Schmidt op Wansuela Suerte en de Zweed Jan Brink veroverde met Björsells Briar brons.

FOK!sport voor al het sportnieuws!

Van Dijk nog steeds in prima vorm

Zwemster Edith van Dijk verkeert nog steeds in een prima vorm. Na haar successen bij het wereldkampioenschap open water in Montreal won de Nederlandse zaterdag de wereldbekerwedstrijd in het Canadese Lac St. Jean.

Van Dijk arriveerde met ruime voorsprong op de Duitse Britta Kamrau als eerste aan de finish. In de stand om de wereldbeker vergrootte ze hiermee haar voorsprong tot 44 punten. Volgende week staat in Lac Magog nog een wedstrijd uit de cyclus in Canada op het programma.

Bij het WK won van Dijk twee gouden medailles op de 10 en 25 kilometer en een bronzen medaille op de vijf kilometer. Na dit seizoen beëindigt ze haar loopbaan. In de wereldbeker won ze dit jaar eerder al in Londen, Macedoniöe en Argentinië.

F1: Uitslag Grand Prix van Hongarije

Kimi Räikkönen heeft vanmiddag de Grand Prix van Hongarije gewonnen. Na een paar races geplaagd te zijn door technische problemen heeft de Fin het tij weten te keren. Hij liet zien dat hij nog steeds één van de beste coureurs in één van de beste auto's is.

Michael Schumacher, die voor het eerst dit seizoen van pole position vertrekt, weet Räikkönen en Juan Pablo Montoya bij de start nog voor te blijven. Het voorste gedeelte van het veld komt ongeschonden door de eerste bocht, maar Jacques Villeneuve raakt de auto van Christian Klien waardoor Klien een koprol maakt. Ook zijn teamgenoot David Coulthard valt in de eerste ronde uit; hij rijdt een paar bochten later over de losgeraakte voorvleugel van Fernando Alonso. Mede door deze problemen weet Alonso, de leider in de stand om het wereldkampioenschap, niet meer in de buurt van de punten te komen.

Räikkönen weet vanaf de tweede plaats het gat met Schumacher steeds verder dicht te rijden. Al in de twaalfde ronde duikt hij de pitsstraat in. Schumacher volgt twee ronden later en komt daarmee net voor Räikkönen weer de baan op. De Finse McLaren-coureur is echter wel sneller, en rijdt het gat opnieuw dicht.

Montoya, die op dat moment op de eerste plaats rijdt, weet net te weinig voorsprong te pakken om eerste te blijven na zijn pitstop. Daardoor komen Schumacher en Räikkönen weer terug op de eerste twee plaatsen. In de 36e ronde stopt Schumacher voor de tweede keer, waarmee hij de leiding uit handen geeft aan Räikkönen. De Fin komt één ronde later binnen, en weet net voor Schumacher te blijven.

In de 40e ronde is de race van Montoya afgelopen. Rijdend op de eerste plaats verdwijnt de snelheid uit de wagen, en in de pitstraat wordt het duidelijk dat hij niet meer verder kan. Räikkönen krijgt hierdoor de leiding terug, en bouwt zijn voorsprong op Michael Schumacher steeds verder uit. In de slotfase van de race moet Michael Schumacher zijn tweede plaats nog fel verdedigen tegen de aanvallen van zijn broer, maar de volgorde blijft onveranderd. Räikkönen wint voor Michael en Ralf Schumacher.

Voor de beide Nederlandse Minardi-coureurs verloopt de race een stuk minder aangenaam. Robert Doornbos valt in de 28e ronde uit met hydraulische problemen, terwijl hij bezig is aan een goede race. Zijn teamgenoot Christijan Albers krijgt in de 42e ronde problemen met zijn versnellingsbak. In de pitstraat wordt dit echter gerepareerd, waardoor hij toch nog met grote achterstand kan finishen.

Voor meer Formule 1-nieuws kijk je natuurlijk op de FOK! F1manager!

MotoGP: Rossi ook in Duitsland de beste

De MotoGP op het circuit van de Sachsenring is gewonnen door Valentino Rossi. De race werd in twee delen verreden door een zware klapper van Hopkins. Als tweede eindigde Sete Gibernau en Nicky Hayden werd derde.

Bij de start van de race kwam Nicky Hayden goed weg en pakte direct de kop. Achter hem zaten Rossi, Barros en Gibernau. Na een vijftal ronden werd Hopkins onderaan de Omega kurve hard van zijn Suzuki gesmeten en bleef daarna versuft op het asfalt liggen waarna er een code rood werd gegeven en de race dus werd gestopt.

Bij de tweede start kwam Hayden weer goed weg maar Rossi passeerde hem al snel. Ook Gibernau ging de Honda coureur snel voorbij en passeerde even later Rossi en greep de leiding. In de laatste ronde remde Gibernau net even te laat in de start kurve en moest daardoor te wijd gaan. Hierdoor kon Rossi makkelijk binnendoor komen en een kleine voorsprong nemen die hij niet meer af zou staan.

