Noodweer hindert start Glastonbury-festival

Gertjan (Kozzmic)
MofoF1 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsEen hevig noodweer zorgde vandaag in Engeland ervoor dat de start van het Glastonbury festival enkele uren vertraagd werd. Na een hittegolf van zes dagen barstte vannacht om 4.00 uur een onweer los. Een nabijgelegen rivier trad door de regenval buiten zijn oevers, en overspoelde een kampeerveld.

Veel bezoekers waren woensdag en donderdag al gearriveerd op de festivalcamping. Er deden zich echter geen persoonlijke ongelukken voor op het evenement dat meer dan 100.000 bezoekers trekt. De eerste optredens, die om 10.30 uur zouden beginnen, moesten met enige uren worden uitgesteld omdat ingeslagen bliksemflitsen een deel van de energievoorziening hadden platgelegd.

Volgens omwonenden van het festivalterrein was het noodweer het ergste in ongeveer vijftien jaar. Aan het begin van de middag kon de organisatie desondanks melden dat het festival aan de gang was en dat de meeste problemen waren opgelost. Voor de ongeveer honderd festivalgangers die uit hun tenten waren gespoeld werden op een drogere plek nieuwe tenten beschikbaar gesteld.

Glastonbury festival 2005
Glastonbury festival 2005
Glastonbury festival 2005