Midland rijdt in 2006 met Toyota-motoren

Olga (Nuongirl)
Zaterdagochtend heeft het team van Jordan-Midland bekend gemaakt dat het een nieuwe motordeal heeft gesloten met Toyota. De nieuwe overeenkomst is een verlenging van het huidige contract met een jaar.

Algemeen directeur Colin Kolles van Jordan is erg blij met de nieuwe overeenkomst. "De samenwerking met Jordan was een belangrijk element voor het team in het seizoen 2005. Ik ben opgetogen over het feit dat we deze uitstekende samenwerking kunnen voortzetten. We verkeren in een moeilijk overgangsjaar en de betrouwbaarheid van de Toyota is essentieel voor Jordan om voldoende data te verzamelen voor de ontwikkeling van de 2006-wagen. Hopelijk kunnen wij op onze beurt Toyota van dienst zijn in het gevecht om de wereldtitel."

De Japanse fabrikant zei dat de overeenkomst vrijwel identiek is aan het huidige contract met Jordan. De nieuwe renstal zal dezelfde motor als het eigen Toyota-team krijgen. "We zijn erg verheugd dat Jordan en Midland hebben besloten het eenjarige contract te verlengen. Het ondersteunen van de onafhankelijke teams in de Formule 1 is altijd een prioriteit van Toyota geweest. We zijn blij dat we onze succesvolle samenwerking in 2006 kunnen voortzetten. We bevinden ons in een vergevorderd stadium van de ontwikkeling van de nieuwe V8 voor volgend jaar. Het feit dat de deal met Jordan al in een vroeg stadium hebben afgerond, zal de ontwikkeling van de nieuwe motor versnellen," aldus Tsutomu Tomita van Toyota.