Uitslag Moto GP

positiecoureurteamachterstand
1Valentino RossiGauloises Yamaha 25 ronden
2Sete GibernauMovistar Honda+ 0,685
3Nicky HaydenRepsol Honda+ 0.885
4Max BiaggiRepsol Honda+ 2,365
5Alex BarrosCamel Honda+ 2,855

Dani Pedrosa reed onbedreigd naar de overwinning in de 250 cc. De Spanjaard finishte met een voorsprong van ruim 7 seconden op de Italiaan Alex de Angelis. De Japanner Hiroshi Aoyama pakte de 3e plaats.

Uitslag 250CC

positiecoureurteamachterstand
1Daniel PedrosaTelefonica Movistar29 ronden
2Alex de AngelisMS Aprilia Italia+ 7,940
3Hiroshi AoyamaTelefonica Movistar+ 11,171
4Andrea DoviziosoTeam Scott+ 11,346
5Sebastian PortoAprilia Aspar+ 11,444

De race in de 125cc klasse kreeg een verrassend einde. Manuel Poggiali kwam zeven ronden voor het einde van de wedstrijd met zijn wielen buiten de baan en verloor de controle over zijn Gilera. Doordat zijn motor op een van de snelle gedeeltes heuvelafwaarts midden op de baan lag, werd de race afgevlagd en omdat er al meer dan 75% was verreden betekende dat het einde van de race.

De wedstrijd werd gewonnen door de Fin Mika Kallio, voor de Zwitser Luthi, die nu de leiding in het algemeen klassement overneemt van Talmacsi.

Uitslag 125CC

positiecoureurteamachterstand
1Mika KallioRed Bull KTM 20 ronden
2Thomas LuthiElit Grand Prix+ 0,134
3Marco SimoncelliNocable it.Race+ 0.288
4Gabor TalmacsiRed Bull KTM+ 0,481
5Julian SimonRed Bull KTM+ 1,435

Uitslag GP van Hongarije

Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Hongarije gewonnen. Na een paar races geplaagd te zijn door technische problemen heeft de Fin het tij weten te keren en liet hij zien dat hij nog steeds één van de beste coureurs in één van de beste auto’s is.

Bij de start is het Michael Schumacher die Räikkönen en Juan Pablo Montoya voor weet te blijven. Het voorste gedeelte van het veld komt ongeschonden de eerste bocht door, maar Jacques Villeneuve raakt de auto van Christian Klien waardoor Klien een koprol maakt. Ook David Coulthard haalt de finishlijn niet, hij rijdt een paar bochten later over de losgeraakte vleugel van Fernando Alonso en na één ronde zit het weekend voor Red Bull Racing er op.

Räikkönen pakt de tweede plaats en begint het gat met de leider in de wedstrijd te dichten. Achterin heeft Narain Karthikeyan een goede start en hij pakt de dertiende plaats, voor Christijan Albers, Rubens Barrichello en Robert Doornbos. Räikkönen is licht van start gegaan en duikt al in de twaalfde ronde de pitsstraat in en hij komt terug op de baan als vijfde. Schumacher volgt twee ronden later en komt ook weer voor Kimi Räikkönen de baan op. De Fin is echter snel en dicht langzaam maar zeker het gat met de Duitser. Helemaal vooraan het veld zet Montoya snelle rondetijden neer en loopt hij uit op de nummers twee en drie.

Montoya heeft echter net iets te weinig voorsprong om na zijn pitstop de vechtende Duitser en Fin voor te blijven, maar hij sluit wel vlak achter zijn teamgenoot aan. Hij kan de twee echter niet volgen en het gevecht om de leiding blijft tussen Schumacher en Räikkönen gaan. Het gaat helaas niet voor iedereen zo goed: in de 28e ronde valt Robert Doornbos uit met hydraulische problemen.

In de 36e ronde duikt Schumacher de pits in en geeft hij de leiding aan Räikkönen, die de ronde erna stopt. Door een korte pitstop blijft hij de leiding behouden en nu mag Schumacher achter Räikkönen aan rijden. Dat lukt niet, want de Fin is razendsnel en loopt direct weg bij de Duitser. Montoya laat de fans schrikken in ronde 40, de snelheid is uit de auto en hij lijkt uit te vallen. Het team kijkt nog even naar de auto, maar al snel is duidelijk dat de auto niet meer terug de baan op kan. Fisichella heeft meer geluk, een kort uitstapje door de grindbak heeft geen serieuze gevolgen en hij kan zijn weg vervolgen.

In de 42e ronde krijgt Christijan Albers problemen met de versnellingsbak. Men weet het euvel in de pitstraat te repareren en Albers kan zijn weg vervolgen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd bouwt Räikkönen zijn voorsprong uit en kan de overwinning hem niet meer ontgaan. De strijd om de tweede plaats is echter nog niet beslist. Ralf Schumacher achtervolgt zijn broer en maakt het hem nog moeilijk, maar eindigt de race uiteindelijk als derde.

