Liberty neemt Beloki mee naar Tour

Ook het Spaanse Liberty Seguros heeft zijn équipe voor de Tour de France bekendgemaakt. Joseba Beloki keert weer terug in de Tour die hij in 2003 door een valpartij moest verlaten.

Beloki stond in 2000, 2001 en 2002 op het podium in Parijs. In 2003 was Beloki samen met Vinokourov en Ullrich één van de uitdagers van Armstrong. Een valpartij in de etappe naar Gap luidde echter een periode van kwakkelen in. Nu maakt de 31-jarige coureur dus zijn rentree in de Tour. Een andere opvallende naam is die van Roberto Heras. De voormalige superknecht van Armstrong won drie keer de Ronde van Spanje. In 2004 viel Heras tegen in de Tour.

Ook het nieuwe Spaanse rondetalent Alberto Contador is geselecteerd door ploegleider Manolo Saiz. Verder gaan de volgende zes renners voor Liberty Seguros van start op 2 juli: Allan Davis, Jörg Jaksche, Luis Leon Sanchez, Igor Gonzalez de Galdeano, Marcos Serrano en Angel Vicioso. Van de negen geselecteerden finishten er liefst vier al eens bij de eerste tien in Parijs.