FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 22 maart 2005

Oxford zet hoog in tegen Cambridge

Icoon Sport nieuws Oxford zal komende zondag met zijn zwaarste team ooit uitkomen tijdens de 151ste traditionele roeiwedstijd tegen aartsrivaal Cambridge. Ze zullen net iets meer dan 9,5 kilo meer in de boot hebben zitten. Een titanenstrijd wordt wederom verwacht.

Het gemiddelde gewicht in de boot van Oxford ligt ergens tussen de 95 en honderd kilo. Twee jaar geleden zat er nog 6,3 kilo verschil tussen de twee boten in het voordeel van Oxford. Daarmee wonnen ze toen nipt: met ongeveer dertig centimeter verschil. Dit was de kleinste marge ooit voor de overwinning.

De eerste wedstrijd tussen beide teams vond plaats op twaalf maart 1829 tussen twee vrienden die op de twee verschillende universiteiten zaten. Zij daagden elkaar uit tot een roeiwedstrijd, waarna sindsdien ieder jaar de verliezer de winnaar uitdaagde tot een nieuwe wedstrijd.

Enkele bijzonderheden uit het verleden :
- In 1912 was de wedstrijd vastgelegd voor 31 maart maar doordat beide boten zonken was er op 1 april een herhaling nodig.
- In 1981 was Sue Brown de eerste vrouw die meedeed.
- De eerste keer dat de race op de Thames gehouden werd, was in 1845.
- Tijdens de race van 2003 deden in beide teams broers mee, voor Oxford kwamen David Livingston en Matt Smith uit en voor Cambridge James Livingston en Ben Smith.
- In 1927 deed de BBC voor het eerst live verslag van de race.
_
Meer sport op FOK! sport.

PvdA blokkeert gekozen burgemeester

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Eerste Kamer stemt niet in met een grondwetswijziging die een direct gekozen burgemeester mogelijk moet maken. PvdA-senator Ed van Thijn liet namens zijn fractie weten tegen te stemmen. Ook GroenLinks, de SP, de ChristenUnie en de SGP zijn tegen het voorstel, waardoor de benodigde tweederde meerderheid niet werd gehaald.

Minister Thom de Graaf liet in een reactie weten boos te zijn op de fractie van de PvdA, die hij een regentenpartij noemde. Volgens De Graaf kwamen de sociaal-democraten meerdere keren met nieuwe eisen. De minister wilde geen uitspraken doen over zijn positie.

PvdA-woordvoerder Ed van Thijn wees erop dat de grondwetswijziging over kan worden gedaan. De te verwachten chaos die een snelle invoering van de gekozen burgemeester mogelijk met zich mee zou brengen was voor de PvdA de reden om tegen te stemmen. D66-fractievoorzitter Boris Dittrich gaf in een reactie aan niet te verwachten dat D66 uit de coalitie zou stappen. "Er zijn in Nederland ook andere belangrijke dingen te regelen", stelde Dittrich.

'Chantal Janzen meest sexy vrouw'

Chantal Janzen is de meest sexy vrouw van Nederland. Althans, dat vinden de lezers van het blad For Him Magazine (FHM). Hoewel er nog altijd gestemd kan worden op de babe naar keuze, maakte Mental Theo op SLAM!FM bekend dat Chantal Janzen de winnares is.

Chantal volgt hiermee Bridget Maasland op, die vorig jaar nog met de eervolle titel aan de haal ging. Eerder won Janzen al de battle of the babes. Overigens ontkende de hoofdredacteur van FHM in de uitzending van Mental Theo alles. Hij zei geen inzicht te hebben in de tussenstand, hoewel hij wel exact wist waar Mentals Armanda stond.

 Janzen Battlebabe
Chantal Janzen is verkozen tot mooiste babe van Nederland.

_
Voor de liefhebbers van Chantal! Klik,klik, klik, klik, klik, klik en klik!
Meer babes en hunks in ons Babes en Hunks forum.
Al het lekkere dat op FOK! rondloopt, vind je in dit forum.
Forumtopic over Chantal met veel pics.

Lopende wekker moet slapers uit bed krijgen

Voor mensen die 's ochtends hun bed niet uitkomen en tien keer achter elkaar de sluimertoets van de wekker indrukken, is er nu wellicht een oplossing. 'Clocky', de lopende wekker, moet een einde maken aan het ochtendritueel van vele slaapmutsen.

Op het moment dat de schone slaper zoals gewoonlijk de sluimertoets indrukt, komt Clocky in beweging, letterlijk. De wekker laat zich van het nachtkastje vallen en verstopt zich vervolgens in een van de vele hoeken die de slaapkamer rijk is. Even later begint hij dan weer te rinkelen. De slaper moet dan toch echt zijn bed uitkomen, wil hij de wekker uitzetten. Clocky is ook nog zo slim om elke dag een andere verstopplaats te zoeken.

De schone slapers moeten zich wel nog even in geduld vatten. Clocky bestaat nu alleen nog maar als prototype. Voorlopig moeten slaapkoppen hun wekker dus nog maar even zelf verstoppen.


Clocky de lopende wekker

Spaanse tegenpaus Gregorius XVII overleden

Icoon opmerkelijk nieuwsTerwijl in Vaticaanstad de internationaal als paus erkende Johannes Paulus II kampt met een steeds slechter wordende gezondheid is in het Zuid-Spaanse Utrera de geestelijke Clemente Domínguez Gómez overleden. De 58-jarige Gómez stond bekend als 'tegenpaus', nadat hij zichzelf uitriep tot Gregorius XVII, de 'enige echte paus'.

In de ogen van Gómez was Johannes Paulus II de 'antipaus', die onder invloed stond van marxisten en vrijmetselaars. De Spanjaard claimde dat hem in 1969 door de Maagd Maria was opgedragen zich voor te bereiden op het hoogste katholieke ambt. Hij werd in 1976 tot bisschop gewijd door de Vietnamese geestelijke Pedro Martin Ngo-Din Thuc. In het Palmar de Troya, in de buurt van Sevilla, liet hij een enorme kathedraal bouwen, waar hij zich terugtrok met enkele honderden aanhangers. In 1988 werd zijn geloofsorde door de Spaanse overheid erkend als religieuze genootschap.

Gregorius XVII baarde opzien door onder andere de Spaanse dictator Franco en ontdekkingsreiziger Columbus heilig te verklaren. De koninklijke familie van Spanje werd daarentegen geëxcommuniceerd. De doodsoorzaak van Gómez is niet bekend gemaakt. Tevens is niet duidelijk of hij zal worden opgevolgd.

Gregorius XVII
De Spaanse 'tegenpaus' Gregorius XVII overleed op 58-jarige leeftijd

Oxford breekt record

Oxford zal komende zondag met zijn zwaarste team ooit uitkomen tijdens de 151ste traditionele roeiwedstijd tegen aardsrivaal Cambridge. Ze zullen net iets meer dan 9,5 kilo meer in de boot hebben zitten.

Het gemiddelde gewicht in de boot van Oxford ligt ergens tussen de 95 en 100 kilo. Twee jaar geleden zat er nog 6,3 kilo tussen de twee boten in het voordeel van Oxford en dat wist toen met ongeveer 30 centimeter verschil te winnen in wat de kleinste marge ooit was voor de overwinning.

De eerste wedstrijd tussen beide teams vond plaats op 12 maart 1829 nadat twee vrienden die op de twee verschillende universiteiten zaten. Zij daagden elkaar uit tot een roeiwedstrijd, waarna sindsdien ieder jaar de verliezer de winnaar uitdaagde tot een nieuwe wedstrijd.

Enkele bijzonderheden uit het verleden :
- In 1912 was de wedstrijd vastgelegd voor 31 maart maar doordat beide boten zonken was er op 1 april een herhaling nodig.
- In 1981 was Sue Brown de eerste vrouw die meedeed
- De eerste keer dat de race op de Thames gehouden werd was in 1845
- Tijdens de race van 2003 deden in beide teams broers mee, voor Oxford kwamen David Livingston en Matt Smith uit en voor Cambridge James Livingston en Ben Smith
- In 1927 deed de BBC voor het eerst live verslag van de race.

Man bestolen tijdens epileptische aanval

DarkShine had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een 32-jarige Limburgse man uit Beek is bestolen van zijn fiets nadat hij een epileptische aanval kreeg. De man fietste vrijdagochtend rond kwart over zes over de Vliegveldweg in zijn woonplaats toen hij getroffen werd door een epileptische aanval. Toen de man weer bijkwam, was zijn fiets weg.

De man moest daarna naar huis lopen. Hij heeft vervolgens zelf een zoektocht ingesteld om zijn fiets terug te vinden, maar dit heeft niets opgeleverd.

Inburgeringsfilm ook zonder naakt en homohuwelijk

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

De videofilm over Nederland die migranten die naar ons land willen verhuizen kunnen gebruiken om zich voor te bereiden op de inburgeringstoets, is nu ook in een gecensureerde (gekuiste) versie verkrijgbaar. In de gekuiste versie zijn géén beelden te zien van een strand met topless zonnende vrouwen, evenmin van een huwelijk tussen twee mannen en ook beelden van een popconcert zijn geschrapt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wees minister Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie erop dat in sommige landen mensen in moeilijkheden kunnen komen door het bezit van de 'godeloze' film. Problemen, zoals vervolging, zijn onder meer te verwachten in Marokko, Afghanistan, Tunesië, Maleisië en mogelijk Egypte.

Overigens wordt de examenversie niet gekuist.

Slapende bejaarde naar mortuarium gebracht

Icoon opmerkelijk nieuws Een bestuurder van een Canadees bedrijf dat lijken vervoert, is ontslagen nadat hij een bizarre fout had gemaakt. De bestuurder bracht een slapende bejaarde naar het mortuarium van het Surrey Memorial ziekenhuis.

Het bedrijf werd zaterdag gebeld om een overleden bejaarde van het Shirley Dean tehuis op te halen. In het tehuis liet een verpleegster aan de bestuurder zien, waar de overledene zich bevond. Hoewel duidelijk werd aangegeven welke persoon meegenomen moest worden, nam de bestuurder toch de verkeerde mee. Daarbij had hij niet gecontroleerd of de persoon ook overleden was. "De bestuurder heeft blijkbaar verzuimd te controleren of er een polsband aanwezig was, om vast te stellen of iemand daadwerkelijk het loodje heeft gelegd", aldus de woordvoerster Helen Carkner.

De 87-jarige slapende vrouw werd naar het nabijgelegen ziekenhuis vervoerd, toen ergens in een gang de fout ontdekt werd. Zij werd daarna per ambulance naar het tehuis teruggebracht. Volgens Carkner maakt ze het verder goed.