Uitslag:

positieCoureurTeamTijd
1Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:37:25.552
2Michael SchumacherScuderia Ferrari+35.581
3Ralf SchumacherToyota F1+36.129
4Jarno TrulliToyota F1+54.221
5Jenson ButtonBAR Honda+58.832
6Nick HeidfeldBMW Williams F1+1:08.375
7Mark WebberBMW Williams F1+1 ronde
8Takuma SatoBAR Honda+1 ronde
9Giancarlo FisichellaRenault F1+1 ronde
10Rubens BarrichelloScuderia Ferrari+1 ronde
11Fernando AlonsoRenault F1+1 ronde
12Narain KarthikeyanJordan Grand Prix+3 ronden
13Tiago MonteiroJordan Grand Prix+4 ronden
14Felipe MassaSauber Petronas+7 ronden
15Christijan AlbersMinardi F1Niet geklasseerd
16Jacques VilleneuveSauber PetronasHydrauliek
17Juan Pablo MontoyaMcLaren MercedesAandrijfas
18Robert DoornbosMinardi F1Hydrauliek
19David CoulthardRed Bull RacingCrash
20Christian KlienRed Bull RacingCrash

Nieuw filmpje van The Sims 2 Nightlife

The Sims 2 is al een hele tijd uit en de eerste uitbreiding ligt al sinds maart in de winkels. Hoog tijd voor een nieuwe uitbreiding, zodat alle liefhebbers hun behoeftes weer kunnen bevredigen. In september zal de uitbreiding Nightlife namelijk in de schappen van je lokale gamesboer liggen. Om je nog wat lekkerder te maken heeft EA een nieuw filmpje online gezet.

Zoals de naam je al doet vermoeden ligt de nadruk in deze expansion op het nachtleven. Je kunt gaan uiteten met je date, lekker gaan loungen, of uit je dak gaan in een discotheek. Ook zullen er meer dan 125 objecten aan je catalogus worden toegevoegd en bezitten je sims eindelijk hun eigen auto.



Het filmpje kun je hier vinden.

Vrouw vindt foetus in Zuiderpark Rotterdam

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

In Rotterdam heeft een vrouw vrijdagavond een foetus aangetroffen. De vondst vond plaats in het Zuiderpark, zo heeft de politie vandaag meegedeeld.

De vindster was met haar honden aan het wandelen, toen de dieren opeens bij een plastic zak begonnen te blaffen. De vrouw ging vervolgens een kijkje nemen en trof de foetus aan in de zak. Ze bracht deze vervolgens naar de politie, er is een onderzoek ingesteld.

Zwarte Britse tiener racistisch vermoord

DICE3, addictivebeat en Meki hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een negroïde Britse tiener is gisteren in een Liverpools ziekenhuis overleden aan verwondingen die hij opliep na een racistische aanval. De 18-jarige Anthony Walker werd vrijdag met een bijl de schedel ingeslagen door een man die racistische taal uitsloeg.

Het incident startte vrijdagavond bij een bushalte in Liverpool waar Walker, zijn vriendin en een familielid stonden te wachten op de bus. Daar werden ze uitgescholden vanwege hun huidskleur. Het drietal besloot om moeilijkheden te voorkomen te vertrekken naar een halte verderop. Een groep van drie of vier mannen achtervolgde hen echter. Toen één van die mannen Walker te lijf ging met een bijl, gingen diens vriendin en familielid hulp halen. Toen ze een paar minuten later terugkwamen zagen ze Walker op straat liggen met een bijl in zijn schedel.

De politie van Liverpool gaat uit van een racistisch misdrijf. Er zouden zich de laatste tijd meer incidenten met een racistische achtergrond hebben voorgedaan in de buurt waar Walker werd vermoord, zo zegt de politie. Er is een groot onderzoek gestart naar de daders.


Anthony Walker, hield van basketbal en wilde advocaat worden, meldt de Britse pers.

Gewelddadige beëindiging techno-party

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

Een techno-party in Mlynec (Tsjechië), een dorp dicht bij de grens met Duitsland, is zaterdag door de politie met veel geweld beëindigd. Daarbij raakten de agenten slaags met honderden jongeren. Ongeveer tachtig personen raakten gewond.

De politie was uitgerukt nadat bewoners hadden geklaagd over vernielingen door de jongeren. Er werd een waterkanon en traangas ingezet om de groep in bedwang te houden en uiteen te drijven. Van de tachtig gewonden zijn er 45 politieagenten.

Er zijn zeker vijfduizend mensen op het feest af gekomen. Vanmorgenvroeg waren er nog duizend.

Samurai Asshole

Samurai Asshole is een kort (want het is nog niet af) maar toch erg vermakelijk spelletje. De complete versie heb ik niet kunnen vinden (als die al bestaat) maar met name door het einde moest ik dit toch met jullie delen. Je kunt het hier vinden.

SPOILER
Niet ingewikkeld doen met de besturing, je hebt alleen maar de pijltjes nodig en vervolgens gewoon doorhakken dmv van de 'a' knop.

Man mishandeld na aanspreken op rijgedrag

KRIBBET en sloopkogel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 34-jarige man uit Hoorn is mishandeld, nadat hij een bestuurder van een bestelbusje wilde aanspreken op zijn gevaarlijke rijgedrag. De man reed veel te hard door de straat.

De vrouw van het slachtoffer zag de chauffeur met hoge snelheid voorbij rijden. Toen de auto een stuk verderop stopte, nam het slachtoffer zijn kans waar om de man op zijn rijgedrag te attenderen. Toen de automobilist zijn wagen had gekeerd, reed hij echter in op de man en raakte zijn arm met de spiegel van zijn auto. Vervolgens stopte de bestuurder, stapte uit en sloeg het slachtoffer in het gezicht. Hierbij werd de bril van de man vernield. De dader stapte weer in zijn busje en maakte zich uit de voeten.

