Renault ontevreden over kwalificatie

Olga (Nuongirl)
Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella zullen zondag als zesde en negende aan de Grand Prix van Hongarije beginnen. De beide coureurs worstelen dit weekend met de balans van de R25, en kan zodoende op de Hungaroring niet tippen aan de teams van Ferrari, McLaren Mercedes en Toyota F1.

"Het is frustrerend om de zesde en de negende startpositie te hebben. We zijn het hele weekend al niet in goede doen. Het is ons niet gelukt om de onderstuur uit de wagen te halen voor de kwalificatie, daardoor was mijn balans niet goed en beleefde ik een paar momentjes tijdens mijn snelle ronde. In de laatste bocht verloor ik veel tijd. Ik raakte met de auto van de lijn en reed bij het uitkomen van de bocht over het gras. Bij de start en de pitstops moeten we posities goedmaken," aldus een beetje gefrustreerde Alonso.

Fisichella was ook niet erg tevreden, maar zei wel dat het team morgen een goede strategie heeft, dus de Italiaan heeft de hoop dat het toch nog goed komt. "Ik reed een foutloze ronde, maar ik was een beetje te conservatief in de laatste sector. De negende startplaats is niet echt geweldig. We hebben veel moeite om de wagen op deze baan goed te laten presteren. We hebben wel een goede strategie voor morgen, dus hopelijk kunnen we wat mensen inhalen bij de pitstops."

De hoofdingenieur van het Franse team, Pat Symonds, is teleurgesteld over het resultaat. "Een zeer teleurstellende kwalificatie voor het Renault-team. Fernando verloor vier startplaatsen in de laatste bocht en Giancarlo greep net drie honderdsten naast een betere startpositie."