"Räikkönen moest worden tegengehouden"

Olga (Nuongirl)
McLaren heeft veel moeite moeten doen om Kimi Räikkönen de beslissing van McLaren Mercedes, om niet te gaan rijden tijdens de Grand Prix van Amerika, te laten accepteren. Dat heeft teambaas Ron Dennis in een interview laten weten.

De Fin, een serieuze kandidaat voor de wereldtitel, beet op zijn tanden in de aanloop naar de race en Ron Dennis denkt dan ook dat het voor een coureur met een dergelijk strijdbaar karakter bijna onmogelijk zou zijn geweest om in bocht dertien vrijwillig minder hard te rijden om zo de banden te sparen.

"We moesten Kimi, bijna fysiek, ervan weerhouden te racen, ook al weet hij wat de gevaren zijn," aldus Dennis. "Hoe kan iemand nu denken dat jongens als deze de snelheidsbegrenzer zouden gebruiken in een race-situatie? Dat is onmogelijk." Dennis doelt op FIA-president Max Mosley, die had gesteld dat het rijden met een lagere snelheid in bocht dertien voor de Michelin-rijders geen probleem zou moeten zijn, omdat ze dat in specifieke race-situaties altijd al doen.

Volgens Mosley hadden de teams voor de lagere snelheid best een oplossing kunnen bedenken zoals de snelheidsbegrenzer die altijd in de pits wordt gebruikt of had men elke ronde door de pits kunnen rijden om zodoende de gewraakte bocht te vermijden.