Uitslagen oefenwedstrijden 29 juli

Michel (Baraja)
De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook gisteren werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de vrijdag gespeelde vriendschappelijke duels.

Ajax speelde gisteren in het eigen Amsterdam toernooi, dat het de voorbij vier keer wist te winnen. De avond stond vooral in het teken van het emotionele afscheid van Rafael van der Vaart, maar er werd ook gevoetbald. Ajax kwam er eigenlijk nooit aan te pas tegen Arsenal, dat speelde met al haar sterren. De grootste kans voor de Amsterdammers viel al na één minuut te noteren: Sneijder miste echter oog in oog met Lehmann. Arsenal was de dominerende ploeg zonder echt kansen te krijgen; al was Ljungberg enkele malen dichtbij.

In de 87e minuut maakte invaller Lupoli de 1-0 voor de Engelsen. Even later schoot Henry nog net naast en trof Charisteas (die de onzichtbare Rosenberg verving) de kruising. Door de nederlaag krijgt Ajax het moeilijk haar eigen toernooi te winnen, want FC Porto boekte eerder op de dag alvast een 2-0 overwinning op Boca Juniors, dankzij treffers van Postiga en Jorginho. De ploeg van Adriaanse staat nu eerste met vijf punten (elk doelpunt levert ook één punt op), gevolgd door Arsenal met vier punten.

PSV speelde vrijdag tegen Borussia Mönchengladbach. Hiddink koos ervoor Bouma vóór het centrale duo (Alex/Simons) te posteren. In de eerste helft werd PSV aardig onder druk gezet door de ambitieuze Duitse ploeg, wel kreeg de landskampioen via Vennegoor en Farfán enkele mogelijkheden. Na de pauze was Borussia dicht bij een voorsprong, maar een goal van Heinz werd afgekeurd. Door vele wissels ging PSV steeds controlerender spelen en was de 0-0 een logische uitslag.

Ajax – Arsenal 0 - 1

Baronie – NAC Breda 0 – 8
Doelpunten NAC Breda: Van Hooijdonk (2), Vonlanthen (2), Van Gessel, Vidmar, Jonker, Diba

Borussia Mönchengladbach – PSV 0 – 0

Heracles Almelo – Almeria 0 – 0