Toestand prins Rainier van Monaco achteruit

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe Monegaskische prins Rainier is vandaag in allerijl opgenomen op de afdeling intensive care. De 81-jarige vorst lag al twee weken in het ziekenhuis vanwege een longinfectie. Volgens een woordvoerder van de prins is zijn gezondheidstoestand verslechterd.

Kroonprins Albert, prinses Caroline en prinses Stephanie, de drie kinderen van Rainier, zijn inmiddels in het ziekenhuis aangekomen om bij hun vader te zijn. De bejaarde vorst sukkelt al jaren met zijn gezondheid. In november werd hij ook al behandeld voor een longinfectie. Eerder was hij al opgenomen met hartklachten.

Rainier van Monaco is sinds 1949 vorst van het ministaatje aan de Middellandse Zee, en daarmee een van de langst regerende vorsten ter wereld. Zijn huwelijk met de Amerikaanse filmster Grace Kelly in de jaren vijftig bracht hem veel aandacht van de media en jetset. Prinses Gracia verongelukte in 1982.

Het vorstenhuis van Monaco
Prins Rainier (2e van links) met kinderen en kleinkinderen

Adriaanse gaat voor het geld

Ondanks dat hij nog niet weet voor welke werkgever Co Adriaanse werkt komend seizoen heeft hij wel al bekend gemaakt dat financieel een flinke klapper maken voor hem belangrijker is dan het sportieve aspect van een nieuwe job.

De 57-jarige coach denkt dat hij in de buurt komt van het einde van zijn carričre en wil op deze manier ervoor zorgen dat hij zich geen drukte hoeft te maken over zijn pensioen. Hij wijst geen enkel land of club bij voorbaat af maar ze zullen dus wel met genoeg geld over de balk moeten komen

Kluivert wel beschikbaar

Patrick Kluivert is in tegenstelling tot eerdere berichten wel bereid om uit te komen voor het Nederlands Elftal, dit zei tegen De Telegraaf.
Wel zal de bondscoach moeite moeten doen om hem weer te selecteren want hij is er niet blij dat hij op dit moment van de beschikbare spitsen op de laatste plaats komt. Het bericht dat hij niet meer beschikbaar zou zijn komt, volgens hem, doordat The Newcastle Journal hem tijdens een interview de woorden in de mond had gelegd en hem verkeerd geďnterpreteerd had.

Kluivert speelde in zijn carričre 79 interlands waarin hij 40 keer tot scoren kwam, in verschillende Europese competities speelde hij 298 wedstrijden en scoorde 137 goals.

Nederlander wint prestigieus pokertoernooi

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Groninger Rob Hollink heeft in Monte Carlo de finale van de eerste European Poker Tour gewonnen. De 42-jarige pokerprofessional verdiende daarmee een bedrag van 650.000 euro. In de finale versloeg hij de 24-jarige Amerikaan Brandon Schaeffer, die genoegen moest nemen met 350.000 euro.

Sponsor Pokerstars.com liet in een verklaring weten blij te zijn met de winnaar. "Rob speelde het hele evenement fantastisch en liet zien dat hij de beste speler van het toernooi was", stelde woordvoerder Conrad Brunner. Aan de finale gingen voorrondes in diverse Europese steden vooraf. Er werd onder meer gespeeld in Barcelona, Londen, Kopenhagen en Wenen.

Aan de finale in Monte Carlo deden 211 deelnemers mee, die ieder tienduizend euro dienden in te leggen. De eerste 27 kregen uitbetaald, van 650.000 euro voor de winnaar tot 11.900 euro voor de plaatsen 19 tot en met 27. Onder de deelnemers waren onder meer tennisprof Yevgeni Kafelnikov en de Franse zanger Patrick Bruel. Winnaar Rob Hollink is parttime huisvader, parttime pokerspeler.

Gyan verlengt contract

RTV Rijnmond meldt dat het aflopende contract van Christian Gyan met twee jaar verlengd zal worden.
Onzeker is het echter of de populaire speler ook in De Kuip in actie zal komen, er bestaat namelijk een kans dat de rechtsback uitgeleend zal worden zodat hij meer aan spelen toekomt.

De 26-jarige Ghanees speelt al sinds 1996 bij Feyenoord maar heeft nooit beslag kunnen leggen op een basisplaats en is op dit moment geblesseerd, eerder ketste er nog een transfer naar Sparta af.

Politie pakt loverboy-verdachte op

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De politie in Den Bosch heeft vandaag twee mannen gearresteerd. Eén van hen wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan zogenoemde loverboy-praktijken. De politie sluit meer arrestaties niet uit, zo meldde een woordvoerster.

Tot nu toe zijn drie slachtoffers gehoord. Zij zijn achttien tot 23 jaar oud. Op basis van hun verklaringen werden de twee opgepakt. Eén van hen, een 25-jarige man uit Utrecht, wordt verdacht van onder meer mensenhandel en het aanzetten tot prostitutie. De ander, een 25-jarige man van Noord-Afrikaanse komaf, bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij zal worden uitgezet.

ProTour-klassementen 20-03-2005

Na Milaan - San Remo was Alessandro Petacchi de tweede renner die de leiderstrui van de ProTour kreeg. Hierbij de ProTour-klassementen zoals deze na Milaan - San Remo zijn.

Individueel klassement:
Pos.Wielrenner PloegPunten
1 PETACCHI Alessandro (ITA) FASSA BORTOLO 93
2 FREIRE GOMEZ Oscar (SPA) RABOBANK 78
3 HONDO Danilo (DUI) GEROLSTEINER 70
4 JULICH Bobby (VS) TEAM CSC 50
5 VALVERDE Alejandro (SPA) ILLES BALEARS 41
6 HUSHOVD Thor (NOR) CREDIT AGRICOLE 35
7 GUIDI Fabrizio (ITA) PHONAK HEARING SYSTEMS 35
8 ZABALLA Constantino (SPA) SAUNIER DUVAL - PRODIR 35
9 VOIGT Jens (DUI) TEAM CSC 31
10 O'GRADY Stuart (AUS) COFIDIS 30
11 BROCHARD Laurent (FRA) BOUYGUES TELECOM 25
12 JAKSCHE Jörg (DUI) LIBERTY SEGUROS 25
13 PELLIZOTTI Franco (ITA) LIQUIGAS-BIANCHI 25
14 GILBERT Philippe (BEL) FRANÇAISE DES JEUX 20
15 HINCAPIE George (VS) DISCOVERY CHANNEL PCT 20
16 VICIOSO ARCOS Angel (SPA) LIBERTY SEGUROS 15
17 SCHLECK Frank (LUX) TEAM CSC 15
18 BOONEN Tom (BEL) QUICK STEP 12
19 ZBERG Marcus (ZWI) GEROLSTEINER 10
20 EVANS Cadel (AUS) DAVITAMON-LOTTO 10

Ploegenklassement:

Pos.PloegPunten
1 FASSA BORTOLO 47
2 LIBERTY SEGUROS 41
3 RABOBANK 39
4 T-MOBILE TEAM 38
5 SAUNIER DUVAL - PRODIR 38
6 DAVITAMON-LOTTO 38
7 GEROLSTEINER 37
8 TEAM CSC 37
9 DISCOVERY CHANNEL PCT 36
10 CREDIT AGRICOLE 29

Wilders meest geciteerde politicus

Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders blijkt afgelopen jaar het meest geciteerde Kamerlid te zijn in de media. Hij blijft de fractievoorzitters van de grote partijen zelfs ruim voor. Een en ander blijkt uit een onderzoek van weekblad Intermediair. Ook andere 'anti-islampolitici' doen het goed in de pers, op radio en tv, zo schrijft het blad.

Vooral de uitspraak ''Turkije mag nooit in de EU'', leverde Wilders veel citaten op, maar ook ''ik lust die hoofddoekjes rauw'' deed het goed.

Wilders blijkt opmerkelijk genoeg vooral veel geciteerd te worden in een kwaliteitskrant als NRC Handelsblad. Ook in de Volkskrant was er veel aandacht voor de uitspraken van Wilders.

Merkwaardig genoeg doet de Telegraaf niet mee aan de 'anti-islamhype', zo schrijft Intermediair. Wilders maar ook Hirsi Ali, Nawijn en Eerdmans krijgen in de grootste krant van Nederland niet alleen het minst aandacht, ze worden ook ronduit kritisch bejegend. Adjunct-hoofdredacteur Kees Lunshof, die indertijd ook Pim Fortuyn zéér kritisch volgde, noemde het beginselprogramma dat Wilders vorige week presenteerde ''hoogdravend'', ''een doorgeslagen analyse'', ''veel grof geschut'' en ''rijpe en groene voorstellen door elkaar''. Hij concludeerde: ''Erg geloofwaardig klinkt het allemaal niet''.


Meest geciteerde Kamerleden
1. (9) Geert Wilders (Groep Wilders)
2. (3) Jozias van Aartsen (VVD)
3. (1) Wouter Bos (PvdA)
4. (5) Ayaan Hirsi Ali (VVD)
5. (2) Boris Dittrich (D66)
6. (4) Maxime Verhagen (CDA)
7. (8) Femke Halsema (GroenLinks)
8. (22) Hans van Baalen (VVD)
9. (6) Mat Herben (LPF)
10. (13) Joost Eerdmans (LPF)

Meest geciteerde nieuwe Kamerleden
1. (1) Ayaan Hirsi Ali (VVD)
2. (2) Hilbrand Nawijn (LPF)
3. (5) Laetitia Griffith (VVD)
4. (3) Lousewies van der Laan (D66)
5. (4) Diederick Samsom (PvdA)

-
Zie voor uitgebreide analyse het artikel in de Intermediair.

Moslims in actie tegen uitzetting imams

Bralkruk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Politiek Binnenland nieuws Vanwege de dreigende uitzetting van drie radicale imams zijn er door moslims ongeveer 5000 handtekeningen verzameld in de hoop dit tegen te gaan. De moskeegangers zullen de verzamelde handtekeningen aanbieden aan minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie.

Verdonk had vorige maand op basis van informatie van de inlichtingendienst AIVD besloten dat de drie imams een gevaar zouden vormen voor de openbare orde en veiligheid. De imams zouden bijdragen aan de radicalisering van moslims en tevens ronselen voor de jihad.

De drie salafistische imams werken bij de Al Fourkaan-moskee in Eindhoven. Volgens moslims hadden de drie imams ten tijde van de moord op Van Gogh juist sussende woorden gesproken.

