Real heeft eindelijk Robinho binnen

Real Madrid heeft eindelijk een akkoord bereikt met Santos over de transfer van Robinho. Vanaf 25 augustus zal de Braziliaanse ster meetrainen bij de Spaanse recordkampioen.

Robinho zou Santos ongeveer 28 miljoen euro opleveren. Aanvankelijk wilde de Braziliaanse club Robinho voor niet minder dan 50 miljoen verkopen, maar na vele maanden onderhandelingen is er dan eindelijk overeenstemming. De 21-jarige international tekent een vijfjarig contract bij De Koninklijke. Vanaf 2002 speelde Robinho voor Santos, waarvoor hij 42 goals maakte in 103 wedstrijden. De aanvaller speelde inmiddels al 23 interlands en was één van de uitblinkers tijdens de afgelopen Confederations Cup.

Emilio Butragueno, vice-voorzitter van Real, kan zijn geluk niet op: ”We vertoeven in hogere sferen. Deze transfer is enorm belangrijk voor ons. We hebben enkele grote spelers nodig en hij is een van hen.” Vrijdag maakte Madrid al de komst van Julio Baptista bekend, terwijl het toch ook al de beschikking heeft over Raul, Ronaldo en Owen. Voor die laatste speler bestaat er inmiddels concrete interesse van Arsenal en Manchester United.