Roddick overleeft vijfsetter tegen Bracciali

Michel (Baraja)
Andy Roddick heeft zich gekwalificeerd voor de derde ronde op Wimbledon. De Amerikaan won pas na vijf sets van de nummer 120 van de wereld Daniele Bracciali: 7-5, 6-3, 6-7, 4-6 en 6-3.

Vandaag vervolgden beide heren hun partij. Gisteren werd de wedstrijd op een stand van 2-1 in sets in het voordeel van Roddick wegens de duisternis afgebroken. Roddick begon gisteren zeer sterk tegen de 27-jarige Italiaan, die een opmerkelijke loopbaan doormaakt. Al in 1998 deed hij mee aan Wimbledon, maar van 1999 tot en met 2004 speelde hij geen enkele Grand Slam. In de eerste ronde van Wimbledon won hij van het servicekanon Karlovic. Roddick was gisteren de betere tijdens de eerste twee sets. Zijn spel pakt op gras goed uit. Bracciali had geen antwoord op de sterke services van de nummer twee van de wereld. In de derde set leek ‘A-Rod’ door te drukken, maar moest er toch een tiebreak worden gespeeld. Die won Bracciali met 7-3. Hij maakte enkele fantastische punten en verliet onder een groot gejuich de baan. Wegens de invallende duisternis werd het vervolg van de partij naar vandaag geplaatst.

Vandaag kwam Bracciali het best uit de startblokken. Hij brak Roddick op 3-3 in de vierde set op love. De Italiaan speelde erg mooi tennis; met volleys, aces, lobjes en returns werd Roddick te kijk gezet. Bracciali ging door in een roes en won de vierde set. Een stunt leek in de maak, maar Roddick hervond zijn ritme op zijn servicegames. Op 3-2 in de vijfde set werd Bracciali gebroken. Roddick ging steeds minder onnodige fouten maken en besliste de wedstrijd met een overtuigende laatste servicegame. Morgen alweer wacht Andreev in de volgende ronde. De wedstrijd werd trouwens nog even onderbroken door de regen, voor het eerst tijdens deze editie van Wimbledon.