Tegenstander Nigeria - Nederland bekend

Marokko wordt de tegenstander van de winnaar Nederland - Nigeria op het WK voor teams onder de 20. In een met Marokkaanse supporters volgepakte Galgenwaard wonnen de Marokkanen vanavond in Utrecht in een thriller van ItaliŽ na een spannende penaltyreeks. Na de reguliere speeltijd stond er 1-1 op het scoreboard, waardoor verlenging nodig was. Daarin scoorden beide teams nog ťťnmaal.

De score werd geopend door Marokko in de 26e minuut door El Zhar. Canini maakte daar in de 74e minuut 1-1 van, nadat de Italianen op slag van rust al een penalty gestopt zagen worden door de Marokkaanse keeper Bourkadi. In de 93e minuut kopte de Italiaan Battaglia in eigen doel, waarna Pelle namens ItaliŽ in de 113e minuut wťl het juiste net wist te raken. In de 98e minuut was de Italiaan Canini reeds met rood uit het veld gestuurd.

In de penaltyreeks miste ItaliŽ twee strafschoppen, waardoor Marokko, dat er slechts ťťn miste, naar de halve finales gaat. Daar treft het komende dinsdag in Kerkrade de winnaar van Nederland tegen Nigeria, dat morgenmiddag om 15:30 uur gespeeld wordt.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport