Wehkamp gooit het over een andere boeg

Rick (rickmans)
Op zich krijg ik per dag een redelijke hoeveelheid spam, waaronder vandaag een bericht van "het Kleine Honden Platform", die oproept om de Wehkamp gids kleiner te maken. Dit uiteraard naar aanleiding van de reclame van Wehkamp waarin een hond geplet werd onder de Wehkamp Gids. Een korte navraag levert direct op dat Wehkamp er achter zat.

Andere sites zoals webwereld hebben dit uiteraard ook gezien en hebben nog een quote van de woordvoerder weten te bemachtigen:

quote:
Een woordvoerder reageert laconiek: "Soms moet je bepaalde risico's nemen om jezelf in de picture te zetten. Wil je je onderscheiden, dan moet je nieuwe wegen inslaan." Wehkamp ziet de site als onderdeel van een ludieke campagne.
Voor iedereen die niet de mail heeft gehad, hier volgt die:
quote:
DIT NOOIT MEER!
Steun de kleine hond in de strijd tegen de grote Wehkamp gids. De firma Wehkamp vindt het grappig om in hun reclame te laten zien dat een klein hondje verpletterd wordt door een grote Wehkamp gids. Wij van het Kleine Honden Platform kunnen hier niet om lachen. Talloze kleine hondjes in Nederland worden regelmatig geconfronteerd met een enorme gids van bijvoorbeeld Wehkamp die met een grote dreun op hun hoofd valt. Wij denken dat het ook anders kan. Ook u kunt hier iets aan doen!
Ga naar www.wijkrijgenwehkampklein.nl, zet uw digitale handtekening op de petitie en doe mee aan de Grote Gids Enquete.

Ga naar de site en zet uw handtekening!

Weg met de GROTE Wehkamp gids!! Stem tegen!

Klik hier om naar de site te gaan!

Schijnbaar is dit de nieuwe manier van marketing, zie ook de blog over het kuikentje van van de week. Persoonlijk vind ik de site wel ontzettend mooi amateuristisch in elkaar zit :'), ze hadden gewoon een .tk domeintje moeten nemen .