Britse mannen willen borstverkleining

Icoon Medisch nieuwsIn Engeland worden plastisch chirurgen de laatste tijd meer en meer geconfronteerd met een nieuw verschijnsel: mannen die ongelukkig zijn over de grote omvang van hun borsten. Het aantal mannen dat in gespecialiseerde klinieken een borstverkleining onderging blijkt in een jaar tijd zelfs verdubbeld.

De oorzaak van te grote borsten ligt niet in vetophoping door te veel eten. De groeiende aanwezigheid van vrouwelijke hormonen in drinkwater en voedsel lijkt de belangrijkste schuldige voor gynecomastia, zoals het verschijnsel medisch heet. Restanten van de anti-conceptiepil komen via het kraanwater de mond binnen, en hormonen die in de veeteelt worden gebruikt bereiken het lichaam via de sappige steak op het etensbord. "Steeds meer mannen ontwikkelen in hun borst klieren die vrouwelijk van aard zijn. Oestrogenen in water en in fast food kunnen daarbij een belangrijke rol spelen", stelt chirurg Alan Kingdom.

De aanwezigheid van vrouwelijke hormonen in het milieu werd al eerder als oorzaak aangewezen voor de dalende vruchtbaarheid van de westerse man.

Gynecomastia: borstvorming bij mannen

FNV vreest voor banenverlies vrachtwagenchauffeurs

mtv had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuws FNV Bondgenoten voorziet de komende vijf jaar een banenverlies van meer dan twintigduizend arbeidsplaatsen bij internationale vrachtwagenchauffeurs in Nederland. Ook ander personeel van internationaal opererende transportbedrijven hebben kans hun baan te verliezen. Dat denkt vakbondsbestuurder Leo Benjamins. Hij vreest dat de werknemers vervangen zullen worden door goedkopere arbeidskrachten uit Oost-Europa.

"De trend is niet te stuiten", aldus Benjamins in De Telegraaf. Nu zijn het nog voornamelijk Polen die in dienst worden genomen, maar zodra ook zij te duur worden, zal hun plek ingenomen worden door andere Oost-Europeanen. Volgens FNV Bondgenoten is hier sprake van oneerlijke concurrentie. Zo is het in Polen en Bulgarije gemakkelijker zijn een groot rijbewijs te behalen. Ook zouden Oost-Europeanen minder diploma's nodig hebben dan hun Nederlandse collega's en hoeven zij zich minder aan te trekken van de rusttijden tijdens de rit. Verder vreest Benjamins ook voor het overige personeel. "Eerst verdwijnt de trucker, maar daarna ook de planner en het onderhoudspersoneel. Er blijft niets over."

Woedende man gaat op meisje zitten

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 39-jarige man uit het Brabantse Boxmeer is aangehouden nadat hij in zijn woede op een 17-jarig meisje ging zitten. De man werd kort daarvoor per ongeluk geraakt door een steen, die over en weer werd gegooid.

De man kreeg na het ongeluk ruzie met het meisje en het tweetal ging elkaar te lijf. Hierbij ging de verdachte bovenop het meisje zitten. Een 43-jarige getuige schoot het meisje te hulp en kon de man wegtrekken bij het slachtoffer. De verdachte ging hierop de getuige te lijf. De politie, die net arriveerde, zag dit en sloeg de man na een worsteling in de boeien wegens mishandeling.

Doorrijder na ongeluk van bed gelicht

Icoon misdaad nieuwsEen 19-jarige automobilist is door de politie van zijn bed gelicht nadat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag een fietser had aangereden en zwaargewond had achtergelaten. De 23-jarige fietser werd in de De Clerqstraat in Amsterdam van achteren geraakt, en ongeveer honderd meter door de auto meegesleept.

Een tip zette de politie op het spoor van de jonge bestuurder. Het is de tweede keer binnen een paar dagen dat een aangereden fietser in Amsterdam-West aan zijn lot wordt overgelaten. Donderdag overleed een fietser die kort daarvoor op de Bos en Lommerweg levensgevaarlijk gewond raakte bij een aanrijding. Van de veroorzaker van dat ongeval ontbreekt nog ieder spoor.

Man trekt kop van kip op kinderboerderij

Colsto had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 53-jarige man uit Kampen is gisteravond aangehouden nadat hij eerder op de dag de kop van een kip had getrokken. Het beest was eigendom van een kinderboerderij in Kampen.

Getuigen zagen dat de man rond half negen 's avonds een kip van een rek haalde en het dier tussen zijn knieën plaatste. Daarna trok hij met zijn handen de kop van de kip. Toen hij zag dat hij bekeken werd, gooide hij het beest van zich af.

Bij zijn aanhouding bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Na een nachtje cel is hij vanochtend weer vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk of de man vervolgd zal worden.

Zuinige auto's worden goedkoper in aanschaf

IcoonHet kabinet is van plan om de aanschafbelasting op zuinige personenauto's te verlagen. Op die manier hoopt men tegemoet te komen aan de roep om een tegemoetkoming van de almaar stijgende brandstofprijzen. Een tegemoetkoming in de vorm van verlaging van de accijnzen op brandstoffen zit er wat de Tweede Kamer betreft echter niet in.