Slaapwandelaar maait naakt het gras

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaan Ian Armstrong heeft het gras gemaaid. Niet zomaar even overdag, maar 's nachts terwijl hij compleet naakt was. Zijn vrouw Rebekah schrok zich rot toen ze hem om twee uur 's nachts naakt in de tuin aantrof. De vrouw werd wakker door een geluid in de tuin, en stelde vast dat haar man Ian niet meer in bed lag. "Ik mag er niet aan denken hoe lang hij er al mee bezig was, want hij was al bijna klaar met maaien."

Toen Rebekah de stekker uit het stopcontact haalde kroop Ian opnieuw in zijn bed. De volgende ochtend kon hij zijn vrouw niet geloven toen ze hem vertelde hoe hij de nacht had doorgebracht. "Pas toen ik hem naar de vuile zolen van zijn voeten liet kijken, wilde hij me geloven", zegt Rebekah.

Joden- en moslimhaat in Frankrijk toegenomen

TopGear had ons via de nieuws-submit te melden:

In Frankrijk is in 2004 racistisch getint geweld bijna verdubbeld, zo blijkt uit het jaarlijkse rapport van de Franse Nationale Mensenrechtencommissie. Het zijn vooral joden en moslims die het slachtoffer werden van geweldsdelicten en bedreigingen. Afgelopen jaar kwam dat 1565 keer voor, tegen 833 maal in 2003.

Jodenhaat (antisemitisme) werd vorig jaar 970 keer gerapporteerd, tegen 601 keer in 2003. De meeste daders hadden een ''Arabisch-islamitische'' achtergrond. Raakten in 2003 nog 22 joden gewond, vorig jaar waren dat er 33. Vooral op scholen leeft het antisemitisme, aldus het rapport.

'Geen titel voor Ferrari'

Ralf Schumacher heeft gezegd dat Ferrari de schuld bij zichzelf moet zoeken voor de teleurstellende race in Maleisië.

Hij zei verder in een interview met 'Bild' dat het arrogant was van Ferrari om met de oude auto aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ralf: "Ze hebben niet alleen het nadeel dat ze met een oude auto zijn begonnen, maar ze hebben ook een achterstand doordat ze als enige topteam met Bridgestone rijden."

Op de vraag of zijn broer dit jaar voor zijn achtste wereldtitel kan gaan zei Ralf: "Nee, daarvoor liggen ze te ver achter."

Briatore hoopt op F2005

Teambaas van Renault Flavio Briatore hoopt dat Ferrari zo snel mogelijk beslist om de nieuwe F2005 in te zetten tijdens een GP. Zelfs na de slechte prestatie tijdens de race in Maleisië is het nog niet bekend wanneer de nieuwe auto ingezet zal worden.

"Ik hoop dat Ferrari zo snel mogelijk de nieuwe auto inzet. In dit vak is het zo dat wanneer je iets gaat haasten dat je dan in de problemen zit. Als Ferrari van plan was om hun nieuwe auto pas in Spanje te introduceren en ze doen het al de volgende race in Bahrein dan is dat goed voor ons want dat betekent dat ze zich haasten. We zetten ze dan blijkbaar genoeg onder druk om een dergelijke beslissing te maken. Ik zou erg blij zijn als de F2005 aan de start staat in Bahrein." aldus Briatore.

Het team van Renault heeft de eerste twee races van dit seizoen gewonnen met een overwinning voor elke coureur. Briatore is dan ook zeer tevreden met deze uitslagen: "Het is een geweldig resultaat voor het Renault team en het was schitterend dat allebei onze coureurs al een overwinning hebben dit seizoen."

Gekozen burgemeester zorgt voor veel reacties

Het is een belangrijke dag voor regeringspartij D66. De Eerste Kamer stemt vanavond over een grondswetswijziging die het mogelijk moet maken om uiteindelijk de gekozen burgemeester, een van de stokpaardjes van de partij (kroonjuwelen), in te kunnen voeren. Het lijkt te gaan om de PvdA in de senaat. Als die partij instemt met de wijziging is er de benodigde tweederde meerderheid.

Oud-minister Hayo Apotheker zei vanmiddag al in het programma Stand.nl op Radio 1 dat D66 uit de regering moet stappen als de gekozen burgemeester er niet komt. "Ik vind dat als je zolang hebt gestreden voor dit 'kroonjuweel', dat je dan toch moet vaststellen dat er iets misgegaan is als het vanavond strandt. Dan heb je niks meer in de regering te zoeken", zo zei de huidige burgemeester van Steenwijk.

Vanuit een andere hoek van D66 kwam ook kritiek. Partij-coryfee Jan Terlouw deelt de kritiek die de oppositiepartijen hebben op de invulling van de gekozen burgemeester. Terlouw vindt dat de verantwoordelijkheden van een gekozen burgemeester nog steeds onduidelijk zijn. "De kritiek dat na zoveel jaren praten over de gekozen burgemeester nog steeds onhelder is wat de bevoegdheden zijn van de burgemeester, snijdt hout. Dat moet helder zijn: hoe is de positie ten opzichte van de politie, ten opzichte van wethouders?" Terlouw deed zijn uitspraken in het programma 1 op de middag op Radio 1. Terlouw vindt dat de oppositie voldoende zekerheden moet vragen aan de Minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties Tom de Graaf. Deze minister strijdt al lang voor invoering van de gekozen burgemeester.

Inmiddels heeft De Graaf gesproken in de Eerste Kamer. Hij zei dat de gekozen burgemeester in een deel van het land ingevoerd wordt in 2006 en in de rest in 2010. De Graaf wilde aanvankelijk dat volgend jaar in alle gemeenten burgemeesters worden gekozen. Hij denkt met deze aanpassing tegemoet te komen aan de wensen van de PvdA. De grootste oppositiepartij vindt namelijk dat het kabinet de gekozen burgemeester veel te snel wil invoeren.


Minister Tom de Graaf vanmiddag in de Eerste Kamer

BAR verwacht verbetering

Na een dramatische seizoenstart volgend op het succesvolle seizoen 2004 lijkt er nu toch weer hoop op verbetering te zijn bij het team van BAR Honda. Het team zegt de redenen te hebben gevonden waarom de BAR007 zo slecht presteert.

Technisch directeur Geoff Willis: "We weten nu waar de fouten zitten en we weten hoe we ze kunnen oplossen. Daarnaast kunnen we daardoor de auto nog extra verbeteren. We zijn achter iets gekomen waarmee we er binnenkort voor kunnen zorgen dat het volledige potentieel van de auto gebruikt kan worden."

Deze aangepaste auto zal nog niet tijdens de GP van Bahrein beschikbaar. De verwachting is dat coureurs Button en Sato tijdens de vierde race van het seizoen in San Marino voor het eerst een GP met deze verbeterde auto zullen rijden.

Billups, Richardson spelers van de week

Detroit Pistons' Chauncey Billups en Golden State Warriors' Jason Richardson zijn uitgeroepen tot spelers van de week voor respectievelijk de Eastern en Western Conference.

Billups won met de Pistons alle vier hun wedstrijden afgelopen week. Gemiddeld maakte hij 25.5 punten met een schotpercentage van 58%, 4.3 rebounds en 6.3 assists. In de wedstrijd tegen de Seattle Sonics scoorde Billups een season-high van 32 punten. De Pistons wonnen verder van Atlanta, Toronto en San Antonio.

Richardson hielp zijn team naar drie overwinningen in vier wedstrijden. Gemiddeld maakte hij 24 punten (48.2%), 10.3 rebounds en 4.7 assists. De Warriors wonnen uit van Phoenix, uit en thuis van Sacramento, en verloren van Houston.

Bernie blij met prestaties Ferrari

Het lijkt er niet op dat F1-baas Bernie Ecclestone het erg vindt dat Ferrari de laatste paar wedstrijden slecht presteert. Na twee GP’s heeft Ferrari nog maar tien punten, na de GP van Maleisië zou Ecclestone met een glimlach hebben geroepen: "Niet slecht, hé."

De grote baas zei verder dat het goed is dat de nieuwe technische reglementen en kwalificatie regels zijn opgesteld. Als voorbeeld dat de veranderingen nut hebben noemde hij als voorbeeld het slechte presteren van Ferrari.

Ecclestone: “We moeten eerst maar eens een paar GP’s rijden voordat we deze regels gaan evalueren of veranderen.” Verder ziet de kleine Engelsman liever Fisichella de wereldtitel pakken dan de Spanjaard Alonso. “Italiaan verslaat Ferrari. Dat zou een geweldige voorpagina voor elke krant zijn!” aldus Ecclestone.

NBA: Knicks boeken knappe zege

De New York Knicks lijken nog steeds in de race voor een plek in de play-offs. In eigen huis werd vannacht verassend gewonnen van de San Antonio Spurs, 88-75.

De Spurs moesten het vannacht doen zonder hun ster-speler Tim Duncan. Duncan blesseerde zijn enkel zondagnacht in het duel met Detroit en naar het schijnt zullen de Spurs hem twee weken moeten missen.

De Knicks werden in het derde kwart in het zadel geholpen door de Spurs. Vanaf zes minuten in het derde kwart kwamen de Spurs elf minuten niet meer tot scoren. Hun voorsprong van 59-53 gaven zij daarmee voorgoed uit handen. Aan de hand van Stephon Marbury scoorden de Knicks maar liefst 20 punten op rij.

Marbury werd topscorer van de wedstrijd met 31 punten en tien assists. Ex-Spurs speler Malik Rose kwam tot 18 punten. Bij de Spurs kwam Devin Brown tot 22 punten, vanaf de bank.

Overige uitslagen:

Charlotte Bobcats - Orlando Magic: 102-97
Chicago Bulls - Atlanta Hawks: 105-91
Dallas Mavericks - New Orleans Hornets: 103-86
LA Clippers - Portland Trailblazers: 96-89

Sauber overweegt toch derde coureur

Het team van Sauber Petronas schijnt nu toch aan het overwegen zijn om een derde coureur voor de vrijdagtests aan te trekken. Sauber coureur Jacques Villeneuve had hier al eerder om gevraagd, alleen toen zei teambaas Peter Sauber dat het teveel geld zou kosten om een derde auto te laten rijden.

Om toch aan geld te komen is het team nu op zoek naar een coureur die een vijf miljoen euro meeneemt om op de vrijdag in de Sauber te mogen testen. Er zou al gesproken zijn met Timo Glock en Nicolas Kiesa. Het is echter nog maar de vraag of Sauber één van deze coureurs aantrekt omdat ze beide ervaring missen.

