Hewitt naar laatste zestien Wimbledon

Michel (Baraja)
Lleyton Hewitt is door naar de laatste zestien op Wimbledon. Hij versloeg de Amerikaan Justin Gimelstob in een aantrekkelijke wedstrijd: 7-6, 6-4 en 7-5.

In de eerste set had Hewitt het heel lastig tegen de 28-jarige Amerikaan. Gimelstob beheerste het servicevolleyspel tot in de perfectie gedurende die set. Vaak won hij punten met acrobatische duiken en spectaculaire volleys. In de tiebreak nam hij een 5-3 voorsprong. Op dat moment maakte Hewitt met een magnifieke lob misschien wel het mooiste punt van de wedstrijd. Vervolgens sleepte de winnaar van 2002 de tiebreak binnen. Na die set liet Gimelstob zich behandelen aan zijn schouder. Hij werd bijna meteen gebroken in de tweede set. Hewitt serveerde die set rustig uit; met dank aan zijn zo sterk verbeterde service.

Gimelstob bleef lang bij in de derde set, maar op 5-5 liet de Amerikaan zich breaken. Hewitt behield zijn opslag en mag maandag aantreden in de vierde ronde. Hij speelt dan tegen Taylor Dent. Deze Amerikaan won vandaag van Berdych, met 6-3, 7-6 en 6-3.