Hoe groot het belastingvoordeel precies zal zijn wordt rond Prinsjesdag duidelijk, maar het zou gaan om bedragen oplopend tot enkele duizenden euro's. De aanschafbelasting op auto's die veel brandstof verbruiken zal daarentegen juist hoger worden. Vooral de prijzen van terreinwagens zullen volgend jaar fors stijgen.

Overigens zijn automobilisten niet minder gaan tanken, ondanks de hoge benzine- en dieselprijzen. In de eerste vijf maanden van dit jaar werd er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zelfs 2,2 procent meer getankt dan in dezelfde periode vorig jaar, hoewel in de tussengelegen periode de brandstofprijzen met negen procent stegen. Oliemaatschappijen kunnen daarvoor geen verklaring vinden

Terreinwagens worden fors duurder in aanschaf
Terreinwagens worden fors duurder in aanschaf

Naakte rockers shockeren Zuid-Korea

Icoon Muziek nieuwsTwee leden van de Zuid-Koreaanse punkrockband RUX zijn zaterdag door de politie opgepakt nadat ze in een optreden in het live-televisieprogramma Music Camp de kleren uittrokken. Televisiekijkers in het Aziatische land waren verbijsterd toen de twee kort voor het einde van hun laatste hit plotseling in Adamskostuum te bewonderen waren.

Televisiezender MBC bood na afloop nederig de excuses aan, en stelde dat de beide bandleden niet wisten dat het muziekprogramma rechtstreeks werd uitgezonden. De voorman van de groep zou hen hebben opgedragen dezelfde act op te voeren die ze ook laten zien tijdens hun club-optredens. De politie stelt een onderzoek in naar de vijfkoppige band.

De Zuid-Koreaanse punkband RUX
Punkband RUX shockeert de Zuid-Koreaanse tv-kijkers

GP2: ART oppermachtig in race twee

Nadat het ART team gisteren achteraan moest starten in race één omdat de auto's niet reglementair waren domineerden ze vandaag. Alex Premat pakte de overwinning in de tweede race en Rosberg kwam vier tiende van zijn teamgenoot over de finish op plek twee.

De race werd gestopt nadat er 45 minuten waren gereden in plaats van de 120 km. die men eigenlijk moest rijden. Dit kwam door twee safety car periodes, één vanwege een spin in de muur van Lopez. De andere safety car situatie werd veroorzaakt door Pla. Hij viel stil op de baan maar had niet genoeg gang in zijn auto om hem ver genoeg van de baan te rijden.

Uiteindelijk finishte Pantano voor Super Nova als derde voor Neel Jani en leider in het algemeen klassement Heikki Kovalainen.

Uitslag GP2 Hungaroring race twee

positiecoureurteamachterstand
1A. PrematART25 ronden
2N. RosbergART0.400
3G. PantanoSuper Nova1.900
4N. JaniRacing Eng.3.600
5H. KovalainenArden4.500
6N. LapierreArden5.300
7J. AlvarezCampos Racing5.900
8G. BruniColoni6.400
9A. CarrollSuper Nova7.100
10N. PiquetHitech Piquet8.000

Zomercarnaval groot succes ondanks minder bezoekers

De 21e edite van het Zomercarnaval in Rotterdam is gisteren door honderdduizend bezoekers minder bezocht dan vorig jaar. Dit jaar bleef het aantal steken bij negenhonderdduizend. Ondanks dat werd het festival als drukbezocht en als een groot succes beschouwd. Ook was het weer dit jaar goed zodat de mensen nog een beetje droog bleven.

Er zijn geen bijzondere dingen gebeurd qua incidenten. Er zijn in ieder geval zes mensen opgepakt wegens bezit van messen, traangas of verdovende middelen. Verder werd de sfeer door de politie als 'hartstikke goed' omschreven.

Zoals elk jaar was de straatparade weer het hoogtepunt van de dag waarna er tot middernacht gefeest kon worden bij verschillende optredens.


Eén van de deelneemsters aan de parade

Van Bon wint in Steenwijk

Het criterium in Steenwijk is zaterdagavond gewonnen door Leon van Bon. Na 100 kilometer rekende de Nederlandse kampioen op de weg af met zijn medevluchter Pieter Weening van Rabobank.

Het tweetal maakte in eerste instantie deel uit van een kopgroep van acht man. Daaruit sprongen er vier weg. Naast Van Bon en Weening waren dat Michael Boogerd en de Italiaan Ivan Basso. Van Bon en Weening ontsnapten vervolgens weer uit die groep. Basso eindigde uiteindelijk als derde, Boogerd werd vierde.

BAR rijdt zonder sponsor

BAR Honda zal de Hongaarse Grand Prix van vanmiddag rijden zonder haar hoofdsponsor, Lucky Strike, op de wagen. De nieuwe Europese tabakswetgeving gaat vandaag in, die alle tabakssponsoring tijdens sportevenementen in de EU verbiedt.

