Kinderverkrachter aan Nederland uitgeleverd

Italië heeft de 27-jarige Monssif O. aan Nederland uitgeleverd. De man wordt ervan verdacht op 4 januari 2004 in Amsterdam-Osdorp een 11-jarig meisje te hebben verkracht. Hij deed dat samen met een vriend. Deze vriend, de 28-jarige Driss D., werd in december veroordeeld tot 5 jaar cel voor de verkrachting. Hij kreeg toen geen tbs opgelegd omdat - tot ergernis van de rechter - rapporten over zijn geestesgesteldheid onnauwkeurig waren opgesteld.

O. kon toen niet voor de rechter gebracht worden, omdat hij het land ontvlucht was. Waarheen de uit Marokko afkomstige man was gevlucht, was enige tijd onbekend. Het slachtoffertje werd indertijd vanaf tramhalte Hoekenes van lijn 1 door de twee gevolgd en in de bosjes van het Jan van Zutphenplantsoen meermalen verkracht. Doordat er beelden van het duo waren van een bewakingscamera, kon de politie ze aan het publiek tonen in opsporingsprogramma's. Na tips werd de identiteit van de twee al snel bekend.

O. heeft overigens in Italië tijdens verhoor al toegegeven aanwezig te zijn geweest bij de verkrachting, maar ontkent er aan te hebben meegedaan.