Peter Sauber: "Op het moment kunnen we het gewoon niet betalen om een derde wagen op de vrijdag te laten rijden. Daarvoor hebben we die vijf miljoen dollar dan ook nodig. Dan is er alleen nog een probleem, we willen de auto wel laten besturen door een coureur met ervaring en snelheid. Het is erg lastig om een dergelijke piloot te vinden."

NBA: Cavaliers ontslaan coach

De Cleveland Cavaliers, club van ster-speler Lebron James, hebben hun coach Paul Silas ontslagen. Silas was bezig aan zijn tweede seizoen in Cleveland. Brendan Malone, assistent onder Silas, zal voorlopig het team onder zijn hoede nemen.

Met nog 18 wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen zijn de Cavs nog volop in de race voor een plek in de play-offs. Momenteel bezetten zij een vijfde plek in de Eastern Conference. Maar volgens General Manager Jim Paxson was het absolute noodzaak om Silas uit zijn functie te ontheffen. "Wij vinden dat deze verandering noodzakelijk was, en hopelijk zorgt dit ervoor dat wij de rest van het seizoen goed afsluiten en optimaal de play-offs ingaan," aldus eigenaar Dan Gilbert.

De Cavaliers zijn bezig aan een slechte serie de laatste weken. Van de laatste twaalf wedstrijden werden er negen verloren, en de laatste negen uitwedstrijden gingen allemaal verloren.

Aston Martin pakt opvallende overwinning

Aston Martin heeft met de nieuwe DBR9 de GT1 overwinning en een vierde plaats algemeen gepakt tijdens de 53e 12 Hours of Sebring op de International Raceway. Team ADT Champion Racing pakte de overall overwinning met een 1-2. Ook dit jaar lijkt het er op dat de Audi R8’s niet te verslaan zijn. De 12 Hours of Sebring was de eerste wedstrijd in de 2005 American Le Mans Series.

De Audi’s van het ADT team domineerden de race van start tot finish. De twee Audi’s zelf bleven wel dicht bij elkaar en eindigden na twaalf uur ook maar op 6.365 sec. van elkaar. De overwinning ging uiteindelijk naar wagen nummer 1 met als rijders JJ Lehto, Mark Werner en Tom Kristensen.


De nummer 1 Audi pakt de overwinning

Lehto begon de race ook vanaf pole position, er stonden 39 auto’s aan de start van deze 53e editie. Teameigenaar Dave Maraj: “Ik ben erg trots op het hele team, van de coureurs tot de cateraars. De auto’s zijn ongelooflijk, zelfs nu ze zes jaar oud zijn winnen ze nog steeds grote races. Audi heeft een geweldige auto gebouwd met de R8.”


De 12 uurs race zorgt altijd voor mooie sfeerbeelden

Aston Martin zorgde met hun DBR9 voor een verassing door in hun eerste race als fabrieksteam en met een nieuwe auto meteen de GT1 klasse overwinning te pakken. Het publiek zag David Brabham, Stephane Ortelli en Darren Turner met de nummer 57 DBR 9 de vierde plaats algemeen pakken voor de, in dezelfde klasse rijdende, nummer 3 en 4 Corvette C6-R’s.

Brabham: “Aston Martin is weer terug! Dit is een geweldige prestatie van iedereen die bij het programma betrokken is, het team was geweldig. Om hier te komen en een sterk Corvette team te verslaan is een geweldig resultaat voor Aston Martin Racing.”


De Aston Martin DBR9 op Sebring

De tweede DBR9 met nummer 58 eindigde op een achtste plaats in de GT1 klasse en een vijftiende plaats algemeen. De auto, bestuurd door Nederlander Peter Kox, Pedro Lamy en Stephane Sarrazin, moest echter een reparatie aan het chassis uitvoeren tijdens de race. Deze reparatie werd in recordtijd van een uur uitgevoerd waardoor de uiteindelijke positie een vertekend beeld geeft van de geweldige race die ook deze auto reed.

Teamdirecteur en voormalig BAR teambaas David Richards: “Dit is het begin van een nieuw tijdperk voor Aston Martin.”

Einduitslag 12 Hours of Sebring 2005

plaatsklasserijdersautogereden ronden
1.P1JJ Lehto/M. Werner/T. KristensenAudi R8361
2.P1E. Pirro/F. Biela/A. McNishAudi R8361
3.P1J. Weaver/A. Wallace/B. LeitzingerLola EX257/AER341
4.GT1D. Turner/D. Brabham/S. OrtelliAston Martin DBR9338
5.GT1R. Fellows/J. O’Connel/M. PapisCorvette C6-R337

Big Brother vrijwel zeker terug op de buis

Icoon Media nieuwsBig Brother keert het komende televisieseizoen vrijwel zeker terug op de Nederlandse televisie. Verschillende zenders zijn geďnteresseerd in het programma, waarvan inmiddels vier series zijn uitgezonden. Producent Endemol is bezig met de voorbereidingen van het programma, dat vanaf september zal worden uitgezonden.

RTL heeft de eerste rechten, maar programmadirecteur Leo van der Goot wil nog niet zeggen of de zender daarvan gebruik zal maken. Eerder zag RTL af van uitzending van het vierde seizoen van de realitysoap. Behalve RTL zouden SBS en Talpa, de nieuwe zender van mediamagnaat John de Mol, in de running zijn voor de serie.

Het is nog niet bekend hoe de nieuwe serie er inhoudelijk uit zal zien. Op de Duitse tv wordt momenteel een eeuwigdurende Big Brother uitgezonden, nadat de vorige serie daar een jaar duurde. De vier series die in Nederland werden uitgezonden namen om en nabij de honderd dagen in beslag.

Meer gescheld op tv, maar minder gevloek

Icoon Media nieuws Het grove taalgebruik op de Nederlandse tv-zenders is in 2004 toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Per week waren er gemiddeld 1850 grove woorden te horen, wat neerkomt op 1,3 per uur. Er werd meer gescholden dan in 2003, maar juist minder gevloekt. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van TNS NIPO, waarbij drie weken lang 16 uur per dag alle tv-zenders bekeken werden.

Onder grove woorden rekenden de onderzoekers scheldwoorden, verwensingen, (verbasterde) vloeken en schuttingtaal. Het gebruik van bijvoorbeeld 'God' of 'Jezus' als stopwoorden of het gebruik van 'potverdorie' en 'jeetje' werd door de onderzoekers ook als vloeken gezien. Onder schuttingtaal werden uitdrukking als 'er is geen zak aan' meegeteld, en een voorbeeld van een verwensing is 'val dood'.

Net als in 2003 kwamen er op BNN het meeste grove woorden langs. Met 5,1 per uur lag dit aantal echter wel een stuk lager dan de 7,7 per uur van 2003. De VARA nam bij de publieke omroepen de tweede plaats in, met 4,1 per uur. De grofste commerciële omroep bleek Veronica, met 2,5 grove woorden per uur. De EO en de NOS scoorden met slechts 0,3 per uur het laagst.

Het grove taalgebruik bestaat vooral uit schelden en schuttingtaal. Het aandeel van schelden steeg het hardst, van 27 procent in 2003 naar 38 procent vorig jaar. Het aandeel van vloeken nam juist af van 24 procent naar 18 procent.

[Gerucht] PSP pas met Kerst?

Uit een onderzoek van GamesRadar onder Engelse verkopers blijkt dat sommige detailhandelaren denken dat de PSP pas rond de Kerst in Europa zal verschijnen. Eerder meldde Sony dat de release enkele maanden na het voorjaar zou komen.

De verkopers geven als reden dat de lancering van de PSP deze zomer in Zuid-Korea plaatsvindt. Het is nooit eerder voorgekomen dat Sony een nieuw hardwareproduct in meerdere regio's tegelijkertijd uitbracht. Sony was niet bereikbaar voor commentaar.

Weer moeder van Braziliaan ontvoerd

Tien dagen nadat er bekend werd dat de moeder van voetballer Luis Fabiano is ontvoerd, blijkt dat ook de moeder van een andere voetballer, Rogerio, te zijn gekidknapt. Beide Brazilianen zijn afkomstig uit Campinas en spelen allebei in Portugal. Luis Fabiano bij FC Porto, Rogerio komt uit voor Sporting Lissabon.

In vier maanden tijd zijn er nu inmiddels vier moeders van voetballers in de staat Săo Paulo het slachtoffer is geworden van de lucratieve ontvoeringindustrie. Stervoetballer Robinho maakte vorig jaar hetzelfde mee. Zijn moeder werd in december 2004 vrijgelaten na het betalen van losgeld. Zij werd 40 dagen gevangen gehouden.

De Braziliaanse politie heeft het vermoeden dat de ontvoeringen het werk zijn van een groep bandieten, die onder leiding staat van de ontsnapte crimineel Cilio Marcelo da Silva, die in de Braziliaanse onderwereld bekend staat als Bin Laden.

'Patience moet verboden worden'

Icoon Games nieuwsSenator Austin Allran uit North Carolina is op dit moment bezig met een speciale anti-patiencewet. De senator is van mening dat op dit moment het geld van de belastingbetalers vergooid wordt doordat ambtenaren zich meer bezig houden met het spelen van potjes patience, ook wel solitaire genoemd, op hun PC dan met hun werk.

Niet alleen patience wordt aangepakt, ook andere Windowsspelletjes zoals mijnenveger moeten eraan geloven. Het plan is om deze spelletjes van de overheidscomputers te verwijderen om zo de belastingbetaler veel geld te laten besparen door de verhoogde werkactiviteit.


Screenshot van het beruchte spel


Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

[Gerucht] EA nu zelf overnamekandidaat?

De Duitse mediagigant Bertelsmann heeft volgens een artikel in de krant Suddeutsche belangstelling om zich in de gamesindustrie in te kopen. Ze willen games produceren en publiceren die "via Internet en TV" te spelen zijn. Daarnaast wil Bertelsmann met een eigen merk mobiele telefoon op de markt komen waarvoor dan ook filmpjes, beltonen en muziek beschikbaar moeten komen. Bertelsmann heeft ruim 76.000 werknemers. Onder andere de RTL-Group, Sony BMG, de bladen Stern en Brigitte en boekenuitgeverij Random House vallen onder het concern.

Volgens Gamestar heeft Bertelsmann het oog laten vallen op Electronic Arts. EA zou goed bij Bertelsmann passen. Bovendien zou BMG dan de licenties voor soundtracks in EA games kunnen leveren.

Halverwege de jaren '90 deed Bertelsmann al eerder een poging tot de gamesmarkt toe te treden. De PC-versie van Amiga-RPG Ambermoon, dat onder het Red Balloon-label uitgebracht zou worden, is er echter nooit gekomen.