BAR zou nog persoonlijke toestemming hebben gekregen van Tony Blair, de Britse eerste minister, om tijdens de race Lucky Strike-reclame te voeren, maar het team lijkt het toch niet aan te durven. Blair zou de Formule 1-teams verder hebben verzekerd dat ze buiten de EU tabaksreclame kunnen voeren zonder het risico te lopen bestraft of vervolgd te worden.

De organisatoren van de Hongaarse Grand Prix hebben overigens wellicht een maas in de wetgeving gevonden om tijdens de race van 2006 nog steeds reclame voor sigaretten te mogen maken. Door de race niet als sportevenement te betitelen, maar als een algemeen evenement met enorme economische waarde voor het land, hoopt de Hungaroring haar sponsor Marlboro volgend jaar te mogen behouden.

Ajax onderhandelt met Coco

Verdediger Francesco Coco van Internazionale vliegt dit weekend naar Amsterdam voor onderhandelingen met Ajax. Coco speelt op de linksback-positie en op die plek wil coach Danny Blind nog graag zijn selectie versterken.

Coco (28) speelde in het verleden voor AC Milan, Vicenza, Torino en FC Barcelona, maar kwam door blessures bij die clubs maar nauwelijks aan spelen toe. De Italiaan zou de voorkeur aan Ajax geven boven Olympiakos Piraeus, Everton en Bolton Wanderers.

Reus, De Maar promoveren naar Rabo-hoofdmacht

Kai Reus en Marc de Maar maken volgend seizoen deel uit van het ProTour-team van Rabobank. Twee andere beloften, Michiel Elijzen en Mathieu Heijboer, vertrekken naar het Franse Cofidis.

Momenteel maakt het kwartet wielrenners al deel uit van het continentale team van de Rabobank. De 21-jarige De Maar zal het hele jaar 2006 actief zijn in het ProTour-team van Rabobank. Dit jaar won hij onder andere de prestigieuze Tour du Loir-et-Cher, een topkoers voor beloften. Ook Kai Reus, twintig jaar jong, gaat naar de hoofdmacht van de bankiersploeg. Reus, die dit seizoen de beste was in de Thüringen Rundfahrt, zal pas vanaf 1 mei worden toegevoegd aan de selectie.

Elijzen en Heijboer zijn beiden 23 jaar en vertrekken naar Cofidis. Beiden hebben nog niet zoveel gewonnen en reden vooral in dienst bij de amateurs. Eerder deze week vertrok ook al Hans Dekkers bij Rabobank. Hij vond emplooi bij Agritubel, een Frans Continental ProTour-team.

'Bush (59) topfit voor zijn leeftijd'

Icoon Buitenlands nieuwsDe Amerikaanse president George W. Bush (59) is topfit. In vergelijking met mannen van zijn leeftijd behoort hij zelfs tot de vijf procent die het meest gezond is. Dat blijkt uit een jaarlijks lichamelijk onderzoek van de wereldleider. Ieder jaar worden de uitslagen van de tests breed uitgemeten in de media.

Het exacte gewicht van hun president, zijn cholesterol- en vetpercentages, de conditie van zijn hart en eventuele kwalen waaraan hij lijdt zullen later bekend worden gemaakt, maar de artsen van Bush mochten al vast meedelen dat de 59-jarige in een blakende gezondheid verkeert. Bush hield zich tot voor kort onder andere fit door te joggen, maar door knieproblemen moest hij die activiteit staken. Sindsdien is de Republikeinse politicus regelmatig op de mountainbike te vinden.

George Bush

CD: Missy Elliot - The Cookbook

In de rapwereld zijn maar weinig vrouwen doorgebroken. Eve verschijnt soms nog ten tonele, Foxy Brown heeft het podium al lang geleden verlaten en Lil' Kim mag binnenkort brommen in de gevangenis. Tussen al het commerciële geweld van de mannen 50 Cent en The Game blijft één vrouw overeind en dat is Missy Elliot. Met de CD "The Cookbook" laat ze weer van zich horen en als we op haar gedrevenheid mogen afgaan zijn we nog lang niet van haar af. Pak het taartmes alvast uit de keuken want het is smullen geblazen!

The Cookbook

WK Zwemmen: Nieuw wereldrecord voor Crocker

Ian Crocker is zaterdag in Montreal wereldkampioen op de 100 meter vlinderslag geworden. De Amerikaan zwom in 50.40 naar een nieuw wereldrecord. Roland Schoeman was de sterkste op de 50 meter vrije slag.

Crocker begon de race niet erg goed, maar verbeterde zich al snel. In een zinderende finale verbeterde Crocker het oude wereldrecord dat ook al op zijn naam stond in 50.76. Landgenoot Michael Phelps won zilver in een tijd van 51.65. Andriy Serdinov uit de Oekraïne werd derde.

De Zuid-Afrikaan Schoeman zwom de 50 meter vrije slag in 21.69. Hiermee won Schoeman zijn derde gouden medaille op dit toernooi. De Kroaat Duje Draganja en de Pool Bartosz Kizierowski werden respectievelijk tweede en derde.

Kirsty Coventry uit Zimbabwe won de 200 meter rugslag in een tijd van 2:08.52. De Amerikaanse Margaret Hoelzer won het zilver, derde werd Reiko Nakamura uit Japan.

