Marokko eerste halve finalist op WK-20

Olga (Nuongirl)
Marokko heeft als eerste de halve finale bereikt van het wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot 20 jaar. In een spannende wedstrijd werd Italie verslagen na het nemen van strafschoppen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Italie, maar de vrije trap van Nocerine ging voorlangs. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Marokko steeds vaker de bal en zij waren dan ook de ploeg die het spel maakte. Tot echte kansen leidde het niet, maar de Italianen stonden wel onder druk.

In de 25e minuut werd de score geopend door Marokko. Met een schitterende actie kapte Mouhssine Iajour zijn man uit en gaf goed voor aan Nabil El Zhar die de bal via de onderkant van de lat netjes binnen tikte.

De Italianen konden in de rest van de eerste helft ook niet echt imponeren. Op slag van rust kreeg de ploeg een penalty omdat Benzouien de bal aanraakte met de hand nadat Pelle de bal op de lat knikte. Tot twee keer toe miste Simone Bentivoglio de strafschop, de eerste keer omdat doelman Bourkadi te vroeg van zijn lijn kwam.

In de tweede helft leek Italie zich toch te herpakken met een aantal goede kansen voor onder meer Pelle en Defendi. Toch werd het geheel tegen de verhouding in 1-1, nadat een corner van Galoppa uitstekend ingekopt werd door de vrijstaande Michele Canini.

In de eerste helft van de verlenging was het al na 3 minuten 2-1 voor Marokko, nadat Francesco Battaglia de bal uit een vrije trap achter zijn eigen doelman kopte. Italie leek hierna gebroken, vooral toen Michele Canini na een tweede gele kaart het veld moest verlaten. Maar toch scoorde Pelle acht minuten voor tijd, toen niemand er meer in geloofde, de 2-2 binnen met een knappe kopbal in de verre hoek.

Strafschoppen moesten dus uitwijzen welk land zich voor de laatste vier zou plaatsen. De penalty’s liepen voor Italië uit op een deceptie. Reddingen van Bourkhadi op inzetten van Galoppa en Agnelli waren voldoende voor de winst.