Dit jaar 6,5 miljard aardbewoners

OFfSprngr tipte ons via de nieuws-submit over het volgende:

Aarde Volgens het gezaghebbende Franse Instituut voor Demografische Studies (INED) zal de 6,5 miljardste wereldburger in december geboren worden. Daarmee zal de wereldbevolking in iets meer dan 6 jaar met een half miljard gegroeid zijn. In 1999 verwelkomde VN-chef Kofi Annan de 6 miljardste aardling. Momenteel huisvest onze planeet 6,477 miljard mensen waarvan meer dan helft in zes landen woont, te weten China, India, de Verenigde Staten, Indonesië, Brazilië en Pakistan.

Volgens INED, dat volgende maand een grote internationale conferentie over de groei van de wereldbevolking organiseert, leven er van iedere honderd personen 61 in Azië, veertien in Afrika, elf in Europa, negen in Latijns-Amerika, vijf in Noord-Amerika en minder dan één in Oceanië. Van iedere honderd babies die nu geboren worden, komen er 57 ter wereld in Azië, 26 in Afrika, negen in Latijns Amerika, vijf in Europa, drie in Noord-Amerika en minder dan één in Oceanië.

De laatste decennia is er een afname in de groei van de wereldbevolking, die naar verwachting rond 2050 tot nul zal afvlakken bij een bevolking van 9 á 10 miljard mensen. Volgens Catherine Rollet, die de conferentie van volgende maand organiseert, is drie miljard erbij veel maar beheersbaar. "De groei zal het grootst zijn in bepaalde Aziatische landen en voornamelijk in Afrika. Volgens landbouwkundigen kan de Aarde potentiëel nog meer mensen huisvesten - tot 15 miljard. De vraag is niet zozeer of we voldoende middelen kunnen produceren, maar hoe ze verdeeld moeten worden", aldus Rollet.


Wereldbevolking 1750-2050 in miljarden (eerder onderzoek van de VN)