Holloway-onderzoek richt zich op schoenen verdachte

Joran van der SlootHet onderzoek naar de vermiste Amerikaanse studente Natalee Holloway, die eind mei op Aruba verdween, richt zich op de schoenen van de belangrijkste verdachte Joran van der Sloot. Politie en justitie denken dat de schoenen mogelijk op de bodem van een meertje liggen, dat sinds afgelopen woensdag wordt leeggepompt.

Een getuige had eerder gemeld dat hij op de avond van de verdwijning van Holloway drie jongens in de omgeving van het meertje had gezien. Behalve Van der Sloot zouden dat de twee eerdere verdachten in de zaak zijn, de broers Satish en Deepak Kalpoe. Politiewoordvoerder Papito Comenencia verklaarde tegenover de Antilliaanse krant Amigoe dat Van der Sloot zijn schoenen kwijt is. "We weten niet of hij zijn schoenen is verloren of dat hij ze heeft weggegooid. Het is mogelijk dat de schoenen op de bodem liggen", aldus Comenencia.

Exact twee maanden na de verdwijning van de studente uit Alabama is er nog altijd geen concrete aanwijzing waar ze is gebleven, of wat er op de avond van de verdwijning is gebeurd. Eerder deze week bleek uit DNA-onderzoek dat aangetroffen haren op een stuk tape niet van Holloway zijn. De 17-jarige Nederlandse rechterszoon Joran van der Sloot is de enige verdachte die nog vast zit in de vermissingszaak.