Australië won de 4 x 100 meter wisselslag. In 3:57.47 eindigden de zwemsters Sophie Edington, Leisel Jones, Jessicah Schipper en Lisbeth Lenton voor Amerika en Duitsland.

Record voor David Coulthard

Red Bull Racing-coureur David Coulthard rijdt dit weekend zijn 188e Grand Prix en is daarmee de Britse coureur met de meeste Grand Prixs achter zijn naam.

Daarmee verslaat hij Nigel Mansell, die tot nu toe het record in handen had. 'Het is geen kampioenschap, maar je verbreekt dat record niet zomaar. Wat sommigen ook van me denken, ik ben trots op mijn carrière tot nu toe en de punten die ik heb verdiend', aldus de 34-jarige coureur.

Nu Coulthard in 2006 ook voor Red Bull gaat racen, wil hij de 'Magic 200' verbreken.

Londen rekent op derde terreurcel

Icoon Buitenlands nieuws In de omgeving van Londen is mogelijk nog een derde terreurcel actief. De cel zou onafhankelijk werken van de cellen die de aanslagen op 7 juli en de mislukte aanslagen op 21 juli pleegden. Dat heeft de Britse krant The Sunday Times vernomen van hoge bronnen binnen de veiligheidsdiensten en de politie.

Er zou zelfs sprake zijn geweest van concrete aanwijzingen dat de onbekende derde terreurcel afgelopen donderdag opnieuw een aanslag op metro's wilde plegen. Naar aanleiding van de dreiging kondigde de British Transport Police de hoogste alarmfase af. Er werd een record aantal agenten ingezet.

Daarnaast werden de verloven bij de Londense politie allemaal ingetrokken, en werden honderden agenten van buiten de hoofdstad in hotels ondergebracht. Scotland Yard meldde donderdag nog dat deze maatregelen niets te maken hadden met een specifieke dreiging, maar dat de verhoogde politie-inzet reizigers een veilig gevoel moest geven.

Film mogelijk aangepast na aanslagen

Icoon Media nieuwsHet script van de film American Dreamz wordt mogelijk aangepast na de recente aanslagen in Londen. Producers vragen zich af hoe gepast het is de oorspronkelijke verhaallijn te volgen, aangezien hierin een groep Pakistaanse zelfmoordterroristen de Amerikaanse president probeert te vermoorden.

In de zwarte komedie van regisseur Paul Weitz spelen onder andere Willem Dafoe en Dennis Quaid een rol. "We zijn natuurlijk bijzonder bezorgd over de gevoeligheden van iedereen ten opzichte van terrorisme, vooral nu in Londen", liet een lid van het productieteam weten aan de Britse krant The Sunday Telegraph. Een ongelukkige bijkomstigheid is dat de leider van de groep Omar heet, net als één van de verdachten van de mislukte aanslagen van 21 juli.

De filmmakers willen nog niet zeggen of ze de terroristen helemaal uit het script halen. Aangezien men nog maar net is begonnen met opnemen is aanpassen van het script echter nog goed mogelijk.

WK Zwemmen: Waterpoloërs Servië wereldkampioen

De herenwaterpoloërs van Servië & Montenegro zijn zaterdag wereldkampioen in Montreal geworden. De Serviërs, die ook al Europees kampioen waren, wonnen de finale van het WK tegen Hongarije met 8-7.

De beslissing bij de mannen viel in de laatste periode. Die ging met 3-2 naar Servië. Brons was er voor de Griekse heren, die na verlenging met 11-10 afrekenden met Kroatië.

De finale van zaterdag was een herhaling van die bij de Olympische Spelen in Athene vorig jaar. Toen wonnen de Hongaren, ook met 8-7. Zaterdag viel de beslissing een minuut voor het einde toen Danilo Ikodinovic de achtste treffer voor Servië maakte. Kort daarvoor had Tamas Molnar met twee goals op rij een achterstand voor Hongarije, dat de titel verdedigde, weggewerkt.

Tas met valse documenten gevonden bij Heathrow

dagunner_NL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe Britse krant News Of The World meldt dat een taxichauffeur nabij de Londense luchthaven Heathrow een opmerkelijke vondst heeft gedaan. In de berm langs een drukke weg trof hij een tas aan vol vervalste documenten zoals paspoorten, visa, bankpassen en werkvergunningen. De chauffeur heeft de tas afgeleverd bij de redactie van News Of The World. Inmiddels is de tas in het bezit van de Britse politie.

De politie vond in de tas onder andere negentien paspoorten, die op naam stonden van personen uit Pakistan, India, Groot-Brittannië, Nepal en Zuid-Afrika. Van twee mannen werden documenten onder verschillende namen gevonden. Ook zat er een brief in de tas die was bedoeld voor een moslim in de Noord-Engelse stad Dewsbury, tevens de woonplaats van Mohammed Sidique Khan, één der daders van de zelfmoordaanslagen van 7 juli in de Londense binnenstad.

Subheader

Volleybal-heren niet rechtstreeks naar WK

De Nederlandse volleyballers zijn er niet in geslaagd om zich direct te plaatsen voor het wereldkampioenschap dat volgend jaar in Japan wordt gehouden.