Unilever sleept Albert Heijn voor de rechter

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

Logo Albert HeijnAlbert Heijn (AH) wordt voor de rechter gesleept door levensmiddelenconcern Unilever. Volgens Unilever verpakt AH zijn huismerkproducten bewust zo, dat ze lijken op de producten van Unilever. Het levensmiddelenconcern zegt hierdoor veel geld mis te lopen. De rechtszaak start op 12 april.

Het gaat om producten als ijsthee, pindakaas en margarine, die door Unilever worden verkocht onder de merknamen Lipton, Calvé, Becel, Blue Band, Bertolli en Croma. Unilever wil dat AH de verpakking van de betreffende producten aanpast en tot die tijd de artikelen uit de schappen haalt.

Unilever beschuldigt de supermarktketen ervan "kleuren, letters, verpakkingen en teksten te gebruiken die precies of bijna hetzelfde" zijn als die van Unilever. Hierdoor zouden klanten per ongeluk producten kopen van het AH-huismerk in plaats van de A-merken van Unilever. Ook zou AH zijn eigen producten hebben verplaatst naar de schappen waar eerst de Unilever-artikelen lagen.

De Telegraaf schrijft dat de directeur van Unox (ook een merk van Unilever) onaangenaam verrast was toen zijn vrouw hem een worst van AH voorzette. Zelfs zij had zich vergist omdat de AH-verpakking zo op die van Unox leek en in de schap lag waar eerst de Unox-worsten lagen.

[Update] Eidos opgekocht

Het bedrijf Elevation Partners, dat onder leiding staat van voormalig EA-directeur John Riccitiello, heeft een bod van 71 miljoen pond uitgebracht op Eidos. Per aandeel heeft Elevation dus 50 pence betaald, wat ruim boven het bedrag van 44.75 pence ligt waarmee de beurs sloot. Het is echter slechts een derde van wat de aandelen vorig jaar rond deze tijd waard waren.

Het management van Eidos bevestigt dat zij het overnamebod geaccepteerd hebben. Voorzitter John van Kuffeler zei dat "the board firmly believes that shareholders' interests are best served by a sale of the company."

Elevation Partners LP werd in 2004 opgericht door John Riccitiello en Roger McNamee. Sindsdien hebben ze diverse nieuwe partners aangetrokken, waaronder Paul Hewson, beter bekend als Bono van U2.

Wat Elevation Partners van plan is met Eidos is onbekend, maar het bod komt zeer gelegen voor Eidos. Eidos moest volgens de voorwaarden van een lening bij de Royal Bank of Scotland vóór 25 maart een koper vinden. Eidos is onder andere bekend van games als Tomb Raider, Deus Ex, Commandos, Championship Manager en Hitman.

Update
De site Bloomberg meldt dat SCi Entertainment nu ook een bod heeft uitgebracht, en wel 53.6 pence per aandeel.

"Hoewel Eidos' merken, studio's en werknemers zeker potentie hebben, lijken de continue financiële problemen geleid te hebben tot gehaaste productie-cycli, gemiste deadlines en producten die niet de verwachte kwaliteit hadden,' 'aldus SCi Chief Executive Jane Cavanagh in een verklaring. "We hebben er alle vertrouwen in dat het implementeren van ons succesrijke business model de waarde van zowel SCi als Eidos voor de aandeelhouders aanzienlijk zal vergroten.''

Eidos woordvoerder Jonathan Glass heeft nog geen commentaar gegeven op het bod van SCi.

'Solitaire moet verboden worden'

Senator Austin Allran uit North Carolina is op dit moment bezig met een speciale anti-patiencewet. De senator is van mening dat op dit moment het geld van de belastingbetalers vergooid wordt doordat ambtenaren zich meer bezig houden met het spelen van potjes patience, ook wel solitaire genoemd, op hun PC dan met hun werk.

Niet alleen patience wordt aangepakt, ook andere windowsspelletjes zoals mijnenveger moeten eraan geloven. Het plan is om deze spelletjes van de overheidscomputers te verwijderen om zo de belastingbetaler veel geld te laten besparen door de verhoogde werkactiviteit.

De senator liet niet weten wanneer hij eens nuttig werk ging doen.


Screenshot van het beruchte spel

Ron Dennis verdedigt gebruik derde wagen

McLaren-baas Ron Dennis heeft een reactie gegeven op de kritiek rondom het gebruik van een derde wagen op vrijdag. Volgens Dennis heeft zijn team daar alle recht toe.

De kritiek kwam zaterdag via Ferrari naar buiten. McLaren zet momenteel elke vrijdag van een raceweekend Pedro de la Rosa in tijdens de vrije training. Het team kan dit doen na de teleurstellende vijfde plaats van vorig seizoen. In de ogen van de concurrenten zou een topteam echter helemaal niet van de regel gebruik mogen maken. De regel was oorspronkelijk namelijk bedoeld om kleinere teams, die buiten de top vier in het constructeurskampioenschap vielen, te steunen.

Dennis is echter vastberaden om voordeel te behalen uit de regel. "De realiteit is dat de teams unaniem met de regelgeving hebben ingestemd. We doen niet iets dat buiten de regels valt," aldus Dennis. "Als we de laatste Grand Prix van het vorige seizoen in waren gegaan met een kans om vierde te worden dan hadden we die kans gepakt. We zijn niet trots op onze prestaties in 2004."

Ecclestone steunt testlimiet

Formula 1-topman Bernie Ecclestone staat achter de teams die van Ferrari een vermindering van het aantal tests willen. Dat heeft hij in de krant 'The Daily Telegraph' laten weten.

Acht van de tien teams stuurden zondag een open brief naar Ferrari. Daarin vroegen ze het team zijn uitgaven te minderen en in te stemmen met de overeenkomst waarbij er maar dertig dagen getest mag worden. Alleen Peter Sauber, die zijn motoren van het Italiaanse team betrekt, heeft de brief niet getekend.

"We zouden in de sport niet de noodzaak moeten hebben om zoveel geld uit te geven om concurerend te zijn. Daar proberen we juist minder geld aan uit te geven. En Ferrari doet juist het tegenovergestelde." aldus Ecclestone.

In een reactie op de brief liet Ferrari zondag overigens weten goede redenen te hebben voor de vele tests. Volgens teambaas Jean Todt moet er zoveel worden getest omdat Ferrari het enige topteam is dat op Bridgestone rijdt. Het intensieve testprogramma gaat dan ook niet veranderen.

Sondevoeding Terri Schiavo niet hervat

Cabron, Neoktheone en Mad-MonKey hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft bepaald dat de sondevoeding van comapatiënte Terri Schiavo (41) niet hoeft te worden hervat. De verwachting is dat de ouders tegen de beslissing in hoger beroep zullen gaan.

De voeding werd vrijdag op last van een rechtbank in Florida afgesloten. De vrouw ligt al vijftien jaar in een coma nadat een hartaanval leidde tot zuurstoftekort in de hersenen. Haar man wil een einde maken aan haar lijden. De ouders van Schiavo willen echter dat de voeding weer aangesloten wordt. Zonder vocht en voeding zou ze binnen tien dagen overlijden.

De federale rechter liet tijdens een spoedzitting vandaag de advocaten van beide partijen hun standpunt uiteenzetten. Volgens de rechter hebben de ouders niet aannemelijk kunnen maken dat de rechtbank in Florida de rechten van hun dochter heeft geschonden door de voeding te laten afkoppelen.

De ouders konden hun zaak vandaag voor de federale rechtbank bepleiten, nadat afgelopen weekeinde met spoed een noodwet door het Amerikaanse Congres werd geloodst. President Bush bekrachtigde de wet gisteren. Hij kwam daarvoor speciaal terug van vakantie.

Het juridisch getouwtrek tussen de echtgenoot en de ouders van de zwaar gehandicapte Schiavo duurt nu al zeven jaar. Inmiddels hebben zestien rechters zich al over de zaak gebogen.

De zaak-Schiavo heeft tot heftige debatten in de VS geleid. Vooral religieuze en conservatieve Amerikanen roeren zich, omdat zij het stopzetten van de voeding als moord beschouwen.

Terri Schiavo
Terri Schiavo raakte vijftien jaar geleden in een coma

De submit

Iedere FOK! bezoeker kent wel de submit van ons.
Zo ook tolgashakur, hij submit aardig wat mag ik wel zeggen...
helaas zijn niet alle links goed genoeg voor een aparte blog, daarom zal ik hem eens ff blij maken met deze blog.

http://media2.big-boys.com/baseballplane.wmv
http://media2.big-boys.com/basketballknockout.asf
http://x3.putfile.com/videos/b1-7309371955.mpg
Link verwijderd ivm virus
http://downloads.kewlbox.com/partners/birthdayalarm/badaboom.dcr
http://www.artifactintera(...)upremegolf_1mayb.swf
http://www.pepsi.co.uk/games/
http://www.ogrish.com/arc(...)shooting_in_iraq.wmv
http://www.boreme.com/bm/DEC03/a/m_free_space/fr.htm
http://www.boreme.com/bm/FEB02/a/leopard/fr.htm
http://www.boreme.com/bm/JAN05/a/office-pranks/fr.htm
http://www.boreme.com/bm/MAY03/a/t_computer_v_car/fr.htm
http://www.boreme.com/bm/FEB05/a/hilton-interview/fr.htm
http://www.boreme.com/bm/MAR05/a/wedding-cake-decoration/fr.htm
http://www.boreme.com/bm/MAR05/a/car-tip/fr.htm

Hij heeft nog meer gesubmitt, maar ik heb ook een sociaal leven en ik gaat ff naar buiten.

Met dank aan tolgashakur voor alle submits

Namco onthult Shogun Warrior voor DS

Namco heeft het eerste plaatje vrijgegeven van Shogun Warrior voor de Nintendo DS. Shogun Warrior zal een realtime strategy game worden waarin de speler Japan moet veroveren. Dit kan via brute kracht of via diplomatie. Het zal ook mogelijk zijn ninja's in te huren als huurmoordenaars om politieke kopstukken uit de weg te ruimen.

Het spel zal 3D-graphics kennen en de touchscreen gaat gebruikt worden voor het bewegen van troepen op de slagvelden, orders geven aan troepen, het showen van gevechten tussen ninja's en tenslotte zullen belegeringen en zeegevechten via minigames erop te spelen zijn. De game zal met maximaal 16 mensen online te spelen zijn en moet in oktober uitkomen in de Verenigde Staten.

Dit is het plaatje:Vooronderzoek naar 'beuk' Theo Janssen

De aanklager van de KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld naar de beuk die Theo Janssen van Vitesse AZ'er Adil Ramzi zou hebben gegeven. Jose Fortes Rodriguez van RBC Roosendaal kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart tegen De Graafschap een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden.

