Liverpool treft kampioen van Wales

Liverpool treft in de eerste voorronde van de Champions League de kampioen van Wales: Total Network Solutions. Die ploeg won vorig seizoen in Wales zowel de landstitel als de beker.

Al op 12 of 13 juli speelt Liverpool zijn eerste wedstrijd in deze editie van de Champions League. De huidige Cuphouder begint op Anfield Road zijn campagne. Een week later is de return in Wales. Mocht Liverpool het halen tegen deze tegenstander dan wacht een week later in de tweede voorronde alweer HB Torshavn (uit Faeröer) of FBK Kaunas (uit Litouwen).

Total Network Solutions tegen Liverpool is niet de enige Britse ontmoeting in de eerste voorronde. Ook Shelbourne en Glentaron treffen elkaar. Deze clubs zijn respectievelijk afkomstig uit Ierland en Noord-Ierland. Verder staan er voorlopig weinig krakers op het programma. Zo zijn er veel wedstrijden van het kaliber Sliema Wanderers tegen FC Sheriff.

Ajax kent pas op 29 juli zijn tegenstander in de derde vooronde. Op die dag wordt er namelijk pas geloot voor die kwalificatieronde. In 2003 overleefde Ajax die voorronde. PSV deed vorig jaar hetzelfde, tegen Rode Ster Belgrado.