De laatste groepswedstrijd werd met 1-3 (30-28, 21-25, 18-25, 15-25) verloren van gastland Frankrijk. en daardoor is Oranje nu veroordeeld tot het spelen van een extra kwalificatietoernooi in het Bulgaarse Varna.

Nederland had de wedstrijd met 3-0 moeten winnen om net als Tsjechië een WK-ticket in de wacht te slepen. De ploeg van bondscoach Harry Brokking zal nu van 19 tot en met 21 augustus moeten spelen tegen Bulgarije, Portugal en een nog onbekende derde tegenstander. Voor slechts één van die vier landen ligt er een startbewijs voor het WK klaar.

Muller, Agassi naar finale LA

Andre Agassi staat weer eens in de finale van een ATP-toernooi. De 35-jarige Amerikaan won zijn halve eindstrijd in Los Angeles met groot gemak van Juan Ignacio Chela. Agassi stuit morgen op Gilles Muller, die verrassend Dominik Hrbaty klopte.

Agassi won in twee sets van Chela: 6-4 en 6-2. In de eerste set brak de Amerikaan bij een stand van 3-3 zijn opponent en serveerde de set makkelijk uit. De volgende set leverde helemaal geen problemen op voor de als eerste geplaatste Amerikaan. Agassi kan morgen zijn eerste titel in twaalf maanden winnen. Belangrijker nog is dat zijn rentree uitstekend is verlopen: hij speelt in LA zijn eerste toernooi sinds Roland Garros. Agassi is dan ook erg tevreden:
”Dit geeft me veel vertrouwen, niet alleen voor de finale maar ook voor de rest van de zomer.”

Ook Gilles Muller mag naar de finale in Los Angeles. De Luxemburger haalde het tegen Dominik Hrbaty: 4-6, 7-6 en 6-1. In de tweede set redde Muller twee matchpoints om alsnog de tiebreak naar zich toe te trekken. Een mentaal aangeslagen Hrbaty was vervolgens kansloos in de beslissende set.

Dekker zevende in finale 50 meter vlinder

Inge Dekker heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen tijdens de finale van de 50 meter vlinderslag. De Friezin eindigde als zevende.

Er leken medaillekansen aanwezig na een goede halve finale, waarin Dekker de vierde tijd wist te zwemmen. In de finale kwam ze echter nooit in de buurt van eremetaal: ze bleef slechts één tegenstandster de baas. De winst was voor de pas 17-jarige Australische Danni Miatke, die een tijd van 26,11 klokte. Daarmee ging ze de Zweedse vrouwen Anna-Karin Kammerling en Therese Alshammar vooraf.

Na afloop was Dekker realistisch: ”Een medaille zat er gewoon niet in. Ik was vermoeid van de afgelopen dagen, maar 26,1 of 26,3 is voor mij sowieso nog te hoog gegrepen” Eerder deze week werd onze 19-jarige landgenote al zesde op de 100 meter vlinderslag.

Club Brugge wint vierde Supercup op rij

Club Brugge heeft voor de vierde achtereenvolgende keer de Belgische Supercup gewonnen. Na een 1-1 stand na negentig minuten deden strafschoppen Germinal Beerschot de das om: 4-2.

Germinal Beerschot begon erg sterk aan de wedstrijd en wist Club Brugge goed onder druk te zetten, zonder dat dit echt resulteerde in uitgelezen kansen. Na een half uur scoorde uitblinker Öztürk bijna de openingstreffer voor Beerschot. Vlak hierna scoorde Brugge wel: Verheyen wist Balaban te bereiken die de bal feilloos langs keeper Luciano binnenschoot. Na de pauze was Brugge de dominerende ploeg, maar miste het via Vermant en Verheyen grote kansen. Deze missers kwamen de landskampioen duur te staan, want na zestig minuten scoorde Messoudi de gelijkmaker voor Beerschot. In de penaltyreeks misten Monteyne en De Decker zodat Brugge zijn eerste trofee van het seizoen wint.

Uitslagen oefenwedstrijden 30 juli

De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook gisteren werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de zaterdag gespeelde vriendschappelijke duels.


Arminia Bielefeld - SC Heerenveen 1 - 0

MSV Duisburg - AZ 3 - 1
Doelpunt AZ: Buskermolen

Vitesse - RC Genk 2 - 2
Doelpunten Vitesse: Janssen, Knopper

Kloetinge - RBC Roosendaal 0 - 4
Doelpunten RBC Roosendaal: Marcelino, Lammens, Makhout, De Groot

VfL Bochum - NEC 4 - 0

Westlands Elftal - ADO Den Haag 2 - 3
Doelpunten ADO Den Haag: Den Ouden (2), Saeijs

AA Gent - RKC Waalwijk 1 - 1
Doelpunt RKC Waalwijk: Keller

VVV-Venlo - Roda JC 1 - 0

Sparta Rotterdam - La Louvière 0 - 1

FC Twente - Hannover 96 1 - 1
Doelpunt FC Twente: Culina

Willem II - Celta de Vigo 1 - 2
Doelpunt Willem II: Reuser

Helders Elftal - FC Groningen 0 - 8
Doelpunten FC Groningen: Nevland (3), Luirink (2), Van de Laak, Buijs, Fledderus

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.