Toen de Alkmaarders in de wedstrijd tegen Vitesse een penalty kregen van arbiter Wiedemijer, rende Janssen op Wiedemeijer af om zijn beklag te doen. Onderweg gaf hij Ramzi een forse beuk. De scheidsrechter zag niets, maar aan de hand van tv-beelden zal er toch een vooronderzoek worden gestart.

Ex-Az speler Fortes Rodriguez gaf in de wedstrijd tegen de Graafschap zijn tegenstander Richard Roelofsen een klap, net nadat de bal over de zijlijn was gegaan. Hij zal waarschijnlijk akkoord gaan met het schikkingsvoorstel van 3 wedstrijden.

Halo 2 Expansion Pack voor $20,- te bestellen

Op de site van EBgames is de eerste informatie over het Halo 2 Expansion Pack verschenen. Men kan op de pagina voor 20 dollar de Expansion Pack pre-orderen zodat ze 24 mei het op een DVD toegestuurd krijgen. Ook de inhoud van de DVD staat al op de site vermeld:

* Negen nieuwe multiplayer maps (zowel offline als online te gebruiken)
* Een nieuwe cinematografische video
* Een nieuwe mini-documentaire van Bungie

Of de Expansion Pack ook ter download wordt aangeboden via Xbox Live en of dit premium content gaat worden is nog niet bekend. Let op: zowel de releasedatum als de prijs kunnen nog veranderen.


Meer zien? Dat is dan 20 dollar.

[Upd] Einde seizoen Simon Cziommer

In de jacht op Europees voetbal heeft FC Twente een fikse tegenvaller moeten incasseren. Middenvelder Simon Cziommer is door een blessure waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld.

De spelverdeler liep de blessure op in de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag en moest zich al in de eerste helft laten vervangen.

Cziommer, die gehuurd is van Schalke 04, speelt een ongelukkig seizoen. Door diverse blessures kwam hij dit seizoen pas 15 competitiewedstrijden in actie.

Update:
Waar eerst gevreesd werd voor een langdurige blessure, meldt de website van FC Twente dinsdagmiddag dat Cziommer enkele weken is uitgeschakeld met een blessure aan het bovenbeen. Dezelfde blessure hield hem eerder dit seizoen ook al enige tijd aan de kant.

Slowaken kiezen voor hardcourt

Voor de kwartfinale tegen Nederland heeft de Slowaakse Davis Cup ploeg gekozen voor het spelen op hardcourt. De wedstrijden zullen worden gespeeld in het Nationale Tennis Centrum van Bratislava.

Op deze snelle baan schakelden de Slowaakse tennissers Dominik Hrbaty, Karol Beck en Michal Mertinak begin maart titelverdediger Spanje uit. De kwartfinale tussen Nederland en Slowakije zal worden gespeeld op 15,16 en 17 juli.

Blind heeft geen vertrouwen in De Ridder

De nieuwe trainer van Ajax, Danny Blind, heeft tegenover tv-zender AT5 gezegd dat hij weinig vertrouwen heeft in Daniel De Ridder. Tijdens de topper tegen PSV (0-4) moest De Ridder op de tribune plaatsnemen.

Toen Blind nog trainer van de A1 was bij de Amsterdamse club was hij ook al niet gescharmeerd van de voetballer, en hadden de twee verschillende aanvaringen. Blind heeft nu de voorkeur gegegeven aan Mauro Rosales en Steven Pienaar. Vorig seizoen werd De Ridder door Ronald Koeman bij de A-selectie gehaald, tegen de wil en het advies van Blind. Blind zag meer in Tom De Mul.

Blind zei tegenover AT5 dat hij nog altijd hetzelfde denkt over De Ridder. "Dat is ook de uitleg die ik Daniël gegeven heb".

Theo Jansen langer bij Vitesse

Theo Jansen en Vitesse hebben hun contract, dat liep tot het einde van volgend seizoen, verlengd tot 2008.

De geboren Arnhemmer had de afgelopen tijd al meerdere malen te kennen gegeven dat hij graag bij de club wilde blijven. Vitesse moest dan wel zijn huidige contract danig gaan verbeteren.

Blijkbaar is dat gebeurd, want het contract is met twee jaar verlengd. En Jansen's trainer Edward Sturing is daar aardig mee in zijn nopjes. Want naast het feit dat Theo Jansen in de ogen van de trainer een belangrijke pion is in zijn elftal, is het voor de supporters van Vitesse ook een prachtig boegbeeld. De wieg van Jansen stond immers in Arnhem.

De club uit Arnhem wil eerdaags ook met de spelers Michael Jansen en Michael Dingsdag gaan praten over een eventuele contractverlenging.

GamePro: Soul Calibur III is PS2 exclusive

In het mei nummer van de GamePro (US versie) staat een artikel over Soul Calibur III met daarin de mededeling dat dit deel exclusief op de PS2 zal verschijnen.

Zie een scan uit het blad:

Dit nieuws komt erg onverwacht aangezien de versies op de Cube en Xbox ook erg goed verkochten:

the GameCube version outperformed both the PlayStation 2 and Xbox in year-end sales. Namco sold 500,000 copies of SCII for GCN; it sold 447,000 units for PS2; and it sold 320,000 units for Xbox

Verkoopcijfers voor eerste half jaar van Soul Calibur 2, volgens IGN

Bridgestone neemt schuld op zich

Bridgestone heeft de schuld op zich genomen van de tegenvallende resultaten in de Maleisische Grand Prix. De belangrijkste deelnemers op Bridgestonebanden reden een teleurstellende race. Michael Schumacher werd zevende en Rubens Barrichello viel uit met bandenproblemen.

Hisao Suganuma, technisch directeur van Bridgestone: "We zijn teleurgesteld dat onze banden dit weekend onder norm presteerden. Wel hebben we veel gegevens verzameld om te gebruiken in toekomstige ontwikkelingen." Bridgestone kondigde tevens aan deze week tijdens tests op Mugello de juiste bandenkeuze te bepalen voor de Grand Prix van Bahrein.

Suganuma: "Hoewel onze prestaties niet voldoende waren, zijn we blij dat we veilige banden hebben kunnen leveren voor deze extreme weersomstandigheden." De bandenproblemen van Barrichello bleken te zijn veroorzaakt door stukken rubber, afkomstig van de lekke Michelin van Kimi Räikkönen. De pech van de Fin was overigens geen gevolg van een probleem met de band zelf, maar werd veroorzaakt door een defect ventiel.

Xbox: kabel vervangen is enkel symptoombestrijding

De 14 miljoen Xboxbezitters die onlangs hun voedingskabel konden vervangen wegens brandgevaar, blijken nog steeds gevaar te lopen dat hun Xbox kapot gaat. Experts melden namelijk dat de voedingskabel niet aan de basis van het probleem stond, maar dat deze het probleem slechts verergerde. Het probleem ligt bij de voeding van versie 1.0 en 1.1 van de Xbox en de vervangende kabel zorgt er slechts voor dat er geen brand meer kan ontstaan.

De beslissing van Microsoft om zich te focusen op aansprakelijkheid in plaats van op het oplossen van het probleem zorgt voor een wat bizarre situatie: klanten die geen kabel nodig hebben, krijgen op het moment eenzelfde soort kabel toegestuurd die ze al in hun bezit hebben, terwijl er voor mensen die een versie 1.0 en 1.1 van de Xbox hebben nog steeds een risico blijft bestaan dat hun console kapotgaat. De console terugbrengen biedt helaas ook geen soelaas:

"[...]
Q. Can I return my Xbox for a full refund or a new console? A. No. The replacement power cords are designed to protect you and your Xbox consoles from specific component failures and a potential fire hazard. Outside of this program, replacement or repair of your console for any other reason continues to be subject to the terms and conditions of the warranty.
[...]"


Firman naar Japanse GT

Ralph Firman keert terug naar Japan om te racen in het Japanse Super GT-kampioenschap. Firman reed in 2002 ook al in deze klasse, waar hij een tweede plaats in het kampioenschap behaalde. Tevens werd hij dat jaar kampioen in de Formule Nippon, de Japanse Formule 3-klasse.

De Brit zal dit seizoen in alle acht races voor het Super GT-kampioenschap racen in een Autobacs Honda NSX. Firman: "Het Japanse GT-kampioenschap is erg competitief. Ik ken de circuits en de auto is extreem goed ontworpen, dus ik reken op belangrijke resultaten."

Ralph Firman reed in 2003 bij het team van Jordan, waar hij één punt wist te scoren. Voor 2004 wist hij echter geen plekje in de Formule 1 te bemachtigen. In plaats daarvan reed hij in de 24 uursrace van Le Mans en voerde hij uitvoerige tests uit in een nieuwe A1GP-wagen, maar nam hij bijvoorbeeld ook deel aan de triathlon van Londen. Hij probeert zich nu via deze carričremove opnieuw in de kijker te rijden bij teams en motorfabrikanten in de Formule 1, zoals Honda en Toyota.

Duitse politie pakt GBA-piraten

Na tips van zowel benadeelde klanten als bedrijven is de politie in het Duitse stadje Fürth een groep piraten op het spoor gekomen. Drie hoofdverdachten werden aangehouden. De drie jongens, 17, 19 en 22 jaar oud, kopieerden op grote schaal GBA-games. Zij maakten er ook veel reclame voor, waardoor ze niet aan de vraag konden voldoen, met boze klanten als gevolg. Bovendien had een aantal bedrijven testkopers ingezet om de games te kunnen beoordelen; hieruit bleek al snel dat het om illegale kopiën ging.

De politie doorzocht de woningen van de drie jongens en vond daarbij veel belastend bewijsmateriaal, dat in beslag werd genomen. De hoofdverdachten zullen niet alleen een straf krijgen opgelegd maar ook een enorm bedrag aan schadevergoeding moeten betalen. De jongste van de drie heeft toegegeven tot eind 2004 minstens 700 illegale games te hebben verkocht. De politie schat dat dit betekent dat de betrokken bedrijven rond de 30.000 euro misgelopen hebben. De andere verdachten moeten nog veroordeeld worden.

Loterijen innen extra geld voor koningin

Pretty_Eyes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuwsDrie loterijen zullen binnenkort ongevraagd 5,25 euro extra afschrijven van de rekening van hun deelnemers. Volgens de Postcodeloterij, BankGiroloterij en Sponsorloterij is het geld bestemd voor een cadeau voor de jubilerende koningin Beatrix. De helft van het bedrag gaat echter naar de loterijen zelf en naar de prijzenpot van een extra trekking.

