Nederlander wint prestigieus pokertoernooi

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Groninger Rob Hollink heeft in Monte Carlo de finale van de eerste European Poker Tour gewonnen. De 42-jarige pokerprofessional verdiende daarmee een bedrag van 650.000 euro. In de finale versloeg hij de 24-jarige Amerikaan Brandon Schaeffer, die genoegen moest nemen met 350.000 euro.

Sponsor Pokerstars.com liet in een verklaring weten blij te zijn met de winnaar. "Rob speelde het hele evenement fantastisch en liet zien dat hij de beste speler van het toernooi was", stelde woordvoerder Conrad Brunner. Aan de finale gingen voorrondes in diverse Europese steden vooraf. Er werd onder meer gespeeld in Barcelona, Londen, Kopenhagen en Wenen.

Aan de finale in Monte Carlo deden 211 deelnemers mee, die ieder tienduizend euro dienden in te leggen. De eerste 27 kregen uitbetaald, van 650.000 euro voor de winnaar tot 11.900 euro voor de plaatsen 19 tot en met 27. Onder de deelnemers waren onder meer tennisprof Yevgeni Kafelnikov en de Franse zanger Patrick Bruel. Winnaar Rob Hollink is parttime huisvader, parttime pokerspeler.