Loterijdeelnemers die niet wensen mee te doen kunnen via een speciaal telefoonnummer (0909-0011) vragen om terugstorting van het bedrag. De kosten van het telefoonnummer zijn 15 eurocent per minuut. "Van een gratis telefoonnummer wordt veel misbruik gemaakt met spooktelefoontjes en zo, daarom hebben we een kleine drempel opgeworpen", aldus een woordvoerster van de drie loterijen. Zij bestrijdt dat de gang van zaken 'een omgekeerde wereld' is. "We gaan er van uit dat een cadeau voor Beatrix een breed maatschappelijk draagvlak heeft." Deelnemers hebben afgelopen weekend een brief ontvangen waarin de regeling wordt uitgelegd.

Hoogleraar rechtssociologie Nick Huls van de Erasmus Universiteit Rotterdam is verontwaardigd. "Dit gaat veel te ver. Zo agressief gaan bedrijven dus met hun klanten om. Ze drukken de consument het ongevraagde product gewoon door de strot", meent Huls. Paulien van der Hoef van de Consumentenbond meent dat de loterijen in hun recht staan. Zij stelt dat het misschien 'niet zo netjes' is wat de loterijen doen, maar dat het 'conform de voorwaarden' is waarmee de deelnemers akkoord zijn gegaan. Deelnemers stemmen in met een aantal vaste trekkingen, maar ook met extra trekkingen die gehouden worden.

Van de 5,25 euro die wordt geďnd gaat vijftig procent naar een aantal goede doelen die koningin Beatrix heeft uitgekozen: Unicef, Jantje Beton, het Oranje Fonds en het Prinses Beatrix Fonds. Twintig procent gaat op aan de kosten die de extra trekking met zich meebrengt, en ongeveer dertig procent is bestemd als prijzengeld.

Gizmondo launch in Londen

Van het weekend is de Gizmondo gepresenteerd in London. Volgens Gizmondo Europe was dit een groot succes en ze hopen dat dit een voorbode is van het succes van de Gizmondo.

De ingang van de Gizmondo-shop

De Gizmondo kon voor het eerst gekocht worden in de UK in een speciale Gizmondo winkel en daar werd een flink feestje voor gegeven. Ongeveer 2000 fans bestormden de winkel om beroemdheden zoals Pharrell Williams, Dannii Minogue, Verne Troyer, Busta Rhymes en Lennox Lewis te bekijken en natuurlijk om een Gizmondo te kopen. De gehele voorraad van de winkel was nog voor sluitingstijd op.

"[...]
"The handheld entertainment sector is an enormously exciting place to be right now, and we are delighted to be part of the revolution that it is undergoing. We believe that with the Gizmondo we have brought a strong player in the market to stand alongside more established brands, and this is just the beginning for us. We have some great content in the pipeline and enhancements to our already wide range of features that will secure our place as the only true multi-functional entertainment device on the market today."
[...]"


Maar het feest werd 's avonds nog voortgezet met optredens van Sting, Jamiroquai, Pharrell Williams, Clipse en Busta Rhymes. Er stonden ook een hoop beroemdheden op de VIP lijst, zoals de comediant Tom Greene en Danni Minogue.

"The event was more than a marketing exercise. We wanted it to be a time stamp indelibly marking Gizmondo's high street launch." He added, "The store has been a huge success. Turnout was amazing and we were completely cleared of stock we'd expected to last beyond the weekend. From here we have a very aggressive retail rollout campaign planned, and will be making more announcements over the coming weeks." Aldus Carl Freer, mede-oprichter van de Gizmondo

Rotterdamse Stadpartij tegen Formule 1 race

De Rotterdamse Stadspartij wil dat de geplande Formule 1 demonstratierace in de binnenstad verboden wordt. Dat heeft de eenmansfractie laten weten aan het college van burgemeesters en wethouders in Rotterdam.

Onlangs werd bekend dat op 7 augustus het evenement 'Racing Rotterdam 2005' zal plaatsvinden, waarbij onder meer Formule 1-wagens over de Coolsingel zullen rijden.

Raadslid Manuel Kneepkens vindt het bespottelijk dat eerder een autoloze zondag werd tegengehouden met het argument dat de binnenstad 'niet nóg eens kon worden afgesloten voor een evenement'. "En nu, zonder boe of bah, kan het opeens wel", stelt Kneepkens in schriftelijke vragen. "Rotterdam bleek onlangs de meest verontreinigde regio ter wereld te zijn, en uitgerekend hier wordt een van de meest luchtverontreinigende sportmanifestaties gehouden: een Formule 1 demonstratierace", aldus de politicus, die verbaasd is over het feit dat de gemeenteraad niet om een mening is gevraagd.

Rotterdamse Stadpartij tegen Formule 1 race

Icoon Binnenlands nieuwsDe Rotterdamse Stadspartij wil dat de geplande Formule 1 demonstratierace in de binnenstad verboden wordt. Dat heeft de eenmansfractie laten weten aan het college van burgemeesters en wethouders in Rotterdam. Onlangs werd bekend dat op 7 augustus het evenement 'Racing Rotterdam 2005' zal plaatsvinden, waarbij onder meer Formule 1-wagens over de Coolsingel zullen rijden.

Raadslid Manuel Kneepkens vindt het bespottelijk dat eerder een autoloze zondag werd tegengehouden met het argument dat de binnenstad 'niet nóg eens kon worden afgesloten voor een evenement'. "En nu, zonder boe of bah, kan het opeens wel", stelt Kneepkens in schriftelijke vragen. "Rotterdam bleek onlangs de meest verontreinigde regio ter wereld te zijn, en uitgerekend hier wordt een van de meest luchtverontreinigende sportmanifestaties gehouden: een Formule 1 demonstratierace", aldus de politicus, die verbaasd is over het feit dat de gemeenteraad niet om een mening is gevraagd.

Datel komt met Action Replay voor DS

De Action Replay is het meest bekende cheatdevice voor consoles. Naast cheats kan je vaak ook een hoop andere shit met een Action Replay (die voor de Cube is bijvoorbeeld ook een importdisc). Natuurlijk kon je wachten op een Action Replay voor de Nintendo DS, en nu is er dan eindelijk wat info over vrijgegeven.

De Action Replay schuif je in de gleuf voor GBA games en sluit je via USB aan op je PC. Op dit moment kun je al je savegames beheren en de cheats en savegames van CodeJunkies uploaden naar je DS. Je kunt op deze manier ook savegames online uitwisselen met vrienden.

De Action Replay zal binnen een aantal weken te koop zijn, bijvoorbeeld bij Lik-Sang en bij Codejunkies, de officiële leverancier.

Tot slot nog een aantal shots van de software in werking:


De Software zoals je die op je DS ziet


De Software zoals je die op de PC ziet

Advocaat ruziet met Duitse media

Dick Advocaat jaagt steeds meer Duitse journalisten tegen zich in het harnas. De trainer van de Duitse club Borussia Mönchengladbach krijgt zijn ploeg maar niet op de rails en zijn humeur begint daar flink onder te lijden. De voormalig bondscoach van het Nederlnads elftal heeft zelfs al de bijnaam "Dick-ta-tor", omdat hij niet tegen kritiek kan.

"Hij reageert nijdig en pissig op de normaalste vragen", aldus een Duitse verslaggever in AD Sportwereld. "Bij het minste of geringste voelt hij zich persoonlijk aangevallen. Ik heb gehoord dat hij in Nederland ook zo was. Nou, ik denk niet dat hij lang op deze manier moet doorgaan, anders is het hier snel met hem gedaan."

Advocaat is sinds vier maanden trainer van Gladbach. In de winterstop haalde de Nederlandse coach maar liefst zeven nieuwe spelers. Momenteel staat de club op de vijftiende plaats in de Duitse Bundesliga.

Jonge Fortuynisten manen Balkenende tot bezoek nabestaanden

Minister-president Jan Peter Balkenende moet een bezoek brengen aan de familie van de 65-jarige Amsterdammer D. de Haas, die afgelopen donderdag om het leven kwam bij een aanslag op zijn woning aan de Pierre Cuypershof. Dat vinden althans de Jonge Fortuynisten, de jongerenafdeling van de LPF.

De Haas stond in de buurt bekend als iemand die vaak overhoop lag met allochtone jeugd en liet zich geregeld laatdunkend over hen uit. Op zijn deur werd een hakenkruis aangetroffen, die daar vermoedelijk is aangebracht door mensen die een hekel aan hem hadden. Een buurtbewoner liet eerder weten: ''De Haas nam geen blad voor de mond en stapte ook regelmatig naar de politie. Laatst nog had-ie een hele vuilniszak met bierflesjes en blikjes van straat verzameld en ging daarmee naar de politie.''

De fortuynistische jongerenbeweging wil dat de premier een bezoek brengt aan de nabestaanden van het slachtoffer omdat ''nu het eerste dodelijke slachtoffer van een racistische brandstichting'' is gevallen. Volgens Jonge Fortuynisten-voorzitter Wouter Wijnmalen ''zal onze minister-president, met alle meel in de mond over normen en waarden, even de andere kant opkijken en een mensenleven ondergeschikt vinden aan een gebouw?'' Hij doelt hiermee op het feit dat Balkenende na de brandstichting op een islamitische basisschool in Uden, vorig jaar november, een bezoek bracht aan de islamitische gemeenschap om hen een hart onder de riem te steken.

De aanslag op de woning van De Haas is overigens nog niet opgelost. Opvallend is dat enkele minuten na de explosie en de brand in de woning van het slachtoffer, in de A.M. de Jongstraat in dezelfde buurt een auto met twee inzittenden ineens in brand vloog. Beide personen, die daarbij gewond raakten, worden wél in het onderzoek meegenomen.

Brandweermannen stichtten brand uit verveling

Icoon opmerkelijk nieuws Twee brandweermannen uit Ancud, Chili, zijn gearresteerd wegens brandstichting. Jose Antecao Gonzales en Luis Navarro Aguila worden ervan beschuldigd om huizen en winkels in het Isla Chiloe gebied in brand te hebben gestoken.

De brandweermannen vertelden de politie dat zij verveeld waren en dat zij daarom wilden kijken wie van hen het eerst bij het vuur zou aankomen. Een politiewoordvoerder vertelt: "Zij stichtten brand en gingen daarna terug naar hun hoofdkwartier". Niemand raakte gewond tijdens de brandstichtingen.

Boek: Pianospelen voor Dummies

Pianospelen voor DummiesSoms zie je ze wel eens, van die mensen met geld te veel die een mooie piano in de kamer hebben enkel 'omdat het zo leuk staat'. Maar het ding benutten? Ho maar! Voor deze en alle andere geďnteresseerden die eigenlijk alleen vakkundig de klep van de piano open en dicht weten te doen is er nu dé oplossing. In de ...voor Dummies-serie is namelijk een nieuw boek verschenen die zich helemaal op het zwartwit-getoetste instrument stort. Kraak de vingers en lees mee...

'Zoekmachine Ask Jeeves verkocht voor 2 miljard'

Icoon Digital nieuwsVolgens de Wall Street Journal en The New York Times wordt een dezer dagen bekend gemaakt dat internetzoekmachine Ask Jeeves overgenomen wordt door IAC (InterActiveCorp). Met de overname zou zo'n 2 miljard dollar zijn gemoeid.

IAC heeft zich de afgelopen jaren via overnames ontwikkeld tot een flink netwerk van redelijk succesvolle websites. Tot de groep behoren bekende namen als Expedia, Ticketmaster en Hotels.com.

Iets meer dan een maand geleden was Ask Jeeves zelf nog op het overname pad. De zoekmachine lijfde toen Trustic in, de eigenaar van Bloglines. Dit is een online rss-lezer waarmee rss- en atom-feeds op één pagina kunnen worden verzameld.

Piil richt zich op Giro

Jakob Piil Storm van CSC heeft in overleg met kopman Ivan Basso en ploegleider Bjarne Riis besloten zich te richten op de Giro d'Italia. Waarschijnlijk zal hij daardoor tijdens de klassiekers in een mindere vorm verkeren.

Het voorseizoen werd voor Piil verstoord door een val in Kuurne-Brussel-Kuurne. Normaal gesproken was het voorseizoen van Piil vooral gericht geweest op de voorjaarsklassiekers, maar nu is besloten dat hij zich zal richten op de Giro d'Italia. Daar zal hij Ivan Basso moeten helpen in diens poging de ronde te winnen.

Piil vertelde zelf: "Door de gekende omstandigheden kan ik me niet meer voor de volle 100% concentreren op de voorjaarsklassiekers, wat niet wil zeggen dat ik er niet meer aan de start zal staan. Ik rijd de komende weken nog enkele grote wedstrijden en las dan een pauze in, om zo wat tot rust te komen en op zoek te gaan naar de topconditie voor de Giro."

Stenengooiers vrijgelaten voor examen

De twee jongens uit Sittard en Schinnen die sinds enkele weken vast zitten voor het bekogelen van auto's en treinen in Geleen zijn tijdelijk vrijgelaten. De VMBO-scholieren van 16 en 17 jaar oud is toestemming verleend deel te nemen aan hun schoolexamens.

Tot Goede Vrijdag zijn de jongens vrij, maar ze staan onder streng huisarrest. Ze mogen hun ouderlijke woningen alleen verlaten voor deelname aan de examens op hun middelbare school, het DaCapo College in Sittard.

Volgens persofficier A. Rogier is er sprake van een zeer uitzonderlijke situatie. "De reden voor deze schorsing is niet alledaags. Datzelfde geldt voor de voorwaarden die eraan zijn verbonden." Directielid E. Vijgen van het DaCapo College wil inhoudelijk niet veel kwijt over de bijzondere situatie. Het is niet bekend of het duo de examens in een apart lokaal aflegt of samen met klasgenoten.

Inbreker toont berouw en brengt geld terug

Esposa en Juusjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een dief die berouw kreeg van zijn daad heeft een groenteboer in het Zuid-Hollandse Monster een eerder buitgemaakt bedrag terugbezorgd. Vrijdagnacht werd er in de groentezaak een ruit ingeslagen met een moker, en werd er 5000 euro uit een kantoortje in de winkel weggenomen.

De dief kreeg echter spijt van zijn daad en bezorgde de man na het slechte weekend, toch nog een goede maandag. 's Ochtends werd rond 09.30 uur een plastic tas de winkel ingeslingerd. In de zak zat zat een briefje met daarop geschreven: "Sorry, het spijt me."

Nijpels stopt als voorzitter Eneco-Tour

De ronde van de Benelux, de Eneco-Tour, moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ed Nijpels kan het komende zomer niet meer combineren met zijn baan als Commissaris van de Koningin.

Vijf jaar was Nijpels voorzitter van de Ronde van Nederland, die werd vernoemd naar hoofdsponsor Eneco. In het afgelopen jaar moest de organisatie zich aanpassen aan het nieuwe wielerseizoen. In de ProTour was alleen plaats voor de Ronde van de Benelux, dus moesten de Nederlandse en Belgische wedstrijdorganisatie de handen ineen slaan. Nu zal de organisatie van de hernieuwde ronde op zoek moeten naar een nieuwe voorzitter.

De datum waarop de ronde dit jaar wordt verreden, van 3 tot en met 10 augustus, valt voor Ed Nijpels niet meer te combineren met zijn taken als Commissaris van de Koningin in Friesland. In Friesland zijn in die week enkele watersportevenementen en is er een bezoek van de koningin, waarbij zijn aanwezigheid is vereist. Daarom heeft hij besloten afstand te doen van het voorzitterschap van de Eneco-Tour.

Roemenië gaat voor drie punten

Roemenië zal komende zaterdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland voor de winst gaan.

"De wedstrijd tegen Nederland is cruciaal", aldus bondscoach Victor Piturca van de Roemenen. "De Nederlanders kunnen genoegen nemen met een punt, maar voor ons telt slechts een overwinning." Piturca was lovend over de kwaliteiten vande komende tegenstander.

"Nederland is sterk vanwege de kracht van het collectief. De ploeg speelt tactisch gedisciplineerd, zowel in de aanval als in de verdediging. Met slimheid enthousiasme en vertrouwen, kunnen we er een goede wedstrijd van maken met een goed resultaat", zei Piturca bij het bekendmaken van zijn selectie.

De Roemenen moeten het doen zonder Ionel Ganea, Marius Niculae, Flavius Stoican en de nog altijd geschorste Adrian Mutu, maar de bondscoach zei dat hij erg veel vertrouwen heeft in hun vervangers.

Aantal donoren stijgt fors

Het loopt storm bij het Donorregister met aanmeldingen. Door de discussie in de Tweede Kamer over de donorregistratie en de daarbij horende media-aandacht zijn er de afgelopen weken tien maal zoveel registraties per dag als normaal.

Twee weken geleden werd een plan voor automatische orgaandonatie in de Tweede Kamer verworpen. Mensen die graag donor willen zijn moeten zich dus nog steeds registreren. De Nierstichting en het ministerie van Volksgezondheid begonnen daarna campagnes om nieuwe donoren te werven. Dat blijkt te lukken.

Normaal melden er zich ongeveer 100 mensen per dag aan bij het donorregister, nu zijn er dat 1000. Of die stijging structureel is, moet later blijken.

Geen nieuw contract Anastasiou

Het aflopende contract van Ajax-aanvaller Yannis Anastasiou zal niet worden verlengd. Aangezien de speler voornamelijk op de bank zit, komt dit besluit niet echt als een verrassing.

De Griekse spits kwam in februari 2004 over van Roda JC, maar heeft zich nooit echt waar kunnen maken bij de Amsterdammers. Dit seizoen kwam hij in zeven competitiewedstrijden in actie, waarvan vier keer als invaller.

In de toekomstplannen van de nieuwe trainer Danny Blind is geen plaats voor Anastasiou, die na dit seizoen de ArenA transfervrij kan verlaten.

Radio 538 weert 'Deutschland über alles' -spot

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

De commerciële radiozender Radio 538 weigert nog langer een radioreclame uit te zenden waarin het oude Duitse volkslied 'Deutschland, Deutschland über alles' is te horen. De spot is afkomstig van americanfootballclub Amsterdam Admirals.

538 ontving tientallen klachten over de spot, met name van oudere luisteraars. Het eerste couplet van het lied werd na de Tweede Wereldoorlog verboden. Dat had te maken met het feit dat de nazi's het lied zich in de loop der tijd hadden toegeëigend.

Americanfootballclub Amsterdam Admirals gebruikt het lied in hun reclamespot om aandacht te vestigen op het nieuwe seizoen. Daarin regeren vijf Duitse ploegen de Europese competitie (NFL Europe). De Admirals maakten in totaal drie spots waarin de Duitsers op de hak worden genomen. Twee daarvan blijft Radio 538 wel uitzenden.

De Amsterdam Admirals wijzen in een verklaring op de oorspronkelijke betekenis van het lied, dat niets met nazisme van doen heeft. In de verklaring wijst de club ook op het feit dat radiostation City FM geen problemen met de de commercial heeft.

Moordpartij op school in VS

In de Amerikaanse staat Minnesota heeft een scholier een moordpartij aangericht op een school. De jongen schoot twintig mensen neer van wie er zeven het niet overleefden. Volgens de FBI heeft de dader na afloop van zijn wandaad zelfmoord gepleegd.

Onder de slachtoffers zijn een lerares, een medewerker van de beveiliging en drie scholieren. De dader zou voorafgaand aan de schietpartij op de school al zijn opa en oma hebben omgebracht.

De bewuste school, the Red Lake High School, herbergt 300 studenten en ligt in het soevereine Indianenreservaat in Beltrami County.

-
Zie voor meer info de site van CNN.

Mario Party Advance Update

Mario Party Advance is het kleine broertje van de Cube versies. In MP Advance zitten 60 minigames om te spelen. Speel deze minigames in de singleplayer om muntjes te verzamelen welke je weer kan gebruiken om Professor E. Gadd's incredible Gaddgets te kopen voor in de multiplayer.

Mario Party Advance komt 28 maart in Amerika uit en zal later dit jaar nog in Europa verschijnen. Om het wachten te verzachten heeft Nintendo een aantal nieuwe screens van Mario Party Advance vrijgegeven. Je vindt ze hieronder:


Het speelveld is in 2D op de GBANatuurlijk zijn er veel verschillende minigamesEr zit een hoop Nintendo humor in de game

De rest van de screens vind je op de screenshotpagina.

Forza Motorsport

Deur tegen deur stormen de auto’s op de bocht af. Wie heeft het meeste vertrouwen in zijn auto en zijn eigen rijstijl om op het laatste moment te remmen? Maar je hoeft je rempunt maar op één meter te missen en je schuift met z’n tweeën de baan af. Forza wordt volgens Microsoft de meest realistische race-simulator van dit moment en moet de directe concurrent Gran Turismo 4 kunnen verslaan. GT4 is net een weekje uit en de review kun je sinds gisteren op FOK!games lezen. Maar het antwoord van Microsoft in de vorm van Forza komt al begin mei uit en hier op FOK!games kun je lezen wat je van deze racegame kunt verwachten.

Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.